FOTO: Ter nagedachtenis van de helden van D-Day

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op FOTO: Ter nagedachtenis van de helden van D-Day

 1. Corné zegt:

  Zijn we door de Amerikanen bevrijd? Oh, ik dacht dat een heel sterk Marokkaans leger vanuit het zuiden de Duitsers op de knieën heeft gekregen. Het kan toch niet dat strijders van de grote satan dat gedaan hebben? Dat is een sprookje dat vast in de wereld is geholpen door de Mossad en de CIA. Door de joden dus. Even een factcheck.

  Like

 2. Ruud zegt:

  Hopelijk komt het nooit zo ver dat onze stranden en grenzen weer bevochten moet worden om de islamitische horden te keren. Of we die strijd zonder Amerika gaan winnen is zeer de vraag.

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Een land dat echter NIET vertegenwoordigd was bij de D-Day herdenking van 2019 was Rusland en in dit verhaal wordt ook goed duidelijk gemaakt waarom niet:

  Nee Thierry Baudet, de Russen hebben helemaal niets te zoeken bij D-Day herdenkingen

  De herdenking van D-Day vandaag is door Forum voor Democratie nog maar eens aangegrepen om te verkondigen hoe oneerlijk het is dat de Russen (zij kennen blijkbaar de geschiedenis omtrent Rusland niet eens) er niet bij mochten zijn in Nederland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk om het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog te herdenken.
  Ook FVD-voorman Thierry Baudet deelt een steek onder water uit op zijn Twitterpagina. Dat is zeer onterecht ofschoon Geert Wilders daar vast heel anders over denkt.

  Thierry Baudet zei toen: “75 jaar geleden begon de bevrijding van W-Europa. Een vrijheid die we dankzij alle geallieerden, ook de Russen, herwonnen. #FVD staat pal voor alles dat nu en in de toekomst die vrijheid zal garanderen. Ongeacht geloof, ras, sexten: wij staan voluit voor die vrijheid voor iedereen!”

  Precies 75 jaar geleden was het einde van de Duitse bezetting van West-Europa eindelijk in zicht. De geallieerden landden op de kust van Frankrijk, om vervolgens (met een strijd die bijna een jaar duurde en enorme verwoestingen aanrichtte in Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland) de nazi’s te verslaan op het gehele westelijke deel van het continent.
  Het was een zeer bloederige affaire: meer dan 10.000 soldaten stierven nog op de stranden van Normandië voordat de geallieerden het eerste slagveld hadden betreden.

  Terecht dus, dat wij driekwart eeuw later de gebeurtenissen herdenken met alle hoofdrolspelers uit die tijd: namens Frankrijk is president Macron van de partij, en het Verenigd Koninkrijk vaardigde koningin Elizabeth af. Donald Trump vertegenwoordigde de Verenigde Staten.
  En Rusland? Die waren er vandaag en/of gisteren helemaal niet bij. Sommigen zijn daarover boos, zoals… de Russen zelf. Maar ook bij Forum voor Democratie zijn ze er (vreemd genoeg) zeer ontevreden over. Derk Jan Eppink, kersverse europarlementariër, merkte op:

  “Vladimir Poetin niet uitgenodigd voor herdenking 75 Jaar Vrijheid? Met een premier die ooit geschiedenis studeerde heeft Nederland vreemd genoeg een kabinet Rutte-3 zonder historisch inzicht. Als de Russen hun rug niet recht hadden gehouden dan zou er nu geen herdenking zijn geweest. Ook geen 75 jaar vrijheid. “
  En ook de grote leider Thierry Baudet vindt dat de Russen een bepaalde rol toekomt:

  “75 jaar geleden begon de bevrijding van W-Europa. Een vrijheid die we dankzij alle geallieerden, ook de Russen, herwonnen. #FVD staat pal voor alles dat nu en in de toekomst die vrijheid zal garanderen. “
  De twee hebben niettemin zéér ongelijk! Ten eerste: bij D-Day waren namelijk helemaal GEEN Russen betrokken! Ja, ze hoorden bij de Geallieerden, maar zij streden juist aan het Oostfront tegen de Duitsers ofschoon zij in de periode 1939-1941 een niet-aanvalsverdrag met elkaar hadden gesloten, Polen opdeelden en Jozef Stalin voorzag Adolf Hitler van miljoenen tonnen voedsel en grondstoffen waarmee de laatste de Engelse blokkade konden weerstaan en hij hierdoor in 1940 bijna heel West-Europa veroverde!
  Het Westfront, dat door D-Day formeel geopend werd, was echter het domein van de Canadezen, Fransen, Engelsen en Amerikanen. Voor zover er al Russen betrokken waren bij het begin van de invasie daar in Normandië, vochten zij juist aan de kant van de Duitsers!
  Huurlingen en vrijwilligers uit Rusland die zichzelf hadden opgegeven om te vechten voor het Derde Rijk daar zij vreselijk hadden geleden onder het bewind van Stalin waarbij miljoenen Russen en niet-Russen waren omgekomen!
  Velen van hen hadden, zoals we al weten, tijdens de Duitse inval in 1941 de Duitsers uitbundig en triomfantelijk als bevrijders verwelkomt en hen zelfs actief gesteund met het vermoorden van miljoenen joden, zigeuners, communisten, partizanen e.v.a. volkeren!

  Maar ten tweede is het wel heel erg vreemd om de tot op de huidige dag Russen de rol van ‘bevrijders’ toe te dichten. Want eerlijk is eerlijk: dat waren ze namelijk helemaal niet! De Russen heetten toen het Rode Leger en waren gewoon een veroveringstroepenmacht, die in naam van de Sovjet-Unie het nazisme kwamen vervangen door het marxisme-leninisme.
  De gevolgen van de Russische “bevrijding” zijn helaas nog altijd te zien in Oost-Europa, dat qua levensstandaard niet kan meekomen met het Westen. De Berlijnse Muur, het IJzeren Gordijn, de Hongaarse Opstand: steeds weer lieten de Russen hun ware gezicht zien in de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog.
  De ene dictatuur werd gewoon vervangen door de andere wat ervoor zorgde dat de (Oost-) Duitsers, Polen, Tsjechen, Slowaken, Hongaren, Roemenen, Bulgaren, Esten, Letten, Litouwers, Wit-Russen, Oekraïners enz. hierdoor het communisme nog erger gingen haten dan het nazisme!

  Dus de Russen als grote bevrijders? Dank je de koekoek! De nazi’s hebben ongeveer 5 jaar met ijzeren vuist geregeerd over grote delen van Europa, en die tijd gebruikt voor hun vreselijke genocide, grootschalige vernietiging en plundering van het nationale erfgoed.
  En de Russen? Ongeveer hetzelfde, maar dan geen 5 jaar maar precies 45 jaar! We mogen de helden van D-Day nooit vergeten, ofschoon lang niet alle geallieerde soldaten even netjes waren tegen de bevrijde West-Europeanen. Uiteraard niet.
  Maar de Russische oorlogsmisdaden, mensenrechtenschendingen en bezetting evenmin. Dus geen Poetin in Terneuzen, of ook maar ergens in de buurt van een herdenking. Hoe je het ook wendt of keert: de Russen waren namelijk zeker niet bepaald de good guys!

  Jammer genoeg zijn er op bepaalde sites en youtube-filmpjes nog een hele hoop neo-communisten en neo-Stalinisten actief die geen kwaad woord willen horen over de kwalijke rol van de Stalinisten voor, tijdens en na WO II en zo fanatiek zijn dat ze blijkbaar het nog leuk vinden ook om de West-Europeanen en geallieerden af te zeiken om hun “ondankbaarheid” en iedereen grof te beledigen die niet denken zoals zijzelf!
  Het communisme werd sarcastisch genoeg juist door de Oost-Europeanen in 1989 vernietigd daar deze de uitbuiterij, armoede, ellende en oorlogsdreiging van de communisten op een gegeven moment spuugzat waren. De communisten handen namelijk zichzelf op een soortgelijke manier verzwakt zoals thans de EU ook doet daar verschillen volkeren totaal niet in een eenheid kunnen worden gedwongen! Daarom allemaal hulde aan de westerse geallieerden!

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Wat ik vergeten was om te vermelden is dat na WO I de Russen en de Duitsers (of beter gezegd de communistische leiders een de Pruisische generaals) op militair gebied goed met elkaar gingen samenwerken. Zo was de Duitse generaal Hans von Seeckt (1866-1936) er een groot voorstander van om de vernedering van de Duitse oorlog te doorbreken om de Duitse Reichswehr (de voorloper van de Wehrmacht), die was beperkt toto 100.000 man met nauwelijks enige bewapening, wederom op te bouwen.
   Ofschoon van Seeckt de Russen en de communisten verafschuwde wist hij samen met andere Duitse generaals een soort bondgenootschap aan te gaan met de Russen door de Reichswehr, die zichzelf niet mocht bewapenen en uitbreiden) te laten opleiden in Rusland.
   Zo werden er in de jaren ’20 van de vorige eeuw in de buurt van Moskou, Kiev, Charkov en Kazachstan Duitse vliegtuig- en tankfabrieken opgezet waar de Duitsers hun tanks en vliegtuigen konden uitproberen, ze maakten daar ook munitie, bommen, granaten en gifgas en begonnen het Duitse leger opnieuw te trainen! Feitelijk hebben de Russen daarmee, zoals een bepaalde Russische officier dat ooit vermelde in een oorlogsdocumentaire, hun eigen beulen opgeleid ofschoon de Duitsers op hun beurt weer talloze Russische boeren en burgers opleiden tot fabrieksarbeiders!
   Zoals we allemaal weten hebben de Stalinisten in de periode1939-1941 Duitsland van miljoenen tonnen grondstoffen voorzien waardoor zij half Europa konden veroveren en hebben de westerse geallieerden op hun beurt de Russen weer voorzien van wapens, munitie, kledij en voedsel! Zowel de Duitsers, de Russen en de Britten en Amerikanen zijn helaas elkaar daar nooit dankbaar voor geweest want wie wapens geeft aan potentiële vijanden zal hiermee zijn eigen wapens ooit op zich gericht krijgen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s