Komend half jaar huizen nodig voor 6500 statushouders

Screenshot_114

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel en Migratie) heeft gemeenten en provincies vandaag gevraagd om de tweede helft van dit jaar 6500 asielzoekers met een verblijfsvergunning een woning te geven. Volgens de berekeningen zouden gemeenten eigenlijk 9000 statushouders van een huis moeten voorzien in de tweede helft van 2020. 

Dit lijkt voor gemeenten nu, mede door de corona-crisis, een te grote opgave. Daarom is in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken gekozen voor een lager aantal.

De planning voor het volgende voorjaar kan na overleg met gemeenten en provincies nog worden bijgesteld. Daarbij worden de effecten van de corona-problematiek en het feit dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) achterstanden aan het wegwerken is, meegenomen. De schatting van het aantal aanstaande vergunninghouders wordt twee keer per jaar gemaakt. De afgelopen jaren schommelde de taakstelling tussen 5500 (afgelopen half jaar) en 23.000 (ten tijde van de hoge asielinstroom).

Bron:
www.ed.nl
(h/t A.H.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Multiculti, Naïviteit, Overheid, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Komend half jaar huizen nodig voor 6500 statushouders

 1. vangie1206j zegt:

  En de jongelui Nederlanders kunnen barsten.
  Mogen nog 10 jaar wachten hebben dan een grijze baard en haren.

  Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Het eerste waar ik bij zulke berichten uit NL dan aan denk: “maar Nederland is al zo vol”,, ik bedoel…………….OVERVOL
   Maar dat is natuurlijk egoïstisch, die “aanwinst” voor NL moet ook ergens wonen.

   Geliked door 3 people

 2. bozeoudeman zegt:

  Waarom zoekt dat rare mirakel geen huizen voor de vele oplichters ze in hun thuisland, probleem opgelost! Stuur de meute eens retour naar Afrika en islamlanden, doei! Oh nee dan verdienen al die deugmensen er niet meer aan…Dom, dom, dom

  Geliked door 4 people

 3. Harry Willemse zegt:

  In Afrika is nog wel wat ruimte.

  Geliked door 4 people

 4. Gienekehado zegt:

  Zal Rutte en Co. wel goed uitkomen die nieuwe (jonge) aanwas arbeidsmigranten. Kunnen mooi de opengevallen arbeidsplaatsen, huizen innemen van de Coronaslachtoffers, Ja toch?? De economie moet asap weer in de benen komen. 6500 statushouders zijn zomaar weer 10.000en nieuwe werknemers! ieder (werk)handje telt op dit moment! Win Win…….

  Like

  • 😀
   U denkt dat de asielzoekers hier naartoe kwamen omdat ze wilden werken.
   Helaas, ik denk niet dat dit op hun bucketlist stond.
   Sterker nog, ik denk dat ze nergens goed in zijn behalve in het ontwijken van werk.

   Geliked door 4 people

   • Gienekehado zegt:

    Zwaar cynisch bedoelt hoor! Haha, werken??? Nou ja een paar met een subsidiebaantje voor de schijn om de integratiesuck66 op te plussen! Het merendeel komt nimmer uit de “kaartenbakken” van de bedeling, voedselbanken, schuldsanering etc etc. Terwijl ik dit hier plaats zijn er alweer 10.000en nieuwe asielzoekers gefabriceerd! Juf Ankie kan nog lang niet met pesjoen! Je moet wel heel errug SENIEL zijn om op zo’n post te kruipen!!

    Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  ‘Volgens de berekeningen zouden gemeenten eigenlijk 9000 statushouders van een huis moeten voorzien…’

  Wat ‘moeten’?
  De gemeente ‘moeten’ niets. Wat wél moet, is de ‘statushouders’ van een tent op drijfzand voorzien.

  Geliked door 2 people

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Of de pleuris uitbreekt is niet aan de orde. De vraag is wanneer. Ik prijs de dag dat we die wilden en al het overige crapule Europa uitschoppen.

  Geliked door 2 people

  • Gienekehado zegt:

   Op dat moment wordt de sluimerende veenbrand van het Planburo, een heuse inferno! Die zgn. Wilden laten zich echt niet zomaar W-Eu uitschoppen. De IC-bedden zullen niet aan te slepen zijn!

   Like

  • LUCIA zegt:

   @Joannes
   Moeten we wel snel zijn want dat jongt maar aan en krijgt naast de EUtkEUrie nog fuckgeld toe ook.. oftewel kinder bijslag( ook vaak gespaard en gebruikt voor latere aanslag).

   Like

  • vangie1206j zegt:

   En wat dacht je gelijk Merkel Rutte en Macron Europa uitschoppen haat in ene moeite door.

   Like

 7. Steven zegt:

  De omvolking loopt nog steeds op schema

  Geliked door 1 persoon

 8. malsion zegt:

  Stof tot nadenken. Het is moeilijk. Ik ben niet geroepen om een daadwerkelijke beslissing te nemen. Ik ben veilig op mijn plekje in Frankrijk. Maar het lezen van dit artikel brengt mij er wel toe om een mening te vormen. Voor mezelf. Ik moet beslissen wat IK zou beslissen???
  We hebben te doen met mensen die we een dak boven hun hoofd moeten geven. Een groot aantal van onze autochtone kinderen wacht daar al lang op.
  Die andere ‘mensen’ hebben lang geleden op hun plaats in het buitenland gekozen om hun plicht om daar aan hun gemeenschap te werken op te geven en op reis te gaan om zich ‘ergens’ anders afhankelijk te maken van een andere gemeenschap.
  In dit dilemma vind ik dat die ‘migranten’ langer genoegen zullen moeten nemen met provisorisch wooncomfort en dat de beschikbaar komende woonfaciliteit in eerste instantie gegeven moet worden aan de ‘eigen jonge autochtone’ woningzoekenden.
  De migranten die zich daar niet in kunnen vinden en de mede-autochtone Nederlanders die gekozen hebben om de ‘migranten’ belangrijker te vinden dan hun eigen jonge landgenoten zouden we over moeten brengen naar een veilige plek in Syrië. Op die manier komt er extra woonruimte ter beschikking.

  Geliked door 4 people

 9. Julia zegt:

  Achteraf klagen en te laat wakker geworden Velen hebben het goed gevonden en zijn continu blijven stemmen op de verkeerde linkse partijen. Daarbij hangen veel werklozen liever op de bank dan dat zij de handen vuil maken aan vuil en fysiek zwaar werk, daar kunnen we de arbeidsmigranten die overigens door veel werkgevers zijn uitgebuit en onderbetaald wel de handen aan vuil maken. De Overheid is te nalatig geweest en heeft veel te makkelijk uitkeringen toegekend. Voor wat betreft toewijzing van woningen en kapitalen aan belastinggeld aan huisraad etc. toegekend aan migranten gebeurt al jaren en velen hebben al die migranten welkom geheten en hebben velen er blijkbaar geen moeite mee gehad dat eigen kinderen jaren en jaren moeten wachten. Dit probleem heeft iemand met realiteitszin allang zien aankomen. Dit is klagen achteraf terwijl het inmiddels al kwart over twaalf is. Nog heeft men niets geleerd en halen tot op heden nog steeds de schouders op en maken de welbekende slogan WE KUNNEN ER TOCH NIETS AAN DOEN. Dit is het resultaat.

  Geliked door 1 persoon

 10. Broekers-Knol moet wel de meest ondankbare taak van het hele kabinet hebben, zij moet uitvoeren wat anderen veroorzaakt hebben. Zeker, haar partij is een van de hoofdschuldigen maar dat maakt haar persoonlijk nog niet tot schuldige.
  Er moet eindelijk eens vastgesteld worden dat wij geen immigratieland zijn, we zijn al overbevolkt zoals het is, nieuwkomers is gewoon geen plek voor, nu niet, straks niet, nooit niet.

  Geliked door 3 people

  • Gienekehado zegt:

   Nou ze hoeft echt niet hoor, kiest er zelf voor. Als ze wil kan ze NU met pesjoen! Wie wil er nu op zo’n post zitten; de nederlandse belastingbetaler elke dan weer VERRIJKEN met Handophouders en ander ongewenst volk! Broekers-Knol doet actief mee met de sloop van Het Land van Onze Voorouders! Ook haar naam zal in de kleur van het bloed geschreven worden!

   Geliked door 2 people

   • Ja maar soms moet je je verplaatsen in de denkwereld van politici.
    Ze was met pensioen en zat daarnaast in de Eerste Kamer, dat is niet bepaald een vetpot, weliswaar hoeven ze niet écht vaak aanwezig te zijn maar dan nog is het hooguit een leuke aanvulling op je pensioen en meer niet.
    Vervolgens doet je partij een beroep op je omdat ze met de beste wil van de wereld natuurlijk niemand kunnen vinden om als Kop van Jut te fungeren en zij heeft zoals ze dat dan zo mooi noemen; “haar verantwoordelijkheid genomen”.
    Met als bijkomend voordeel een leuk inkomen zolang je het doet en een leuk wachtgeld na afloop.
    En ach het Kabinet heeft minder dan een jaar te gaan tot de volgende verkiezingen, daarna is een ander aan de beurt en binnen drie maanden is iedereen je vergeten!
    Leuk hè die politiek ? (had er verdomme zelf in moeten gaan) 😀

    Geliked door 1 persoon

 11. Lucky zegt:

  Maar ondertussen de huren omhoog

  Geliked door 1 persoon

 12. Johan zegt:

  Zijn die halfgare politici nou helemaal van de pot gerukt daar in Den Haag ?
  Stuur die profiteurs meteen terug naar waar ze vandaan komen.
  Laat ze aldaar maar zelf hun huis bouwen.
  Wij zijn het zat !

  Geliked door 1 persoon

 13. kampersrene zegt:

  is dat de mop van de week? ik heb in ieder geval goed gelachen

  Like

 14. vangie1206j zegt:

  Hoe komen die gasten in Nederland en in de asielprocedure.
  Ik begrijp hierheen barst van omdat die gelukzoekers door diverse EU landen gereisd zijn en daar hadden moeten aankloppen.
  Rutte had direct al die gasten de grens over moeten zetten en zeker niet door sturen naar het COA.
  Daarom snap ik niet dat de bevolking niet ontploft bij dit wanbeleid van de regering.
  Als ik ouder was van een woning zoekend kind en merk dat zo,n gelukzoekers voordringt ik stormde het gemeente huis binnen hen vergreep me aan de wethouder die dat regelde.
  Ik zou daar dan misschien de bakboord draaien maar zou dat Er voor over hebben.
  Want die wethouder zal dat nog heel lang heugen waar van akte.

  Like

  • bobzelf zegt:

   beste van gie
   er is niets nieuws onder de zon !!
   U , ik , of iemand anders hier , is het spuug zat …

   dus kijk wanneer de luie flikers geopend zijn , bij

   DE VOLKSHUISVESTING ?? , IS DE NAAM GELOOF IK !!!

   MET NEME EEN HOUTEN DAN WEL EEN ALUMINIUM HONKBAL
   KNUPPEL MEE !!!
   wacht op uw beurt , loop naar de balie
   sla 1 x hard op de rand, leg daarna rustig
   ik herhaal heel rustig uw knuppel neer ,

   en zeg het gekloot is nu over, ik ga niet weg voordat het huis geregeld is
   dus bel de politie , kan me niet verrotten
   en ik wacht anders wel tot uw baas naar huis gaat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   dat is geen bedreiging , !!! MAAR EEN MEDEDELING !!!

   ER WORDT DAN RAZENDSNEL OVERLEGD, en U GEVRAAGD
   RUSTIG , VOORAL RUSTIG TE BLIJVEN !!
   EN OM NAAR HUIS TE GAAN ,
   TUURLIJK

   3 dagen later had mijn zoon een gave 3 kamerflat

   huggie

   oom bob

   Like

  • bobzelf zegt:

   GEEN GRIEKENLAND ZEGGEN SJUN ,
   DO NOT MENTION GREECE SSSST

   ssssssstttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

   do not mention greece

   we know nothing about Greece , manuel

   dooei

   ome bob

   Like

 15. Zo onderhand is het gebruikelijk geworden de mensenrechten dermate op te rekken dat zij resulteren in een door anderen betaald permanent verblijf in Nederland. Stop de asielindustrie en entameer remigratiebeleid voordat u om te vergaande culturele vervreemding en cumulerende kosten tegen te gaan zelf uw geluk in de Verenigde Staten, Polen of Hongarije moet gaan zoeken.

  Like

 16. M. zegt:

  Men gaat de rekeningen wat verhogen zodat velen het niet meer kunnen betalen en de geplande corona ‘crisis’ zal vele in de schulden brengen die nu nog niet maar straks wel hun huis uit gezet gaan worden om plaats te maken voor de verrijking.

  Geliked door 1 persoon

 17. Gienekehado zegt:

  Zoveel RESPECT ik heb voor iedereen die zich inzet voor een ander in dit bizarre tijdperk, met gevaar voor eigen leven en dat van zijn/haar dierbaren, zoveel W A L G I N G heb ik voor Broekers-Knol en haar Kontelikkers (derrière) clubje!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s