De alliantie met het Vaticaan tegen Matteo Salvini

Screenshot_85

(Door: Andres Becker – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens het Italiaanse dagblad “La  Verità” willen Angela Merkel, de EU, het Vaticaan en de invloedrijke, linkse vakbond CGIL een vliegende wisseling van meerderheden om de LEGA van Matteo Salvini uit de regeringsverantwoordelijkheid te verdringen. Zo´n operatie wordt in Italië “Inciucio” genoemd. Het woord klinkt alsof het daarbij moet gaan om iets dat niet helemaal zuiver kan zijn.

Christian Petry, de woordvoerder Europese politiek van de fractie van de SPD in de Duitse Bondsdag, werd vooruitgestuurd om de boodschap te verkondigen: mocht Italië een regering zonder de LEGA vormen, dan zullen de EU en Berlijn behulpzaam zijn betreffende de financiën. Letterlijk noemde Petry een “EU-vriendelijke” regering als voorwaarde, dan zou de Europese Commissie, nu onder leiding van Ursula von der Leyen, inschikkelijkheid tonen tegenover Italië bij de volgende staatsbegroting (trefwoord nieuwe schulden).

Petry sprak ongegeneerd uit wat duidelijk was, maar tot nu toe werd betwist, namelijk dat de Europese Commissie en het Europees Parlement de lidstaten naar ideologische sympathie of antipathie verschillend behandelen.

Dit doet vermoeden wat er op dit moment achter de coulissen aan druk en tegendruk wordt uitgeoefend. Het doel is om in Rome een regering bestaande uit de Vijfsterrenbeweging (M5S) en de Linksdemocraten (PD) te installeren. Rekenkundig gezien zou dat in beide huizen van het parlement net volstaan.

Druk op katholieke kiezers

Adviseurs uit de omgeving van paus Franciscus, zoals Antonio Spadaro, chef van het Romeinse Jezuïetentijdschrift “La Civiltà Cattolica”, verhogen de druk op een belangrijk kiezerssegment, door katholieken, die op Salvini stemmen en hem ondersteunen, met excommunicatie te dreigen. De Combini-missionaris Alex Zanotelli, die in vuur en vlam raakt voor elke links-revolutionaire beweging en tot nu toe niet voor niets weggehouden werd van Rome, wordt tegenwoordig in het Vaticaan gesteund. Uit zijn mond klinkt de dreiging als volgt: “Wie op Salvini stemt, is geen christen!”

Gelijksoortige activiteiten kent men ook in Duitsland en Oostenrijk. De Italianen laten zich door intriges echter niet zo gemakkelijk bang maken.

Het was Salvini, die in Verona het “Internationale familiecongres” bezocht en groetende woorden sprak, waarin het christelijke mensbeeld en de niet onderhandelbare waarde van het gezin verdedigd werden. Blijkbaar in de huidige EU al iets ondraaglijks, want buiten joelden de radicale linksen en de zogenaamde “kwaliteitspers” hitste in heel Europa op tegen het congres. Het was Salvini, die zich door zijn aanwezigheid beschermend voor het congres en zijn programma opstelde, terwijl de bisschoppenconferentie en het Vaticaan het in de kou lieten staan.

De geestelijke Antonio Spadaro formuleert het subtieler dan de geestelijke Zanotelli. Als je echter zijn talrijke tweets en retweets leest, dan dringt zich de beklemmende indruk op dat Spadaro, een van de naaste vertrouwelingen van paus Franciscus, een boodschap stuurt aan politiek links: mocht het lukken om Matteo Salvini en zijn LEGA uit de regering te verdringen, dan zou de bereidheid bestaan een oogje toe te knijpen bij de thema´s euthanasie, leenmoederschap en homohuwelijk. De niet onderhandelbare waarden bestaan niet meer.

Paus Franciscus heeft nog geen beslissing genomen betreffende de regeringscrisis. Vast staat echter dat hij inzet op de Europese Commissie van Ursula von der Leyen. En in zijn omgeving luidt het parool: het belangrijkst is dat de LEGA uit de regering is en de Linksdemocraten erin.

SIR, het persbureau van de Italiaanse bisschoppenconferentie, liet enkele dagen geleden als officiële koers van de bisschoppen verluiden dat er “begrijpelijke zorgen” vanwege mogelijke nieuwe verkiezingen zouden bestaan, “die ons nog verder van de EU zouden kunnen verwijderen”.

De cijfers op papier

Salvini en zijn LEGA dringen aan op nieuwe verkiezingen. Hij verwijt zijn coalitiepartner Vijfsterrenbeweging een “nee-zegger” en blokkeerder geworden te zijn. De Vijfsterrenbeweging, de “shooting star” van de afgelopen jaren, lijdt onder een verlies aan populariteit. Ook tien jaar na haar oprichting kunnen noch politieke wetenschappers noch burgers precies zeggen waarvoor deze protestpartij eigenlijk staat. Daartegenover heeft haar junior-partner, de LEGA, een helder profiel, dat door Salvini nog werd aangescherpt. Het effect bleef niet uit: sinds de parlementsverkiezingen in maart 2018 is de LEGA in de kiezersgunst verdubbeld en trekt van de ene verkiezingsoverwinning naar de andere, terwijl de Vijfsterrenbeweging halveerde.

Voor alle opinieonderzoekers is Salvini, mocht het in de herfst tot nieuwe verkiezingen komen, de stralende winnaar. Men voorspelt voor hem op dit moment 36-40% van de stemmen. Dat waren nog 17% in 2018. Het kiesrecht, een mengeling van meerderheidsverkiezingen en evenredige verkiezingen, garandeert met veel kans van slagen die partij of coalitie de absolute meerderheid, die meer dan 40% van de stemmen behaalt. Voor Salvini ligt de overwinning voor het grijpen, temeer daar hij bij behoefte op partners uit het midden-rechtse spectrum kan rekenen. Voor de nationaal-conservatieve “Fratelli d´Italia” van de fotogenieke Giorgia Meoni worden 7% voorspeld, en de rechts-liberale “Forza Italia” van Silvio Berlusconi kan op een vergelijkbaar resultaat rekenen.

De linkse vakbond CGIL, de grootste van het land, vervalt in de retoriek van vlak na de Tweede Wereldoorlog en waarschuwt voor een “nieuwe dictatuur”, die vanuit haar perspectief alleen maar een fascistische kan zijn. Haar agitatie in de toon van de “Resistenza” (partizanenstrijd) wakkert de polarisatie aan, omdat de tegenpartij daarin een compleet overdreven en ongepaste houding ziet.

De alles overschaduwende migratiekwestie

Vorige week sprak Salvini het parlement toe en wierf voor vervroegde verkiezingen “om de succesvolle weg en de noodzakelijke hervormingen voort te zetten”. Daarvoor is de meerderheid van de afgevaardigden echter bang en zij stak hier eerst een stokje voor. Daarop gaf Conte, tegen de wil van Salvini, opdracht om een groep “minderjarigen”, die via de Middellandse Zee illegaal de EU willen binnenkomen, aan land te laten. Al snel bleek dat het bij minstens acht van de 27 “minderjarigen” in werkelijkheid om volwassenen gaat. Zulke voorvallen laten zien dat er een gedifferentieerd handelen noodzakelijk is, maar precies daartoe zijn de politieke linksen en de mainstream sinds jaren niet bereid. De “Regenboogcoalitie” reikt daarbij, bijvoorbeeld in Duitsland, van de Duitse regering via de Groenen en de redacties van de mainstream media tot in de directie van Siemens.

In Italië ligt de bal nu bij president Sergio Mattarella (Linksdemocraat). Waar diens hart voor klopt, lijdt geen twijfel. Zijn functie heeft hij niet te danken aan de regeringscoalitie van de Vijfsterrenbeweging en de LEGA.

Het is bekend hoe de Oostenrijkse president eind mei/begin juni in de door de Ibiza-video en ex-bondskanselier Sebastian Kurz ontketende regeringscrisis handelde. Het doel van de operatie is vergelijkbaar met dat in Italië.

De vraag die echter op dit moment in Rome wordt gesteld, luidt of Mattarella het zich kan en wil veroorloven om in deze zaak de Amerikaanse president Donald Trump kwaad te maken.

Bron:
https://katholisches.info
Door: Andreas Becker

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Berlijn, Brussel, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Italië, katholieke kerk, kwaadaardige opzet, landverraad, LEGA, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, machtswellust, mainstream-media, Marxisme, Matteo Salvini, meningsdictatuur, Merkel, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, Paus Franciscus, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op De alliantie met het Vaticaan tegen Matteo Salvini

 1. N.E. Derlander zegt:

  Zou de paus het Bijbelboek Genesis (hoofdstuk 11) niet begrepen hebben. Daarin staat duidelijk, dat God N I E T wil dat de mensen zich verenigen tot 1 grote nieuwe wereldorde. Dat is wat satan W E L poogt, al vanaf den beginne………

  Like

 2. Eric zegt:

  Het is opvallend hoe alle initiatieven om de Europese beschaving te redden systematisch worden geboycot. Sträche, Orban, nu Salvini. een zeer kleine kliek van supertechnocraten en zaakvoerders van multinationals doen er alles aan om van Europa een Afro-Arabische kolonie te maken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Trucker zegt:

  Salvini jaagt ze schrik aan, door zijn koers (rechts nationalistische) en voor zijn lijfelijke aanwezigheid.
  Hetzelfde indertijd in Vlaanderen met Filip Dewinter daar hadden ze letterlijk schik van als ze die tegenkwamen, hij was toen ook geen doetje zoals je ze nu ziet overal in de overheden en bij politie korpsen.
  Dat die socialist die ze paus gemaakt hebben tegen Salvini is is niet moeilijk, als je als rechtop lopende amoebe (eencellig dus 🙂 de islamieten invaders welkom heet, hun zweetvoeten gaat wassen en geen nanoseconde wakker ligt van het lot van de Christenen in de islamieten landen ben je geen paus maar een linksige rukker die geen millimeter gezag heeft in de Christelijke religie.
  Ik val nog eerder dood dan dat ik die socialist ook maar de geringste eer zou bewijzen, met ratten vorm ik geen symbiose 🙂

  Geliked door 3 people

 4. ‘Al snel bleek dat het bij minstens acht van de 27 “minderjarigen” in werkelijkheid om volwassenen gaat’. 100.00en zijn hier met valse papieren of helemaal geen papieren onthaald en lopen hier vrij rond met uitkering en al. 100.000en strijken zo 1000 euro/maand op met bijkomende soepsidies etc. Dit kan alleen maar omdat het Klootjesvolk zich wil laten verneuken, al 45 jaar lang! Geen redden meer an! De 5 mei-herdenking is een tot een Klucht verworden, met hypocriete smoelwerken! Zum Kotzen!

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Ze zijn allemaal weer aan land gekomen omdat justitie de boot in beslag genomen heeft.
   Maar dat zit nog een beetje in het verdom hoekje als nieuws bericht.

   Like

 5. Gerrit zegt:

  De Duitse dictatuur is in Europa weer helemaal terug. Niet met wapens en soldaten maar met stro-vrouwen op vitale punten in de Europa politiek zoals de plotseling door Merkel en Macron naar voren geschoven Usula. Ze luistert alleen nog maar naar orders uit Parijs of uit Berlijn. We moeten Engeland achterna en uit de E-U stappen. Hopelijk doet Italie dat ook op termijn.

  Like

 6. bobzelf zegt:

  NIGEL the great , u weet wel “” die van,,,,, wie bent u natte dweil ?? “”
  ik ken U niet, ik wil u niet , en NIEMAND heeft u gekozen ,
  brexit nigel

  die noemde dit jaren geleden al :

  kicking the can down the hill , alsof er niks aan de hand is !!

  DUS DE REGERING IS GEVALLEN ??
  EN DE EU GAAT HELPEN ?
  MET WAT ?

  UK IS PLEITEN DUS PAKWEG 55.000. MILJOEN PER JAAR KOMT NIET MEER BINNEN .
  VAN DE 27 LANDEN OVERGEBLEVEN
  STERVEN ER 25 VAN DE ARMOEDE ,

  EN ONZE VROLIJKE VRIENDELIJKE SPAGHETTI VRETERS SPANNEN DE KROON
  DIE SCHULD IS ZO HOOG
  DIE KAN DUS NOOIT TERUG BETAALD WORDEN

  JA OF HET MOET EEN WEEKIE GOUD REGENEN DAAR . ????

  DUS VERTEL DUS MAAR AAN BOBZELF ,

  het heet dus “”kicking the can down the hill “” alsof er niks aan de hand is .

  nou hebben we een oplichtster als baas bij de IMF ??? die travestiet met snikkel en die harde kop christine whahahaha , ja alles kan in de EU

  een lijkdronken leider in brussel , nu een nieuwe SS ster vollledig geschift
  het valt me mee, dat ze met gestrekte arm nog gee :
  EIN VOLK EIN REICH UND EIN FUHRER HEEFT UITGEBRAAKT .

  dit mens gaat dus zover, dat de USSR een fabeltje zal blijken te zijn geweest .
  ALLES WERKELIJK ALLES ZULLEN ZE U AFNEMEN ZELFS UW LEVEN

  en een man Draghi die samen met Monti zo rond 2000 al de griekse papieren vervalste voor een 500 miljoen eurookes toen hij samen met Monti de oude italiaanse oplichter / president BIJ GOLDMAN SACHS WERKTE ! WHAHAHA

  NEDERLAND IS AL WEGGEGEVEN , DOOR UW MOSSELRUGGNGRAAT
  IK DENK DAT DIE NIET OUD WORDT, DAT GEVOEL HEB IK WHAHHAHAHA

  MOCHT U TOEVALLIG OP 125 LANDVERRADERS GESTEMD HEBBEN EN JUICHEND UW EIGEN HEL BINNEN LOOPT. VERGEET NIET EEN YERRYCAN BENZINE MEE TE NEMEN
  OOK DAAR SCHIJNT HET GAS OP TE ZIJN . WHAHA
  niet bij mijn oom , maar dat is onze vijand WANT
  PUTIN DID IT HET WAS EEN BUKRAKET

  bobzelffffffffffffffffffffffffffffffff

  Geliked door 1 persoon

  • rottenpikwick zegt:

   Bedank hoor, moest na het lezen van uw hersenspinsel verschonen!! Heerlijk!

   Like

   • bobzelf zegt:

    JA , grote vriend , als ik dit opshrijf , grinnik ik zelf ook dikwijls
    1 HEEEL GROOT PROBLEEM :
    n.l. ER STAAT GEEN ONWAARHEID IN , DE KEIHARDE WAARHEID

    Wij leven dus in 1 groot gekkenhuis , de jeugd is volledig gehersnspoeld , dan wel hebben geeen idee waar het over gaat dan wel waar je het over hebt ?

    ik vraag mijn VVD buurman , of ik mag laten zien , waar de MH-17 door is neegeschoten ?
    hij zei, nee dat hoeft niet , ik heb de Elsevier gelezen met dat stuk erin van ? bellingcat ??????????????????????????????????????

    dan roept zijn vrouw , ook VVD , net opa en oma geworden ongelofelijk
    FRED we moeten weg hier , emigreren , het loopt ook hier helemaal uit de hand met al die import , ja als ze onder je keukenraam in je vrijstaande huis de vuilnisbak leeg staan te halen wordt dat tijd denk ik !! whahaha

    dus ik vraag , en waar hebben jullie op gestemd dan nu , met die open grenzen , die fenomenale EU , die gratis transport schepen in de middellandse zee, het binnen halen van al deze dokters, hoog opgeleide apothekers en die nucliair geleerden en de hele familie er achter aan, met gratis zorg, gratis tandarts, gratis uit , gratis uitkering etc etc

    HET ANTWOORD WAS VVD , DUS BEN IK WEGGEGAAN , EN NOOIT MEER TERUG GEGAAN

    deze mensen hebben een hersenbeschadinig denk ik , ?????????????????
    en je komt in die volgevreten bolussen nog niet binnen ook .

    2 andere goeie kennissen werken beiden bij dezelfde belasting dienst , mevrouw zegt gewoon NU VANDAAG NOG, we kunnen niet zonder de eu
    MOET IK DAN GODGLOEIENDE GLOEIENDE HEL CURSUSSEN GAAN GEVEN

    NOEM DAN EENS 5 DINGEN WAAR JE ALS INWONER VAN NEDERLAND
    BETER MEE GEWORDEN BENT SINDS DE EU EN DE EURO
    NOEM EEENS WAT DAN ?

    NOU DAT NIET MEER BIJ DE GRENS STAAN TE WACHTEN ???
    EN LEKKER MAKKELIJK GEEN GELD MEER WISSELEN

    NEE TRUT MAAR DAT JE DUS VOOR EEN REUZE ZAK PATAT MET DUBBLE MAYONAISE PRECIES DFL, 10 KEIHARDE NEDERLANDSE GULDENS BETAALD WAS JE NOG NIET OPGEVALLEN ZEKER, ZEIKDOOS???
    nou meer komt er uit dat domme hoofdje dan niet natuurlijk
    en stoppen ze de discussie .

    DUS OM MET MIJN VADER TE SPREKEN, IK DENK DAT DE HELE BINNEN KANT VAN HUN PIANO NAAR DE KLOTEN IS

    love nigel

    groetn bobzelfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

    Like

 7. Ron Long zegt:

  We staan in Europa ook op de vooravond van een gruwelijke Hyperinflatie crisis. Dit Hele EU gedrocht zal vergaan. Salvini zal olie op he vuur gooien door zelf geld te scheppen. De M bot Euro. Dan gaat het rap bergafwaarts met de euro. 1.00$ , 0.82$ 0.64$ 0.34$ 0.12$ 0.03$ enz enz. Dan hebben we hier de Venezualeaanse Eurivares. 1.000.000E voor een bekertje koffie op straat.

  Like

 8. Marly zegt:

  De paus is eveneens een mannetje dat zoals Obama geplaatst is door super duivel SOROS ,aan deze paus is niets heilig aan !!!Europa moet kapot en alles wat dit tegengaat en de Europese waarden blijft verdedigen gaat eraan

  Like

  • fleckie zegt:

   Deze paus is beslist niet als beginnend seniel persoon te betitelen, HIJ komt immers uit de JEZUÏETEN- clan, de hoogst intelligentsia v.d. r.k.kerk, die nogal gevaarlijk zijn in hun meningen betreffende de bevolkingen in EUROPA, zij zijn in feite eigenlijk ‘DE ONTWERPERS’ van. Het vooruitzicht ‘ Nieuwe Wereld Orde’, een idee opgekomen bij Kalergi, een half- Japanse man.( misschien werd hij gediscrimineerd, vanwege. zijn afkomst..?? zodoende. ‘ rijpte ‘ er waarschijnlijk. zo’n gedachte .( ,wie weet wat voor ideeen er ‘zich ontwikkelen’ als een mens dermate getreiterd wordt, vanwege afkomst!! Of iets anders. .Bij zeer hoog ontwikkelde ‘geesten’ kan men ook wel denken…….’’ hoe groter geest, hoe groter beest’!!……p.s. Ik ben eerder TIJDENS. het typen gewoonweg weer alles ‘kwijtgeraakt’!! heel vervelend, zodat er nu naast de beveiliging,, nog een andere , zwaardere? geïnstalleerd moet worden! …….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 9. fleckie zegt:

  Ten tijde dat de …KVP …( katholieke Volkspartij) de ‘boventoon, voerde in NL. werd er ook met hel, verdoemenis, en ex- communicatie gedreigd, ( tenminste in Zuid – Limburg,…….( tot zelfs bij de. nonnen., op de lagere school, ( door willekeur, kwam MEN meestal! niet verder dan huishoudschool!!). moesten kinderen het ontgelden, !! waarvan de ouders ‘een. ‘ iets. ‘ afwijkende’. gedachte. er op ‘nahielden’!!!). dus…toen ook… AL. behoorlijke . dwingelandij…vanuit.. DE. CLERUS. !!!…….<~<~<~<~<~<~<

  Like

 10. fleckie zegt:

  Hoeveel illegalen ‘lopen’ er hier, in NL ‘rond’……worden ze tegenwoordig door soortgenoten die als ‘asielzoeker’ rijles hebben genoten, en momenteel een eigen auto vervoerd? ( wie heeft DIE dan weer betaald, en de rijlessen?)…… dus…illegalen kan men. vervoeren van het ene adres naar het andere,…….gaat ook veel vlugger dan op fiets- vervoer, en natuurlijk niet meteen ‘zichtbaar’ in een auto!!!……..<~<~<~<~<~<~<

  Like

 11. fleckie zegt:

  Men kan het ook zo bekijken::: zoveel mogelijk ‘overtollige’. AFRIKANEN’ Europa laten ‘bezetten’, ( intussen hun werelddeel leegroven) en tenslotte, doordat Afrikanen er ongebreideld op los leven’, aan geboortebeperking hoeven ze helemaal niet te doen, ( volgens KAROL Wojtyla, , DE. POOLSE paus, die intussen ,tijd geleden, ook al het huidige met het eeuwige heeft verwisseld,… ( ging verkondigen’ ‘Verwerp abortus. EN. voorbehoedmiddelen’. ( op ejbron 16.1.2015, onder Paus en hartjes… ! Alle OVERTOLLIGE. VOLK, ‘met uitzondering van de ‘gezondste’.,,, ALLES te laten. uitroeien…….. ( opgeruimd. staat. netjes. nietwaar). en men. heeft. er. geen . last. meer. van……….. ( ‘VOORHEEN. mocht de gewone man ook niet aan geboortebeperking doen, ( wist er ook heel weinig vanaf, maar doordat er in feite. zoveel ‘overtollig volk geboren werd, mocht een klein gedeelte, in hun ogen beetje luxe leven, de rest MOCHT dienen in de legers, i.v.m uitbreiding van de territoria,of ‘verdediging.’ ……. van zogenaamde regering, of ‘landbezitters’!…….<~<~<~<~<~<~<

  Like

 12. Harry zegt:

  Laat Salvini dat hele vaticaan maar annexeren !
  Die paar als clown uitgedoste “militairen” lopen ze zo onder de voet .
  Ruim die paus op en haal desnoods voor de hardleerse papen die vorige paus van zolder .
  En dan langzaam afkicken .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s