De EU wil dat alle burgers tot 2030 een digitale ID hebben

(Door: Ken Macon – Vertaling: E.J. Bron)

Aanvulling van financiële middelen

Achter de invoering van het digitale identiteitsbewijs wordt steeds meer vaart gezet – met weinig aandacht en te weinig tegenwind. De Europese Commissie heeft € 46 miljoen voor de omstreden Europese digitale identiteitsbeurs beschikbaar gesteld. Daarbij gaat het om een toekomstige Smartphone-App, die het voor de burgers van alle 27 EU-lidstaten mogelijk zal maken om een digitaal identiteitsbewijs op te slaan en samen te gebruiken. Het geld dient in een pilotprogramma geïnvesteerd te worden.

De portefeuille zou voor het tonen van reisdocumenten, de registratie van een Simkaart, de opening van een bankrekening en de toegang tot dienstverleningen zoals uitkeringen gebruikt kunnen worden.

Aan de pilotprojecten zullen 250 openbare en private organisaties in bijna alle lidstaten evenals in IJsland, Noorwegen en de Oekraïne deelnemen, en ze zullen minstens twee jaar lang lopen, bericht “Biometric Update”.

De projecten dienen de lidstaten te helpen om zich op de Europese verordening over digitale identiteit voor te bereiden, waarover op dit moment in het Europees Parlement gediscussieerd wordt. De projecten zullen de Europese Unie ook dichter bij haar doel brengen om tot 2030 alle burgers met een digitale identiteit uit te rusten.

Enkelen hebben echter veiligheidsbezwaren tegen het project geuit en geargumenteerd dat het opslaan van zo veel data in een systeem cyberaanvallers zou aantrekken.

“Het blijft een uitdaging om een hoge mate aan veiligheid te waarborgen, wanneer je bedenkt hoeveel vervalsingen in het systeem binnengesluisd zouden kunnen worden”, zei Jean-Karim Zinzindohoue, CTO van France Identité, tijdens een seminar over het eID-Wallet-System in Brussel.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
reclaimthenet.org
Door: Ken Macon

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op De EU wil dat alle burgers tot 2030 een digitale ID hebben

  1. mooinique zegt:

    Fuck off! Ben nogal gehecht aan mijn privacy. Laat mijn telefoon dus zo vaak mogeluck thuis. Ben niet meer van plan om echt weg te gaan dus ik verander niks. Je bankzaken regelen daarmee. Echt niet. Ben bang dat ik toch op de Bitcoin over moet. Heb daar alleen de ballen verstand van.

    Geliked door 6 people

  2. gebochelde zegt:

    in 2030 al, man……….dan ben ik 80jaar oud en dan nog de bankzaken regelen ????

    Geliked door 5 people

  3. Wim Vreeswijk zegt:

    Op termijn krijg iedere EU-burger een chip geïmplanteerd om je dag – en nacht te kunnen blijven volgen wat je ook doet o.a. je hele privacy is foetsie en moet je dat willen………. ?

    Geliked door 2 people

  4. Marc zegt:

    Ik ben mijn 06 zomaar ineens kwijt.

    Geliked door 3 people

  5. johannes zegt:

    kheb geen mobiel en wil ook niet zo’n zakspion, om over de veiligheid van die ondingen maar niet te spreken

    Geliked door 2 people

  6. Ravian zegt:

    Yeah, digitale identiteit, erg handig als je het systeem onwelgevallige mensen gewoon met één druk op de knop wilt kunnen uitwissen…
    De domme massa heeft geen flauw benul van hoe gevaarlijk dit is.

    Geliked door 7 people

  7. pepo Copyright zegt:

    Tot 2030 🤔
    Wat krijgen we hierna !
    Een brandmerk ?

    Geliked door 4 people

  8. hw rademaker zegt:

    digitale indentiteits bewijs invoeren
    ze gaan maar door de eu de eropese verdrags organisatie 46 miljoen in een project het is weer een uiting van hun doelstellingen om de eu zonnekoning te worden het rijk van karel de grote te evenaarden de geldsmijterij intern is al meermaals op internet en tv geweest engeland als netto betaler is er niet voor niets uitgestapt de nederlandse regeerders houden veel informatie onder de pet het veto recht [allen of geen een] willen ze er nu uit halen.
    dan hebben ze de handen vrij het meest ondemocratische wat denkbaar is
    onze m.p reutel springt voor een scheet van de eu al in de houding
    als het gelukt hier van af te komen moet er een oderzoek plaats vinden
    over het tekenen bij het kruisje dan moet hij vast een voetbalveld schoffelen

    Geliked door 3 people

  9. BigLJohn zegt:

    Ben ik blij dat ik een Nokia 105-4G mobiel gekocht heb zonder internet. Mijn oude Nokia 105 had 2G waarvan die 2G op 1 Juni a.s. bij Tele2 afloopt. Internetten vind ik veel prettiger op mijn computer. Het is maar behelpen, een smartphone met zo’n klein rotschermpje en piepkleine lettertjes. Ze kunnen mij heus niet verplichten om zo’n dure smartphone aan te schaffen enkel en alleen om die smerige app erop te kunnen zetten. Bovendien, ik red mijn eigen toch wel, zelfs zonder die smerige app.

    Geliked door 5 people

    • karton zegt:

      @ BigLJohn op 30-5-2023 om 01.14 u.
      Helemaal met u eens.
      Ik zat/zit vrij veel met m’n mobieltje op internet en deed dan veel aan “Bronnen”, mede omdat wij nogal regelmatig buitenshuis verkeren. Echter, wat u zegt : klein schermpje en kleine toetsjes en óók nog eens dikke vingers !
      Komt bij dat ik de laatste weken niet meer m’n WordPress-account kan gebruiken op de mobiel door één of andere storing of een fout mijnerzijds, krijg ’t echter niet meer voor elkaar, dus nu alleen nog per computer/laptop.

      Geliked door 5 people

      • Htskday zegt:

        @karton,

        Wat je kan proberen is deze site op je mobieltje uitloggen en opnieuw weer inloggen.
        Wil nog wel eens helpen..
        Ik had zelf een jaar geleden dat mijn like knop het ineens niet meer deed.
        Was hiermee ook opgelost..

        Gaat als volgt:
        •Ga naar “mijn profiel” in de balk bovenaan.
        •3 streepjes
        •Mijn profiel
        •Uitloggen
        •Inloggen

        Geliked door 1 persoon

      • karton zegt:

        @ Htskday op 31-5-2023 om 07.14 u.
        Mijn dank voor uw raad.
        Ik ga dit proberen.
        (ik ben een volkomen leek op dit gebied en ben al opgetogen als ik een mailtje goed heb verstuurd !😂)

        Geliked door 1 persoon

  10. Julia zegt:

    Ik heb die zakspion allang afgeschaft en onderweg gooi ik de routeplanner geheel uit. Ben die overheidscontrole meer dan zat en erg gesteld op mijn pricacy. Maar dat dit er binnekort aankomt is helder men zal de mensen dwingen naar de App om al uw doen en laten te volgen en vooral inzage te krijgen in uw uitgaven en waar u dit aan uitgeeft. Dus rookwaren, alcohol, frisdrank zullen binnenkort dan wel de reden zijn om de zorgpremie voor deze gebruikers te verhogen omdat het slecht is voor uw gezondheid, vlees te veel kan niet meer anders moet er extra belasting worden betaald voor de CO2 uitstoot. Het wordt een wereldje blij dat ik geen jonge kinderen meer heb die net als ik van jaren lang vol vrijheid hebben kunnen genieten wat voor de toekomstige generatie niet meer is weggelegd. Total control.

    Geliked door 3 people

  11. Julia zegt:

    Gewoon massaal een dikke middenvinger opsteken en al die smart phones de vuilnisbak in flikkeren. Wie laat zich nog langer terroriseren door een stel ongekozen corrupte EU lamzakken. Als miljoenen mensen hier niet aan mee werken dan is het klaar met de dictatuur.

    Geliked door 3 people

  12. Marijke zegt:

    Mooi. Helaas voor de EU hebben we in 2006 TEGEN 1 Europese Grondwet gestemd! We willen het niet! We willen soeverein blijven! Ja onderling handel drijven dat is prima. Maar daar stopt het. Neen.

    Geliked door 1 persoon

    • Blaffertje zegt:

      Och Marijke, die Europese Grondwet hebben ze al lang aan hun laars gelapt.
      Ze doen waar ZIJ zijn in hebben en wij kunnen er niets tegen doen.

      Like

  13. ronjaspers zegt:

    Ik weet zeker dat ze mij willen chippen,de reden ik weet teveel en vertel te veel waarheden en feiten.

    Geliked door 2 people

  14. Blaffertje zegt:

    Laat ze doodvallen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie