Nieuw (geheim) hoofdstuk TTIP: maak Russisch gas kapot

Screenshot_4

Schaliegaswinning Pennsylvania.

(Door: Joost Niemöller)

Zojuist werd gelekt dat de EU een nieuw hoofdstuk wil toevoegen aan het geheime TTIP verdrag van de EU met de VS. In dit hoofdstuk staat dat de Amerikaanse energiemarkt volledig vrije toegang moet krijgen tot de EU.

Het “Financieel Dagblad” maakt bekend:

De Europese Unie zou, ondanks Amerikaanse bedenkingen, graag zien dat TTIP een apart hoofdstuk krijgt over energie en grondstoffen. Europa hoopt zijn afhankelijkheid van import uit Rusland en het Midden-Oosten zo te kunnen verminderen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, EUSSR, Rotzakken, Rusland, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

13 reacties op Nieuw (geheim) hoofdstuk TTIP: maak Russisch gas kapot

 1. Dicksy zegt:

  En verhofstadt die meer dan gewone belangen heeft in een bedrijf dat wil boren naar schaliegas in de Oekraïne. Niet moeilijk dat hij stond te roepen en te tieren op de barricades nadat de CIA een geslaagde coup gepleegd had in de Oekraïne. TTIP wordt er door geramd, de nodige zakken van diegene die zich democraat noemen in het EU-parlement worden gevuld en de rest kan de boom in.

  Like

 2. Bas zegt:

  De EU o.l.v. de VS meent Rusland met economische sancties door middel van de NAVO te laten bedreigen , om de Russische beer een kopje kleiner te kunnen maken. Dit is een oude strategische manier van de VS om een land op de knieën te dwingen. Het liefst zou men de boel in Rusland geruisloos economisch over willen nemen, kapitaalsinjecties doen en een nieuw bewind installeren (zoals o.a. in Oekraine) . Toegegeven onder het mom van mensenrechten, democratisering en economische stimulering lijkt deze truc soms te lukken.
  ”Helaas voor de NAVO, van moedertje Rusland komen ze (net als Hitler) van een koude kermis thuis ! (Hierna bestaat er economisch geen Europa, maar ook geen Rusland meer.)

  Spelen met vuur is geen spelletje !

  Like

 3. iemand zegt:

  Hoe vaak moet ik het nou nog herhalen:
  Bouw nou gewoon een half dozijn
  THORIUM REACTORS

  Like

 4. Amerika plant een oorlog in Europa hier is het bewijs

  Like

 5. aegoliuscs zegt:

  Sowieso verwonderlijk dat laatst genoemde info bekend werd. Was het niet dat de TTIP-EU onderhandelingen oorspronkelijk onder geheimhouding voor EU parlementariërs zouden plaatsvinden?

  Die T T I P – VERSCHWÖRUNG

  EU maakt onderhandelingen over TTIP nog geheimer

  Van: redactie op 24 augustus 2015

  De Europese Commissie heeft de geheime TTIP onderhandelingen afgelopen week nóg geheimer gemaakt. Eurocommissaris Cecilia Malmström heeft aangekondigd voortaan geen rapporten over de TTIP onderhandelingen meer te versturen naar de Europese lidstaten. Bestuurders, volksvertegenwoordigers en betrokken ambtenaren kunnen deze stukken vanaf nu alleen nog maar onder toezicht inzien in een beveiligde ‘leeskamer’ in Brussel. Aanleiding voor deze maatregel zou een serie gelekte stukken zijn die recentelijk op internet verscheen.

  http://www.duurzaamnieuws.nl/eu-maakt-onderhandelingen-over-ttip-nog-geheimer/

  Like

 6. aegoliuscs zegt:

  “Liever een raket in mijn tuin dan een Rus in mijn keuken?” was het gevleugelde woord van de politiek jaren 60.
  Thans hebben we een islamitisch cultuur, niet alleen in onze achtertuin verkregen, doch ook in NL sociaal bestuurlijk establishment.
  Rusland en VS pogen, nog afgezien van grote verliezen jaren 40-45, zich hedendaags economisch te positioneren. Een gevaarlijk spel dat het grondgebied Europa zal betreffen.

  Like

 7. Jean zegt:

  Mensen wees alert want de lafaards & zakkenvullers zijn Europa aan ’t vernietigen puur uit eigen belang, ze geven geen flikker om het algemeen belang van de Europeanen, ze zijn meer bezig om dat vreemd zootje voor zichzelf te winnen kwestie van te kunnen blijven parasiteren.
  Wij kunnen er een einde aan maken en zorgen voor een toekomst voor “de Europese burgers” door massaal te stemmen op PVV, VB, FN, AfD, FPO enz. dan zullen we weldra het gespuis zien afdruipen want er valt niets meer te vangen in Europa door vreemdelingen.
  Een win-win situatie “minder overlast en meer in de pocket”.
  Maak het zootje lafaards duidelijk dat ze onze wil moeten respecteren en nooit een alla of een pedo. Trekken ze hun bek open zeg ze dan luid en duidelijk “bek dichthouden”.

  Like

 8. aegoliuscs zegt:

  Onderzoek naar werking parlement bijna zeker

  Het is nu vrijwel zeker dat er een onderzoek komt naar het functioneren van het parlement. Er wordt al lang gepraat over een staatscommissie en beide Kamers zijn het nu eens over een gezamenlijke brief van de voorzitters aan premier Rutte met het verzoek zo’n commissie in te stellen.
  Na de Tweede ging ook de Eerste Kamer vandaag akkoord met de tekst van de brief. Daarin staat dat bezinning over verkiezing, taken, positie en functioneren van de parlementaire democratie gewenst is.
  Aanpassingen………………….

  http://nos.nl/artikel/2117187-onderzoek-naar-werking-parlement-bijna-zeker.html

  Like

 9. Avidia zegt:

  Wie gelooft deze regering nog?? Het zijn een zooitje ego aanhangers. Er is maar een eerlijke partij: de PVV, zij brengen alles aan het licht, zij worden beschimpt, vernederd, omdat ze gelijk hebben. Ik wil alle VVDers aanraden om op de PVV te stemmen en die oneerlijke VVD te benadelen, de VVD is de PVDA, de VVD heeft niets meer te maken met de VVD waar ik mijn stem voor gerechtigheid op stemde. Voor mij geen VVD meer, nooit meer! Het heeft niets meer te maken met rechts, het heeft te maken met een slapjanus, die de hele VVD naar de afgrond heeft gebracht. De PVV is middelmatig, kan ik in komen, ik ben rechts, een klein beetje links vind ik wel lief, maar liever helemaal rechts, maar ik heb een zwak voor de heer Wilders, ik vind hem aandoenlijk, het is een lieverd. Ik hoor hem graag. Zou hij te erg naar links gaan, haak ik af, maar ik heb hem gehoord dat hij echt rechts is, nobel rechts, hij neigt niet naar links, heeft een hekel aan links, dus net als ik. Voor mij blijft het de PVV!!!! Hoop voor jullie ook!

  Like

 10. Bas zegt:

  De Amerikaanse agenda en de geopolitieke rol van de NAVO over economie macht en maatschappij. Lees hier het hele artikel > http://tinyurl.com/j83wqyq

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Internet viel uit op het moment dat ik hier mijn comment plaatste.
  Pak die duistere krachten in Brussel eens eindelijk op, ze maken heel Europa en zijn burgers kapot en lokken een groot conflikt uit waar de Europese burgers niet op zitten te wachten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s