Waarom het Westen alweer Jihadi’s steunt

Screenshot_22

De oorlog in Syrië is geen rebellie, maar een invasie van buitenlandse Jihadi’s. Enkel dankzij de steun van het Westen blijft dit conflict aanslepen met als balans: twee miljoen vluchtelingen, vijfduizend vluchtelingen per dag, honderdduizend doden. Grote delen van de Syrische bevolking (zeventig procent volgens de NATO) ‘steunen’ nog steeds Assad, alleen al uit afkeer van een salafistische dictatuur.

Oorlog: wie profiteert ervan?

De steun van het Westen in wapens, training en materieel, met Amerika en Saoedi-Arabië als aansteker en drijvende kracht, draait rond twee geostrategische problemen:

– schaliegas: Syrië krijgt een gaspijplijn vanuit Iran en oliepijplijn uit Irak, maar weigerde er één van Qatar dat nu mee de opstanden steunt. Er is ook een reusachtig veld schaliegas gevonden voor de kust van Syrië, Libanon, en Israël dat reikt tot aan Cyprus. Het gas van de Syrische kust, het Iraanse gas, de Iraakse olie zou van Syrië de belangrijkste olie- en gashaven van de wereld maken in de Middellandse Zee en de straat van Hormuz zou aan belang verliezen. Voeg daarbij dat de straat van Hormuz onder Amerikaanse controle staat, terwijl Syrië een vlootbasis is van het nabijgelegen Rusland.

Lees verder>>>

(h/t Ya´akov Siepman)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Al Qaida, Islam, Islamisering, islamofascisme, Jihad, Moslims, Salafisten, Syrië, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Waarom het Westen alweer Jihadi’s steunt

 1. Republikein zegt:

  Geld is een doel, geen middel.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Ik heb vandaag een bedel brief van de Dokters van de wereld gekregen. Die idioten hebben nog steeds niet in de gaten dat Al Qaida door hun hulp overal in de derde wereld door ze worden gesteund.En steeds sterker worden.

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Ya “akov Siepman ik ben het helemaal met U eens. Het gaat om de volgende BELANGEN; Grondstoffen, waaronder olie, Machtsuitbreiding en invloed van de V.S. en GELD. Met op de achtergrond het gegeven, dat de VS hun geleverde olie, vanuit de Arabische landen met de DOLLAR willen betalen, en als men dat niet doet of dwarsligt, begint OBAMA gewoon een OORLOG . Zie het geval Lybië!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s