Nigeria: Vele doden bij dubbele aanslag

Screenshot_68

(Vertaling: E.J. Bron)

In het noordoosten van Nigeria hebben islamitische terroristen opnieuw een dodelijke aanslag gepleegd. Daarbij kwamen tientallen mensen om het leven. Achter de terreuraanslag wordt de islamitische terreurbeweging Boko Haram vermoed.

Bij een dubbele aanslag op het centrale marktplein van de stad Gombe in het onrustige noordoosten van Nigeria zijn minstens 49 mensen om het leven gekomen. Bovendien raakten er 71 mensen gewond, van wie sommige in levensgevaar verkeren, zei een woordvoerder van de reddingsdiensten. Het aantal slachtoffers kan nog stijgen. Volgens hem bevonden zich veel vrouwen en kinderen onder de doden. Nog niemand eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag op, die echter het handschrift van de radicaalislamitische terroristenbeweging Boko Haram droeg. Zij pleegt in de regio steeds opnieuw zulke aanslagen.

De handelaar Badamsi Amin had daarvoor verteld dat de eerste explosie plaatsvond bij een schoenenwinkel, de tweede enkele minuten later aan de overkant van de straat, toen hij en handelaren zich samen met kopers met de gewonden van de eerste explosie bezighielden. De markt was op het moment van de aanslagen vol mensen, die voor het Suikerfeest aan het eind van de islamitische vastenmaand ramadan nog enkele inkopen wilden doen. Of de bom op de markt was geplaatst of dat het om een zelfmoorddader ging, was volgens de politie nog onduidelijk.

Gombe was de afgelopen maanden herhaaldelijk het doelwit van bom- en zelfmoordaanslagen. In februari hadden honderden terroristen van Boko Haram de stad bestormd en urenlang op de inwoners geschoten. De gelijknamige deelstaat grenst aan de deelstaten Borno, Yobe en Adamawa, die het zwaarst getroffen worden door de opstand van de radicale islamieten. Boko Haram vecht sinds 2009 met geweld tegen de Nigeriaanse staat. Sindsdien werden in het conflict meer dan 15.000 mensen gedood.

Bron:
www.zeit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Boko Haram, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, Moslims, Nigeria, ramadan, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nigeria: Vele doden bij dubbele aanslag

  1. Pegidafan zegt:

    Ook islamitische staat , blijft aan de gang met aanslagen , ook in toeristen gebieden in egypte . Vandaar deze waarschuwing , want de Nderlandse regering en ambassades zeggen niks en laten de mensen gewoon afreizen .http://www.express.co.uk/news/world/588731/Islamic-State-attacks-Egyptian-resorts-popular-UK-travellers. Klik maar even aan en laat het je kennissen en vrienden die naar egypte willen het zien . LEVENS GEVAARLIJK.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s