Regering wil label voor voedsel uit door Israël bezette gebieden

Screenshot_16

De Belgische regering introduceert een label voor goederen die uit de door Israël bezette gebieden komen. Hoewel het niet gaat om een boycot, is dit een belangrijk politiek drukmiddel. Op Radio 1 verduidelijkte minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) dat alle

Terwijl Gaza opnieuw een bloedige dag beleefde, zette ons land een nieuwe stap om de Israëlische bezetting van Palestijns grondgebied aan te klagen. Er komt een speciaal label voor fruit en andere producten die daarvandaan komen. Zo kan de consument bewust kiezen om al dan niet een product uit de omstreden gebieden links te laten liggen.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, België, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, Rotzakken. Bookmark de permalink .

36 reacties op Regering wil label voor voedsel uit door Israël bezette gebieden

 1. Mowdes zegt:

  Dat is goed, weten we wat we kopen moeten.

  Mensen, draai het anders om en koop met label.

  Like

 2. Johan V zegt:

  En ik wil een label op alle halal producten zodat ik van de islam gevrijwaard kan worden niet als boycot maar als vrije keus waar ik recht op heb als consument.

  Like

  • En daar hebben we recht op ook!

   Like

   • Claudia M. zegt:

    Juist, daar hebben we zeker recht op, want op dit moment wordt ons allerlei hallal-zooi ongevraagd door de strot geduwd.

    Dat dachten ze bij de catering bij ons op de zaak ook te doen; daar heb ik persoonlijk dus een stokje voor gestoken. Opzouten met je rotzooi!

    Like

  • Cathja zegt:

   Ja, @ Johan V, dat is een goed idee! Ook ik wil precies weten of de islam betrokken is geweest bij de productie van datgene wat ik wil kopen. Ik wens geen halal-kaas, halal-vlees etc, en dat moet duidelijk op de verpakkingen staan.
   Wat Israël betreft: ik zou júist de producten uit Israël kopen, al zitten er tal van stickers op. Voor mij zou het makkelijk zoeken zijn, maar eigenlijk is het schandalig als men dit er doordrukt! Het is elke dag Israël bashen, en nu willen ze het liefst ook nog labels invoeren.
   Wat een ratten, die met zulke plannen rondlopen!
   Maar ze krijgen Israël NOOIT op de knieën!

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Johan V: 14.37. uur, op 29/7. Precies, dat wil ik ook!

   Like

 3. bigljohn zegt:

  Een label voor voedsel uit de zogenaamde bezette gebieden. Heel subtiel is deze boycot een variant op het aloude verbod uit de tweede wereldoorlog; Voor Joden verboden. En wat volgt ? Koop niet in winkels van Joden, en laat Joden links liggen. Hier in het Westen loopt men weg met Islamitische terreurgroepen, terwijl Israel in zijn eentje strijd voert om de laatstgenoemden van zich af te schudden. Israel wordt ten onrechte door het Westen als een agressor bestempeld. Plotseling is men totaal vergeten dat een andere terreurbende (De Nazi’s) met precies dezelfde doelstellingen, zes miljoen Joden omgebracht heeft. Kunnen ze weer roepen gelijk de moffen ooit deden; Das haben wir nicht gewust !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 14.39. uur. Door de LAFHEID en VERRAAD van politici van: VVD,PvdA,CDA en D66, kunnen de BOOSBAARDEN hun gang gaan. En de RODE LINKSE KERK is het ergste kwaad, deze RODEN zijn de 5e colonne van deze geiteneukers!

   Like

 4. manna zegt:

  Ik hoop dat ze het hier ook invoeren, want ik verwacht dat hiermee de producten als warme broodjes over de toonbank gaan.
  israel= do
  halal= dont

  Like

 5. janfreak zegt:

  Niet erg origineel van die Belgen, dat hebben ze van ons afgekeken.

  Like

 6. Marlies zegt:

  Wat een service! 1e Je kunt eenvoudig zien welke bedrijven meedoen aan deze bullsh.t en die bedrijven boycotten, 2e Je kunt juist die producten kopen die uit die gebieden komen.
  Hoe zit het eigenlijk met die miljarden wierook- en andere geurproducten, afkomstig uit Tibet b.v.? Ik heb een bloedhekel aan voorschriften door overheden – ik maak zelf wel uit wat wel en niet wenselijk is.

  Like

 7. opa Joop zegt:

  geweldig idee
  moesten alle winkels verplicht doen
  hoef ik niet meer te zoeken naar Israëlische producten.
  ik denk dat deze schappen het eerste leeg zijn.

  Like

 8. Socialisten altijd in hetzelde richting : Muslipm Vote lokken voor stemmen… Islamo-Kollabos … uw Nurenberg II komt ! Vroeg of Later !

  Like

 9. treintrien zegt:

  Hier mag dat ook wel.
  Graag ook halal/haram/koosjer/verdoofd geslacht- merk.

  Dan weet je tenminste eindelijk eens wat je nou écht in je mik douwt elke dag 😉

  Like

 10. Luchtpint zegt:

  Moet je ook eens die onnozele kut van Pax Christi eens horen op het nieuws: Ze kan op geen enkele manier verantwoorden waarom dit een goed idee zou zijn. Wat een zemelend kutwijf.

  Zie vanaf 4:54

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/EP_140729_JO1

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Om nog maar te zwijgen van het feit dat hier gewag wordt gemaakt van “een technische maatregel” m.b.t. “correcte etikettering” en “consumentenbescherming”, om toch maar niet te zeggen dat dit een politiek drukkingsmiddel is. Serieus ? Welk concreet gevaar loopt de consument anders, vraag ik mij af ???

   Compleet getikt !

   Like

 11. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv SCHANDE BOYCOT BELGISCHEREGERING&HAMAS IPV ISRAËL label vr voedsel uit dr Israël ‘bezette’ gebieden http://s.demorgen.be/1973276?utm_source=twitter&utm_medium=web

  maar laat ze t maar doen ook de randdebielen! Des te gemakkelijker wordt het voor ONS JUIST de produkten van Israël ALLEEN te kopen!

  Like

 12. Republikein zegt:

  Bewust wel kiezen is een goede optie,merci beaucoup Reynders.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Hoe dom kan je zijn. Kom er ook een label voor landen die terroristen financieren !!

  Like

 14. Pieter zegt:

  of ervoor kiezen een dubbele hoeveelheid in te slaan… dat ken neturelek ook!

  Like

 15. breget zegt:

  Zo’n lijst is dan toch wel gemakkelijk hoeft men niet meer te zoeken en is mijn mandje gouw gevuld met het goede uit Israël.

  Like

 16. paulzwueste zegt:

  België is het zorgenkind van Europa!

  Like

 17. jowitteroos zegt:

  En natuurlijk neem ik dan alleen de gelabelde producten….;)

  Like

 18. Nou,maakt het al helemaal gemakkelijk om die producten te verkiezen boven andere en zo Israel te steunen!

  Like

 19. Ahava zegt:

  Israel heeft geen gebieden bezet, dat hebben Arabieren in dat land gedaan. Overijssel is toch ook geen stukje ‘door Sallanders en Twenten bezet Nederlands gebied’?
  Jammer dat deze leugenachtige term zo klakkeloos wordt overgenomen.

  Like

  • Cathja zegt:

   Ja, @ Ahava, blijkbaar vindt men het normaal om Israël als agressor te zien. Vreselijk dom volk, wat anderen napraat zónder zich eerst eens in de geschiedenis van Israël en het Joodse volk te verdiepen. Wat wij kunnen doen is Israël steunen zoveel als in ons vermogen ligt.

   En nee, Sallanders en Twentenaren hebben Overijssel inderdaad niet bezet. Ik woon in Twente, en ben me van geen kwaad bewust! 😉

   Like

 20. Trucker zegt:

  Vlaanderen zal het geweten hebben de schoften van 111111 dus de linkse multikulle islamofiele antisemitsche club wil nog verdergaan en een boycot invoeren van “producten uit de bezette gebieden”…hoe bezet, hoe boycot jongens ?
  Dat het idioten zijn (is een eigenschap toe te dichten aan hen die islamofiel en links zijn) ligt nogal voor de hand want als de boycot er komt van “produkten uit de bezette gebieden” is het gedaan met hun vriendjes fucking palestijenen die geld verdienen dankzij Israël.
  111111 als ik die klojo’s zie in de Delhaize voor de toegansdeur loop ik ze omzeggens omver en ze begrijpen het dan wel, tuig van de richel.
  Het zou me niet verwonderen als de premier (nicht die bij voorkeur pedofiel is/was) de rupo daar wel oren naar heeft, die boycot want hij sympathyseert met de palestijnen.
  We hebben in Vlaanderen een rat die zich Vlaams Nationalist heet het onderdeurtje de wever bart met zijn bendeleden (nva) die denkt de lakens uit te delen maar in realiteit zijn het de pelgisistische partijen die de dienst uitmaken en hij de rat/volksverrader de wever bart is blij dat hij bij het clubje zit en kan spuugen op de enige Vlaams Naitonale partij het Vlaams Belang…de schoft heeft een uitspraak gedaan die ik nooit zal vergeten : “het Vlaams belang de keel oversnijden”.
  Goed die schoft… moet temperen want anders ga ik weer fouten maken, zou wel eens willen weten wat zijn bendelid bourgois geert (donateur van overmatige subsidies voor haatkazernes en tutti quanto voor de islam(iet)) die toevallig “minister president” is van Vlaanderen (wat een titel voor een lege doos) daar over denkt, hoewel ik kan het gerust pennen want die bende nva zit in eurabia HQ brussel elk voorstel van het Vlaams Belang te kelderen en is voor immigratie = islamiet (jawel om onze toekomst veilig te stellen (sic) de pensioenen ziet u) is ook voor meer en gemakkelijkere toegang voor vreemdelingen (lees FUCKING islamiet daar draait het tenslotte om) en is niet afkerig van asielTOERISTEN op te vangen.
  Dat in een notendop is de bende nva die sommigen zien als Vlamingen en rechts…
  Ik less terug dat er piepeltjes (bewust of uit kortzichtigheid is mij even) pennen: ‘pelgen’, ‘pelgie’…ze doen maar ik ben Vlaming en woon in Vlaanderen en heb met pelgie geen mallemoer te maken.
  On topic het zooitje die in Vlaanderen aan de knoppen zit zou geen bezwaar zien in een boycot maar of ze de ballen hebbben tegen Israël in te gaan …misschien wel om hun islamofiele devotie tot het uiterste te bewijzen.

  (louter persoonlijke reflextie) : Minimi works fine

  Like

 21. alidas1 zegt:

  Ik wilde dat ze dat deden van alle landen wist ik tenminste waar het vandaan kwam.
  Snijbonen uit Marokko koop ik al niet.
  Dus Israel prima weet ik tenminste dat het uit Israel komt

  Like

 22. Jean zegt:

  Via de barcode kan iedereen lezen van waar het product komt, ik koop nooit iets van uit een moslimland lees een vorige reactie a.g. waar ik bepaalde landen heb vermeld incl. de eerste 3 cijfers zoals bvb. 611 Marokko, 621 Syrië, 628 Saudi Arabië enz.

  Like

 23. johannes zegt:

  spullen of vreten uit moslim landen koop ik nooit ,en ik zoek altijd bewust naar producten uit Israel

  Like

 24. volkegem zegt:

  De twee landen die de moed hebben de islam tegen te werken worden tegenwoordig verketterd. Israel en Rusland. Bij Putin komen de haatbaarden en kopvodsmurfinnen er niet in en hij kijkt smalend naar Europa dat zichzelf op die manier vernietigt.

  Like

 25. Kraftavilqa zegt:

  “Een label voor voedsel uit de zogenaamde bezette gebieden” Nou dan zijn ze rap klaar want die gebieden bestaan niet! Habbezakkers!

  Like

 26. Geronimo zegt:

  Daar ben ik eigenlijk heel erg blij om. Dat is pas een maatregel op maat ter ondersteuning van Israël. Nu zal ik tenminste mijn keuze gemakkelijk en juist kunnen maken. Hopelijk doen alle winkels mee, en maken ze het ons gemakkelijk om zonder problemen te kunnen kiezen.
  Met alle plezier en sympathie zoveel als mogelijk kopen wat uit Israël komt, omstreden gebied of niet. Wie had het kunnen dromen. Steunen gaan we die mensen met veel sympathie. Anderen kunnen gewoon de “Palestijnse pot” op. Ook meteen en met dezelfde moeite niets meer uit Marokko of uit gelijk welke andere “moslim-zandbak”. Die krijgen geen rooie duit. Zo simpel is dat.

  Wat een politieke klunzen toch allemaal ! Niet te geloven. Wanneer sturen we dat hele zootje nu eens definitief wandelen? Het heeft al lang genoeg geduurd.

  U weet, de machtspositie in de wereld is als een piramide. De top is eerder smalletjes en klein. Maar de achillespees van deze machtsstructuur is de brede basis, het volk, waarop alles steunt. Als die zich ineens gaan roeren, stort dat hele ding meteen roemloos naar beneden.

  Like

 27. Jan zegt:

  Ik vind het geen ‘geweldig idee’ want dit getuigt van antisemitisme, niets anders en de volgende stap is dat een of andere flash mob in de winkel komt rotzooien, klanten lastig valt of de ruiten ingooit als zij zien dat het labelen een averechts effect heeft. Dit een een proloog.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s