Denemarken: Pepperspray vanaf 1 januari 2019 legaal “om de veiligheid van burgers te verhogen”

Screenshot_582

(Door: “Voice of Europe” – Vertaling: E.J. Bron)

Vanaf 1 januari 2019 hebben privépersonen in Denemarken het recht om pepperspray te bezitten en, als ze aangevallen worden, te gebruiken.

In Zweden echter is het nog steeds verboden, wat betekent dat vooral vrouwen zich onveiliger voelen dan ze anders zouden doen.

Het ministerie van Justitie in Denemarken zegt dat het doel van de opheffing van het verbod is om de veiligheid van de burgers te verhogen.

De Deense samenleving, net zoals de Zweedse, wordt geteisterd door een groot aantal criminele overvallen, inclusief berovingen en verkrachtingen, en de noodzaak voor individuele burgers om zichzelf te kunnen verdedigen, is toegenomen.

In Zweden echter blijft pepperspray illegaal. Het verbod treft vooral vrouwen, want de vraag naar pepperspray is toegenomen, omdat verkrachting steeds normaler is geworden.

Zweedse vrouwen zullen nu moeten overstappen op andere sprays, die minder effectief zijn, of een delict plegen door pepperspray illegaal op internet te kopen.

Bron:
https://voiceofeurope.com

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, gezond realisme. Bookmark de permalink .

25 reacties op Denemarken: Pepperspray vanaf 1 januari 2019 legaal “om de veiligheid van burgers te verhogen”

  1. Hovawart zegt:

    En deze ‘maatregel’ of wet word natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid voor criminelen of ander slechtvolk om legaal een busje pepperspray in iemands richting te spuiten om hem/haar/het daarna, geheel uit te kleden, machteloos en blind, zie dan maar eens de dader te beschrijven…..of bijvoorbeeld één busje pepperspray dat heet gemaakt is met een aansteker leeg spuiten in een ruimte met onschuldig volk is al meer dan voldoende om iedereen hulpeloos te laten huilen.
    Ik bedoel er mee aan te geven dat een verdedigingswapen altijd als een wapen tegen iemand gebruikt kan worden….je verdedigen is alleen mogelijk als je rekening houd met een aanval.

    Geliked door 1 persoon

    • Wolf zegt:

      U haalt me de woorden uit den mond, exact was dat ook mijn eerste gedachte.

      Like

    • Remco Jongschaap zegt:

      Het probleem is dat criminelen en andere verveelbekken dit soort middelen al lang illegaal bezitten en gebruiken. Tegen wapens kan je niet veel uitrichten in het algemeen , maar tegen de gemiddelde islamiet die niet met voorbedachte rade op verkrachtingspad gaat, maar gewoon zijn behoefte niet onder controle heeft, is het een zeer effectief middel!

      Geliked door 1 persoon

      • Lot zegt:

        Nee-verkopen tegen al het donker volk dat er in jouw winkel een wil aanschaffen. Lid worden van een schietclub.

        Like

    • mahoog zegt:

      Wèèr niet goed…maar nù mogen de burgers òòk spuiten;in Denemarken dan.Hollanderkes buig nederig uw hoofdje wanneer het mes op u afsuisd.

      Like

  2. Japio zegt:

    Goed bezig daar in Denemarken, zie dat het kan Flutte!!!

    Geliked door 1 persoon

  3. Cathja zegt:

    Kijk, dit is nu weer eens een positief bericht.
    Denemarken heeft weliswaar veel teveel ‘vluchtelingen’ opgenomen, maar nu dit een feit is en de eigen bevolking geteisterd wordt door de ‘gasten’ van Merkel, ziet de overheid het als wenselijk en begrijpelijk dat de burgers zich moeten kunnen verdedigen tegen ongewenst gedrag van Merkel’s ‘gasten’.
    Pepperspray is een vervelend, maar verder niet al te schadelijk goedje wat net genoeg kan zijn om in geval van nood aan je belagers te ontkomen.

    Goed dat het straks vrij verkocht mag worden. Nu maar hopen dat de ‘gasten van Merkel’ dit spul niet in bezit krijgen…..

    Geliked door 1 persoon

  4. Ruud zegt:

    Nu hier nog!

    Like

  5. Statler & Waldorf zegt:

    Past mooi in het plaatje van zelfverdediging.

    Eerst terug naar de homo haat.
    Dan terug naar de (islam)Jodenhaat.
    Vervolgens naar de tijd van het Wilde Westen van de USA.

    En als sluitstuk 1400 jaar terug qua gedachtegoed van de “profeet”.

    En fin, de EU/Brussel-cirkel is rond en het doel bereikt.

    Like

  6. abouneenee zegt:

    Zal in NL wel weer niet mogen omdat men volhoudt dat het monopolie van geweld bij de politie ligt en daarbij voorbij gaat aan het feit dat kwaadwillenden uit hun circuit toch wel aan wapens komen en de weerloze burger het immer mag afleggen tegen de gevaarlijke gek terwijl de politie aanrijdend is, als iemand tenminste de politie heeft kunnen bereiken in de tussentijd.

    Geliked door 1 persoon

  7. Teus zegt:

    Remigratie en hardhandig leger op treden werkt beterder. Dit pakt de kern niet aan, het water blijft stromen.

    Geliked door 2 people

    • Lot zegt:

      Laten ze maar oprotten de slavenhouders van de barbarijse kusten. Nooit begrepen waarom ze er toen niet een leger opgezet hebben. Toen wij geweren hadden sinds de 1900’s hadden we het daar flink kunnen uitroeien. Er is een profetie die zegt dat de Noord Afrika wordt leeggeschoten in de komende honderden jaren ergens, met elektronische wapens of atoombommen waarna er Italianen gaan wonen.

      Like

  8. Steven zegt:

    Daar steekt Juncker straks wel weer een stokje voor.
    Stel je voor dat het bezit dat waardevoller is dan GOUD peper in hun ogen krijgen…neeeejjjj.. dat moeten we voorkomen.
    En is verkrachting nou het ergste wat een mens kan overkomen?…nee hoor, geen peper in de ogen van beschermingzoekers…die moeten we juist omarmen… UGH..

    Geliked door 1 persoon

  9. Blaffertje zegt:

    Dan zouden ze dat alleen aan vrouwen moeten verstrekken want als dat addergebroed dat ook gaat gebruiken dan kan het wel eens contra productief werken.

    Geliked door 1 persoon

    • BertG. zegt:

      Want als je het alleen aan vrouwen geeft, dan kan dat addergebroed het niet afpakken?
      Of zo iets.

      Geliked door 1 persoon

      • Blaffertje zegt:

        Je hebt geijk, het is beter dat je ze het ze direkt maar in handen geeft, dan kunnen ze gelijk de “onwillige”vrouwen het in hun gezicht spuiten en ze aanranden of verkrachten.
        Dat is de oplossing hè BertG?

        Like

  10. Steven zegt:

    En zo wordt het RECHT jezelf te verdedigen overal aan banden gelegd.
    Jezelf verdedigen wordt straks bestraft als een MISDAAD… zo gestoord zijn al die regelmakers geworden.
    Ze creëren de problemen, om vervolgens de burgers op zelfbescherming te bestraffen.
    Maar het vast nog véél gekker worden met de regelgeving in Europa…uiteraard ten goede van de ‘beschermingzoekers’

    Geliked door 1 persoon

    • BertG. zegt:

      Ze leggen maar zoveel als ze willen aan banden, maar ik laat mij toch echt zomaar beroven op straat of in mijn huis, zonder mijzelf te verdedigen met wat ik maar kan bedenken.

      Like

      • Lot zegt:

        Beroven is een ding, dan nemen ze het geld maar. Het in elkaar slaan bedreigen mishandelen (oog om oog tand om tand) en verkrachten is veel erger en je moet jezelf verdedigen. Als vrouw een wapen gebruiken is riskant omdat het van je afgepakt kan worden. En daarna gelijk petspets met wapen en daarna snel weg kunnen rennen. Dat is het scenario. Een man kun je wel aan, meer mannen niet. Zijn meestal in een groep dus van te voren al wegrennen via allerlei steegjes in mijn buurt.

        Like

  11. koddebeier zegt:

    In een normaal land zoals Denemarken staat de regering achter zijn burgers, in Nederland staan ze op de burgers om ze beter uit te persen en voor Uw veiligheid kunt U barsten !

    Like

Plaats een reactie