Ruim 3400 migranten gered op Middellandse Zee – zo veel is zeldzaam

Screenshot_3

(Door: Carlijn Vis)

Bij een reddingsactie op de Middellandse Zee zijn gisteren 3427 bootvluchtelingen gered. Dat meldt persbureau AFP op basis van berichten van de Italiaanse kustwacht.

Zestien marineschepen van zowel de Italiaanse als de Franse kustwacht waren betrokken bij de operatie: 3427 migranten werden gered en twee mensen – vermoedelijk mensensmokkelaars – zijn gearresteerd.

Overgebracht naar Italië

Het merendeel van de vluchtelingen dobberde voor de Libische kust. Ze worden overgebracht naar het Italiaanse vasteland en de Italiaanse eilanden Lampedusa en Sicilië.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NRC.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Derde Wereld, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Libië, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

37 reacties op Ruim 3400 migranten gered op Middellandse Zee – zo veel is zeldzaam

 1. jowitteroos zegt:

  Er was ooit een tijd dat vijanden of potentiele vijanden met man en macht geweerd weren, tegenwoordig haalt men ze zelfs onder begeleiding binnen……………………

  Like

 2. rs zegt:

  Inmiddels lees ik dat het niet om 3400 gelukzoekers gaat maar 5600(!) die op één dag zijn gered; links Nederland kan dit al lezende op hun i pad op deze zondagochtend weer heerlijk gaan nadenken over al die toekomstige riant betaalde banen in de door hun zelf gecreëerde zieligheidsindustrie die zomaar op hun komen afgevaren !

  J.Homan2419 | 03-05-15 | 09:05 | niet ok!
  Powned!

  Like

 3. Andre L zegt:

  Waarom niet linea recta weer terug naar Libië??? En wat nou migranten??? Illegale handophouders

  Like

 4. Andre L zegt:

  3427 migranten en 2 mensen………ik vind hem leuk Carlijn

  Like

 5. koloth zegt:

  Bedankt Regering, allemaal als gevolg van de westerse inmenging in deze landen, we moesten zonodig die vekeerde leiders wel even vervangen.
  Maar ja hoort allemaal bij het grote plan NWO.

  Like

 6. Johan zegt:

  Die ongelukken van afgelopen april zijn gewoon verzonnen waardoor de EU nog meer boten heeft gestuurd, hier hebben zowel de bootmensen als de smokkelaars baat bij.

  Like

 7. Vederso zegt:

  H. Numan zet op een rijtje hoe deze zgn. vluchtelingen in de media worden gepresenteerd en
  waar deze zgn. reddingsoperaties op zijn gebaseerd;

  http://gatesofvienna.net/2015/05/asylum-tourism/

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  ” Onder de naam Operatie Triton, zoals de EU-missie heet, is er meer geld ter beschikking gesteld voor het redden van vluchtelingen.”

  Ja, voor ‘vluchtelingen’ is immers niets te dol!
  Het geld voor die ‘zieligen’ kan niet op!!!

  Like

 9. Idefix zegt:

  Ik zou zo graag het zinkend schip “Europa” willen verlaten maar als gewoon werkend mens kom ik de USA of Canada niet in.

  Like

 10. Ik lees net ergens dat de Amerikanen 7e Vloot naar de Middellandse Zee hebben gestuurd om hun deel van de asielzoekers op te eisen. Ook Malta heeft duikboten en mijnenjagers gestuurd om de Maltezer Reddingsbrigade te beschermen tegen al te opdringerige Nederlandse oorlogsschepen die ook hun deel opeisen. De Franse Marine heeft een Duits Vliegkampschip overvallen en de daar reeds geredde 4800 asielzoekers ingepikt. Merkel wil ze terughebben of anders de onderste steen. Er zou al geschoten zijn. Nu heb je het gedonder. WO III begint over wie de meeste asielzoekers mag sprokkelen of jutten. Het wachten is nu nog op de brief die morgen overal wel in de bus zal vallen dat iedereen z’n asielzoeker op moet komen halen.

  Like

 11. E.J. Bron zegt:

  Maak je borst maar nat, naïeve politiek-correcte doos van de NRC: er staan nog 1.000.000 “verrijkers”, “geschoolde arbeiders”, “ingenieurs” en “vluchtelingen” te wachten aan de overkant!!! 😦

  Like

  • Wachteres zegt:

   Ik ben al gebeld door een ‘dame’ met een bekakt accent of we geen ‘vluchtelingen’ in huis wilden nemen.

   Ze weten dus al dat je met z’n tweeën bent en dat je nog voldoende ruimte hebt.

   Ik ben ervan overtuigd dat de volgende stap is dat je verplicht wordt die mensen in huis te nemen.

   Mijn echtgenoot heeft al zoiets gezegd als; “Niet dan over mijn ‘dead body'”.

   Mijn antwoord aan haar was, ik was nogal verbaasd: “Nee, dank u!”.

   Achteraf bedacht ik dat ik had moeten zeggen:”Mij buitenlander, ik niet begrijp”.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Wachteres 3 mei 2015 om 11:31

    MEENT U DAT NOU?!
    O nee, dan gaat het sneller dan ik al verwachtte; nog heel even en het wordt inderdaad verplicht om een moslimfamilie in huis te nemen.
    Ik zeg een ‘moslimFAMILIE’ omdat je natuurlijk niet slechts één arme viriele jonge zwarte moslim kunt opnemen; er moet sprake zijn van ‘gezinshereniging’, dat zult u met me eens zijn.
    Ik denk dat het voor de moslim-‘asielzoeker’ vooral fijn zou zijn om opgenomen te worden in een gezin met jonge meisjes. Of met kleine jongetjes; die zijn ook prettig in de omgang.
    En als je dan bovendien het geluk hebt om te worden gehuisvest in de woning van een (hobby)boer die geiten en schapen houdt, zit je helemáál op rozen!
    We zullen toch zeker wel richtlijnen krijgen over hoe we onze woningen moeten aanpassen aan de eisen van de ‘asielzoeker’?

    Like

   • Wachteres zegt:

    Ik moet er niet aan denken dat ik dan mijn knappe kleindochters op bezoek krijg, @Tistochwat.

    Je zou een of twee mannen van in de twintig in huis hebben. Dan mag je de meiden wel in een burka stoppen.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Trouwens, ik zou zelf ook geen oog dicht krijgen. Doodsbenauwd dat er iemand met een kapmes rondloopt.

    Minstens twee sloten op de slaapkamerdeur.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Je hoeft trouwens geen u te zeggen, hoor. Dat doet E.J.ook niet. 😀

    Dan voel ik me zo oud. 😦

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Wachteres 3 mei 2015 om 13:28

    “Trouwens, ik zou zelf ook geen oog dicht krijgen. Doodsbenauwd dat er iemand met een kapmes rondloopt.

    Minstens twee sloten op de slaapkamerdeur.”

    Wát je zegt, beste Wachteres, en als ik voor mezelf mag spreken: ik moet er niet aan dénken om mijn privacy te laten schenden door wildvreemde barbaarse islamieten, die me bovendien haten omdat ik een ‘ongelovige hond’ zou zijn. En het extra werk dat je door die lui hebt! OMG, ik kan het werk nú al niet meer aan…
    Het beetje energie dat ik nog heb, besteed ik liever aan mijn ouders i.p.v. aan een stel zwarte griezels die de hele dag met hun reet in de lucht liggen om hun godje te aanbidden en die je huis compleet uitwonen! En dan dat luide geschreeuw van die brulapen! Er wordt natuurlijk ook van je verwacht dat je hun ‘halal’ vreten verstrekt en dat je hun schurftige vodden wast! Ook dien je hun stront van je muren te krabben.
    O, ik zou nog véél liever dood zijn dan ‘asielzoekers’ te moeten huisvesten; de gedachte aan die dreiging alleen al verpest mijn hele leven.
    En ik voorspel je dat het binnen afzienbare tijd écht een verplichting zal worden om die smerige parasieten op te nemen.

    wat denk jij:
    Hebben de ‘oranjes’ zich al aangemeld als vrijwilliger?
    En de partijbonzen van de EU?
    En Pechtold met z’n ‘socialistische’ kameraadski’s?

    Merkwaardig toch hè, dat de razend enthousiaste voorstanders van de opvang van ‘asielzoekers’ zelf volledig buiten schot willen blijven.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Daar zeg je wat, @ Tistochwat
    IK las dat de mannen in opvangcentra ook weigerden om hun rotzooi op te ruimen, daar zijn vrouwen voor. Grrrrrrrr!

    En wat onze ‘elite’ betreft: ik heb al vaker geschreven dat zij zo pro-asielzoekers en pro-islam zijn, omdat ze er zelf [nog] geen last van hebben.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Wachteres 11:31

    Wij hebben afgesproken dat, wanneer we ooit gebeld zouden worden met de vraag of we vluchtelingen in ons huis willen opnemen, we eerst zullen vragen of ze mensen ‘met geld’ hebben gebeld. Eén telefoontje naar Villa Eikenhorst in Wassenaar, én eentje naar Lage Vuursche, naar tante Beatrix, waarvan we weten dat ze ze liever niet te dicht in haar buurt heeft, die vluchtelingen, en ze krijgen geheid te horen dat er helaas ‘geen plaats’ voor die ‘arme stakkers’ is.
    Wij peinzen er niet over om die lui in huis te nemen. Ze horen hier niet, het ZIJN geen vluchtelingen, en lieden die ons privé-leven willen binnen dringen en er op uit zijn om ons te beroven en/of te kelen verklaren we de oorlog! Bovendien heb ik er geen zin in om de slavin te worden van een stelletje wildvreemden.
    Daarom zullen wij ‘vluchtelingen’ nooit in ons huis opnemen. We hebben ze niet uitgenodigd!

    Like

 12. bokito zegt:

  dobberde voor de libische kust hoezo gered ze zatten toch op een bood NEE ze zyn gewoon opgehaald door die randdebielen van de EU

  Like

 13. Er schijnt al flink om de asielzoekers gevochten te worden door de Franse en Duitse Marine. In de afgelopen nacht zijn 2 Franse kruisers door de Duitsers de grond in geboord omdat eerder de Fransen asielzoekers zouden hebben gejat van de Duitsers. Merkel wil ze terug of anders onderste steen boven. Ook Malta heeft oorlogsbodems gestuurd om de Malthezer Leeuwtjes die daar aan het jutten zijn te beschermen tegen al te opdringerige redders van de Noord Hollandse Reddings Brigade. Dit is toch niet te geloven, dat WOIII begint over wie de asielzoekers mag hebben!

  Like

 14. Cathja zegt:

  Wat ik niet begrijp: ze dobberden voor de kust van Libië! Dan breng je ze toch terúg naar Libië? Of ben ik nou hartstikke gek? Ze gaan ze verdorie gewoon hálen! Kunnen ze dan niet veel beter luxe cruiseschepen op Noord-Afrika afsturen en al die mensen aan boord nemen die toch al van plan waren om zich in Europa te vestigen? Dan hebben ‘wij’ tenminste geen schuldgevoel als er weer honderden verdrinken!!

  Echt niet normaal dit! In plaats van ze terug te brengen naar een Libische haven, brengen ze schepen vol gelukszoekers naar Europa. Ik kan niets anders bedenken dan dat dit opzet is. Wie er achter deze servicedienst zitten (Brussel soms? Zou me niks verbazen!) moeten voor het gerecht verschijnen. Europa wordt steeds onveiliger, en steeds meer mensen maken zich grote zorgen omdat ze niet weten WIE er nu eigenlijk onze landen binnen komen.
  Moeten er hier nóg meer ouderen hun verzorgingshuis gaan delen met deze mensen?

  Jonge mensen die het gewoon vertikken om hun thuisland te helpen verdedigen als daar oorlogen uitbreken zijn lafaards! Ze laten hun ouderen, vrouwen en kinderen gewoon achter in de hoop dat ze er zelf goed vanaf komen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand in Europa op zulke figuren zit te wachten.
  In elk geval zijn ze niet zielig. Ze hóuden zich alleen maar zo. Zodra ze hun zaakjes hier geregeld hebben, beginnen ze te eisen en te dreigen. In plaats van hen te dreigen met uitzetting, worden veel van hun eisen ook nog ingewilligd, met behulp van (zeer) linkse landgenoten!
  Ze worden allen ‘bedankt’!

  Like

 15. Eline. zegt:

  Dit is niet meer te volgen,hier moet méér achter zitten.
  Meer dan 5000 “vluchtelingen “,het is gewoon benauwend.
  Waarom weten ze in Australie wel hoe ze daarmee om moeten gaan ?

  Like

 16. “Ze dobberden voor de Libische kust”en toch werden ze naar Italië gebracht??????Iets klopt hier niet!

  Like

 17. Nemesis zegt:

  Duitsland heeft 2 marineschepen gestuurd om de vluchtelingen af te halen. Het derde schip wortt op het ogenblik klaar gemaakt voor vertrek ook daarheen. De eerste twee zijn de “Hessen”en de “Berlijn”. Op ieder van deze schepen kunnen 20.000 van deze lui worden ingescheept en meegenomen richting Duitsland. Want, zoals men bedenken kan, op dat ogenblik dat ze op een marineschip van het een of andere land zitten, zitten ze ook al in het land zelf.

  En zoals Wachteres al zei als ze komen vragen voor inquartiering: Ik niks verstaan, ikke buitenlander, doei. En willen ze me dwingen als, zoals het hier heet anerkannt schwerbehinderter, dan wordt warm afgebroken, tot op de grondvesten. Was ongelukje.

  Like

  • Cathja zegt:

   Maar eenmaal in Duitsland kunnen ze ook -met ‘dank’ aan Schengen- Nederland binnen lopen. Wie houdt hen tegen? Niemand. Dus als Duitsland schepen vol vluchtelingen laat overkomen, dan mogen wij vrezen dat ook wij de negatieve gevolgen hiervan (op korte termijn) zullen ondervinden!

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Zeker weten. Echter ze zullen van te voren uitrekenen waar ze het meeste geld kunnen plukken en een hele grote bek kunnen opzetten (wat ook in NL kan. maar wel veel minder) De “beloning”is in Duitsland stukken hoger nog dan hier en ze hebben er al het hele dorp wonen. Maar toch, er zullen zeker ladingen de grens (hebben we toch niet 😉 overstekn naar hier, geen probleem.

    Like

 18. Marc zegt:

  “… zo veel is zeldzaam.” ??? Zeldzaam? Jongens, om dit getalletje gaan we over een jaar heel hard lachen.

  Like

 19. luckybee zegt:

  Dat zijn 3400 mujahedins die op ons wraak willen nemen omdat wij ze verhinderd om met hun 72 maagdjes in Mohammed’s Hemelse bordeel verenigd willen worden.Dat wordt leuk zeg.

  Like

 20. Jade zegt:

  Wat een schijnheilig gedoe. Ik heb het al eerder gezegd,
  zet dan gewoon meteen de stena-line in.
  Enfin, onze moordenaars worden met steeds grotere aantallen
  binnengehaald. Lang zal het wel niet meer duren.

  Like

 21. Kraftavilqa zegt:

  Mijn vrouw vroeg me gisterenavond “wanneer begint de oorlog?” Mijn antwoord “Die is allang bezig maar dat wordt in brede kring niet onderkend.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s