VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over Merkel, Barley en woordbreuk als politiek principe (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Twee momentopnames van Duitse politiek: op dit moment vinden er in heel Europa demonstraties plaats tegen de auteursrecht-novelle van de EU. Velen, en niet alleen nerds en bloggers, zien in de hervorming, vooral in Artikel 13, een aanval op de vrijheid van meningsuiting en het gevaar van censuur door uploadfilters. De Duitse minister van Justitie, Barley (SPD), heeft ingestemd met de novelle. Zij is ook top-kandidate van de SPD in de EU-verkiezingsstrijd. Zonder haar instemming zou de hervorming geen meerderheid hebben gehaald in de EU. Bovendien was de instemming van Barley een duidelijke breuk van het coalitieakkoord.

Daarin waren de CDU/CSU en de SPD namelijk overeengekomen niet akkoord te willen gaan met uploadfilters. Maar ja, vrouwenpower. Dan tellen coalitieovereenkomsten en de vrijheid van meningsuiting natuurlijk niet meer. We hebben een minister van Justitie die verdragen breekt en de vrijheid van meningsuiting ondermijnt. Coole zaak.

Nog cooler is de bondskanselier. Bij de breuk van verdragen en beloftes staat zij, zoals bekend, helemaal vooraan: Verdrag van Maastricht, stoppen met atoomenergie, looptijd-verlenging, “huwelijk voor iedereen”. Enz., enz., enz. Dat kan zelfs Barley niet bijhouden. Nu heeft Merkel er een schepje bovenop gedaan. Steeds opnieuw had ze tegenover de NAVO en de EU toegezegd duidelijk meer geld voor defensie uit te geven, het volkomen geruïneerde Duitse leger te moderniseren. In het vervolg zou er minstens 1,5% van het bnp naar de defensiebegroting gaan. “Daarvoor, voor deze belofte”, aldus Merkel deze week volmondig in de Duitse Bondsdag, “sta ik, daarvoor staat de Duitse regering.” Enkele uren later werd duidelijk: Merkel staat voor niets!

Volgens het begrotingsontwerp dient het Duitse leger in 2020 duidelijk minder te krijgen dan 1,5%. Belofte gebroken. Het ontbreekt het Duitse leger aan vele, vele miljarden. Nu is de NAVO boos, de EU boos, en zelfs de CDU. Want zelfs de domste CDU´ers begrijpen: het maakt Merkel allemaal niets uit: de binnenlandse veiligheid, de buitenlandse veiligheid, het coalitieakkoord. En ook, en dat is een nieuwe “kwaliteit”, internationaal vertrouwen. Het maakt allemaal niks uit! Daarvoor zullen we een hoge prijs betalen! Want Duitsland leeft van het vertrouwen van de andere landen. Die verdachten Duitsland er altijd al van een potentieel onveilige kandidaat te zijn, bereid tot soloacties. Adenauer, Brandt, Schmidt en Kohl hebben door grote betrouwbaarheid deze verdenking uit de weg geruimd. Met haar springerige politiek, vandaag zo en morgen anders, en de breuk met haar in de Bondsdag gegeven woord, heeft Merkel nu het laatste internationale krediet verspeeld. Dat wordt duur. We zullen het weldra merken. Deze vrouw is echt een gevaar voor ons land!

Merkel en Barley. Twee vrouwen, maar van hetzelfde type, verenigd door de lust aan gewetenloze woordbreuk. De ene is bondskanselier, de andere top-kandidate van de SPD in Brussel. Beide politici, maar beide ongeschikt voor politiek. En overigens mooi dat er op dit moment over een standaard vrouwenquotum in het parlement gedebatteerd wordt. Een belangrijk, een noodzakelijk debat! Maar wanneer u van mening bent dat Merkel en Barley wellicht niet de sterkste argumenten voor dit quotum zijn… stemt u dan op de AfD!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over Merkel, Barley en woordbreuk als politiek principe (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Tom Hendrix zegt:

  Merkel en Rutte, één pot nat. Geen enkele ruggengraat!

  Like

 2. jungleelephant zegt:

  Overal hetzelfde:liegen,bedriegen en loze beloftes!Tijd voor een Europese lente:weg met het tuig!

  Like

 3. Jan zegt:

  Merkel laat leger zuiveren van rechtse militairen

  Report: German military is purging right-wing populists from its ranks

  Numerous investigations have professed that the Bundeswehr has now started to broaden the range of individuals who it considers “not fit to serve in the armed forces” which have encompassed “sympathizers of Alternative for Germany (AfD) and of Hungarian Prime Minister Viktor Orbán,” according to Il Giornale.

  According to Der Spiegel, a German weekly news magazine, about 64 of the discharged soldiers were members of the anti-mass migration youth movement Generation Identity.

  https://voiceofeurope.com/2019/03/report-german-military-is-purging-right-wing-populists-from-its-ranks/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s