Vonnis: Duitse Spaarbank mag bankrekening van de Identitaire Beweging niet opzeggen

Screenshot_158

(Door: Stefan Juritz – Vertaling: E.J. Bron)

De Identitaire Beweging Duitsland heeft zich verzet tegen de opzegging van een bankrekening – en is in het gelijk gesteld door het kantongerecht.

Paderborn – De Spaarbank Paderborn-Detmold mag de bankrekening van de Identitaire Beweging Duitsland (IBD) vooreerst niet opzeggen. Dat heeft het kantongerecht Paderborn vorige week woensdag beslist.

Die Tagesstimme

Opzegging van rekening niet legaal

“De opzegging van de bankrekening van de Identitaire Beweging was niet legaal, omdat de vereniging weliswaar geobserveerd wordt, maar er geen verenigingsverbod bestaat”, zei de rechter van het kantongerecht, Günther Köhne, volgens een bericht van de “Junge Freiheit” tegenover het persbureau dpa.

Bovendien zou de Spaarbank niet hebben kunnen bewijzen dat andere klanten de bank zouden verlaten als bekend mocht worden dat de Identitairen daar een rekening hebben. De IBD daarentegen had kunnen bewijzen dat het haar niet gelukt zou zijn een rekening bij een andere bank te openen. Daarom zou de Spaarbank zich tot de beslissing in de hoofdzaak niet van haar klant mogen scheiden. Deze zaak vindt plaats bij de arrondissementsrechtbank. Een datum is echter nog niet bekend.

Opzegging per 1 oktober

Nadat de Binnenlandse Veiligheidsdienst de Identitaire Beweging Duitsland als “rechts-extremistisch” had gekwalificeerd, zegde de Spaarbank per 1 oktober de bankrekening van de vereniging op. De Identitaire Beweging Duitsland verzette zich daar juridisch tegen, omdat de vereniging niet verboden zou zijn en zij zonder bankrekening haar activiteiten niet zou kunnen voortzetten.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Stefan Juritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, demoniseren, Duitsland, Hypocrisie, Identitaire Beweging, Nationalisme, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Vonnis: Duitse Spaarbank mag bankrekening van de Identitaire Beweging niet opzeggen

  1. har zegt:

    “Nadat de Binnenlandse Veiligheidsdienst de Identitaire Beweging Duitsland als “rechts-extremistisch” had gekwalificeerd”
    .
    vraag me af, zouden links-extremistisch bewegingen nou ook door alle banken geweigerd worden ?

    Geliked door 2 people

  2. Piet Snot zegt:

    Dit vind ik minstens net zo erg, die beginnen er niet eens aan en weigeren al bij voorbaat.
    Zo erg is het daar in Duitsland al.

    “De IBD daarentegen had kunnen bewijzen dat het haar niet gelukt zou zijn een rekening bij een andere bank te openen. “

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie