Prof. Marion Koopmans ‘kritisch geïnterviewd’ door NU.nl. Wat wordt er nu eigenlijk gezegd. En wat niet?!

(Door: Stefan Noordhoek)

Ik kwam terecht in een discussie over dit artikel dat door iemand op social werd gedeeld. Nu word ik inderdaad soms wat vilein als ik voor de zoveelste keer moet constateren dat mensen hun meestal nogal feitenvrije angstboodschap kritiekloos mogen verkondigen op een ‘nieuwsplatform’ als NU.nl. Maar terecht punt: dan is het aan mij om daar op inhoud de vinger op te leggen.

Lees verder>>>
(h/t “Lis”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

29 reacties op Prof. Marion Koopmans ‘kritisch geïnterviewd’ door NU.nl. Wat wordt er nu eigenlijk gezegd. En wat niet?!

 1. andre zegt:

  Nou staat Jaap van Dissel er weer mooi op als kennispartner van Herr Schwab en Marion pannekoek met haar ongefundeerde bangkmakerij met een smerig sausje van leugens.

  Like

 2. Frauke zegt:

  ”Eucalypta de heks”… veel praten maar weinig zeggen . Met haar gebasel flanst het van alles in elkaar en zeker niet ten gunste van de bevolking. Waar komt die griezelige heks vandaan , vriendin van ”Appie toverhuis” ?

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Opnieuw zo’n pandemie ????
  Wel degelijk mogelijk, de huidige omstandigheden werken er wel aan mee.
  De ongebreidelde instroom van geluk- en asielzoekers (die totaal zonder enkele medische controle binnen stromen) en de drang op verre vakanties naar landen waar hygiëne nou niet bepaald boven aan het lijstje staat bij de bewoners en hotelkeukens.

  Like

 4. Gienekehado St. zegt:

  Mooi dat er nóg 16.999.999 virologen zijn, die ook allemaal verstand van zaken hebben! Samen komen wij er wel uit!

  Like

  • Gienekehado St. zegt:

   P.S. Een foto is slechts een momentopname, of een shopper!! ‘Het oog ziet altijd van zich af!’

   Like

  • Nee Gienekehado St, wij zijn niet met 16.999.999 virologen maar wel met genoeg mensen die begrijpen dat ze verneukt worden door het gajes van de WHO, EU, RIVM, OMT en de regering.
   Dat jij je zelf wilt laten verneuken door dat tuig omdat je zonodig je nieuws van een totaal links georrienteerde shit wilt halen moet je zelf weten en als Ik jou was zou Ik 8 Jan. spoorslags naar de GGD rennen om een spuitje te halen.
   Je begint echt een stoorzender te worden eikel.

   Like

   • M. zegt:

    Dit is zo’n type angsthaas die de wereld al graag opgesloten ziet worden al is het maar om zijn kat rustig te houden en zijn eigen angst te dempen.
    Stoorzender is nog zacht uitgedrukt, al stoort hij zichzelf en zijn kat het meest, denk ik.

    Like

  • Daarbij heb je niet begrepen door wie ze geintervieuwd is, namelijk Nu.nl is een kladschrift waar je als je ook maar enig commentaar hebt op de RIVM of de regering met haar fratsen je direkt een ban krijgt.
   Dat zal dan wel weer te maken hebben met de vrijheid van meningsuiting of zo iets.
   Maar jah Ik ben er al lang achter dat je nou niet bepaald de slimste bent met de onzin die je uit kraamt.
   BTW geef een lullig antwoord en Ik ga je beste noemen en je weet dat je dan een slechtere aan me hebt dan van de meeste reageerders.

   Like

 5. Blaffertje zegt:

  Goed stuk van Stefan Noordhoek

  Zoals velen van ons al lang weten worden we zwaar verneukt, alleen al dat het virus nog dodelijker kan worden is al je reinste onzin.
  Iedereen die op school tijdens natuurkunde en biologie een beetje heeft opgelet, weet dat een virus na iedere mutatie afzwakt.
  Het ken wel besmettelijker worden maar niet dodelijker!
  Corona zal op den duur verworden tot een verkoudheid net als het Rhinovirus waar we jaarlijks mee te doen hebben.

  Het sterftecijfer lag in het begin van de epidemie op iets minder dan 2% en bedraagt nu zo’n 0,15–0,20% en zo’n 0,03‐0,04% voor iedereen onder de 70 jaar.
  Een duidelijke bewijs dat het mortaliteitsniveau daalt.

  Dat mensen naar China wijzen is niet vreemd.
  Bij Wuhan staat een zo geheten P4 laboratorium.
  Dat houdt in dat men daar met gevaarlijke virussen mogen experimenteren.
  Deze staat ook in Mexico waar de Varkensgriep/Mexicaanse griep is uitgebroken.
  Toch wel heel toevallig hè?
  In Nederland hebben wij P3 laboratoria en daar mag men alleen testen hoe een gevaarlijk virus bestreden kan worden, dus niet experimenteren hoe men er bijvoorbeeld biowapens van kan maken zoals in een P4 lab wel gebeurt.

  Het draait allemaal om money, het verschil tussen arm en rijk moet weer groter worden vandaar de reset.
  Ze zijn er al jaren mee bezig, zie maar hoe we uitgekleed worden.

  Zorg???
  Hoeveel mensen mijden de zorg inmiddels al omdat ze het niet meer kunnen betalen, alleen de rijken kunnen de noodzakelijke zorg krijgen die nodig is.
  Heb je kanker?
  Kost je meer dan 80.000 euro?
  Nou ga dan maar dood.
  Maar daar hoeft die rijke stinkerd zich niet druk om te maken en kan nog wel een extra zorgpakketje erbij nemen en de super rijken gaan gewoon shoppen en hoeven niet op een ton meer of minder te kijken en gaan gerust de grens over.

  Maar ok de mensen met pensioen worden gepakt en kunnen een stok in de bek steken na een leven hard werken.
  Alles wat we hebben opgebouwd word afgebroken tot dat we weer op de knietjes vallen voor ‘meneer en mevrouw’ met de centen.

  Like

 6. Blaffertje zegt:

  En hoe vind je dit.
  België overweegt uitstel van een half jaar voor de tweede noodzakelijke inenting van het Pizzer vaccin.
  ‘Je neemt een risico’ zeggen ze.

  https://nos.nl/artikel/2362282-belgie-overweegt-uitstel-tweede-inenting-je-neemt-een-risico.html
  “Belgische wetenschappers onderzoeken of ze de tweede inenting tegen het coronavirus kunnen uitstellen, zodat meer mensen sneller een eerste dosis kunnen krijgen. De periode tussen het eerste en het tweede spuitje van het Pfizer/BioNTech- en het Moderna-vaccin is nu vastgesteld op drie weken, maar de Belgen overwegen om dat te verlengen naar bijvoorbeeld zes maanden.

  De meeste coronavaccins, waaronder die van Pfizer en Moderna, werken pas optimaal bij twee inentingen. Zo is de werkzaamheid van het Pfizer-vaccin vastgesteld op 52 procent na de eerste prik en op 95 procent na een tweede vaccinatie.

  In de huidige planning in België komen 65-plussers pas in mei aan de beurt voor een eerste prik, wat bij die groep tot enige ongerustheid leidde. Het land overweegt mede daarom een andere aanpak, zegt Pierre Van Damme tegen VRT Nieuws. Hij is een van de vaccinexperts in het coronateam dat de Belgische regering adviseert.

  Sneller groepsimmuniteit
  Volgens Van Damme heeft zo’n aanpak als voordeel dat er sneller groepsimmuniteit kan ontstaan, doordat je sneller minder mensen overhoudt die vatbaar zijn voor het virus. Het zou volgens VRT Nieuws in de praktijk kunnen betekenen dat alle Belgen al voor de zomer een eerste prik kunnen krijgen.

  De Belgische regering zal snel een beslissing moeten nemen over de kwestie: vandaag is het land begonnen met vaccineren. Dat gebeurde om 11.00 uur in drie verzorgingshuizen. Het gaat om 450 doses van het vaccin van Pfizer/BioNTech. Die mensen zijn dus in principe over drie weken aan de beurt voor een tweede prik.

  ‘Je neemt een risico’
  Volgens een hoogleraar vaccinologie in Groningen, Anke Huckriede, is het uitstellen van de tweede Pfizer-prik een risicovolle stap waar ze zelf niet voor zou kiezen. “Er is niet bekend hoelang na een eerste inenting de bescherming aanhoudt”, zegt Huckriede.

  “We weten dat er wat bescherming optreedt, maar we weten niet hoelang die werkzaam zou zijn. In die zin neem je een risico dat mensen die je een eerste prik geeft, bijvoorbeeld na vier of vijf weken of drie maanden, weer net zo vatbaar zijn als toen ze niet waren ingeënt.”

  Ze legt uit dat er twee inentingen nodig zijn voor een goed immunologisch geheugen. “Om je over langere termijn te beschermen. Als je die tweede vaccinatie uitstelt, is dat effect van versterken van de eerste immuunreactie wellicht weg en moet je als het ware weer bij nul beginnen.”

  Een tweede inenting niet al te lang na de eerste is volgens haar dus nodig om voldoende bescherming op te bouwen, en om te zorgen dat die bescherming langer aanhoudt.”

  Ik vind het een vreemde redenatie.
  Is de werking van het eerste vaccin dan nog wel goed, is dat dan al niet teveel afgezwakt?
  Ze bereiken er mee dat het wantrouwen alleen maar word gevoed.

  Hoeveel bewijs moet er nog komen om het volk wakker te schudden dat het aan alle kanten stinkt.
  Ik weiger het vaccin.
  Ik ben geen antivaccer, maar dit vaccin kopt niet.

  Like

  • Das ook zo verneukeratief Blaffertje.
   Vergeet even niet deze zogenaamde mutaties,
   Dus twee vaccins en over een jaar wegens mutaties weer twee vaccins en daar komt geen eind meer aan.
   Zoals Ik al eens zei Bill prik gaat niet voor de kleintes en zijn maatjes ook niet.

   Geliked door 1 persoon

  • saddy zegt:

   “We weten dat er wat bescherming optreedt, maar we weten niet hoelang die werkzaam zou zijn. ”

   Dat weten we wel, Pfizer laat zelf zien in de registratie-papieren dat een effect na 3 weken al niet meer aanwezig is. De Belgen hebben dat blijkbaar wel gelezen en daarom maar gekozen voor nog een spuitje als de zomer weer is afgelopen. Door dit besluit is volgens mij wel een nieuwe registratie-procedure nodig want geen enkele inspectie staat het afwijken van de officiele dosering toe. Denk aan HCQ,

   Ze legt uit dat er twee inentingen nodig zijn voor een goed immunologisch geheugen. “Om je over langere termijn te beschermen. Als je die tweede vaccinatie uitstelt, is dat effect van versterken van de eerste immuunreactie wellicht weg en moet je als het ware weer bij nul beginnen.”

   Vrijwel complete onzin dit. Bovendien is dit een uitleg die bij de klassieke vaccins hoort, maar wat we hier als vaccin aangepraat krijgen is alleen een shot die de ziekteverschijnselen (iets) verminderd, maar niets doet tegen de infectie. Een langwerkend paracetamol in injectie-vorm, meer is het niet.

   Geliked door 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Bijzonder artikel.
  Waarom bijzonder ?
  Nou omdat het erop lijkt dat de schrijver zich schuldig maakt aan hetzelfde feit als dat hij Marion Koopmans verwijt namelijk vooringenomenheid.
  Hij gaat er vanuit dat Covid of Corona “gewoon” een griepje is en dat lijkt toch wel een achterhaald standpunt, tijdens een griepgolf is bij mijn weten nog nooit zo’n enorme toeloop op IC afdelingen geweest.
  Als je naar het verloop van de ziekte kijkt dan lijkt het toch bijzonder om te zeggen dat het lang niet zo besmettelijk is als dat men beweert, het ging toch wel erg snel in de wintersportgebieden en bij ons eigen carnaval. Ook de verspreiding over nagenoeg de hele wereld en in korte tijd lijkt daarmee in tegenspraak.
  Heeft de schrijver dan helemaal geen gelijk?
  Nee dat gaat ook weer te ver.
  Er is wel degelijk overspannen op gereageerd en met name westerse regeringen hebben hun beleid laten bepalen door wetenschappers en dat blijkt een slechte keus.
  Het is dan ook nauwelijks te doen om een keus te maken tussen gezondheid en economie, geloof je de medisch specialisten dan valt het beleid enigszins goed te praten, zet je er echter vraagtekens bij dan is het ronduit absurd om de hele economie in het slot te gooien.
  Het hele debacle kent dan ook vele facetten, hoe kan het bijvoorbeeld dat protest vanuit ondernemers zo weinig voorkomt, de enigen zijn de horeca ondernemers die weliswaar hard getroffen worden maar zeker niet de enigen zijn, wat te denken van Schiphol, vliegmaatschappijen, touringcarbedrijven en het OV.? Je hoort ze niet of nauwelijks.
  Jazeker er is veelvuldig verkeerd en overspannen gehandeld door overheden en men had nooit de regie uit handen mogen geven aan medisch specialisten.
  Dat die medisch specialisten zich zoveel zorgen maken om het uitbreken van pandemieën is wel logisch gezien de exploderende wereldbevolking, hoe dichter bevolkt hoe groter de kans daarop dat kan een kind bedenken. Maar overspannen reageren op een mogelijkheid is net zo gevaarlijk als het daadwerkelijk uitbreken van een ziekte.

  Like

  • Nou Tijl.
   Toevallig heb Ik regelmatig contact met een voormalige verpleegster en daar heb Ik wat inlichtingen aan gevraagd en die wist me te vertellen dat ze meermaals mee heeft gemaakt dat hele afdelingen in staat van quarrantaine geplaatst zijn in de 20 jaar dat ze op het Twee Steden Ziekenhuis werkte dat vroeger overigen het Mariaziekenhuis heette.
   Haal AUB niet je nieuws uit de MSN.
   Overigens is deze verpleegster al 40 jaar een zeer goede vriendin, dus die heeft niet veel reden om een fabeltje tegen me op te hangen

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    “Overigens is deze verpleegster al 40 jaar een zeer goede vriendin…”

    Weet je vrouw daarvan, Henk? 🙂

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    @Henk
    Dat geloof ik meteen maar wel met de kanttekening dat een afdeling in quarantaine wat anders is dan Intensive Care, het eerste doet men om verdere verspreiding te voorkomen, het tweede is dat men (in geval van Covid) mensen in coma brengt en aan de beademing legt.

    Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    @J. C. Th. Köhler.
    Heb Ik niet meer, Maar dat had zeker geen probleem gegeven hehehehe.

    Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Daar heb Ik indertijd specifiek naar gevraagd Tijl.
    Dus inderdaad ook afdelingen van de Intensive care.
    Maar wat ons nou voorgehouden wordt is dat het niet meer mogelijk is om andere IC patienten op te nemen, want zoals je wel gelezen zult hebben worden er alweer patienten naar Duitsland gebracht.
    In deze berichtgeving komt naar voren dat het om heel veel patienten zou gaan, maar Ik kan je verzekeren dat het maar om enkelen gaat.
    De media moeten namelijk een verhaal hebben om de schrik erin te houden.
    Een tijd geleden stond hier geschreven dat het om een politiek virus ging en nu wordt dat nog een beetje opgevoerd want Rutte zal er alles aan doen om te overleven tot de verkiezingen en Ik ben bang dat we dan Amerikaanse toestanden gaan krijgen.
    Bedenk even dat de polling bureau’s Rutte momenteel op 40% zouden hebben staan terwijl dagelijks aangetoond wordt dat hij niks anders doet als de zaak beliegen en bedriegen en nu zelfs in de MSM vragen gesteld worden bij zijn betrouwbaarheid.
    Maar nee hij blijft op 40%.
    Dus wat mij betreft in de aanloop naar de verkiezingen moet en zal hij op het schild gehesen worden

    Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   ” tijdens een griepgolf is bij mijn weten nog nooit zo’n enorme toeloop op IC afdelingen geweest.”

   Dat het zo gierend uit de klauwen loopt, komt door de coronamaatregelen en het bezuinigen op de zorg.
   Rutte vond de banken overeind houden belangrijker dan de ziekenhuizen.
   Als dat niet was gebeurd en vele zorgmedewerkerss er uit getrapt waren, dan had het water ze niet aan de lippen gestaan zoals nu.

   Like

 8. Bob zegt:

  Het virus gaat al muteren als er een
  injectie naald inde buurt komt.
  Bewezen bij de kat van Koopmans.
  De eeuwige pandemie.

  Geliked door 3 people

 9. karton zegt:

  Ik lees nóót de interviews met deze mevrouw, er staat dan altijd een foto van haar boven en daar schrik ik mij helemaal kapot van !
  Daar kan zij niks aan doen natuurlijk, ik verwijt háár ook niks.
  Maar ’t is nu eenmaal zo , ik weet dat ik een vreemde smaak heb, soms zelfs in m’n mond.

  Like

 10. ronjaspers zegt:

  De corona hoax is een smerige wereldwijde staats/machtsgreep.Het afpakken van onze mensenrechten,vrijheden en het slopen van de economieen.De dodelijke corona vaccinazi,s worden gebruikt om 90% van de wereldbevolking uit te moorden.Dit alles voor de installatie van een communistische N.W.O./great reset,hitler en de nazi,s hadden soortgelijke plannen.

  Like

 11. Harry zegt:

  Nou , mij jaagt ze echt wel angst aan !
  Maar dan vanwege haar uiterlijk .
  Dit is toch zeker gefotoshopt ?

  Like

 12. BigLJohn zegt:

  Hoe komt deze oerlelijke oude toverheks aan de titel professor ? Ze is nog niet eens in staat een verstandelijke discussie te voeren. Hetzelfde verhaal als met Joe Biden; ze zijn alle twee zo stoned als een garnaal en toch zal Joe Biden worden ingezworen als de nieuwe president van de Verenigde staten van Amerika. Dit is de wereld van vandaag de dag; verstandige personen moeten plaats maken voor volslagen idioten….

  Like

 13. Freddy zegt:

  Wie dit artikel leest kan maar tot een vaststelling komen : dit zijn geen wetenschappers maar linkse idiologen due enkel schrik en paniek bij de burgers beogen

  Like

 14. guusvelraeds zegt:

  Als je zelf in de organisatie zit van de volgende plandemie is het duidelijk dat je weet wanneer die komt. Ze hebben een nieuw verdienmodel aangeboord. Ten eerste het rondpompen van geld zodat het failliete monotaire systeem nog een poosje door kan alvorens de stekker definitief eruit gaat. Ten tweede miljarden winsten voor specifieke industrieën en hun handlangers. Ten derde de kans gecreërd om de samenleving om te bouwen ten gunste van de great reset en build back better. Ten vierde masale mondiale controle op samenlevingen en deze aansturen qua gewenst gedrag en de voorgeschreven perceptie. De meest efficiënte dictatuur is die dictatuur waarin het volk de illusie heeft in een democratie te leven. Gevangenschap is vrijheid, ziek gedrag is gezondheid en volgzaamheid is je eigen keuze bepalen. Alles bereikt met de propagandistische slogan “we doen het voor elkaar”. De NWO elite doet het in de broek van het lachen. Wat een dom volk.

  Like

 15. bobzelf zegt:

  WHAHAHA NOU GEHEEL DUIDELIJK , WHAHAHAHAAHA
  1 GROOT LULVERHAAL …….. VAN ONZE THE MUMMY RETURNS VIROLOGE …

  MAAR DAAR HAD IK DIT INTERVIEUW NIET VOOR NODIG HOOR..

  DUS GA IK EERDAAGS EFFE MIJN VRIENDIN TISTOCHWAT OP DE SCHOUDERS NEMEN

  OP BEIDE WANGEN ZOENEN, OF RECHT OP HAAR BEK, IN GOED ROTTERDAMS ..

  LEKKER DING, WE HADDEN VAN AF DE 1 e seconde gelijk , met alles ,

  KILL BILL GATES a.s.a.p. . en miljarden verdienen

  en ANGST, ANGST, ANGST EN ANGST AANPRATEN .

  EN NU .NL . WHAHAHAHAHAA ,

  U WEET HET , OOM BOB MAAKT VEEL EN RAZENDSNEL VRIENDEN WHAHAHAHA

  DUS NA DE VRAAG , OF JE ALLEEN REACTIES MAG PLAATSEN BIJ NU .NL

  ALS JE HERSENDOOD BENT, HERSENBESCHADIGINGEN HEBT, LOBOTOMY PATIENT BENT

  DAN WEL BEZADIGD BENT MET I.Q. 32.2

  EN SINDSDIEN KOM IK DAAR NIET MEER BINNEN ?? GEK TOCH ??

  WHAHAHAHAHAHA , MIJN GOD ALSOF DE NSB VELE FILIALEN HEEFT

  IN EU / BRUSSEL AAN DE NOORDZEE

  OOM LACHENMAN

  p.s. en lees dat nu .nl . en dan ook de reacties, dat loopt de stront spontaan zo achterlangs zo je schoenen in ..
  DUIDELIJK ?? ZAL WEL …TOCH ??

  Geliked door 1 persoon

 16. Republikein zegt:

  Deuggender.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s