IKV Pax Christi schrapt dat hinderlijke ‘Christi’

Screenshot_25

Directeur Jan Gruiters met zijn nieuwe logo

Vredesorganisatie IKV Pax Christi schrapt de verwijzingen naar het christendom uit haar naam. De club gaat vanaf nu verder als ‘Pax’.

Dat Christi zat in de weg, zegt directeur Jan Gruiters morgen in een interview in Trouw. “De christelijke verwijzing ‘Christi’ belemmerde ons om een groter publiek enthousiast te krijgen voor het vredeswerk.”

Het besluit is vooral ingegeven door pr-overwegingen, want het betekent niet dat de organisatie ineens herijkt wordt. Het blijft een christelijke organisatie. “Pax is niet zomaar een studieclubje met morele waarden.”

IKV Pax Christi is niet de enige christelijke maatschappelijke organisatie die worstelt met haar identiteit. “Christelijk is een slecht marketinginstrument”, klaagde Jaap Smit, voorzitter van de vakbond CNV, vorig jaar in Trouw.

Lees verder>>>

(h/t Jan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Christendom, lafheid, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

15 reacties op IKV Pax Christi schrapt dat hinderlijke ‘Christi’

 1. Tom Hendrix zegt:

  Hier weer het overtuigende bewijs, dat organisaties en kerken- die zich verdorie christelijk- durven en durfden te noemen, NU hun VALSE SMOEL laten zien! Ik ben compleet klaar met deze verraders! Ik beschouw mij als christen-volger, maar verdom het mij te laten piepelen door deze HUICHELAARS!

  Like

 2. sylvia Groot zegt:

  Als christelijk zo’n slecht marketing instrument is, dan wordt het tijd dat de christelijke organisaties een charme offensief gaan starten. Lukt altijd, kijk maar naar
  Maxima Zorreguita en haar volgens eigen zeggen ‘beetje domme’ echtgenoot.

  Like

 3. Lis zegt:

  Heel herkenbaar, Tom Hendrix. Ik ben zelf geen christen, maar begrijp gewoonweg niet dat christenen zo verschrikkelijk over zich heen laten lopen. Je maakt mij niet wijs dat dit gedaan wordt om wat meer seculier te worden. Dit lijkt me de zoveelste dhimmi-actie. Walgelijk!

  Like

 4. aquarius4422 zegt:

  Hef die hele huichelaarsclub maar op. Geen behoefte aan.

  Like

 5. gielah zegt:

  Als IKV-Pax Christi inderdaad nog ergens in de vérte christelijk zou zijn ( Christus zou volgen in woord en daad… en dat gaat verder en is iets geheel anders dan een soort vaag humanisme), dan zou zij weten en uitdragen dat er buiten Christus ( de Griekse vertaling van de Joodse eretitel Messias) geen sprake van wélke vrede dan ook is…. geen vrede met God… geen vrede met de medemens.. geen vrede in het eigen hart… en ook geen gerechtigheid en geen waarheid.

  Daarom is het goed dat deze club de naam ‘Christi’ uit haar eigen naam verwijderd heeft.
  Men hád daar namelijk allang niets met Hem en liet dat dagelijks pijnlijk duidelijk zien… bijvoorbeeld in de keuze voor Israëls vijanden…. terwijl Jezus notabene voluit Jood was en is en men zodoende Zijn broeders en zusters naar het vlees schandelijk in de steek liet.
  Door zich in de eigen naam zogenáámd als bij Christus behorend te presenteren- wat men jarenlang gedaan heeft – zette men Zijn vlag op de eigen politiek-correcte modderschuit…. wat ik als voluit blasfemisch beschouw.

  Zojuist viel een Pax-Christi medewerker mij op Twitter aan, toen ik neergezet had dat deze club allang niet meer bij Christus behoort… zo dat al ooit het geval wás.
  ‘Wij staan voluit in de christelijke traditie’, schreef dat heerschap.
  Ik heb toen terug-getwitterd dat ik geen zier geef om zijn christelijke traditie, aangezien die geen enkele moeite had en heeft met antisemitisme, maar dat hij ( oftewel zijn club) duidelijk NIET verbonden is met de Joodse Messias.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @gielah: 13.57. uur. Dat ben ik volkomen met U eens Gielah. De vlag, “dekt de lading”, allang niet meer. Het zijn huichelaars allemaal!

   Like

 6. Marc Bouwman zegt:

  Het meest wonderlijke aan Gruiters uitgangspunt dat vrede geen christelijke connotatie hoeft te hebben, en dat daarom de christelijke context net zo goed kan worden verwijderd (want vrede zou nou eenmaal vrede zijn, in die trant), is de gewoonte die bij moslims is ontstaan om over ‘vrede’ te spreken terwijl ze bedoelen dat alleen de islam zich in de maatschappij vrijelijk mag laten gelden.

  Een gewoon mens zou het uitgangspunt van Gruiters eenvoudigweg kortzichtig noemen.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ook zonder Christy zijn ze op de Holzweg;Ze zijn anti de 10 Geboden, dat zegt dat onze God geen andere goden duld die door mensen wordt aanbeden.Dus wij mogen alleen Christen en Joden binnen laten die zonder twijvel de zelfde God hebben.

  Like

 8. Schijtsaucijs zegt:

  Fristi Christi !

  Like

 9. lucky9 zegt:

  Deze organisatie is zoals vele anderen al heel lang aangevreten door de islamofiele kanker. Toen je vroeger durfde kritiek te uiten op hun politieke standpunten werd je onmiddellijk behandeld als een antichrist en uitgesloten uit elk gesprek.
  Nu schrappen ze zelf het woord christelijk uit hun naam. Zijn ze het ooit wel geweest?

  Like

 10. max zegt:

  “Christelijk is een slecht marketinginstrument” zegt Jaap Smit. Het is maar net hoe je christelijk waarderen wil, Jaap Smit! Jullie hebben de deur te ver open gezet naar links en islam, daardoor is “christelijk” gedevalueerd, jij en jouw groep hebben het “christelijk besef en denken” buiten de organisatie gezet. Daarom kun je niet meer achter “christelijk” staan.

  Hoewel ik geen christen (meer ben) heb ik heel veel moeite met jullie manier van werken en jullie standpunten die niet zo christelijk meer zijn. Door jullie gespletenheid is christelijk is een slecht marketinginstrument geworden.

  Like

 11. likoednederland zegt:

  De Israel haat van deze organisatie kan toch moeilijk los gezien worden van de radicaal-christelijke wortels.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s