AfD in de peilingen nu landelijk de op twee na grootste partij

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een Emnid-peiling gaat de AfD de Groenen landelijk voorbij en wordt de op twee na grootste partij. Waar komt dit succes vandaan? Twee derde deel van de Duitsers is het daar over eens.

De AfD is landelijk opnieuw gestegen in de kiezersgunst. In een peiling is de partij nu de op twee na grootste in het land. In de zondagstrend, die het opinieonderzoeksinstituut Emnid voor de “Bild am Sonntag” uitvoert, haalt de AfD (Alternative für Deutschland) 12% (+ 1%).

Daarmee staat ze achter de CDU/CSU met 34% en de SPD met 23% (+ 1%). De Groenen verliezen echter 1% en komen in vergelijking met vorige week op 11%.

Ook Die Linke levert 1% in en staat nu op 9%. De FDP wint 1% en komt nu uit op 6%. Alle overige partijen halen samen 5% (- 1%).

Infratest en Insa zien de AfD voor de Groenen

Ook bij twee andere instituten, Infratest Dimap en Insa, staat de AfD volgens acuele peilingen met 14% respectievelijk 14,5% boven de Groenen (11% respectievelijk 11,5%).

Bij Allensbach en de Onderzoeksgroep Verkiezingen staan de Groenen met 11,5% en 13% voor op de AfD (AfD: 10% respectievelijk 11%). Bij Forsa staan de beide partijen gelijk (beide 12%).

Volgens de Emnid-peiling maakt 63% van de Duitsers de actuele vluchtelingenpolitiek voor het succes van de AfD verantwoordelijk. Slechts 22% ziet daarin niet de belangrijkste reden en beschouwen andere redenen van doorslaggevende betekenis.

Onder de aanhangers van de CDU denkt zelfs 73% dat de vluchtelingenpolitiek de belangrijkste reden voor het succes van de AfD is. 18% denkt dat dit niet zo is.

Emnid heeft voor de zondagstrend 1996 personen geënquêteerd tussen 25 en 31 augustus.

Bron:
www.welt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland. Bookmark de permalink .

7 reacties op AfD in de peilingen nu landelijk de op twee na grootste partij

 1. delamontagne zegt:

  Nu nog de grootste worden………………..

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  Het is mij altijd een raadsel geweest waarom de Duitsers, in hun zucht naar boetediening voor WO2, juist partijen oprichtten, die in agressie, arrogantie en onderdrukking niet onderdoen voor de Nazi’s. Kijk nou naar de Groenen en vooral die Linke! Dat zijn toch pure FASCISTEN. Geen tegenwoord of andere opinie wordt door ze geduld, want dan slaan ze je op straat wel even in mekaar. Of ze maken je leven volledig kapot. Hitler had het niet beter kunnen wensen. Iemand zei ooit:”Als het fascisme terugkeert, dan onder het mom van ANTIfascisme.” Hoe waar is dat gebleken…

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, luister: Als voor WO II Fascisten/Nazi’s (Mussolini en Hitler en Communisten (Stalin) fysiek tegenover elkaar kwamen te staan, sloegen ze elkaar eveneens de hersens in.
   Uiterst rechts en uiterst links: Officieel elkaars tegenpolen, qua werkwijze elkaars evenknie; dat is altijd al zo geweest.
   Ze hebben het alleen nooit van zichzelf/elkaar toegegeven.

   Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Angie1968: 11,26. uur. Het was n.m.m. een uitspraak van wijlen Churchill, die zei: ” De fascisten van de toekomst, zullen zich anti-fascisten noemen”. De man had visie!

   Like

 3. Cathja zegt:

  Ik wens de AfD heel veel succes vandaag! Op naar de top..!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Voor mij mag de AfD vandaag een klinkende overwinning behalen! Laat de eurofielen, en islamofielen van SPD,CDU/CSU, en die Grüne, maar in het zand bijten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s