Het nieuwe dogma van de VS: Mensen willen grenzen!

screenshot_1

Trump bekritiseert vooral Duitsland en Frankrijk voor hun asielpolitiek.

(Door: Peter Sichrovsky – Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe Amerikaanse president heeft geen goede mening over de Europese politici. Ze zouden de controle over de veiligheid van hun bevolkingen hebben opgegeven. De Brexit zou hebben aangetoond dat de mensen grenzen willen, zei hij in een interview. Trump verder: de Europeanen zouden hun landen terug willen en ook hun valuta – en in geen geval een ongecontroleerde stroom immigranten via open grenzen.

kronen-zeitung

Het zou voor hem, aldus de gedoodverfde Amerikaanse president, niet echt verrassend zijn dat uitgerekend in Brussel, de hoofdstad van de EU en de zetel van de EU-bureaucraten, de ergste aanslagen zouden hebben plaatsgevonden. Hij zou van Europa een einde van de ongecontroleerde vluchtelingenstroom verlangen. Hij heeft vooral veel kritiek op de politiek van Duitsland en Frankrijk.

screenshot_2

De vluchtelingenpolitiek van de Duitse bondskanselier Merkel is Trum een doorn in het oog.

“Defensiegarantie” van de VS alleen maar tegen tegenprestatie

Hij, Trump, zou weliswaar achter de NAVO staan, maar zou echter weigeren 70% van de kosten op zich te blijven nemen. Er zou een betere verdeling van de militaire verantwoordelijkheid moeten komen. Duitsland zou zich moeten bezighouden met de Oekraïne. . .

screenshot_3

In het oosten van de Oekraïne vechten nog steeds regeringssoldaten tegen pro-Russische rebellen

Mocht het niet tot overeenstemming over de financiën van de NAVO komen, dan zouden de VS hun defensiegarantie tegenover de leden opgeven en eveneens niet ingrijpen als het tot een militair conflict mocht komen. De Baltische landen zijn wat dit betreft bijzonder nerveus, omdat zij zich bedreigd voelen door de bewapening van Rusland.

Militaire samenwerking met Rusland gepland

Zijn relatie met Poetin zou vaak verkeerd geïnterpreteerd worden, zegt Trump. Hij ziet de chef van het Kremlin noch als vriend noch als vijand, maar als noodzakelijke partner in de strijd tegen de jihadistische terreur. De toekomstige Amerikaanse president wijst daarom economische sancties af. Net zoals Obama een vriendschappelijke pragmatische relatie met Saoedi-Arabië onderhield, zou hij deze ook met Rusland aangaan. Hij zou daarom een militaire samenwerking met Rusland van plan zijn om het hele Arabische gebied te stabiliseren.

Aangesproken op de dictatoriale ontwikkelingen onder Poetin, antwoordde hij dat er “een einde zou zijn gekomen aan de Amerikaanse inmenging in binnenlandse aangelegenheden van andere landen”. De VS zouden thuis genoeg te doen hebben en zouden de rol van “politieagent van de wereld” moeten opgeven – tenzij het rechtstreeks de veiligheid van de VS zou beïnvloeden.

screenshot_4

Trump heeft al vaker de Russische president Vladimir Poetin geprezen – en omgekeerd.

Trump beschouwt Iran als de belangrijkste tegenstander

In de moellah-staat Iran ziet hij de eigenlijke vijand in het Nabije en het Midden-Oosten. Hij kondigde aan om alle overeenkomsten met Teheran te annuleren en een anti-Iran-coalitie sterker te maken. Zolang Iran terreurbewegingen zou financieren en de vernietiging van Israël zou eisen, zal het met de regering in Teheran niet tot verdragen komen. Trump bekritiseerde vooral fel dat de Obama-regering zou doen of zij helpend zou ingrijpen in Syrië, maar tegelijkertijd Iran met miljarden zou ondersteunen, die de oorlog in Syrië zouden financieren. De VS zouden gigantische hoeveelheden geld in Irak pompen en tegelijkertijd werkeloos blijven toekijken hoe Iran zijn invloed daar zou uitbreiden.

screenshot_5

De buitenmuur van de voormalige Amerikaanse ambassade in Teheran (2016).

Trump ziet in Iran ook een actieve ondersteuner van Noord-Korea. Obama zou hulpeloos hebben toegekeken hoe Noord-Korea een atoommacht werd. Curieus genoeg heeft de Noord-Koreaanse televisie Trump onlangs omschreven als “wijs politicus”.

Gelijkluidend ook de opvattingen van de toekomstige president over het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Hij zou honderd procent achter Israël staan en pas onderhandelingen ondersteunen als de Palestijnen de terreuractiviteiten opgeven.

Zijn kritiek op de economische politiek van China zal aan de realiteit van de samenwerking tussen de beide landen weinig veranderen. De Chinese markt is te belangrijk voor de VS, en ook China heeft de VS nodig voor het afzetten van zijn producten. Net zoals de relatie tot Mexico en andere landen in de regio. Hier zal de zakelijke politiek de boventoon gaan voeren, net zoals ook de aangekondigde beurscrash niet plaatsvond.

screenshot_6

Amerikaanse politie aan de Mexicaanse grens.

Veiligheid van de VS heeft absolute voorrang

Trump´s “toverwoord” is de veiligheid van de Amerikanen, die zou bij alle buitenlandse politieke strategieën voorgaan. Dat zou het beslissende criterium van zijn buitenlandse politiek zijn. “Onze militaire superioriteit mag in het vervolg door niemand meer betwijfeld worden”, vat hij zijn plannen samen. Wat goed zou zijn voor de VS zou zinvol zijn, al het andere zou van ondergeschikt belang zijn.

Pragmatisme van een zakenman

Mocht dit noodzakelijk blijken te zijn, dan zou hij bewapenen. Zo niet, dan liever investeren in nieuwe straten en betere scholen. Het pragmatisme van een zakenman neemt de politieke verantwoordelijkheid over.

screenshot_7

Donald Trump´s privévliegtuig.

Bron:
www.krone.at
Auteur: Peter Sichrovsky

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, VS. Bookmark de permalink .

17 reacties op Het nieuwe dogma van de VS: Mensen willen grenzen!

 1. Bas zegt:

  Quote: De nieuwe Amerikaanse president heeft geen goede mening over de Europese politici. Ze zouden de controle over de veiligheid van hun bevolkingen hebben opgegeven. De Brexit zou hebben aangetoond dat de mensen grenzen willen, zei hij in een interview. Trump verder: de Europeanen zouden hun landen terug willen en ook hun valuta – en in geen geval een ongecontroleerde stroom immigranten via open grenzen.

  Donald Trump is goed geïnformeerd. Hopelijk kan hij invloed uitoefenen door het tij te helpen keren.

  Liked by 1 persoon

 2. Mary zegt:

  Trump is perfect op de hoogte van wat Europeanen willen ,hun land terug, hun valuta terug, grenzen dicht, geen immigranten/uitvreters, duidelijk, echter daar willen de EU rampenclub, dictator Merkel en vriendje Hollande niets van weten, die wilde net zoals Obama Islamisering, ze heeft juist alle zeilen bijgezet om de stroom binnen te krijgen, de Duitsers worden al monddood gemaakt, wat lastig nou voor haar dat ze dat met Trump niet kan flikken.

  Liked by 1 persoon

 3. Jean zegt:

  Donald Trump zegt nu ook hetgeen wij al jaren willen nl.
  1- weg met de corrupte politiekers
  2- grenzen sluiten
  3- islam verbieden in heel Europa
  4- alles wat hier niet thuishoort en wat weigert te leven naar onze normen en waarden eruit flikkeren.

  Liked by 1 persoon

 4. Mirjam zegt:

  Goed zo!

  Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Meneer Trump is nu al beter op de hoogte van de situatie in Europa dan Rutte en z’n vriendjes in Brussel. Mooi, dat belooft wat.

  Liked by 1 persoon

 6. Lijkt me een serieus verhaal van Trump !

  Like

 7. Petra DeBoer zegt:

  In Brussel pissen ze zo langzamerhand in hun broek zoals o.a Frans Timmermans. De EU staat op instorten en het plan van Brussel om dan nu zo snel mogelijk een EU leger op poten te zetten wil Oostenrijk niet en Nederland is ook geen voorstander. Daarnaast willen de Fransen eigenlijk niks van de Duitsers weten en zit een EU leger er niet in. Trouwens, ze kunnen nog niet eens de buitengrenzen beschermen laat staan de gehele EU.

  Er zijn meer redenen om aan te nemen dat Erdogan Griekenland binnenvalt dan dat Poetin iets doet in Europa. Erdogan heeft eergisteren gezegd dat Turkije te klein is en de broeders in de Krim, Kaukasus, Mosul e.a op hun wachten. Ze zijn al illegaal in Syrië en Irak en zijn doel is natuurlijk het herstel van het Ottomaanse rijk. Laat hem dan nu eerst de Krim maar aanvallen wan dan krijgt hij Poetin op zijn nek.

  Die kansloze figuren van de EU mogen wat mij betreft vandaag allemaal nog opstappen maar anders hoop ik op een spoedig NEXIT.

  Like

 8. Elena zegt:

  Ter info..linkse kliek.
  niet tekenen !

  Citaat…..

  Beste vrienden,
  Het onvoorstelbare is toch gebeurd: president Trump.

  Erger nog, ook op andere plaatsen schieten Trumps als paddestoelen uit de grond en bedreigen onze democratieën.

  Het is aan ons om een wereldwijde beweging te vormen die ze kan tegenhouden. Meer dan 2 miljoen van ons hebben de onderstaande open brief — van de wereld aan Trump — ondertekend. Deze heeft veel aandacht gekregen van belangrijke media.

  Nu is het een manifest voor de komende 4 jaar — eentje die we als paginagrote advertentie in grote Amerikaanse kranten gaan publiceren en op de Trump Tower in New York gaan projecteren. Help mee om deze boodschap nog krachtiger te maken — deel met iedereen en voeg hieronder, in één klik, jouw naam toe:

  VOEG MIJN NAAM TOE

  Geachte mr. Trump,
  Dit is niet hoe grootsheid eruit ziet.

  De wereld verwerpt uw angst, uw onverdraagzaamheid, en de haat die u zaait. Wij verwerpen uw steun voor marteling, uw oproepen tot moord op burgers, en uw aanmoediging van geweld in het algemeen. Wij verwerpen de manier waarop u zich uitlaat over vrouwen, moslims, Mexicanen, en miljoenen anderen die er anders uitzien, anders praten of andere religieuze overtuigingen hebben dan u.

  Uw angst? Wij kiezen voor compassie. Uw wanhoop? Wij kiezen voor hoop. Uw onwetendheid? Wij kiezen voor begrip.

  Als burgers van de wereld, verzetten wij ons eensgezind tegen de verdeeldheid waar u voor staat.
  Hoogachtend,

  VOEG MIJN NAAM TOE

  Teken nu in één klik

  Juist in donkere tijden kan er licht schijnen. Laten wij ervoor zorgen dat Trump’s presidentschap mensen samenbrengt, om op te staan voor alles wat we lief hebben.

  Met hoop,

  Ricken, Alice, Emma, Christoph en de rest van het Avaaz-team.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Wederom heb ik van ditzelfde Avaaz een petitie aangeboden gekregen over een demonstratie op 11 maart (jongstleden) in Amsterdam, afkomstig van Anneke Kooijmans, Lisa, Christoph, Mike, Alice, Daniel en het hele Avaaz-team, waar ik absoluut, en dat blijf ik ook steeds herhalen, NOOIT EN TE NIMMER aan meedoe! Want het begint mij namelijk hier gewoon de keel uit te hangen hoe huichelachtig Avaaz (dit is een organisatie met linkse ideeën) zich namelijk gedraagt naar aanleiding van populisten, rechtsextremisten (?), xenofoben e.a. en hier steeds meer als een soort ongedierte worden gezien!
   Want wanneer gaat Avaaz anders ook eens een keertje demonstreren tegen de radicale islam, criminele asielzoekers, economische “vluchtelingen”, moslimextremisten, links-extremisten die anderen bedreigen, uitschelden of mishandelen, Marokkaanse relschoppers, EU-politici die Nederland helemaal kaalplukken en onze soevereiniteit proberen af te nemen en Nederland-hatende cultuurbarbaren die onze nationale feestdagen willen afschaffen of anders constant zitten te zeuren over “racistische” poppen in de Efteling?
   Daar lees ik echter nooit iets over en zolang dat Avaaz-team daar evenmin iets tegen willen doen, want al deze opgenoemde groeperingen vind ik namelijk VEEL gevaarlijker, racistischer en aanzetten tot verdeeldheid dan degenen die ik al eerder heb vernoemd, doe ik niet mee aan de petities of demonstraties!
   Ps., ik heb zelf voor 25% Surinaams bloed en ik ben absoluut GEEN racist, facist, xenofoob of een rechtsextremist maar een gewone Nederlandse burger met fouten en tekortkomingen die zich vrijwel nergens bij aansluit! En mochten Ricken, Alice, Emma, Christoph en de rest van het Avaaz-team. omtrent de overige extremisten, die ik heb opgenoemd, in de toekomst een demonstratie houden dan onderteken ik eventueel een petitie hierover of anders wil ik hier niets meer van hen ontvangen!

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik had je de vorige keer al een tip gegeven hoe je er van af kan komen.
    Kijk of er unsubscribe onder die mail staat, dan daar op klikken.
    Niet dat ik verwacht dat je dit wel zal lezen, maar je weet het nooit.

    Like

 9. D. G. Neree zegt:

  En de NATO mag 10 stappen terug doen.

  Like

 10. Henk der Niederlander zegt:

  Het is niet zo moeilijk te begrijpen dat Trump aanstuurt op een isolationistische politiek ten aanzien van Europa.
  Trump wil ten eerste een conservatieve politiek gaan voeren en dat gaat niet samen met de linksen in Brussel.
  Daarbij komt dan nog dat de gekken in Brussel nog steeds bezig zijn met het niet benoemen van de werkelijke problemen hier in Europa.

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  BertG. ik had even over het hoofd gezien dat ik deze reactie al eerder op E.J. Bron heb geplaatst. Gelukkig hebben die lui later nog heel vriendelijk uitgelegd dat ze hier niet iedereen naar de zin kunnen maken en eindelijk begrepen dat ze met hun eenzijdige acties niet iedereen kunnen hersenspoelen. En hopelijk stuurt Avaaz mij nooit meer, gelijk naar iedereen hier, petities op over het “rechts-extremisme” omdat hun grenzen al VEEL te lang zijn overschreden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s