EU/Turkije-deal: Athene overbelast bij het repatriëren van “vluchtelingen”

Screenshot_13

Er komen nog steeds “vluchtelingen” aan op Lesbos.

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

De indruk ontstaat dat Athene zo langzamerhand wakker wordt en zich bezighoudt met het idee dat men, behalve door wenken, ook een keer iets concreets moet doen en prompt is men aangewezen op financiële en persoonlijke hulp: Athene is niet in staat om “vluchtelingen” naar Turkije terug te brengen. Blijkbaar is er gebrek aan honderden hulpverleners en duizenden politieagenten, maar ook aan tolken, asieldeskundigen en rechters, om de afspraken uit de EU/Turkije-deal uit te voeren. “We weten nog niet hoe we de besluiten in de praktijk moeten uitvoeren”, zegt een woordvoerder van de politie. “We wachten vooral dringend op het aan ons door de EU beloofde personeel om de asielaanvragen snel te kunnen verwerken, de vertalers, advocaten, politieagenten – alleen lukt het ons niet”, voegde hij er aan toe.

politikstube

Kenmerkend is de zin: “De verdeling van de mensen is echter nog onduidelijk. Omdat veel EU-leden nauwelijks of helemaal geen vluchtelingen willen opnemen, zouden de meeste weer naar Duitsland kunnen komen.” – In duidelijke taal: voor Duitsland verandert er niets!

De Grieken hebben zich er vanaf het begin op geconcentreerd dat ze niet kunnen doen en besloten om de mensen door te wenken. Dat was bekend. Als de EU van Griekenland verlangt om het gezamenlijk besloten plan binnen 48 uur uit te voeren, zou je denken dat ze tegen deze achtergrond de logistiek en het personeel al bij elkaar heeft om naar Griekenland te vertrekken.

Griekenland zal meer tijd en geld nodig hebben, Turkije zal weldra meer geld nodig hebben. De chaos van Merkel´s welkomstpolitiek wordt steeds zichtbaarder. De door Merkel doorgedrukte deal was onderworpen aan het door haar zelf aangegeven tijdpad. Ze heeft succesmeldingen nodig, het maakt niet uit hoe ze tot stand komen.

Bron:
https://politikstube.com
Auteur: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", EUSSR, Griekenland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

10 reacties op EU/Turkije-deal: Athene overbelast bij het repatriëren van “vluchtelingen”

 1. Deborah Menorah zegt:

  De deal met Turkije is een wassen neus en helemaal niet bedoeld om het aantal “vluchtelingen” te reduceren.
  Het is bedoeld om Turkije te paaien met veel geld, visum-vrij reizen en lidmaatschap van de EU. Dit alles is eenrichtingsverkeer!

  Like

 2. Dicksy zegt:

  ” gebrek aan honderden hulpverleners en duizenden politieagenten, maar ook aan tolken, asieldeskundigen en rechters, om de afspraken uit de EU/Turkije-deal uit te voeren ”

  Toch straf dat die honderden hulpverleners er wel waren toen de vluchtelingen van Turkije richting Griekenland kwamen !
  Of hoe hypocriet deze ngo’s, vrijwilligers….. gutmenschen of hoe je ze ook wilt noemen kunnen zijn en plots blijkbaar hun koffers gepakt hebben want nu valt er geen ” eer ” meer te rapen en krijgen ze schrik om in het hoekje van rechts te worden gedrumd. Voor deze gutmenschen is een vluchteling een mens als het in hun kraam past en ze via subsidies gesteund worden want anders passen ze er ook voor.
  Niet alleen links maar ook slinks !

  Like

 3. Willie zegt:

  Goeie documentary over dit probleem(meer dan 2 u !!! )

  Like

 4. Jan zegt:

  Team Stronach (vroeger BZÖ, FPÖ) Klubobmann Robert Lugar over de EU-vluchtelingenproblematik: “Wereldbeeld als die van Neandertalers“

  Korte fragment:

  Like

 5. Hoezo overbelast? Ze hebben toch 300 miljard euri van ons gekregen die we nooit meer terug zullen krijgen?

  Like

 6. Duchesne zegt:

  Ik heb soms vragen…..hoe noem je het als je iemand uitleverd naar een ander land, iemand uit dat land binnenhaalt en geld betaald om dat te mogen doen? Volgens mij is dit in Nederland bij wet verboden, al sinds 1858 als ik het goed heb. Het kopen van mensen en ruilen met bijbetaling valt onder slavenhandel.

  Andere vraag die ik heb: als er een lijst word samengesteld voor wie er naar het paradijs mag, dan zullen de eerste in een corrupt land diegenen zijn die het meest betalen of goede connecties hebben in hogere kringen. IS leden bijvoorbeeld, nu de handel in olie een beetje op zijn gat ligt kunnen de Turken en de IS toch nog geld verdienen. De een stuurt de ander naar Europa, word ervoor betaald en de ander ontvangt daarna zorg, eten en onderdak en kan met dit systeem strategisch worden geplaatst in een Europees land. Dan weet je ook waar je de gevechtsuitrusting heen moet sturen.
  Dit is een geniaal stukje terrorisme voorbereiding waar onze leiders faciliteren.
  Volgens mij is daar ook een wet tegen, iets van medeplichtingheid aan het voorbereiden van misdrijven en terrorisme.
  Iedere dode die hier valt door aangenomen asielzoekende immigranten is een dode ter verantwoording van de regerende politici. we moeten als volk dan ook deze lieden aanpakken.
  Op 6 april is er een referendum, bij een massaal NEE is ook het vertrouwen in de regering compleet weg. We kunnen dan vervroegde verkiezingen afdwingen.

  En alleen zo hou je huis en leven in eigen hand, door nu op te gaan staan en je stem te gaan laten gelden.

  Like

 7. Pingback: EU/Turkije-deal: Athene overbelast bij het repa...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s