Angst voor “racisme”: Kerk verbant zwarte koning uit kerststal

(Door: Alfons Kluibenschädl – Vertaling: E.J. Bron)

De revolutie vreet haar (zwarte) kinderen

De politieke correctheid eist het volgende prominente slachtoffer. Dat gebeurt uitgerekend in een jaar, waarin linksen in het kader van de “Black Lives Matter”-demonstraties eisen om mensen met een donkere huidskleur zichtbaarder te maken. Voor wat betreft populaire, in onze cultuur verankerde afbeeldingen van Afrikanen lijkt dat echter niet te gelden.

Het is dus weer gebeurd: opnieuw dient er een zwart figuur te vertrekken. Deze keer gaat het om een ongeveer 100 jaar oud houten beeldje in een door de domkerk in Ulm opgerichte kerststal. In vooruitsnellende gehoorzaamheid vreest de kerkraad daar een racismeschandaal: de “Melchior van Ulm” draag namelijk niet alleen een in de hele wereld unieke krakeling, maar ook gouden ringen en heeft dikke lippen. Dus ook de kersttijd moet zich schikken in de algemene verwarring. Daarom brengen daar maar twee wijzen uit het Morgenland geschenken aan het kindeke Jezus.  

Beeldenstorm tegen donker gekleurde iconen…  

Het is bij lange na niet de eerste verwijdering van een populaire, donker gekleurde figuur in het kader van de “antiracistische” Beeldenstorm. Maanden geleden al kondigde bijvoorbeeld het concern Mars aan om zijn bij jong en oud populaire, vriendelijk glimlachende oudere heer van de verpakking van “Uncle Ben” te verwijderen.

Want in verband met de naam zou dat zogenaamd aan de voormalige slavernij herinneren. Dat vinden de wereldverbeteraars in ieder geval. Toen ik opgroeide, was het alleen maar een vriendelijk ogende zwarte man, die wat mijn kinderlijke opvatting betrof net zo goed de eigenaar van de rijstplantage zou hebben kunnen zijn, maar waarschijnlijk heb ik gewoon niet goed genoeg “mijn privileges” gecontroleerd”.

Een kaalslag met curieuze bijsmaak

De grappige Moor van Sarotti is zelfs al veel langer verleden tijd, de chocoladefabriek heeft hem tien jaar geleden al vervangen door een gouden magiër. In Wenen zijn de Moren van de Middeleeuwen geen deskundige studenten in de medicijnen meer, de Moren-apotheek veranderde namelijk na 670 jaar haar naam, tot grote vreugde van de zwarte, rode cheffin van het district. Vooruitsnellende gehoorzaamheid schrapt de dingen, waaraan zich, behalve een paar in de linkse bubbel, gewoon niemand echt stoort.

In Coburg ging men zelfs zo ver dat een petitie de heilige Mauritius uit het stadswapen wilde verwijderen., Een voorstel, dat in 1934 ook al eens werd gedaan. Linkse wereldverbeteraars in de voetsporen van het Derde Rijk: een bijzonder lekker hapje van de linkse waanzin. Ook de brouwerij Mohrenbräu uit Dornbirn, genoemd naar ene Joseph Mohr en gedecoreerd met diens familiewapen, werd beschuldigd van “racisme”. Uiteindelijk bleven paradoxaal genoeg alleen nog maar de blanke figuren over, die zij eigenlijk niet als die Europese norm willen accepteren die zij voorstellen.

Zonder “diverse” reclame is niets mogelijk

De moralistische linkse heropvoeders kunnen niet echt een beslissing nemen. De ene keer willen ze ons duidelijk maken hoe “divers” de samenleving op haar weg naar de “nieuwe mens” al zou zijn. Een andere keer is het dan de verkeerde “diversiteit”, omdat… ja gewoon, omdat alle traditie sowieso “conservatieve shit” is en daarom weg moet.

In beide gevallen is het echter duidelijk hoe een serie links draaiende betweters laat weten dat zij over de interpretatiemacht beschikt. De beste reactie is gewoon om hun idiotie, voor zover mogelijk, te ignoreren en absoluut niet toe te geven aan hun eisen van een Beeldenstorm. Wanneer je de bozen en verontwaardigden namelijk links laat liggen, ontmasker je ze als de schreeuwlelijkerds die ze zijn.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Alfons Kluibenschädl

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Black Lives Matter", "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Angst voor “racisme”: Kerk verbant zwarte koning uit kerststal

 1. boorzalf zegt:

  Je kan het ook omdraaien, zwarte wordt verbannen door de kerk. Wordt het toch weer een blank feestje. Het is maar door welke bril je het bekijkt.

  Geliked door 3 people

 2. karton zegt:

  t Is me toch wat, nu moet de “Melchior van Ulm” óók al verdwijnen ! Niet te geloven !!
  Dit zal in NL binnenkort ook wel geregeld worden, geen zwarte figuren meer in de kerststal.
  Neem dan meteen ook de EZEL weg aub, deze symboliseert de NL-“politici” die juichend als idioten en kakelend als kippen zónder koppen achter dat zwarte zootje aanhollen.
  Wordt “zwart” alleen in de “blanke wereld” in de ban gedaan ? Anders zou ik nog wel een paar negers kunnen opnoemen, die geruimd zouden moeten worden…… wég met Kwassie, Gloria Gekker, “presidenten” van Zuid Afrika, Zimbabwe, Uganda, Ivoorkust enz. wegens verregaande onbekwaamheid.
  Of uhh………haal ik nu iets door elkaar ?
  Je raakt finaal de weg kwijt met al dat roepende en gillende zwarte schorem én met “begripvol buigende” blanken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het wordt met de dag IDIOTER, ook bij de OS slaat De GenderGekte toe. Wat een INFANTIEL zootje met elkaar. Wat boeit mij nou wie/wat er vooroploopt met de vlag. Lekker opdoeken dat geldverslindend VERZIEKT gebeuren!!
  https://www.ad.nl/olympische-spelen/ioc-wil-twee-vlaggendragers-per-land-man-en-vrouw~a0f09beb/

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Gienekehado St.
   Wát vertelt u nou weer ? De GenderGekte op de OS ?
   Mag er nog wel worden geworpen met speren of mag dat alleen nog met “vlagina’s” ?
   (een vlagina is een klut)
   Ik stel voor om de vlag te laten dragen door Daphne Schippers, ze kan héél hard én sierlijk lopen, we beschilderen de helft van haar lichaam , de linker helft zwart en rechts blank laten, zodat een ieder wel iets van zijn/haar gading kan aantreffen) , ze draagt een dildo op haar rug om de mannelijkheid te accentueren terwijl ze haar ren-broekje héél strak omhoog trekt zodat men óók nog kan “genieten” van haar vrouwelijke vormen.
   Wie is er in hemelsnaam begonnen met het zeiken over het dragen van een vlag op de OS ? Op zo iets onzinnigs kan een normaal mens toch niet serieus reageren ?

   Like

 4. koddebeier zegt:

  De dwazen !!

  Like

 5. oudmarinier zegt:

  Euhhmmm …voor zover ik weet , WAS 1 van die 3koningen WEL een zwarte. Is de zwarte gemeenschap dan zo dom ??? WAT moet er dan voor in de plaats komen …een Eskimo ??

  Geliked door 1 persoon

 6. Rensk. zegt:

  De zwarte gemeenschap hier in Nederland en de rest van West-Europa word in de toekomst heel zichtbaar, maar dan op een manier, die nogal onprettig is. (zacht gezegd) Meer zichtbaar dan de mens lief is. In Afrika ligt in iedere hut een enorm mes, waarmee ze alles doen zoals b.v. een blikje open maken. Komt er agressie om de een of andere reden boven dan worden diezelfde messen voor andere dingen gebruilkt. Wel we zien geregeld hoe ze elkaar daar in afrikaanse landen afslachten. Binnen afzienbare tijd ook hier, maar vooralsnog eerst tegen de gastheren en gastvrouwen of in bredere zin het gastland. Nee met de rust van 70 jaar en democratie is het voorgoed gedaan. We gaan een donkere tijd tegemoet. In Frankrijk en Belgie (en ik vermoed uiteraard ook Duitsland en Zweden)gebeurt veel vaker dat wat we nu mogen aanschouwen bij deze buschauffeur, die geschopt en geslagen is vanwege een verzoek waar ook hij zich nu eenmaal aan te houden heeft. Veel Arabieren pikken ook geen opdrachten door blanken. Ook niet als vriendelijk verzoek. Verkiezingen zullen niets veranderen. Mensen zijn al zo bang gemaakt dat ze geheid weer stemmen op dat waarvan ze per se willen denken dat deze partijen te vertrouwen zijn. Ze ervan afbrengen is een onbegonnen zaak.

  Like

 7. Cas H. Millens zegt:

  Is het woord MORalistisch niet verdacht?

  Like

 8. crelis zegt:

  belachelijk

  Like

 9. Bob zegt:

  De kerk is hypocriet en antisemitistisch.
  Wel toegeven aan de Islam maar anti-
  semitistisch symbolen laten staan.
  De RKK en de Raad van Kerken
  hebben kleur bekend.

  Like

 10. oprechtegeus zegt:

  Nu het kindje Jezus nog zwart, over een aantal jaren kerstmis afgeschaft, want dat feest discrimineert Mohammed. Welcome to the islamic world.

  Like

  • hannah zegt:

   in diverse Belgische gemeentes mogen geen kerststallen meer gezet worden, nu moet Melchior opgeruimd worden ….. komt dat idee van de katholieke kerk of van een dominante imam ???

   Like

 11. A. de Koning zegt:

  Vanaf “Black lives matter” is het steeds ziekelijker geworden, ik zou meteen zeggen dat gaan we niet doen want je snapt het niet het gaat toch om de zwarte koning in de kerststal wat is daar racistisch aan. Het zijn een stel idiote zwarten en linksen die van het padje af zij maar het is ook de schuld van de blanken, die hadden meteen al moeten zeggen jullie kunnen tekeer gaan zoveel jullie willen maar we gaan dat niet doen.

  Like

 12. BigLJohn zegt:

  En hier blijft het niet bij. Eenmaal toegeven betekent dat ze eeuwig blijven doorgaan. De rest van de kerststal is blank en zal op den duur ook moeten verdwijnen. Maar al diegenen die dit kwaad veroorzaken, zij worden niet het land uitgestuurd. Zij fokken als de konijnen en parasiteren op ons geld. Multicultureel word al; Wij gaan ze halen. Ongedierte moet men niet in huis gaan halen, maar verdelgen. En wat dit ongedierte betreft; blijvend over de grens zetten !

  Geliked door 1 persoon

 13. Julia zegt:

  Zo de volgende traditie wordt de nek omgedraaid Kerst gaat naar het eens zo mooi verleden. De Kerk die dit flikt nimmer meer aankijken en het geloof de rug toe draaien. Nu weer de zwarte koning wat zeuren ze nou er is zelfs een zwarte onder de Drie Koningen. Kortom voor mijn part sluit die kerken dan maar. De volgende stap https://www.ad.nl/politiek/duizenden-kunststukken-verdwijnen-mogelijk-uit-nederlandse-musea-roofkunst-moet-terug~a2c14e58/ Kortom gooi de deuren van de musea maar dicht. Ons geloof, cultuur, geschiedenis en tradities worden met medewerking van politiek en linkse doorgeslagen aanhang van volksverraders compleet te niet gedaan. Over een paar jaar vaarwel rood/wit/blauw vouw maar op als herinnering aan het ooit echte welvarende Nederland omdat Nederland niet meer bestaat overgeleverd aan de waanzin van migratie, de EU Islam en de zwarte dictatuur. Het meest trieste is we hebben het massaal gewild en er voor gekozen.

  Like

 14. BigLJohn zegt:

  Bij ieder zogenaamd racisme incident, verbaas ik er mij telkens over dat personen, van wie toch aangenomen mag worden dat zij over een gezond verstand beschikken, de eisen inwilligen van volslagen idioten. Hele discussies zullen er weer gevoerd worden net zoals bij zwarte Piet, die een roetveeg-Piet geworden is c.q. een kleurtjes-Piet. Het gaat toch met die zwarte Melchior niet dezelfde kant op he ? Of zal hij ook een roetveeg c.q. kleurtjes figuur gaan worden….Koning Melchior de roetveeg, voetveeg van het zwarte tuig !

  Like

 15. karton zegt:

  Alles wat zwart is moet verdwijnen uit de kerststal, maar laat dan ook geen negers meer toe in de kerk. Of maak hem wijs dat hij één van de “wijzen uit ’t Oosten” is en om die reden zélf in de kerststal mag gaan zitten; vinden ze fijn, die negers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s