Spaanse minderheidsregering met sociaaldemocratische premier staat op omvallen

Screenshot_85

Rechts realisme en extreem links in opmars

Update: Zoals verwacht, voorstel begroting door parlement verworpen. Wachten is nu op exit regering en nieuwe verkiezingen.

De minderheidsregering van de Spaanse sociaaldemocratische premier Pedro Sánchez (foto)dreigt te vallen. Sánchez krijgt naar verwachting de begroting 2019 niet door de Spaanse Lagerhuis als de kleine Catalaanse separatistische partijen het niet steunen.

De separatistische Catalaanse regiopremier Quim Torra heeft eisen gesteld voor steun aan de begroting en dreigde dinsdag dat Sánchez die niet krijgt omdat de premier niet ingaat op zijn eisen. Verwacht wordt dat de begroting in een stemming woensdag rond het middaguur geen meerderheid krijgt onder de 350 leden van het lagerhuis. Sánchez rest dan weinig anders dan het Lagerhuis te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, sociaaldemocraten, Socialisten, Spanje. Bookmark de permalink .

3 reacties op Spaanse minderheidsregering met sociaaldemocratische premier staat op omvallen

  1. peter zegt:

    Alles werd overeind gehouden door dat gespuis in Brussel ,hoogste tijd dat er verkiezingen worden gehouden en het volk weer wat inspraak krijgt ,de achterdeur voor de illegale gelukszoekers gaat ook daar op slot ..Brussel haalt langzamerhand overal bakzeil .

    Like

  2. koddebeier zegt:

    Mooi, Laten die linkse ratten maar omvallen !

    Like

Plaats een reactie