Alexander Gauland (AfD): Europa is “islamitischer en Afrikaanser” geworden

Screenshot_72

(Door: Monika Šimić – Vertaling: E.J. Bron)

Omdat er in Duitsland al islamitische parallelsamenlevingen zouden zijn, “zouden de islamitische nieuwkomers ook helemaal niet hoeven integreren”, aldus Gauland (foto). Dinsdag 30 april vond er in het Beierse district Erding een AfD-bijeenkomst plaats, waarbij ook de chef van de AfD, Alexander Gauland, een toespraak hield. Volgens de “Merkur” uit München stonden er ongeveer 250 tegendemonstranten tegenover 350 AfD-aanhangers. Gauland zelf moest via de achteringang de zaal in.

Die Tagesstimme

Islamitische parallelsamenleving

In zijn toespraak bevestigde Gauland dat Duitsland en Europa “islamitischer en Afrikaanser” geworden zouden zijn. “We hebben al een islamitische parallelsamenleving. Daarom hoeven de islamitische immigranten ook helemaal niet te integreren.” Tegelijkertijd zou de vrijheid van meningsuiting beperkt worden. Daarbij verwees hij naar de Amerikaanse president Donald Trump en de VS: “Daar vindt opnieuw een scheiding plaats.” De Europese Parlementsverkiezingen zouden door een “identiteitsverkiezingscampagne” geflankeerd moeten worden.

“We moeten bondgenoten vinden”

Desondanks raadde Gauland de ontbinding van de EU en een zogenaamde Dexit af, dus de uittreding van de BRD uit de EU. “Veelmeer moeten we bondgenoten vinden die met ons de EU naar haar kern terugleiden.” Daarmee bedoelde hij een economische unie zonder euro. Het zou bovendien een doel van de AfD zijn om de industriepolitiek te wijzigen. Want bijvoorbeeld de diesel grenswaarden zouden de Duitse economie in het hart raken. De EU zou de Duitse automobielindustrie ruïneren.

Gauland appelleerde in de toespraak dan ook om op 26 mei te gaan stemmen. Samen met vertegenwoordigers van andere Europese rechtse partijen wil men van het bondgenootschap “Europese Alliantie voor de Volkeren en Naties” de grootste fractie in het Europees Parlement maken. Behalve de AfD, de Italiaanse LEGA en de Oostenrijkse FPÖ zijn vertegenwoordigers uit Denemarken, Finland, Estland, Slowakije, Frankrijk en België in de alliantie vertegenwoordigd. Wellicht volgen er nog andere partijen, waaronder de Hongaarse partij Fidesz en de Spaanse partij VOX.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", AfD (Alternative für Deutschland), EU-critici, Europa, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

2 reacties op Alexander Gauland (AfD): Europa is “islamitischer en Afrikaanser” geworden

 1. delamontagne zegt:

  Een mars van Neo-Nazies in Duitsland toegestaan…

  “Het echte gevaar voor de Europese Hoden is de opkomst en macht van een radicale islam die geen enkele ander geloof toestaat dan die van hen en die de Joden aanzet om te vertrekken”…………..
  Georges Bensousan, historicus
  * * *

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Als er geen kentering gaat plaatsvinden zal dit soort volksvermaak het straatbeeld gaan bepalen in Europa.


  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s