Verdeeldheid in Hongarije tussen burgers en overheden

(Door Linsky)

Hoewel het merendeel, tweederde van de bevolking, achter Victor Orbán staat, blijken vooral veel burgemeesters er toch ook eigen ideeën en wetten op na te houden. Zoals ik in een aantal comments al vermeldde, is er een wildgroei aan gemeentelijke wetten, verordeningen etc. ontstaan. Op velerlei gebied zoals cultuur, politiek en maatschappelijk werk is zich een soort van chaos, om niet te zeggen, anarchie aan het ontwikkelen in het mooie Hongarije. Hierbij refereer ik aan de wildgroei van als paddenstoelen uit de grond rijzende bendes, door de gemeenten in een uniformjasje gehesen, gelegitimeerd door een bevoegdheidspenning.

Daar zijn bijvoorbeeld de Csendõrség, (ordebewakers) Polgárõrség, (burgerwacht) en Tourist-police en nog wat geüniformeerden met vage doelstellingen en dat allemaal voor de “veiligheid en het welzijn” van de burgers en toeristen daar.

Het gevolg is een niet aflatende intimidatie, terreur, provocatie etc. door deze vrijwel geheel uit adolescenten bestaande bendes. Zelfs daar waar het rookverbod feitelijk helemaal niet van kracht is, worden veelal zelfs ouderen die ’s avonds, als alles lekker rustig en leeg is op straat, nog een laatste wandelingetje in hun zo geliefde stad of dorp maken en daarbij hun sigaartje roken, aangehouden, geverbaliseerd, zelfs soms tot boetes van 50.000 Forint! (+/- 170 €) Dit is dus voor velen een half of zelfs heel maandloon.

Een ander voorbeeld:

Verder heeft men er ook bedacht, omdat er erg veel diesel word gebruikt, deze nu voortaan als hoofdbrandstof te beschouwen en daarom is die in Hongarije nu duurder dan benzine!

Brandstof in de vorm van bier en als medicijn is nog wel goedkoop.

De politie is de laatste tijd ook heel wat minder geïnteresseerd in een deugdelijke en wettige afwikkeling van de lopende en nieuwe zaken.

Eveneens komt het wel voor dat tolken (als die al aanwezig zijn) worden gedwongen om gedeelten in transcripties die iemands onschuld aantonen, te negeren en te wijzigen…voor de Officier van Justitie! Waardoor het dus steeds vaker voorkomt dat mensen onterecht en volkomen onschuldig in het gevang belanden door het corrupte en louche handelen van politie en Officieren van Justitie!

Ook zijn er steeds meer bendes, die op steeds brutalere wijze te werk gaan. Zo zijn er een aantal gevallen bekend, waarin de slachtoffers tot aan de nek worden ingegraven, waarbij dus alleen het hoofd nog boven de grond komt. Dit wordt zo lang mishandeld, dat men bereid is tot het verstrekken van alle geëiste gegevens over geld, de plaats waar het te vinden is, bankcodes, en pincodes.

Ook hier wordt bar weinig ondernomen door de autoriteiten en bevoegde instanties en kunnen deze zware misdadigers vrijwel ongestoord hun gang gaan.

Duidelijk is in ieder geval, dat Hongarije, net als veel andere landen natuurlijk, in een chaotische staat begint te verkeren, waarvan nog maar moet worden afgewacht of dit door Viktor Orbán tot staan kan worden gebracht en in goede banen geleid zal kunnen worden.

Vertaling van de borden die in de Kossuth-straat van Kiskunfélegyháza staan.     

Verboden te roken op enkele openbare plaatsen.

Geachte staatsburgers, voetgangers, bezoekers.

In het gezamenlijke belang van ieder mens, maar in het bijzonder ter bescherming van de niet-rokers, gezien de gevolgen van schadelijke rook.

Daarom vraagt de burgemeester van Kiskunfélegyháza de aandacht van voetgangers, bezoekers en op de openbare plekken verblijvende mensen. Dat op grond van bevel van de vertegenwoordiger van de gemeente Kiskunfélegyháza op plekken van de openbare gebieden roken vanaf 1 november 2009 verboden is.

Deze openbare plekken zijn de onderstaande.

    A) 60 meter binnen de straal van de terreingrens van crèches, kleuter, algemene, vak en middelbare scholen, gezondheid en sociale en sportinstellingen van de stad.

    B) wandelstoepen, plantsoenen en de daar bijhorende verharde paden voor de gebouwen van culturele instellingen.

    C) Speelpleinen: Speelpleinen zijn gebieden waarop speeltoestellen gebouwd zijn. Binnen de door hekken afgesloten speelpleinen, overige binnen 5 meter van de speeltoestellen.

  D) Binnen 30 meter van de terreingrens van godsdienstgebouwen, alsmede op de ingangstrappen van deze gebouwen.

    E) Begraafplaatsen. F) Tussen wachtende mensen bij stopplaatsen van het openbaar vervoer.

   G) Tussen minstens 30 personen of primair voor kinderen georganiseerde evenementen, markten, vrijetijds- en sportevenementen.

    H) Het Heldenpark, het Móra Ferenc plein, het Szent János plein, het Szent István plein, het Vredesplein, het Petõfi plein en de Kossuth straat. (uitgesloten de terrassen van     uitgaansgelegenheden, respectievelijk in de verboden zones aangewezen rookplekken) Overtreders van dit verbod kunnen gestraft worden met geldboetes die op kunnen lopen vanaf 3000 tot 30.000 Forint. ( 1000 Forint =  afhankelijk van een sterk wisselende koers ongeveer 3,28 € )

De overtreders kunnen door de gebiedscontroleur en de politie ter plekke beboet worden.

Het burgemeesterskantoor van Kiskunfélegyháza stad. Afdeling stadsonderhoud.

Door: Linsky

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hongarije. Bookmark de permalink .

29 reacties op Verdeeldheid in Hongarije tussen burgers en overheden

 1. vederso zegt:

  @ Linsky. Vraag: is deze ontwikkeling gaande dankzij of ondanks Orban? Als dit dankzij Orban is, heeft de EC misschien reden tot ongerustheid?

  Like

 2. magyarka zegt:

  Deze borden zie je op meer plekken in Hongarije. Ook hier hebben ze hard geld nodig en er word dan ook een non-tollerans beleid gevoerd door de gemeentes en politie. Zo krijg je meteen een boete van 15.000 forint als ze je door het rode stoplicht zien lopen. Ook word je zwaar bestraft als je geen gebruik maakt van het zebrapad als die in de buurt zijn. Dit soort ontwikkelingen heeft natuurlijk niets met het welzijn en veiligheid van mensen te maken, eerder om de bevolking te intimideren en klein te houden. Duidelijk NWO beleid. Desondanks de standvastigheid van de Hongaarse regering tegen de EU staat de magyar nemzeti bank (hangaarse nationale bank) al lang onder controle van de Rothschilds. Dat zijn dus degene die uiteindelijk echt de lakens uitdelen.

  Like

 3. Linsky zegt:

  In Hongarije is natuurlijk altijd alles al anders geweest dan in de rest van Europa. Deze ontwikkelingen waren al bezig voor Victor echt aan de macht was, en zoals wij het kunnen zien, is het meer omdat er door de strijd in de top, heel veel lagere overheden, nu ruimte hebben om lucht te geven aan wat ze altijd al wilden. Hun eigen staatje creëren. De strijd om het burgemeesterschap is soms ook dolkomische en speelt zich heel vaak af tussen de plaatselijke slager en de bakker! 🙂

  Ik veronderstel echter wel dat Orbán de juiste man op het juiste moment is. Zoals vaak in het verleden zijn het de omstandigheden en de collectieve gedachten en wensen van het volk, wat de juiste man naar voren schuift die het moet gaan maken.
  Niet altijd ten goed en natuurlijk, ook daarvan hebben we voorbeelden. Ene A.H. herinneren velen zich nog.
  Zoals ik al in een ander comment zei, ik blijf er van overtuigd dat Victor de ENIGE is op dit moment die het tij kan keren of orde kan scheppen in de chaos.

  Daar komt bij dat hij toch niet voor niets de steun van de meerderheid heeft en nu ook voor de tweede maal Minister President is.
  Kennelijk hebben de mensen daar wel vertrouwen in hem.

  Like

 4. Linsky zegt:

  magyarka ;
  Denk je ook niet dat als de macht en invloed van Orbán te groot wordt en de EU te veel tegenwerk, en verder van het spoor wijkt, hij een ongelukje gaat krijgen, of dat er in ene filmpjes opduiken waar ie aan kinderen lijkt te plukken, of wellicht een greep in de kassa heeft gedaan?
  Ik krijg steeds het gevoel alsof dat domino effect van het Midden Oosten ook hier een factor kan gaan zijn.

  Like

 5. magyarka zegt:

  @ Linsky.
  Het zou best kunnen dat ze inderdaad iets verzinnen om orban zwart te maken en of de mond te snoeren als ie te vervelend word. Zo gaat dat in de wereld. Hij zal de eerste niet zijn met wie ze dit soort dingen doen. Dat is de macht van de wereldbezitters. Als het ergens jeukt komen ze even krabben he.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Net gezien op de Duitse nieuwszender N24: 67% van de Kroaten wil dat hun land lid wordt van de EU. In theorie zou dat dus op 1 juli 2013 kunnen, aldus de berichtgeving op N24.

  Like

 7. Columnist zegt:

  Hoe kunnen wij Orban steunen?

  Like

 8. Linsky zegt:

  Marjan C. Meijer vertelde me net;
  Eerste dag van het Auquarius-teken, Dag om te Ontwaken!
  Iby Duba, een heel bekende opra zangeres, en persoonlijke vriendin van Marjan, zingt nota bene voor een hele klus lui op het Heldenplein; was ook op tv!

  Heel veel Hongaren staan achter Viktor Orban, velen klagen ook, omdat ze van mening zijn dat politici nooit te vertrouwen zijn en klagen is ook zo’n beetje de grootste hobby hier, hahahaha
  Voor de liefhebber, …en anders voor de statestieken;

  Like

 9. Marijke . zegt:

  Goed dat je dit naar buiten brengt Linsky ,want ik weet dat je daar goeie contacten hebt.Want hier op het nieuws hoor je er maar weinig van.ja die doos van d66 hoe erg het toch wel was wat die Orban wel allemaal deed en dat kon echt niet.Vraag me af of ze er ooit geweest is.die doos is sophie in het veld.Daar om zei ik al eerder dat je naar buiten hof moet kijken.Guy Verhofstadt is zo verukt van brussel dat hij kon zijn tegenstanders niet een fatsoendelijk uit laten praten en dat werd hem ook even netjes vertelt.Hij dult weinig tegen spraak over brussel en dat maakt het zo gevaarlijk.

  Like

 10. Linsky zegt:

  Marijke,
  wij hebben helaas bijna geen tijd voor de TV.
  Weet je het adres waar we het kunnen zien op Internet?
  Of bij welke zender?

  Like

 11. Gideon zegt:

  Ook daar, de puinhopen van de links-liberalen. Daar heb je meer dan anderhalf jaar voor nodig om die op te ruimen.

  Like

 12. Marijke . zegt:

  Linsky ik kom zelden op de joop.laat ik nou net kijken en daar staat een art op van wat er gebeurt is vanmorgen .Ik heb het niet gelezen maar wie weet.En van die uitzending ,buitenhof en uit zending gemist.

  Like

 13. Marjan C. Meijer zegt:

  Hoi allemaal, NL-ers en NL-se Hongaren zullen we maar zeggen; Ik heb net op de televisie een prachtig verslag gezien van de steun-demonstratie van meer dan 70.000 mensen in Budapest (gisteren), er werd mede gevierd dat de maand van Aquarius is aangebroken, maar dat ter zijde. Ik was zwaar geroerd door de voornamlijk door al die mensen gevormde beelden, Hongaren van alle maten en soorten, wel steevast allemaal voorzien van pet, muts, hoed of pet, die allemaal hun openlijke steun verklaarden aan hun premier Orban Viktor (in Hongarije komt de achternaam eerst), liepen te zingen en zelfs mijn lieve vriendin (die al meer dan veertig jaar als kosmisch troebadoer optreedt en opkomt voor een ‘wakker worden’ van de mensheid te beginnen in Hongarije) zong op het Heldenplein, een lied uit de ziel! De mannen liepen soms wat voetbal-achtig te zingen/joelen Hungaria Hoera, maar de vrouwen kwamen met uit hun handtassen netjes geschreven brieven met steunmotivaties om naar de EU te sturen dat ze pal achter hun minister president staan! Zelfs me het nemen van al die onsympathieke maatregelen en zeer verhoogde boetes. De meeste mensen zijn het wat de verkeersovertredingen betreft helemaal eens met de staat. Het aantal verkeersdoden in Hongarije is zeer hoog, vooral op feest en vrije dagen, weekeinden. Er wordt hier nogal es een palinkaatje of een biertje gedronken, of andere sterkte drank, dat is hier wel goedkoop, zoals blijkbaar typerend is voor ‘oude’ en ‘nieuwe’ communistische landen. Alhoewel er al decennia een zero tolerance beleid wordt gevoerd (geen drup alcohol achter het stuur) kwamen er nog steeds te veel ongevallen voor waarbij alcohol een rol speelde, dus beboeten die boel! Zo’n 2,5 jaar geleden zijn ze ook begonnen bijzondere reclamefilmpjes op tv uit te zenden, over de zebra’s bijvoorbeeld. Maar die gingen vooral over de automobilisten die, zoals in NL bekend is, moeten stoppen als ze iemand voor de zebra ziet staan wachten! dat deden ze niet namelijk, heeft me nog wel es een sprintje gekost, in het verder zo rustieke en eenvoudige stillen stadje. Die maatregelen zijn prima, als je je aan de verkeersregels houdt, geen enkel probleem.
  Even terug naar de steunbetuiging aan Orban Viktor van gisteren; Het was echt kippevel en ik voelde me zowaar helemaal 1 met de Hongaren, hun bijzondere land en nog apartere taal; Ik heb hier een prachtig en natuurlijk Moederland getroffen in 2000, toen ik me hier vestigde ergens in een vogelreservaat op de puszta (zoiets als een NL-se equivalent van ‘de grote stille heide’ uit mijn Vaderland Nederland). Het is hier uiteraard axtra stilen rustig, maar veral in Hongarije vind ik de sfeer ontspannen, soort van jaren zestig sfeertje zelfs, zoals vroeger toen ik nog in Drenthe woonde.
  Ik weet zeker dat Viktor de perfecte man is voor het Hongarije van nu en voor de toekomst. Hij heeft al veel wetten en/of leefregels voor ‘het volk’ ten goede veranderd, maar daar hoor je nooit iets over. Kijk, dat die nationale bank al lang van de Rothshileds of van wie dan ook is uit de zogenaamde illuminatiegroep, dat weten we al, dat zijn namelijk ALL banken ter wereld! Maar de andere eisen die de EU niet van Viktor neemt is onder meer het feit dat ze in hongarije alle rechters en dat soort hoge pieten willen laten opstappen/met pensioen gaan als ze 62 jaar worden/zijn. Nou dat vind ik een prachtige nieuwe regel; Weg, met die ouwe zakken, die ook weer uit diezelfde Illuminatiekliek afkomstig is, en die zouden hun hele leven daar mogen zitten, nou we weten allemaal wat veel van die lui op hun geweten hebben! Ik wil ook zeggen, dat er wel degelijk zeer spiritueel georienteerde mensen in Hongarije actief zijn, die eerlijk willen delen, gewoon lekker wwillen eten en drinken en lekker leven en werken en verder niks. Het is waarschijnlijk 1 van de redenen waarom Orban Viktor zo’n gigantische achterban heeft, het komt uit zijn ziel, hij heeft een missie, zonder naar en raar nationalistisch te worden. Dat kan namelijk.
  Al die verboden – zoals wbt het roken in openbaar gebied en/of gebouwen – speelt enorm en zeer uiteenlopend per gemeente en/of provincie. Toen het provinciestadje Kiskunfelegyhaza een nieuwe burgemeester kreeg, die niet rookte (pertinent tegen; hij is toevallig een vriend van een andere vriendin van me, die hier in de buurt woont) hadden we meteen de poppen aan het dansen. Die wetten komen allemaal van de EU af! Die man had ook met stelligheid beloofd dat het ziekenhuis open zou blijven, nou mooi niet; zelfs de ER (EersteHulp) is niet meer constant bemand/bevrouwd. Vorig jaar zijn er onder meer honderden artsen (in dienst bij ziekenhuizen) vertrokken voorgoed, om te gaan werken in ziekenhuizen in Engeland, Nederland, Duitsland en belgie, voornamelijk. Hier verdient een ziekenhuisarts (en hele goeie, dat kan ik je verzekeren!) maximaal 800 euro per maand, laat het 1000 euro zijn, maar dat is niet zo!!! Dat verdient een NL-se ziekenhuis arts in 3 uur! Tja, geen wonder dat ze allemaal de pleitzak hebben genomen.

  Like

 14. Linsky zegt:

  Verdomme Marjan, ik zet net je filmpje d’r op 🙂
  Linsky zegt:
  22 januari 2012 om 21:20

  Like

 15. E.J. Bron zegt:

  @ Marjan

  Welkom Marjan en bedankt voor je “commentaartje”! 😉 😀

  Like

 16. Marjan C. Meijer zegt:

  O ja, allemaal ook nog veel liefs van de puszta (poesta) van Marjan

  Like

 17. Linsky zegt:

  Nou E.J. het lijkt meer op een coup. 🙂

  Like

 18. Linsky zegt:

  Maar eheu,
  meteen duidelijk dat we ook weer niet te veel medelijden met die gasten daar hoeven te hebben, ze zitten nog steeds onder het genot van lifemuziek, aan de drank, de vette purkelt en de Palinka. Dat redden ze nog wel even hoor. 🙂

  Like

 19. Marjan C. Meijer zegt:

  Ja Linsky, synchroniciteiten!!! Hahaha, prachtig dat filmpje, precies goed! Daar moete we meer op gaan letten en de synchroniciteiten ‘vast houden’ en in de ‘flow’ blijven! Dank je EJ (mag ik je zo noemen?), fijn om op het forum te zijn xxx Marjan

  Like

 20. Marjan C. Meijer zegt:

  Ja, hahahaha Linsky dat heb je goed gezien, al die heerlijke Hongaren met een dikke houten lepel roeren in de ‘bogratz’ (heksenketel) boordevol gezond zelf vetgemest/gegroeid eten boven een open vuurtje; wat kunnen ze genieten!!!; Maar de Magyaren (Hongaren) kunnen wel degelijk alle hulp en steun gebruiken, hoor! Mijn Hongaarse vriendinnen zeiden vanaf het begin, dat ze bij de EU kwamen, al: ,,OhOh daar gaat weer een ‘instituut’ waar Hongarije aan mee gaat doen binnen afzienbare tijd ‘de lucht in’ (ontploffen), let maar op!” Wie weet wat die Magyaren – ondanks zichzelf waarschijnlijk – voor elkaar gaan krijgen… xxx Het is De Tijd om wakker te worden, over alles! xxx

  Like

 21. E.J. Bron zegt:

  @Marjan (22:11)

  Jij mag me noemen zoals je wilt Marjan! 😀

  Like

 22. E.J. Bron zegt:

  (maar E.J. is oké!)

  Like

 23. Linsky zegt:

  Vergeet de koohlbaars niet Marjan 🙂
  Enne, die XXXXX is dat een gewoonte van het werken op FB? 🙂

  Like

 24. Linsky zegt:

  Of zijn dat echt kusjes voor ons 🙂

  Like

 25. Als je op straat gaat informeren kent niemand deze
  http://www.Worldpress.com . Nederlandse tv zend dit nieuws niet uit
  is het wel te vinden op Internet ???!!!
  op wikkipedia wel ..
  Bart van den Bos

  Like

 26. lucky9 zegt:

  Misschien kunnen de partijgenoten van Orbàn hun voordeel mee doen met een vertaling van : http://www.knack.be/opinie/blogs/meulenaere/hongarije-en-europa/opinie-4000031382091.htm
  Guy Verhofstadt, de paarse premier die door de bevolking in het onland B. uitgebraakt werd slaagde er in een postje te versieren als woordvoerder van de liberale fractie in het EU-parlement. Die hadden natuurlijk geen vermoeden wat ze binnenhaalden.
  Deze leugenaar -in B. wordt hij door velen Guynokkio genoemd- was het die in rasechte fascistische stijl in het EU-parlement Hongarije aanviel.
  Zijn politiek succes had voornamelijk te maken met twee zogenaamde burgermanifesten die geschreven waren door zijn broer maar zogezegd van zijn hand waren. Ze dienden alleen om te zeggen wat de achterban dacht. Deze achterban werd bedrogen want Guynokkio verloochende in de praktijk zo wat elk woord dat in zijn manifesten stond op een schandalig brutale manier.
  De man is geen liberaal maar een gevaarlijke fascist. Laat Orbàn hem maar verbaal afmaken. Wilders mag dat ook natuurlijk.

  Like

 27. magyarka zegt:

  @linsky.
  Ik heb dat bord van dat rookverbod net eens gelezen en vind dat je het zeer goed vertaald hebt Linsky. Petje af. Had t zelf niet beter gekund moet ik zeggen. ;D

  Like

 28. Linsky zegt:

  Gaan we lollig doen magyarka, 😦
  Daar hebben wij onze mensen voor!
  Enne…iside-information! 🙂

  Like

 29. magyarka zegt:

  Goed zo Linsky, ga zo door ;D

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s