EEN GANS OUDE HERINNERING

Screenshot_37

(Door: Driek)

Een gans oude herinnering kwelt dezer dagen mijn gemoedsrust. Ik had deze herinnering eerst streng geheim willen houden, tenslotte gaat het den lezer niks aan. Doch geestelijk is het mij te afmattend, ja, bijkans onmogelijk, om het verleden te bedekken met de sluier der vergetelheid. Al mijn pogingen daartoe zijn slechts misplaatste eigenwaan. Dus, met enige schroom, maak ik toch den lezer deelgenoot van mijn getob. Want, wat wil het geval? Nu, wat mij zo danig kwelt, is de verre  herinnering aan die ontstellende ochtend op 10 mei 1940. Toen, op die schone lenteochtend, toen onze duinen en velden in de eerste zonnestralen zich koesterden, ergens een haan kraaide, mensen nog slaapogen hadden, de Amsterdamse trams schoongewassen blinkend in de remise stonden, toen, plotsklaps, werd ons land door Duitsers overweldigd. Velen wisten dat het eraan zat te komen. Doch ook velen die weer van niks wisten. Net zoals nu. Laag over onze Hollandse daken denderden vijandige vliegtuigen. Wij, zachtmoedige Nederlanders, die nog geen vlieg kwaad doen, wij waren plotsklaps in oorlog.

Daarom, zie, Ik ga uw weg met doornen versperren, Ik ga tegen haar een muur oprichten, zodat zij haar paden niet vinden kan.

Hosea 2,5

Maar, gelukkig, beste lezer, dat is vijfenzeventig jaar geleden. Die tijd komt niet weerom. Er zijn nu geen vijandige vliegtuigen die hun vernietigende bommen lozen op een weerloos land met naïeve burgers. Neen. Nu is het andere koek. Den vijand is alreeds in ons midden. Wij worden nu van binnenuit bestookt door haatzaaiende imams met rafelige baarden die hun gedweeë volgelingen aanmoedigen dood en verderf te zaaien. Zij willen de oorspronkelijke bewoners van dit land onderdrukken. Desnoods met moord en doodslag. Die haatbaarden brullen hun gewelddadige boodschappen tegen hun gewillige volgelingen die zo gastvrij door ons zijn verwelkomd. Jawel. Je moet maar durven. Enig lef kun je dat schorem niet ontzeggen.

Wij, argeloze Nederlanders, wij voorzien een ieder die hier aanklopt van alles dat nodig is om het verblijf hier draaglijk te maken. En wat krijgen wij voor onze goedgeefse lankmoedigheid? Nu, lezer, wij krijgen boosaardige blikken, dreigementen, haatpredikers, moskeeën, discussies over boerka’s en hoofddoeken, gescheiden zwemmen en islamitisch onderwijs. Dat alles krijgen wij als dank voor onze goede zorg. Daar zijn we mooi klaar mee.

En wat staat ons te wachten wanneer wij onze bewindslieden de vrije teugel geven? Zij hebben tot taak den burger in vrede te laten leven. Doch zij storten ons in het verderf. Zij heulen met den vijand. Nu, lezers van E.J. Bron, ik zeg het hier ronduit, ik wind er geen doekjes om. Maar,  het is zo langzamerhand den hoogste tijd voor anarchie. Het is tijd voor een staatschaos en een revolutie. Want al die bewindslieden, al die tafelschuimers en parasieten, brengen ons land in een staat van ontreddering.

Straks, als wij niet opletten, gaat het weer net zo toe als op 10 mei 1940. Onverwachts, als wij nog ter ruste liggen, slaat den vijand zijn scherpe klauwen naar ons uit. Dan zijn we mooi het haasje. Lieden als Pechtold, Rutte, Cohen, Samson en andere onzuivere figuren, verdienen het om overgeleverd te worden aan een wraakzuchtig tierende menigte. Hun gerechte straf is alreeds in steen gebeiteld. Lezer, ik laat het hier bij.

Door:
Driek
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Counterjihad, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Elite, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op EEN GANS OUDE HERINNERING

  1. R.Kroonenberg zegt:

    wat u hier schetst m’n beste Driek is zó uit ’t hart gegrepen
    dat ‘k mijn allerlaatste messen slijp (voor zover ongeslepen)…

    Like

  2. Driek zegt:

    Ik lees zojuist op de site van De Telegraaf.

    Zorgen om islamofobie

    AMSTERDAM –
    Nederlandse moslims zijn steeds vaker het doelwit van islamofobie. De toenemende moslimhaat beperkt zich niet tot racistische en discriminerende uitlatingen. Ook het aantal geweldsincidenten neemt schrikbarend toe.
    Hiervoor waarschuwt het Meldpunt Islamofobie en Discriminatie (MID). Het meldpunt verzamelt voorbeelden van islamofobische incidenten, om zo aandacht te vragen voor moslimhaat in Nederland. De meest recente incidentenlijst suggereert dat het aantal aanvallen tegen moskeeën in 2014 ruim is verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal geweldsincidenten en racistische of discriminerende opmerkingen is in dezelfde periode zelfs meer dan verdrievoudigd.
    Voorzitter Suleyman Celik van de Kuba moskee in IJmuiden kan hierover meepraten. De moskee heeft sinds haar oprichting in 1993 veertig aanvallen te voorduren gehad, waarvan vier in 2014. Van stenen door de ruiten tot varkenskoppen voor de deur: overal is aangifte van gedaan. „Om het probleem op te lossen, moet het eerst in kaart worden gebracht”, aldus Celik.

    Maar Kuba vormt een uitzondering. „Lang niet ieder incident wordt gemeld”, zegt Marianne Vorthoren van . Ze ziet veel struisvogelgedrag: „Mensen zijn bang om naar buiten te treden, uit angst om anderen op ideeën te brengen. Liever snel dat hakenkruis overschilderen en weer verder.”
    Wie wel aangifte doet, doet melding van racisme of discriminatie: niet van islamofobie of bijvoorbeeld antisemitisme. Het is Gokhan Genc van de MID een doorn in het oog: „In aangiftes wordt hooguit in de kantlijn verwezen naar afkomst of geloof. Hierdoor kan het probleem maar moeilijk worden aangepakt.” Zolang hiervoor geen aandacht is, keren moslimjongeren zich af van de maatschappij, verwacht hij: „Ze hebben het gevoel dat zij en hun problemen niet serieus worden genomen.”
    Incidenten gericht tegen specifieke groepen zoals homoseksuelen en joden, worden na aangifte bij de politie intern geregistreerd. Hetzelfde gebeurt sinds enige tijd nu ook met soortgelijke aangiftes vanuit de moslimgemeenschap, zegt Remco Volman van de Nationale Politie. De eerste cijfers hierover worden in juli verwacht.
    De registratie hiervan kent nog wel wat haken en ogen. „Een hakenkruis”, zegt Vorthoren, „wordt geregistreerd als antisemitisme. Ook wanneer deze op een moskee staat geklad.” Daarnaast lopen afkomst en geloof door elkaar heen. Wie vanwege zijn Marokkaanse naam niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatie, wordt gediscrimineerd, maar het is geen moslimhaat. Ook godsdienstkritiek is niet per definitie strafbaar.
    De incidentenlijst van het MID is volgens Genc slechts het topje van de ijsberg: „Onze lijst is slechts een fractie. Wij hebben voornamelijk contact met moslims van Turkse en Marokkaanse komaf. Dit zijn de bevolkingsgroepen die het meest worden aangevallen. Helaas is het voor ons nu nog onmogelijk om het hele probleem in kaart te brengen.”

    Kijk eens aan, onze moslims worden weer eens gediscrimineerd, het zal niet. Er is zelfs een koepelorganisatie SPIOR.

    Like

    • koddebeier zegt:

      Eerst trappen ze zelf de ellende en dan gaan ze zielig doen…………………OH

      Like

    • delamontagne zegt:


      De mensen komen langzamerhand ook te weten wat het geloof van de “VVrede” in houdt. Niets dan haat tegen hen, die niet in al-laha geloven.
      Maar zoals een NL-spreekwoord zegt: “De goeden moeten met de kwaden lijden”.
      Waarom nu juist een moskee van Molukse NL_ers, die al sinds begin jaren 50 in NL wonen keer op keer moet worden beklad.?
      Laten ze dat dan doen bij “haat-imams-moskees”.
      Maar die zijn grootser en groter, dus moeilijker.
      Dit was een van de aller/aller-eerste moskeën in NL 35 jaar her.
      De enige in NL, waar ik ooit bij de opening, binnen ben geweest.
      Ik woonde er toen n.l. vlakbij…………

      Like

  3. delamontagne zegt:

    In andere EU-landen is het al niet veel beter. Bruxelles b.v., de hoofdstad van het nieuwe Europa!!!!!!!!!
    Zomaar een intervieuw van de BRTF op een markt te Molenbeek, een wijk in Brussel.
    Intervieuwster spreekt Frans (althans wat de Bruxellerois denken ), maar heel vreemd:”ze gaat steeds over in een taal die ik niet kan verstaan”.
    Maar om nu gelijk van islamabrizering te spreken…………., dat valt best mee zullen velen zeggen:

    Like

    • Driek zegt:

      delamontagne. Van dat filmpje schrik ik toch wel even, in de jaren zeventig in Brussel gewoond, later in Oostende, ik vond het er altijd fantastisch, aan België heb ik toen mijn hart verloren. Jaren niet meer geweest. Wat een verschrikking is het daar geworden. En het was er altijd vrij deftig. Mooie winkels, goed geklede madams, het was altijd een plezier om daar rond te wandelen. Wat moeten al die moslims daar? Onbegrijpelijk dat regeringen ons dit allemaal aandoen.

      Like

  4. koddebeier zegt:

    Beste Driek U heb voor de volle 100% gelijk, hoelang nog tolereren we nog dat dit soort politici en andere landverradelijke clubjes ons mooie Nederland naar de knoppen helpen ??
    Maar, jammer genoeg slaapt 98% van de bevolking of leutert “het zal zo’n vaart niet lopen”.

    Like

  5. M.A.L. Sion zegt:

    Inderdaad. Anarchie is het juiste middel.
    Politiek is het niet op te lossen. De PVV wil wel maar kan als politieke partij niet meer doen dan het mandaat van de kiezer (aantal zetels) haar toestaat.
    Het is zaak om ons te beraden op acties die het de overheid (Regering en parlement + de 4e macht = beleidsbepalende ambtenarij) duidelijk maakt dat men te ver is gegaan.
    De islam is de doodsteek voor het behoud van Nederland voor de Nederlanders.
    Uiteraard moeten we niet ophouden om de PVV te steunen. Een sterke PVV kan in ieder geval in het parlement het waarschuwende woord laten horen.
    Los daarvan moeten we door acties, van welke aard dan ook, de bevolking en de overheid laten zien dat we de islamisering ZAT ZIJN.
    We zitten hier niet te wachten op een ISIS.
    .
    Als we NIETS doen dan openen we de deur voor ISIS-toestanden.
    Ze zijn al onderweg. Ze komen bijvoorbeeld in bootjes over de Middellandse Zee. Ze verschuilen zich in de oprukkende hordes uit Afrika en het Midden Oosten.
    .
    malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

    Like

  6. Bob Fleumer zegt:

    Wij kunnen wel iets doen, wij kunnen weigeren ons geld uit te geven bij islamitische winkels of bedrijven ,ik geef toe het is niet veel maar dat ligt binnen ons bereik.

    Like

  7. tjonge zegt:

    je kunt je ook afvragen wiens brood de MID eet ?

    Like

  8. fransdewit zegt:

    Waarom is er altijd voor die gasten wel een steunpunt te vinden, kunnen overal terecht met hun klachten. Als wij lastig gevallen worden door dat tuig, kunnen wij nergens terecht, of we mogen hun afkomst niet noemen, want anders is het discriminatie. Zal willen dat er nu eens een wijsgeer een goede benaming kan vinden, die wij nu eens kunnen gebruiken. Het moet slaan op uitbuiting, verschil making, dus anders behandelend worden dan een andere bevolkingsgroep.

    Like

  9. Thoth zegt:

    (..)wij krijgen boosaardige blikken, dreigementen, haatpredikers, moskeeën, discussies over boerka’s en hoofddoeken, gescheiden zwemmen en islamitisch onderwijs.

    Het gaat nog verder. In Engeland hebben we nu een pretpark dat speciale dagen heeft voor enkel moslims. Zie hier een gedeelte :

    —————————————

    Zoals bekend staat Groot Brittannië samen met Zweden en Denemarken bovenaan de Europese lijst van ‘dhimmi’ staten die op steeds meer terreinen buigen voor de eisen van moslims en daarmee de discriminerende islamitische Sharia wetten. Een pretpark in het Britse Stoke-on-Trent, ‘Water World’, is de volgende Westerse organisatie die door de knieën is gegaan en moslims speciale dagen aanbiedt waarop enkel zij –mannen en vrouwen natuurlijk gescheiden- het park mogen betreden. Kortom: Apartheid is aan een heuse comeback bezig – maar dan omgekeerd, en bovendien gesteund én gesubsidieerd door de Westerse overheden.

    Op ‘Islamic Fundays’ worden in Water World, dat bijna een half miljoen bezoekers per jaar trekt, enkel moslims toegelaten. Op ‘alleen zusters’ dag zorgen vrouwelijke bewakers ervoor dat geen enkele man het park kan binnenkomen, met uitzondering van jongetjes tot 4 jaar oud.

    In Nederland gingen enkele zwembaden er al toe over om baden speciaal te reserveren voor enkel moslims (5).

    —————————————–

    De link kan gevonden worden op : http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/06/Europa-buigt-voor-Sharia-Brits-pretpark-heeft-speciale-dagen-voor-enkel-moslims

    Like

  10. vanhetgoor zegt:

    Het wordt tijd dat meer mensen zich aansluiten bij de KNVBvMTDM. De Nederlandse Vereniging ter Bestrijding van Misdaden Tegen De Menselijkheid. Een soort Pegida, maar dan iets kleiner. De islam kan alleen worden vernietigd als er circa een paar honderd mensen het opnemen tegen die één komma acht miljard mensen die van zichzelf denken dat de moslim zijn.

    Die 1,8 miljard mensen zijn niet zo heel erg veel, de meesten stellen niets voor. Aantallen zeggen niet veel, het gaat om de ideeën, en die zijn zeer matig. Stelt niets voor eigenlijk. Ze lopen allemaal achter een stel oplichters aan en zodra die ontmaskerd zijn. De beroepsmoslims denken handig te zijn door cirkelredeneringen te gebruiken tegen mensen met niet al te veel verstand, maar dat kan zich nog wel eens tegen hen keren, dan zal er heel wat bloed vloeien. Dan wordt er afgerekend en wel voor eens en voor altijd. Zodra de moslim er achter komt dat hij al die tijd is voorgelogen zal zijn wraak hardhandig zijn en rigoreus.

    Het enige wat wij, de beschaafde mensen, hoeven te doen is die moslims wakker te maken en hen te vertellen dat het onrecht dat aan hen wordt gedaan het gevolg is van de islam. Dan zullen de Pechtolds en de Cohens van deze wereld ook hun biezen moeten pakken. Of de vader van Pechtold fout geweest is in de tweede wereldoorlog weet ik niet, maar van Cohen is het algemeen bekend dat zijn grootvader fouter dan fout was. Van dat soort mensen is er bij PvdA en D66 een groot aantal te vinden, bijna allemaal, een enkeling uitgezonderd. (Zoals Ronald Plasterk, want dat is iemand die wel kan nadenken) Al dat tuig dat de islam nu de hand boven het hoofd houdt zal moeten vertrekken als duidelijk is geworden dat de islam alleen maar een vorm van georganiseerde misdaad is! Een misdaad die zich voor doet als een soort van geloof. En dat moment dat dit algemeen aanvaard gaat worden is nakend. Het is bijna zo ver. Nog een paar honderd strategisch geplaatste berichten en de islam ligt op zijn gat. Leugens houden namelijk nooit lang stand, alleen bij hele domme mensen. Helaas voor de islam zijn Nederlanders iets minder dom dan Arabieren, Turken en Marokkanen, die laten zich keer op keer weer beetnemen, generaties lang, van vader op zoon en dan de kleinzoon etc. etc.

    Hier komt de eerste strijdkreet: “Er is maar een muis en dat is Mickey Mouse, en Walt Disney is zijn profeet!” Iedereen zit dat als je muis vervangt door god, en Mickey Mouse door Allah dat er dan een Shahada ontstaat, de islamitische geloofsgetuigenis, en iedereen die een klein beetje kan nadenken die ziet dat het kolder is.

    Like

Plaats een reactie