“Mars naar Jeruzalem” (+ video´s)

De organisatoren zeggen te rekenen op twee miljoen deelnemers.  Israël heeft er bij buurlanden op aangedrongen te voorkomen dat de demonstranten haar grenzen bereiken. Twee miljoen Arabische en internationale betogers zullen vrijdag 30 maart in de richting van Israël marcheren en deelnemen aan activiteiten, die bedoeld zijn om het Arabische karakter van Jeruzalem te markeren, aldus de organisator van het evenement.

Ribhi Halloum, algemeen coördinator van de “Global March to Jerusalem” (GMJ), zei in een persverklaring dat vrijwilligers uit 80 landen aan de mars zullen deelnemen. Jordanië en Libanon zullen de betogers naar de grens sturen, terwijl Egypte een solidariteits-marathon zal organiseren van de Universiteit van Caïro naar de piramiden van Gizeh en verder ook een grote bijeenkomst in de Al-Azhar universiteit. De organisatoren benadrukten het vreedzame karakter van de mars, die zal samenvallen met “Land Dag”, een jaarlijkse dag ter herdenking van inbeslagneming van land door Israël. Maar te oordelen naar de Facebook- pagina van het evenement eist in ieder geval een aantal supporters concrete actie met betrekking tot Jeruzalem. “Wat ga je doen na de mars? Bevrijd het!” Dit schreef in een reactie Muhammad Malkawi. Andere volgers vragen om activiteiten in Soedan of Irak.

In Jordanië zullen demonstranten met bussen vanuit het centrum van Amman naar Maghtis in de Jordaanvallei worden gebracht, aan de grens en tegenover de kibboet Beit Ha’arave. Zij zullen het vrijdaggebed aan de grens houden. In Libanon zullen demonstranten samenkomen bij het kasteel van Beaufort, niet ver van de Israëlische stad Metula. Volgens de officiële Facebook-pagina zullen Syrische Palestijnen activiteiten organiseren “in overeenstemming met de binnenlandse situatie.” Het Jordaanse dagblad A-Dustour meldde maandag dat activisten in Syrië zijn geland aan boord van Iraanse vliegtuigen. De organisatoren wijzen ook op de deelname door een delegatie van Neturei, een ultraorthodoxe groep die zich afzet tegen het zionisme.

Israël heeft een aantal Arabische staten gewaarschuwd naar aanleiding van de mars en laat de IDF voorbereidingen treffen voor een mogelijke confrontatie met de demonstranten die proberen de grens over te steken. Israël verklaart dat de mars wordt georganiseerd door vijandige elementen en heeft direct of indirect berichten gestuurd aan de autoriteiten in Syrië, Libanon, Jordanië, de Hamas-regering in Gaza en de Palestijnse Autoriteit en roept op om een escalatie in de regio niet toe te staan, doordat mensen naar de grens marcheren.

De organisatoren beweren dat meer dan 700 instellingen uit 64 landen bij het evenementen betrokken zijn. Protesten zijn ook gepland bij Israëlische ambassades in Europa en de Arabische landen.

Tekst: The Times of Israel.

Bron:

 http://www.timesofisrael.com/two-million-protesters-to-march-on-jerusalem-organizer-says/

Meer informatie van Bare Naked Islam blog

De GMJ, gepland voor 30 maart 2012, is een anti-Israël publiciteitsstunt, die tot doel heeft een miljoen mensen naar en over de grenzen van Israël te laten marcheren vanuit de omringende landen – Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte – met als doel het bereiken van Jeruzalem. Tegelijkertijd worden demonstraties gepland in de gebieden, die onder gezag staan van de Palestijnse Autoriteit en tegen diplomatieke missies van Israël in grote steden over de gehele wereld.

Wie organiseren de GMJ?

De organisatie van GMJ is samengesteld uit leden van Hamas, de Moslimbroederschap, linkse extremistische activisten en wordt ondersteund door de Iraanse regering. De hoofdverantwoordelijken hierbij zijn:

* Ahmed Abo Halabiya, een Hamas-MP die in 2000 een preek hield waarin hij zei: “Heb geen medelijden met de Joden, ongeacht in welk land ze zijn. Bestrijd hen, waar u ook bent. Waar u hen ook ontmoet, dood hen.
* Zaher Birawi, een prominente Hamas-activist in Groot-Brittannië en belangrijk lid van de Moslimbroederschap, verbonden aan het “Palestijnse Terugkeer Centrum.”
* Abdul Maqri, hoofd van de Algerijnse delegatie aan boord van de Mavi Marmara, die in 2010 zei: “Al ons bloed is Palestina” en verklaarde dat Israël binnenkort zal worden vernietigd.

Leden van de Raad van Advies zijn onder andere: George Galloway, ds. Jeremia Wright, aartsbisschop Desmond Tutu, Mairead McGuire, Mahathis Mohammed en Sjeik Raed Salah.

Wat zijn de doelstellingen van GMJ?

Officiële verklaringen van de organisatoren van GMJ doen een poging om de beweging te portretteren als een vreedzaam protest om aandacht te krijgen voor de zogenaamde “Judaïsering van Jeruzalem”. In 2011 verklaarde de algemeen coördinator van GMJ, Ribhi Halloum: “Het protest is erop gericht om het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen van theorie tot praktijk te laten worden.” In die praktijk is het recht op terugkeer de afwijzing van de twee-staten-oplossing en een uitvlucht voor de vernietiging van Israël als natiestaat van het Joodse volk. Gekoppeld aan het gebruik van het begrip “Judaïsering van Jeruzalem” is de hatelijke retoriek ontworpen om duizenden jaren van Joodse geschiedenis te ontkennen en de Arabieren op te ruien.

Zijn er voordien pogingen geweest om de grenzen van Israël te doorbreken?

Ja, in 2011 waren er twee afzonderlijke pogingen van een mars naar en over de grenzen van Israël, voornamelijk vanuit Syrië op 15 mei en op 5 juni, die beiden resulteerden in geweld met tientallen doden en honderden gewonden. Net als elke andere soevereine natie heeft Israël het recht om te bepalen wie het land binnen mag en heeft het recht zijn grenzen te beschermen tegen elke schending.

Moeten we ons zorgen maken over GMJ?

Absoluut! Met een bloedige opstand in Syrië, een Moslimbroederschap in Egypte, de Iraanse nucleaire dreiging, een mislukt vredesproces en het recente, hernieuwde geweld vanuit het door de Hamas gedomineerde Gaza, is de situatie zeer instabiel. In combinatie met de extreme terreurgroepen achter de organisatie van GMJ en samen met de strijdkreet “Red Al-Aqsa (moskee Jeruzalem) van de Joden”, is onze inschatting dat bij een voldoende aantal deelnemers de organisatoren zullen aansturen op een gewelddadige confrontatie met de Israëlische strijdkrachten (IDF) om daarmee een “Derde Intifada” te ontketenen.

Waar meer informatie over GMJ te vinden?

Er is een speciale website op www.gm2j.com, die gedetailleerde informatie geeft over GMJ, met profielen van de organisatoren, steunverklaringlijsten en een regelmatig bijgewerkt blog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Adam Levick, hoofdredacteur van CiF Watch op adamlevick@cifwatch.com

Over CiF Watch

Het ontmaskeren van de waarheid over de “Global March to Jerusalem” is een speciaal project van CiF Watch en is als media monitor gewijd aan het onthullen en het bestrijden van antisemitisme, en (tegen) de aanval op de legitimiteit van Israël in de “The Guardian” en het “Comment is Free” blog.

Bron:

http://barenakedislam.com/2012/03/27/global-march-to-jerusalem-friday-march-30-2012/

Opmerking: In de (niet vertaalde) tekst van BNI wordt een anonieme bron geciteerd, die zegt, dat de Israëlische autoriteiten een deelname verwachten tussen 12.000 en 100.000 deelnemers. Daaruit blijkt dat eigenlijk niemand een idee heeft wat de omvang en impact van dit gebeuren zal zijn. Mijn vraag is of Gretta Duisenberg en/of Harry van Bommel op enige manier figureren in dit gebeuren.

Meer info:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/tabid/179/nid/24308/Default.aspx

Video´s:

Vertaald uit het Engels door:

vederso (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Islam, Israël, Joden, Jodenhaat, Socialisten. Bookmark de permalink .

14 reacties op “Mars naar Jeruzalem” (+ video´s)

 1. Jan zegt:

  Ik stel voor om een Barrett te gebruiken en direct te schieten als de terroristen binnen 100m van de grens komen. 1x waarschuwen, daarna gericht schieten. 1 shot, 10 kill. Het IDF heeft dan hooguit 5 patronen nodig, daarna kunnen zij weer aan de falafel.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  “Vreedzame Mars”. Het is duidelijk een provocatie die kan uitmonden in een drama.
  Het kan die moslims geen moer schelen wat ze hiermee aanrichten en er zitten altijd manipulators
  tussen die gaan provoceren.
  Ieder normaal mens kan toch aanvoelen wat hier de gevolgen van gaan worden.

  Like

 3. In de moslimhoofdkwartieren van de wereld hebben ze er zeker 1.000 dode moslims voor over om één Israëliër om te leggen. Dus als ze door deze mars 2.000 Israëliërs kunnen doden, dan gaan er een heleboel vlaggen uit.

  Like

 4. Jan zegt:

  Israëliërs zijn een paranoïde volk dat ten onrechte meent dat prikkeldraad langs de grens getrokken moet worden om zich te beschermen. Het toont alleen maar hoe kwetsbaar het land is, het is een teken van zwakte en toont de zieke geestesgesteldheid van de Joden. Gevolg van deze afbakening van de grens is dat nu smokkelaars en illegalen nauwelijks meer kans hebben het land binnen te komen.

  Schandalig zegt Harriet Sherwood van The Guardian.
  http://cifwatch.com/2012/03/28/harriet-sherwood-legitimizes-characterization-of-israels-border-fences-as-sign-of-weakness/

  Toch wel bijzonder dat socialisten die dergelijke schrijfsels produceren niet in de gaten hebben dat zij aantoonbaar een hersenbeschadiging hebben.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Ik weet wel dat ik morgenmiddag een tijdje voor de t.v. ga zitten want het wordt echt spannend.

  Like

 6. gielah zegt:

  @Jan: verder alles goed met u?
  Israël is niet paranoïde, maar uitermate realistisch.
  Het kent zijn vijanden en probeert hen een slag voor te wezen.
  Dat moesten we hier in het westen ook maar eens snel leren.
  Wat u aangaat: u moet ( lijkt mij) vooral eerst het één en ander áfleren.
  ‘Zieke geestesgesteldheid van DE Joden’ klinkt mij niet al te prettig in de oren.

  Like

 7. E.J. Bron zegt:

  @gielah

  Het valt mij de laatste tijd op, dat sommige comments van lezers, in dit geval dat van Jan, volledig verkeerd worden geïnterpreteerd.
  Ook dit comment heeft een uitermate cynische ondertoon!! Hiermee sluit Jan zijn comment namelijk af:

  “Toch wel bijzonder dat socialisten die dergelijke schrijfsels produceren niet in de gaten hebben dat zij aantoonbaar een hersenbeschadiging hebben.”

  Like

 8. gielah zegt:

  Sorry, E.J. Bron…. (en @ Jan…): dan had ik het verkeerd begrepen.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-Portugal, helemaal mee eens. Ik vraag me af, gaat “heks Duisenberg”, RODE BOMMEL, en seniele van Agt ook meelopen. Dat zou de feestvreugde verhogen toch?

  Like

 10. Jan zegt:

  אֱלֹהִים אַל-דֳּמִי-לָךְ; אַל-תֶּחֱרַשׁ וְאַל-תִּשְׁקֹט אֵל.
  כִּי-הִנֵּה אוֹיְבֶיךָ, יֶהֱמָיוּן; וּמְשַׂנְאֶיךָ, נָשְׂאוּ רֹאשׁ.
  עַל-עַמְּךָ, יַעֲרִימוּ סוֹד; וְיִתְיָעֲצוּ, עַל-צְפוּנֶיךָ.
  אָמְרוּ–לְכוּ, וְנַכְחִידֵם מִגּוֹי; וְלֹא-יִזָּכֵר שֵׁם-יִשְׂרָאֵל עוֹד.
  כִּי נוֹעֲצוּ לֵב יַחְדָּו; עָלֶיךָ, בְּרִית יִכְרֹתוּ.

  (תְּהִלִּים)

  (Psalm 83:2-6)

  Like

 11. Jan zegt:

  @gielah zegt:
  29 maart 2012 om 16:19

  Geaccepteerd. Mij overkomt het ook wel eens dat ik in de gauwigheid over iets heen lees.

  Ik zal het geen moment in mijn hoofd halen om Israël onderuit te halen. In 1977 werkte ik overigens in kibbutz Ein Dor en aan Israël heb ik geen vervelende herinneringen over gehouden.

  Like

 12. Jan zegt:

  Meer mensen waren geïnteresseerd in de marathon dan in de rellen:

  Like

 13. vederso zegt:

  De Global March to Jerusalem is een grote mislukking geworden. Mooi!

  http://www.reuters.com/article/2012/03/30/palestinians-israel-protests-idUSL6E8EU2W020120330

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s