We zijn de Oekraïne-leugens zat – de waarheid ziet er anders uit!

De Zelensky-Oekraïne heeft er blijkbaar op vertrouwd dat Poetin eindeloos toekijkt wanneer Kiev met wapens wordt overspoeld, de NAVO het land binnendringt, raketten en satellieten aanstuurt en alle afspraken schendt.

(Door: “KEWIL” – Vertaling: E.J. Bron)

Je hoort helemaal niets meer van de eindoverwinning van het Westen in de Oekraïne. Twee, drie weken geleden nog verheugde onze leugenachtige pers zich ieder uur op de ineenstorting van de Russen binnen enkele minuten, de totale nederlaag van Poetin en zijn spoedige onthoofding door de leiders van het Westen, van de NAVO, van de EU en van Berlijn op het schavot in Kiev.

Als je onze leugenachtige media hoorde, die zich deels ook zelf beliegen en door hun zelf gesponnen web de realiteit al lang niet meer helder zien, dan had Rusland de Oekraïne-oorlog definitief verloren. Nu moeten we ijverig wapens leveren. Het beest Poetin is binnen enkele dagen uit de weg geruimd, Rusland verslagen en het Westen kan de gestolen buit eigenlijk al lang verdelen. Met de realiteit had dat echter helemaal niets te maken. Een noodzakelijke rechtzetting, de waarheid ziet er zo uit:

Geen “aanvalsoorlog”, maar een beperkte militaire operatie

Rusland startte eind februari 2022 geen “aanvalsoorlog”, maar een beperkte militaire operatie, die eerder behoedzaam de Donbas moest veroveren. Na de valse start van de Russen richting Kiev ging het in de Donbas tamelijk langzaam voorwaarts. De Russen spaarden hun leger en de burgerbevolking – tot nu toe.

De Russische strijdkrachten in de Donbas bestaan tot nu toe nauwelijks uit reguliere troepen of zelfs elitesoldaten, maar men heeft vrijwilligers ingehuurd, waaronder veel oudere veteranen met het is Rusland vorstelijke loon van omgerekend tot circa $ 1500,- Daarbij kwamen delen van de mannelijke weerbare bevolking uit de Donbas, min of meer moreel gedwongen, maar ook dat eigenlijk geen opgeleide soldaten.

Dat ziet er anders uit met de strijdlustige Tsjetsjenen en de huurlingen van de Wagner-groep: overwegend jong en allemaal russen en gemotiveerd. Die hebben militair gewicht. Hoeveel het zijn – geen idee. Maar er werd wel 20% van de Oekraïne veroverd en beveiligd.

Russische verliezen veel geringer dan Oekraïense

Hoeveel verliezen de Russische strijdkrachten tot nu toe leden? Geen idee, het Kremlin geeft daar geen informatie over, en de Oekraïne liegt. Geheel in tegenstelling ook tot onze getikte media kun je er echter van uitgaan dat de Russische verliezen dankzij de voorzichtige oorlogsvoering hoogsten de helft tot een derde deel bedragen dan de Oekraïense. Herinnert u zich nog de belegering van de Oekraïense Azov-misdadigers in de Azov-staalfabriek? De russen belegerden de bende huurlingen alleen maar en hadden geen doden, totdat de bende eindelijk uitgehongerd uit zijn holen kroop.

En bij de burgers? Boetsja is in ieder geval deels fake. Terwijl de Russen in de Russofiele Donbas ageerden, probeerden ze de hele tijd om burgerslachtoffers te vermijden, terwijl het door het Westen bezopen deel van de Oekraïne, dat de Russen als “beesten” en “ongedierte” haat, crimineel het oostelijke deel van de Oekraïne naar believen beschoot, kleuterscholen en scholen als schilden misbruikte en flats tot op de dag van vandaag bombardeert, om dit daarna bij Poetin in de schoenen te schuiven. De eigen burgerbevolking, omdat deze in de Donbas Rusland gezin is, speelt geen rol. Laat die maar verrekken, denkt de Zelensky-junta. Dat gaat zo door tot op de dag van vandaag.

Hoewel het Russische vrijwilligersleger desondanks zoveel terrein veroverde, werd dit terrein daarna weinig beveiligd, zodat de Oekraïense tegenstoot enkele weken geleden behoorlijk snel vooruitkwam en in het Westen al arrogant als de eindoverwinning werd gevierd. Maar dat is nu afgelopen.

Nu komen de jongere, vers opgeleide Russische reservisten

Over twee tot drie weken komen de onder de wapens geroepen jongere Russische reservisten, vers opgeleid, naar het front. Onze pers liegt alleen maar als ze schrijft dat die geen schoenen en geweer zouden hebben. Het was vanaf de eerste dag van de mobilisatie duidelijk en stond ook in westelijke kranten dat deze reservisten eerst enkele maanden lang hun militaire kennis en training opfrissen en nieuw opgeleid worden, voordat ze naar het front komen, wat over een paar weken staat te gebeuren. En dan wordt de Donbas volledig door Rusland veroverd.

Overigens heeft het Kremlin sowieso weer het initiatief sinds men elektriciteitscentrales, waterleidingen en andere infrastructuur bombardeert, wat Oekraïense aanvallen zwaar belemmert en de burgerbevolking week maakt. De Zelensky-Oekraïne heeft er blijkbaar op vertrouwd dat Poetin eindeloos toekijkt wanneer Kiev met wapens wordt overspoeld, de NAVO het land binnendringt, raketten en satellieten aanstuurt en alle afspraken schendt.

Inderdaad heeft Poetin veel te lang toegekeken en niets tegen de brutaliteiten van het Westen ondernomen. Pas sinds hij het vijandige deel van de Oekraïne met Russische raketten en drones beschiet, begint alles te wankelen en ook menigeen in het “waardewesten” twijfelt langzaam aan de overwinning van de NAVO.

Als Poetin afgezet wordt, dan door veel oorlogsgeilere leiders

Poetin moet echter meer doen en hij staat behoorlijk onder druk, bijvoorbeeld van de Tsjetsjeense generaal Kadyrov, om de Oekraïners eindelijk een paar gevoelige klappen toe te dienen. Poetin wil nog steeds vrede met de vijanden in de Oekraïne, en ook daar is het oerstomme Westen nogal idioot bezig.

Dat gelooft namelijk serieus dat er in Rusland oppositiekrachten zouden zijn die Poetin afzagen en het westelijke speeksel op hun knieën willen oplikken en bijvoorbeeld biljoenen schadevergoedingen zullen betalen. Wat een onzin. Nee, geheel integendeel: als Poetin afgezet wordt, dan door veel oorlogsgeilere leiders met ondersteuning van de meerderheid van de Russen, die veel hardere actie eisen en Kiev, indien nodig, met de aardbodem gelijk willen maken.

Moskou kan de Oekraïne ook conventioneel snel vernietigen

Dat snappen echter de politieke en militaire runderen van Washington via Brussel tot Berlijn niet. Zij willen Ruslands kadaver in stukken hakken, en gaan in werkelijkheid dan zelf met Poetin ten onder.

Het is in ons eigen belang dat Poetin nu eindelijk onbarmhartigheid en een grotere knuppel laat zien. Het Westen heeft van Ruslands conventionele arsenaal blijkbaar niet het geringste idee. Moskou kan de Oekraïne ook conventioneel snel vernietigen.

We willen per slot van rekening geen atoomoorlog vanwege deze corrupte staatsconstructie! We willen zelfs geen kou lijden voor Kiev!

Bron:
pi-news.net
Door: “KEWIL”

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op We zijn de Oekraïne-leugens zat – de waarheid ziet er anders uit!

  1. Olie bol zegt:

    Nederlandse’ tanks voor Oekraïne: topwapen of rijdende doodskist?

    Nederland levert aan Oekraïne negentig tanks van het type dat dit jaar een beroerde reputatie opliep. Tal van video’s lieten het beruchte ’duveltje uit een doosje’-effect zien: bij een treffer explodeert de T-72 en wordt de geschutskoepel tientallen meters de lucht in geblazen. Een fatale ontwerpfout
    Gaat Rutte straks weer een hoop geld kosten. De Nederlander betaald wel gewoon de belastingen verhogen.

    Geliked door 3 people

    • Olie bol zegt:

      Het propaganda verhaal van de foute krant uit Adam.

      VS sporen Oekraïne aan bereidheid tot onderhandelingen te tonen
      De Verenigde Staten hebben Oekraïne achter gesloten deuren aangespoord om zich bereid te tonen voor onderhandelingen met Rusland, meldt The Washington Post zaterdag op basis van ingewijden. Oekraïne zou volgens de VS niet langer openlijk moeten weigeren vredesgesprekken te voeren zolang de Russische president Vladimir Poetin aan de macht is.
      Volgens de ingewijden zou de aansporing door de VS niet bedoeld zijn om Oekraïne daadwerkelijk aan de onderhandelingstafel te krijgen. In plaats daarvan zou het een strategische zet moeten zijn om ervoor te zorgen dat Kiev de steun van andere landen behoudt nu de oorlog mogelijk nog jaren duurt.
      De VS zouden net als Oekraïne inzien dat Poetin op dit moment niet serieus wil onderhandelen. Tegelijkertijd leidt het feit dat de Oekraïense president Volodimir Zelenski zelf ook alle onderhandelingen weigert tot toenemende zorgen in landen waar de oorlog grote gevolgen heeft voor de prijs van onder meer voedsel en brandstof. “Oekraïne-moeheid is voor sommige van onze bondgenoten echt een realiteit”, aldus een anonieme Amerikaanse functionaris tegenover The Washington Post.
      In een reactie op de berichtgeving door de Amerikaanse krant zegt een vertegenwoordiger van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Rusland moet stoppen met de bombardementen en raketaanvallen en dat het land zijn troepen moet terugtrekken uit Oekraïne als het wil laten zien dat het klaar is voor onderhandelingen. “Zoals we al vaker hebben gezegd: geen woorden, maar daden”, aldus de vertegenwoordiger. “Het Kremlin blijft zorgen voor escalaties in deze oorlog. Het Kremlin laat al sinds voor de invasie in Oekraïne zien dat het niet bereid is om serieus deel te nemen aan onderhandelingen”.

      Like

  2. LUCIA zegt:

    Hier een 200% boots on the ground verhaal van een amerikaanse marinier die in 3 oorlogen gevochten heeft, hij licht toe wat voor patronen er zijn qua framing qua media etc, wat de bekende verwerpelijke ingrediënten zijn. Ik ben mijn hele leven een patroondenker geweest of dotconnecter noemen ze dat tegenwoordig..dus ik zie vaak dwars door dingen heen , je hebt na 3 of 4 punten al op basis van relativiteit, algemene ontwikkeling , intuitie en ik noem het factorX… weet niet hoe het gebeurt maar ineens vallen er allerlei stukjes in je hoofd, op de plaats waar de verhaallijnen lopen, vaak als je iets doet op de automatische piloot of wandelt. Ik heb zo vaak daardoor dingen voorspelt die op dat moment niemand nog kon bevroeden en sommigen vinden me daarom eng ik noem het een vloek en een gave tegelijkertijd

    …Hier de link;

    Het is ook interessant de goed en kwaad positie waarin je terechtkomt want hij schetst op een gegeven moment, dat je erachter komt hoe erg er tegen je gelogen is door je eigen mensen…. en toch moet je vechten want het is jij of zij . De bekende damned if you do damned if you dont positie.

    Geliked door 3 people

  3. Julia zegt:

    Die algehele oorlog is een opgezet plan. Ik twijfel ook aan Poetin hoever gaat hij nog om het spel mee te spelen en mede de oorlog in stand houdt en puur de opdracht is om onder het mom van deze oorlog geheel Europa te vernietigen maar niet met wapens maar wel op het gebied van energie, grondstoffen en graan export. Schwab (zoals vertaald): Meneer de president! Welkom bij Davos Week. Rusland is een belangrijke wereldmacht met een lange traditie van deelname aan het World Economic Forum. Op dit historische moment opent zich een nieuwe kans voor de wereld om van een tijdperk van confrontatie naar een tijdperk van samenwerking te gaan. De kans om uw stem te horen, de stem van de president van de Russische Federatie, is erg belangrijk, vooral in een tijd waarin er veel verschillen zijn, verschillende benaderingen, een constructieve, eerlijke dialoog nodig is om onze gemeenschappelijke problemen op te lossen, om eruit te komen van het tijdperk van polarisatie en isolatie. Gisteren sprak u aan de telefoon met president Biden en stemde u ermee in het verdrag inzake strategische aanvalswapens te verlengen, en dit is een zeer positief historisch teken. COVID-19 heeft aangetoond dat we allemaal kwetsbaar en onderling afhankelijk zijn. En net als andere landen is Rusland zeker niet gespaard gebleven van de gevolgen van deze pandemie. En natuurlijk openen zich nieuwe kansen voor internationale samenwerking, die ons allemaal interesseert. Meneer de President, we zullen met belangstelling luisteren naar uw standpunt, het standpunt van Rusland, uw kijk op de huidige situatie, de situatie in de 21e eeuw. Wat moet er volgens jou gebeuren om ervoor te zorgen dat mensen overal in vrede en welvaart leven? we zullen met belangstelling luisteren naar uw standpunt, het standpunt van Rusland, uw kijk op de huidige situatie, de situatie in de 21e eeuw. Wat deed Poetin überhaupt bij deze vergadering????? Kortom wie is er nog te vertrouwen en wat is de waarheid????? De tijd zal het leren.

    Like

  4. bobzelf zegt:

    JA IK HOOP DAT U EEN TELRAAM BJ DE HAND HEEFT …

    IK ZIE NU

    70.000 CHECHENEN KOMEN EFFE HELPEN
    10.000 AFGHAANSE FRONTSTRIJDERS ZIJN GERONSELD

    TOT NU TO

    318.000 RESERVISTEN .JA HELAAS VOOR ZELENSKI MELDEN ZICH VEEL EXTRA VRIJWILLIGERSAAN

    DUS WELKE GOK WILT U NEMEN ??

    HET IS MOEILIJK UIT TE LEGGEN MAAR ALS MIJN OOM VLADY DUS OP TV VOOR 600 BUITENLANDSE H OERNALISTEN UITLEGT DAT HIJ GEEN HAAST HEEFT ..

    EN NIET 1X MAARWEL 4 X

    ER 1000 NIEUWE TANKS ZIJN AFGELEVERD .

    DUS BLIJF NOU GEWOON LEKKER RUSTIG ZITTEN EN KIJK WATER GAAT GEBEUREN ..

    DE UKRAINIERS AAN DE DNEPR STRAAKS BIJ MINUS 30 !!!

    IN HET BOS .

    SLAPEN WAARSCHIJNLIJK BIJ PAULUS DE BOSKABOUTERT . MET KAAG ALS EUQUALYPTA EN TEVENS STOEPHOER IN HET LEER

    JA WANT PAULUS HEEFT EEN PEES PALEIS DAAR JAAHAAAA

    DE RUSSEN IN DE GEBOUWEN . SNAPPU . KACHEL AAN

    ZAL WEL NIET . U VINDT 12 GRADEN BINNEN AL KOUD

    MOOI . DUS LUL NIET ZO STOM .

    HET AD MOET U LEZEN

    DE BUKRAKET KRANT EN DIE ANDERE HARING EN MAKREEL RESTEN INPAK STUKKEN VUIL

    VEEL PLEZIER .. HET IS TENSLOTTE OOK ONZE OORLOG

    50 TANKS STUREN . DAN BEN JE GOED BEZIG .. MET ALS PRIJS … EEN VUURPIJL UIT RUSLAND

    GELUKKIG HEBBEN WE MOERDIJK PERNIS BOTLEK EN EUROPOORT 1 EN 2 NOG ??

    NOG WEL VRIENDEN ……. NOG WEL .

    OOM BRANDHAARD

    Like

  5. Ravian zegt:

    “Na de valse start van de Russen richting Kiev ging het in de Donbas tamelijk langzaam voorwaarts.”

    Er was geen “valse start”.
    De “aanval” op Kiev was een afleidingsmanoeuvre, om vijandelijke eenheden te binden, en tevens een opzetje om te kijken of het Oekraïense leger, middels een staatsgreep, de handdoek in de ring zou gooien, meer niet.
    En de Russen/Putin hebben niet eerder ingegrepen omdat ze daar nog niet klaar voor waren, en omdat de tijd er nog niet rijp voor was.
    Putin is gewoon een briljante geopolitieke strateeg.

    Verder houden de Russen zich gewoon angstvallig aan de internationale regels, niet voor het westen, maar voor de andere driekwart van de wereld, die gespannen toekijkt.
    De Russen profileren zich als de nieuwe wereldleiders, in een nieuwe “multipolaire” wereld orde, en dat gaat ze goed af.
    De Russen hebben niet enkel 20% van Oekraïne veroverd, ze hebben ook tweederde van de wereld lid van hun fanclub gemaakt, maar de westerse globalisten, die nog te dom zijn om hun eigen kontgat te vinden, snappen dat allemaal niet.

    Geliked door 1 persoon

  6. BosscheBol zegt:

    Von der Leyen spreekt als een mank vogeltje over de Russen die, zwaar getroffen door de Duitse sancties nu chips uit wasmachines nodig hebben om hun oorrlogstuig aan te sturen. Of zoiets. Niet dat ik het helemaal begrijp maar er staat een leuk filmpje bij met in de hoofdrollen: de Russissche beer en een wasmachine. Uit Rtde

    https://test.rtde.tech/kurzclips/video/153560-frau-von-leyen-ist-wahre/

    Like

Plaats een reactie