Nigeria stoot Kiev voor het hoofd: Twijfel aan kwaliteit van Oekraïense medische diploma´s

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Nigeria erkent geen medische en tandheelkundige diploma´s van Oekraïense universiteiten die vanaf 2022 behaald werden. Reden: studenten krijgen daar, officieel vanwege corona en het uitbreken van de oorlog, via online cursussen les. De Nigeriaanse gezondheidsautoriteit vreest dat de opleiding niet zou overeenkomen met de geldende standaards en men zou met slecht opgeleide artsen de gezondheid van de mensen in het land bedreigen. Nigeria erkent over het algemeen geen online universiteitsopleidingen, waar vandaan dan ook.

Het gaat om diploma´s vanaf 2022

In de bekendmaking van de autoriteit staat: “We willen het brede publiek er graag over informeren dat medische en tandheelkundige diploma´s, die door medische faculteiten uit de Oekraïne vanaf 2022 afgegeven werden, pas door de Medical and Dental Council of Nigeria (MDCN) erkend worden wanneer de normale academische activiteiten weer opgepakt worden”, aldus de verantwoordelijke autoriteit voor artsen. De verklaring werd ook gepubliceerd op het officiële Titter-account van de MDCN. De autoriteit adviseerde studenten, die op dit moment geneeskunde of tandheelkunde aan Oekraïense medische faculteiten studeren, voor de afsluiting van hun studie gebruik te maken van andere geaccrediteerde instellingen in andere landen.

Zwakke online cursussen

De MDCN rechtvaardigt haar maatregelen als volgt: ze zou daarmee de Nigerianen willen beschermen. Waar ter wereld zou men online medicijnen kunnen studeren – men zou van het hoorcollege (voor de praktische opleiding) naar het ziekenhuis gaan – dat zou het belangrijkst zijn. Het argument van een journalist dat er oorlog zou zijn in de Oekraïne vond de verantwoordelijke ambtenaar niet geldig: “Was er daarvoor ook geen oorlog in Sierra Leone en Liberia? Waarom werd daar niet online gestudeerd?” Men zou voorzorgsmaatregelen getroffen hebben voor diegenen die uit de Oekraïne terugkeren – zij kunnen terecht op Nigeriaanse universiteiten of medische hogescholen. Waarom zou er in de Oekraïne dus online lesgegeven worden? “Wilt u de gezondheid van de Nigerianen en andere mensen in het land op het spel zetten – wij niet!”, zei hij tegen de journalist.

Gezondheid van de burgers belangrijker

Op de vraag van de journalist om de registratiebepaling voor studenten die terugkeren naar medische faculteiten in Nigeria nader te verklaren, zei de ambtenaar: “Ik ben niet diegene die hen zal opbellen, zij zijn diegenen die moeten solliciteren.” De studenten dienen zich aan te melden, als er nog genoeg plaatsen zijn, worden ze aangenomen.”Duidelijk geërgerd voegde hij er aan toe: “Toen de studenten vertrokken, hebben ze dat tegen iemand gezegd?… Hebben ze mij verteld dat ze ergens naartoe gaan? Heb ik hun aantekeningen erover waar ze zijn?”, vroeg de ambtenaar.

Twijfel aan correcte informatie

De discussie begon al in mei. Destijds ging het om andere studies. De regering maakte bekend dat studenten, wier opleiding in de Oekraïne door de oorlog onderbroken zou zijn, in andere landen hun online- of “fysieke opleiding” kunnen voortzetten. Dat werd aangeboden door Rusland en Roemenië, maar geen online cursussen. De hele verwerking van de toelating zou ook via de Nigeriaanse vertegenwoordigingen plaatsvinden. Dit zou de veiligste manier zijn om te bevestigen dat geïnteresseerde studenten daarvoor voor verschillende programma´s in de Oekraïne ingeschreven waren. Blijkbaar kwam het daarbij tot veel ongerijmdheden.

Studenten geïrriteerd

In het begin van Rusland-Oekraïne-conflict werden honderden Nigeriaanse studenten uit de Oekraïne geëvacueerd. Op grond van het conflict met Rusland zijn veel hogere Oekraïense onderwijsinstellingen gesloten, blijven echter nog steeds online cursussen organiseren en geven diploma´s uit. Medische Nigeriaanse autoriteiten beschouwen dat als bedenkelijk. Enkele studenten bekritiseren de huidige maatregelen als unfair en onmenselijk. Per slot van rekening hebben veel studenten daarvoor al jarenlang aan universiteiten in de Oekraïne gestudeerd en nu gewoon een online diploma behaald. De online opleiding zou slechts enkele maanden geduurd hebben vanwege de corona-pandemie – dit zou in de hele wereld zo geweest zijn. Ze zeggen dat in Ghana of in Groot-Brittannië online examens geen probleem zouden zijn. Veel Nigerianen hebben ook in China gestudeerd, ook de daar behaalde online examens worden niet erkend.

Gezochte neutraliteit

Nigeria gedraagt zich in het Oekraïne-Rusland-conflict zo mogelijk neutraal, net zoals in de Koude Oorlog tussen het Westen en het Oosten. Het land is aangewezen op graan uit de Oekraïne, maar ook op grote projecten met Rusland. De regering bekritiseerde weliswaar “het binnentrekken” van Rusland in de Oekraïne, maar bij de stemming over de uitsluiting van Rusland uit de VN-mensenrechtenraad onthield Nigeria zich van stem. Er staat teveel op het spel. In 2019 heeft Nigeria met Rusland de voltooiing en modernisering van een enorme staalfabriek ondertekend. Er werden 100.000 arbeidsplaatsen in het vooruitzicht gesteld. De oorlog met de Oekraïne bedreigt het staalproject. Een omzetting met China is eerder onwaarschijnlijk.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Nigeria stoot Kiev voor het hoofd: Twijfel aan kwaliteit van Oekraïense medische diploma´s

 1. Voight-Kampff zegt:

  Kijk Bob, geldt ook voor die Oekraïnse phd-tante van je. Zal wel een schok voor je zijn. En je bent nog wel zo trots op haar. Maar ja, tegen naïviteit op oudere leeftijd is niets bestand. Gewoon de rit uitzitten en je grote waffel houden is mijn aanbeveling.

  Like

  • bobzelf zegt:

   Voight-Kampff zegt:
   27 juni 2022 om 21:45

   zo . mijn fijngevoelige afzeik opmerkingen hebben zijn werk gedaan
   HEERLIJK HEERLIJK . ONZE SNOLLEN LIEFHEBBER
   IS COMPLETELY PISSED OFF
   EN
   DAT WILDE IK GRAAG ZO HOUDEN HEERLIJK HEERLIJK

   BOBBIE IK BEN TROTS OP JE. WHAHAHAHAHAHAHAHAHA

   HELEMAAL OVER DE ZEIK WHAHAHAHAHAHAHA

   JA . DIE DEKSELSE OOM BOB IS ME ER EENTJE HE ??

   DAAR WILDE IK HET VERDER MAAR BIJ LATEN .

   TEVENS ZOU IK DE FOTO VAN JE VROUW KUNNEN PLAATSEN .

   VOOR DE HUMOR …… DIE EUQUALYPTA VAN JE WHAHAHAHA

   TOT HORENS MAAR WEER

   OOM VLADIBOB

   Like

 2. bobzelf zegt:

  NOU WAT KAN ER NOU MIS ZIJN AAN EEN “”ONLINE TANDARTS “” WHAHAHAHAHA

  NOU IS LIEGEN “”ALSOF HET GEDRUKT STAAT “”

  OOK AL EEN UKRAINE HOBBIE

  EN WELKE NIGERIAAN MET DIE BLINKENDE WITTE TANDEN HEEFT

  NOU EEN TANDARTS NODIG ???

  IK MOET WEL ZEGGEN DAT IK EEN MEDEHARDLOOPSTER ALS TANDARTS HAD .

  MIJN BRUG GING KAPOT . DIE HAD EURO 2200 GEKOST IN NEDERLAND

  IK KREEG EEN NIEUWE , MET ALLES ER OP EN DER AAN

  EN MOEST EURO 200 AFREKENEN . DAT DAN WEER WEL .

  EN NIET ZEIKEN ……. HIJ ZIT ER AL 10 JAAR IN PROBLEEM LOOS WHAHAHAHA

  DUS IK SPREEK HAAR NOG REGELMATIG WHAHAHAHA

  OOM WORTELKANAAL

  Geliked door 4 people

 3. karton zegt:

  Ik zou ook veel liever een Nigeriaanse tandarts willen als een Oekraïense. Mijn buufje (35 jr. oud) zei mij zojuist dat zij óók veel liever een gynaecoloog uit Nigeria zou hebben als zo’n lompe Oekraïener.

  Geliked door 1 persoon

 4. Harry zegt:

  Tja , er gaat natuurlijk niks boven een Afrikaanse medicijnman !
  Met name Nigeria is een hopeloos land , wat álles betreft .
  Zag eens dat een man verdacht werd van een zwaar misdrijf .
  Die moest een beker giftig sap drinken .
  Als ie het overleefde was ie onschuldig , als ie de pijp uit ging , was ie wél schuldig !
  Logisch toch !

  Niet dat ik sympathie voor Oekraïners heb , maar zo erg als een neger ……………?
  Heb er meegemaakt in Nigeria die een diploma ( voor machinist en kapitein GEKOCHT HADDEN VOOR NOG GEEN VIJFHONDERD GULDENS ) !

  Like

  • karton zegt:

   @ Harry op 28-6-2022 om 33.07 u. Er zijn Afrikaanse landen waar je voor dat bedrag (plm. fl. 500.00) een kapiteinsdiploma koopt plus een heel schip erbij !!!!

   Like

  • karton zegt:

   @ Harry op 27-6-2022 om 23.07 u.

   U brengt me op een idee !
   Wáár kan ik dat giftige sap kopen/bestellen ?

   Like

 5. Alex Delarge zegt:

  Laat die tekst eens goed indalen.
  Nigeria erkent geen medische en tandheelkundige diploma´s van Oekraïense universiteiten die vanaf 2022 behaald werden.
  Het gaat hier om 2 van de ergste corrupte landen ter wereld.

  Geliked door 2 people

  • Boike zegt:

   @ Heer M 27 juni 2022 om 23:55

   Wel Rutte, hier is het antwoord van Rusland op je oorlogsverklaring.
   Meen je nou echt, dat je Rusland ongestraft tegen de schenen kunt schoppen ???
   Tjonge, jonge, jonge, wat ben jij toch een staatsman met een geweldige visie. De visie van likmenvessie.

   Als Rusland een paar olietankers voor de Nederlandse kust lek schiet, dan heb je een echt millieuprobleem.
   En als Rusland de olieopslag in het Rotterdamse in de hens zet, dan heb je een probleem, waarbij de hele fake CO2 in het niet valt.
   Ja, dan komt het beruchte artikel 5 van de NATO om de hoek kijken. En dat is het begin van WO-3. Die oorlog duurt maar 8 minuten. Daarna is de aarde radioactieve woestijn.

   En de Tweede Kamer kan de boodschap van deze Russische generaal maar beter ter harte nemen en Rutte gauw afzetten, eer het te laat is.
   Wat een taktvolle diplomatie van Poetin !!!

   Like

 6. Eppo zegt:

  In Nederstan zullen Ze wel Rijkserkend zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s