EU bekritiseert Servië om verplaatsing ambassade naar Jeruzalem

Screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU heeft de aankondiging van Servië om het voorbeeld van de VS te volgen en zijn ambassade in Israël naar Jeruzalem te verplaatsen duidelijk bekritiseerd. “Elke diplomatieke stap die het gezamenlijke standpunt van de EU met betrekking tot Jeruzalem betwijfelt, is een reden voor ernstige zorg en spijt”, zei een woordvoerder van de buitenlandse dient van de EU gisteren in Brussel. De beslissing van Servië zou dientengevolge van invloed kunnen zijn op het perspectief van het land om tot de EU toe te treden.  

epoch times

De EU zet zich in het Midden-Oostenconflict tussen Israël en de “Palestijnen” in voor de tweestaten-oplossing, waarbij Jeruzalem zowel de hoofdstad van Israël als die van een toekomstige “Palestijnse” staat zou zijn. De diplomatieke vertegenwoordiging van de EU bevindt zich in Tel Aviv. Brussel verlangt van EU-toetredingskandidaten dat zij zich qua buitenlandse politiek aan het standpunt van de gemeenschap aanpassen.

De Servische president Aleksandar Vučić en de regeringschef van Kosovo, Avdullah Hoti, waren maandag onder EU-bemiddeling te gast in Brussel om over manieren ter normalisering van de bilaterale betrekkingen te overleggen. Kosovo had zich in 2008 van Servië losgemaakt. De regering in Belgrado erkent de onafhankelijkheid van haar voormalige provincie niet.

In het conflict bemiddelt in de eerste plaats de EU, onlangs schakelden zich echter ook de VS in. Verleden week waren Vučić en Hoti in Washington en kwamen in het Witte Huis een economische toenadering overeen. Daarbij zegde Vučić toe het voorbeeld van de VS te volgen en de Servische ambassade in Israël naar Jeruzalem te verplaatsen.

In een internationaal omstreden stap heeft de Trump-regering eind 2017 Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkend en in mei 2018 de Amerikaanse ambassade daar naartoe verplaatst. De verhuizing leidde tot protesten van de “Palestijnen”.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, belangenverstrengeling, Brussel, demoniseren, EUSSR, Hypocrisie, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Kosovo, Linkse Kerk, moralisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Servië, tolerantie/intolerantie, verloedering, VS. Bookmark de permalink .

11 reacties op EU bekritiseert Servië om verplaatsing ambassade naar Jeruzalem

 1. Harry zegt:

  Als ze wijs zijn , die Hongaren , blijven ze zo ver mogelijk weg van die corrupte , stelende EU – bende !
  Die Órban zal daar toch niet in trappen ?
  Waarom zou je je bij een maffia-bende aan willen sluiten ?

  Like

  • karton zegt:

   @ Harry.
   Ik denk dat Orbán niet zo stom is om z’n land te verkwanselen aan de EUSSR-dictatuur; Hongarije heeft toch 10-tallen jaren onder ’t juk van een dictatuur geleefd en wéét wat dát betekent.
   Rutte & co. daarentegen weten van toeten noch blazen en volgen slaafs de decreten vanuit Brussel op, daardoor hebben zij zich aangesloten bij deze maffia-bende, waarbij zij ons, de bevolking, meeslepen en uitknijpen.
   NEXIT en wel z.s.m.

   Like

 2. Ravian zegt:

  “het standpunt van de gemeenschap”

  Het standpunt van de ongekozen Brusselse EU elite zal hij bedoelen.
  Laten we eens een referendum binnen de EU houden, over dat “standpunt van de gemeenschap” ten opzichte van de “Palestijnen” (die in Jeruzalem sowieso niets verloren hebben).
  En als ze dan toch bezig zijn kunnen ze meteen ook even een referendum houden aangaande het EU beleid betreffende massa immigratie en klimaat.
  Maar dat gaat niet gebeuren hè, omdat ze donders goed weten dat de meerderheid van de EU bevolking kotst op dat EU beleid.
  Hoe lang gaan we het nog pikken met zijn allen, die dictators bende in Brussel?
  Tijd om de guillotine weer eens van stal te halen.

  Geliked door 2 people

 3. hans-e-pans zegt:

  “De beslissing van Servië zou dientengevolge van invloed kunnen zijn op het perspectief van het land om tot de EU toe te treden.”

  Als ik president van Servië zou zijn, dan kondigde ik elke week aan dat ik mijn ambassade naar Jerusalem zou verplaatsen.

  Waar bemoeid de EU zich mee?

  Geliked door 1 persoon

 4. sweetheart zegt:

  er zouden er meer moeten volgen i.p.v kritiek

  Geliked door 2 people

 5. karton zegt:

  Hopelijk gaat Servië dezelfde weg als bijv. Hongarije , Polen , Tsjechië enz. Wég met die dictatoriale EUSSR !! NEXIT is óók goed !

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Als Servië slim is worden ze geen lid van de fascistisch EU dictatuur !!
  We slim en leef in vrijheid !!!

  Geliked door 2 people

 7. guusvelraeds zegt:

  Dus die rooie antisemitische vetpens van een Timmermans en die gemankeerde arts die beter bij haar leest had kunnen blijven gaan Servië voorschrijven waar ze haar ambassade moet vestigen. Ze kunnen zich beter verdiepen in de geschiedenis van Servië dan snappen ze ook de keuze van Servië.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_op_het_Merelveld

  Geliked door 1 persoon

 8. Heniusz zegt:

  Waar bemoeit dat door en door corrupte zootje zich eigenlijk mee? Vind het een goede en juiste stap van Servië, dat zou veel meer navolging moeten hebben. Er moet eindelijk eens een eind komen aan dat gepamper van een volk dat zelf niets presteert, al 70 jaar lang niet! Beter dit dan miljoenen €uro’s voor terroristen en moordenaars!

  Geliked door 2 people

 9. klaas zegt:

  Like

 10. In een online verschenen video lijkt het erop dat de president van Servië, Aleksandar Vučić, mogelijk niet wist wat hij heeft ondertekend en lijkt verbaast te reageren op het moment dat Trump de pers vertelt dat nepstaat Kosovo een ambassade in Jeruzalem zal openen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s