Amerika´s antisemitismeprobleem komt van links

(Door: Sebastian Thormann – Vertaling: E.J. Bron)

Uit nieuwe peilingen blijkt: in de VS staat circa drie vierde deel van de Republikeinen aan de kant van Israël, terwijl dat in het linkse kamp niet eens een derde deel is. Met de gebeurtenissen aan de elite-universiteiten blijkt: het antisemitisme komt plotseling in de eerste plaats uit het linkse spectrum.

Joe Biden heeft een probleem. Een antisemitismeprobleem in zijn partij. Want anders dan steeds beweert wordt, komt het antisemitisme en de Israël-haat in Amerika vooral van links. Nieuwste peilingen onderbouwen dat: derhalve ondersteunen nog maar 27% van de Democraten Israëls strijd tegen de terreurorganisatie Hamas. Bij de Republikeinen zijn dit daarentegen 73%.

Dat is de realiteit. Ondanks alle absurde beschuldigingen van fascisme tegen Republikeinen, waarmee ze in de media sinds de Trump-jaren worden aangevallen, zijn het gewoon de Conservatieven die onwankelbaar aan de kant van de joodse staat staan, terwijl dat in het linkse kamp van Amerika niet eens een derde deel doet.

Uiteraard bestaan er aan de hele, hele rechtse rand Jodenhaters, maar niet alleen peilingen, maar ook de daden van de afgelopen weken maken duidelijk: de meerderheid van de Jodenhaat komt of uit een Arabisch-islamitisch of gewoon uit het progressief-linkse spectrum. De rechts-extreme rand is daarentegen verdwijnend klein.

Desondanks werd die door de media en de Democraten maar al te graag gebruikt om Trump en zijn aanhangers tot proto-nazi´s te verklaren. Niet vergeten bijvoorbeeld blijft Charlottesville, de stad in de Amerikaanse staat Virginia, waar in 2017 een door rechts-radicalen gedomineerde protestmars tegen het afbreken van het standbeeld van generaal Robert E. Lee van de zuidelijke staten tot symbool van het Trump-presidentschap werd verklaard. Destijds stierf een 35-jarige tegendemonstrante toen ze door een rechts-extreem werd overreden en bij een fakkeloptocht werd “Jews will not replace us” werd gescandeerd.

Trump´s in het begin slechts halfslachtige distantiëring van “fine people on both sides” – omdat hij sceptisch tegenover de afbraak van het monument stond – leverde hem van alle kanten kritiek op. Later distantieerde hij zich duidelijker van de rechts-extreme mars, maar toen was de schade al aangericht.

Elke dag een Charlottesville – van links

Ook al bestond de daar verschijnende groep rechtsextremen, die uit het hele land kwamen – per slot van rekening heette de protestmars “Unite The Right” – maar uit ongeveer 500 mensen, bij het daaropvolgende evenement in 2018 waren het er nog maar ruim 20, werd Charlottesville zo als symbool van een nieuw sterker wordend neonazisme onder Trump geframed.

Nu vindt er elke dag een Charlottesville plaats – van links. En zonder zich te vermommen, zoals de rechts-extremen destijds. Openlijk op straat en op de campussen van universiteiten is de Jodenhaat te zien. Niet alleen in de vorm van antisemitische uitspraken op demonstraties, maar direct antisemitisme tegen individuele Joden en hun winkels.

Nog maar enkele dagen geleden trok een groep antisemitische demonstranten in Philadelphia op naar het joodse restaurant “Goldie Falafel” en scandeerde: “Goldie, Goldie, je kunt je niet verstoppen, we klagen je aan wegens genocide!” Inmiddels zijn beelden van joodse studenten, die zichzelf opsluiten in bibliotheken of woongebouwen, omdat er buiten een Israël-vijandige meute rondtrekt, geen zeldzaamheid meer.

Universiteitspresidenten: Oproepen tot “genocide op Joden” in de “context” zien

Desondanks ontbreekt de grote golf van distantiëring. Natuurlijk, het Witte Huis rondom Joe Biden wijst zoiets duidelijk af, maar als het om de wortels van activistisch links, de universiteiten, gaat, waar anders elke nog zo kleine “micro agressie” tegen minderheden fel veroordeeld en vervolgd wordt, heerst er stilzwijgen.

Bron:
apollo-news.net
Door: Sebastian Thormann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Amerika´s antisemitismeprobleem komt van links

  1. bobzelf zegt:

    ALLE STRONT IN DE WERELD KOMT ALTIJD VAN LINKS

    TWIJFELDE U DAAR NOG AAN DAN

    WHAHAHAHAHHAHAHAHA

    OBOBOBOBOBOBOBOBOBO

    Geliked door 2 people

  2. hw.rademaker zegt:

    zoveel mensen zoveel meningen hoeveel geloofs oorlogen zijn er geweest
    de kruistochten zelfs kinderen hebben ze op pad gestuurd
    de beestachtigheid die de hamas en een groot deel van de bevolking
    op zijn geweten heeft is gerelateerd aan het verfoeilijke moslim geoof
    dat ook steeds meer ingang krijgt in ons lekker landje
    je kunt een berekening maken wat hier gaat gebeuren
    als donker africa en de moskeen steeds meer impact krijgen
    het is sluipend gif dat onze samenleving vernietigd
    de oplossing voor israel zal zijn een bufferzone 1 groot mijnen veld
    hitler stuurde varkens door het mijnenveld
    khomeini kinderen kregen een drankje en een koran spreuk
    het joodse land moet beschermd worden zij werden aangevallen

    Geliked door 1 persoon

  3. koosv8 zegt:

    Had er iemand anders verwacht dan???
    LINKS = SOCIALISME = NATIONAAL SOCIALISME = ANTISEMITISME.
    MAAR EVENEENS KOMEN SLECHTE LIEDEN IN ALLE BEVOLKINGSGROEPEN VOOR, GEWOON EEN FEIT, VIND IK.

    Geliked door 1 persoon

  4. Ravian zegt:

    Dat antisemitisme een links probleem is weten we al sinds Adolf Hitler….

    Like

Plaats een reactie