Ontploft de eurobom in Frankrijk?

Screenshot_16

(Door: trias politica)

Afgelopen week las ik in De Volkskrant enkele opinieartikelen over Frankrijk. Dat éne van een VK redacteur, het andere van een Nederlandse ondernemer die in Frankrijk woont.

Volgens die ondernemer, met de toepasselijke naam Alex Francino, is Frankrijk de lont in het Europese kruitvat. Hij motiveerde dat als volgt, ik citeer:

“Frankrijk is het zorgenkindje van de Unie. Iedereen groeit behalve Frankrijk. Concurrentiekracht, werkloosheid en handelstekort verbeteren niet of nauwelijks. Dat de pensioenleeftijd onder François Hollande omlaag ging is een teken aan de wand, Frankrijk heeft zijn eigen agenda. Hollande en zijn volk hebben andere prioriteiten dan economische. Kort werken, vroeg met pensioen, een machtig ambtelijk apparaat, ze kosten handen vol geld, maar zitten even diep geworteld in de cultuur als de revolutie die ondanks het tijdsverloop nooit ver weg is.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Ontploft de eurobom in Frankrijk?

  1. Monalisa zegt:

    Ik geloof nergens meer in.

    Like

  2. Joannes den Hollander zegt:

    Laten we het hopen dat de eurobom in Frankrijk gaat ontploffen. De rest van de eurolanden volgt dan vanzelf.

    Like

  3. paulzwueste zegt:

    De vraag is niet “gaat de EU exploderen?” Die vraag is helemaal niet aan de orde. Die vraag kan niet gesteld worden want die absolute zekerheid hebben wij. Het zal nog wel even duren want eerst zullen alle beschikbare financiële middelen uitgeput moeten zijn.
    Maar dan hebben we ook een rotzooi! Het kost wel iets maar dan geniet je ook!

    Like

  4. meneertje zegt:

    Ik ben geen deskundige en kan slechts redeneren op grond van wat ik hoor en lees.
    Maar eigenwijs als ik ben, waag ik me toch soms graag aan voorspellingen.
    Het komt mij voor dat het U.K. en Frankrijk de eerste landen zouden kunnen zijn die de E.U. vaarwel zeggen.
    Voor het U.K. is het relatief gemakkelijk, omdat het nog zijn eigen munt heeft.
    Misschien kan de E.U. nog voortbestaan als het U.K. er uit stapt, maar tegen een exit van Frankrijk is de E.U. zeker niet bestand.
    Ook al niet omdat grote demonstraties en zelfs oproeren in de zuidelijke landen gelijktijdig ook aan de wortels van de E.U. graven.

    Het merkwaardige is nu dat beide landen (na Zweden) het verst geïslamiseerd schijnen te zijn in Europa.
    In het U.K. zijn er wijken in steden (misschien zelfs al bijna complete steden) waar de sharia min of meer is ingevoerd.
    In veel voorsteden van Parijs, Marseille en andere grote bevolkingscentra is de islam in feite al de baas; er zijn no go areas voor de autochtonen en zelfs de politie waagt zich niet graag in die areas.

    Beide landen eventueel wel uit de E.U., maar intussen steeds meer onder het bewind van de islam?
    Ik vind dit een heel vreemde combinatie en ik heb er geen flauw idee van hoe die in de praktijk zou uitpakken.

    Like

    • BertG. zegt:

      Als we ’t hier zo laten en gebeuren, dan gaan we hetzelfde meemaken.
      Jij woont/leeft er. Hoelang is jouw plekje nog veilig. Een eng wereldje lijkt me dit.
      Gebieden waarvan je weet dat je daar niet moet komen.
      Ik ben ook bang voor Nederland. We gaan het meemaken zo.
      Ik voorspel spannende tijden. Want dit pikt niemand natuurlijk.

      Like

    • paulzwueste zegt:

      Overal bloed en tranen.

      Like

  5. Tom Hendrix zegt:

    Voor mij mag dat GEDROCHT EU, volkomen in elkaar storten. En als dat in Frankrijk of ergens anders gebeurt, zal mij worst wezen.

    Like

    • realist zegt:

      ik betwijfel het tom,ik heb reeds maanden geleden al gezegd dat de rechtse partijen moesten gezorgd hebben voor niet-westerse waarnemers om het door en door corrupte europa te controleren bi de verkiezing,door brazilianen,japanezen,russen,…maakt niet uit. nu ben ik héél wantrouwig tegenover de verkiezingsuitslagen,denk je dat de eu-fascisten verkiezingen zouden laten doorgaan indien hun overwinning niet gegarandeerd was,ze gaan hun droom waar ze al jaren naartoe werken voor niets of niemand op het spel zetten.de enige mogelijkheid om daar een eind aan te maken is een gewapende revolutie van het volk en dat zal nog wel een tiental jaren duren vorens dit doordringd bij de bevolking dat dit nog hun enige optie is.geweld is nooit gewenst maar kan noodzakelijk zijn

      Like

  6. Joop Klepzeiker zegt:

    Gezien de commotie op dit blog zou het wel erg cynisch zijn als het inderdaad in Frankrijk zou gebeuren.

    Dan lig ik werkelijk in een deuk, tja niets menselijk is mij vreemd !

    Like

  7. ezra70 zegt:

    Zou Putin nog iets voor ons in petto hebben? Als er verdere sancties komen en iedereen is in Brussel? Ach, ja. Zo maar een gedachte….

    Like

  8. Monalisa zegt:

    de NAVO heeft wat in petto voor Vladimir Poetin
    F-16’s voor bewaken luchtruim Baltische landen

    DEN HAAG –
    Het kabinet biedt de NAVO vier F-16’s aan voor de bewaking van het luchtruim boven de Baltische staten. De inzet is bedoeld om de oostelijke bondgenoten „opnieuw zekerheid” te bieden, zei premier Mark Rutte vrijdag na de ministerraad.

    De NAVO had om de extra bijdrage gevraagd. De gevechtsvliegtuigen zullen van begin september tot het eind van het jaar boven Estland, Letland en Litouwen patrouilleren. De vliegtuigen worden gestationeerd in het noordoosten van Polen. Er gaat circa 70 man ondersteunend personeel mee.
    De Nederlandse mijnenjager Zr.Ms. Makkum is al in de Oostzee vanwege de oplopende spanningen in Oekraïne.

    Like

  9. Jean zegt:

    Eerst moet die smeerlapperij islam verdreven worden in heel Europa en dan asap dat EU gedrocht dat zal pas rust en vrede, welvaart en geluk, veiligheid en leefbaarheid brengen.

    Like

  10. lucky bee zegt:

    Dat wordt leuk als Frankrijk zou ontploffen vergeet niet dat de meeste prominente Nederlanders in Frankrijk wonen.In het zuiden liefst. zamen wonen met de meeste Algerijnen?Dat wordt leuk..

    Like

    • delamontagne zegt:

      Welke prominenten mag U dan wel bedoelen.? ? Wij hier, zijn maar gewoon Henk en Ingrid (al heten we iets anders ),gewone gepensioneerden. Aan ,t fotootje te zien moet de bezuiniging hier DUS ook al hebben toegeslagen! ! Merkloze wijn. Het is zal wel geen Pomerol zijn .

      Like

  11. Jan zegt:

    Bulgarije begint zich ook fiks te roeren.
    Partijen als Ataka, National Front for the Salvation of Bulgaria, Bulgaria Without Censorship, Bulgarian Nationalist Movement accepteren het niet dat de laatste broodkruimels in dit land nog eens opgevreten worden door uitvreters gesteund door de EU-parasieten.
    Volgens ‘experts’ komt de haat voort uit onwetendheid over de vreemdeling en daarom zal de vrijheid van meningsuiting aan banden gelegd moeten worden.
    http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/features/setimes/features/2014/05/23/feature-03

    Like

    • Monalisa zegt:

      Hallo even wat anders heeft u nog gekeken naar P&W gisteravond ik wel 5 minuten en alle land verraders van mensen kwamen in BEELD,(graaiers en oplichters) zo van P&W daar zijn we ook weer van AF. het is mooi weer vandaag @MONALISA

      Like

    • Daiyu-ninja zegt:

      Jan zegt:
      24 mei 2014 om 08:31

      Volgens ‘experts’ komt de haat voort uit onwetendheid over de vreemdeling en daarom zal de vrijheid van meningsuiting aan banden gelegd moeten worden.
      ————————————————————————————————————————
      Wat een belachelijke l*l smoes, zeg!
      Ach, ze moeten toch iets verzinnen om de vrijheid van meningsuiting de nek om te draaien.

      Like

Plaats een reactie