PvdA regeert over eigen schaduw heen. Zo werkt het partijkartel.

Screenshot_108

(Door: Joost Niemöller)

Bij de laatste verkiezingen is de PvdA verpletterd. Maar de bestuursmacht van de PvdA is niet verdwenen. Zo is er nu een demissionair kabinet dat gewoon doorgaat met eigenstandig beslissingen nemen, ongehinderd door invloed van de Kamer. De PvdA nam bij monde van staatssecretaris Sharon Dijksma een voor de staatsbegroting belangrijke beslissing over ‘onderzoek’ naar de klimaatverandering, nu Trump de VS heeft teruggetrokken uit het verdrag van Parijs:

“Dijksma verdubbelt daarom de Nederlandse bijdrage tot 100 duizend euro dit jaar en komend jaar (plus 50 duizend extra voor de 1,5 graad-studie), en roept andere EU-lidstaten op hetzelfde te doen”.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PvdA, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op PvdA regeert over eigen schaduw heen. Zo werkt het partijkartel.

 1. BertG. zegt:

  ASScher doet precies hetzelfde, nu kan het nog blijkbaar.
  Om het vee er even aan te herinneren waar je de volgende keer op moet stemmen.

  Als er op Prinsjesdag nog geen nieuw kabinet zit, zal het demissionaire kabinet de salarissen van leraren verhogen.
  Ook zal er iets gedaan worden voor ouderen en mensen met lage inkomens. Dat belooft vicepremier Lodewijk Asscher.
  http://www.ad.nl/binnenland/demissionaire-vicepremier-trekt-de-knip-salaris-leraar-omhoog~aaf36328/

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  En, let op !!!, dit krijgt de instemming van de meerderheid van de Tweede Kamer die volgens de verkiezing een RECHTS Kabinet met RECHTS beleid zou moeten krijgen.
  Snapt u het nog?
  Zo wordt de kiezer in slaap gesust en tevreden gehouden.
  Reden om bewust te worden dat niet een democratische procedure ons van de idiote migratie-ellende en de klimaat-gekte af kan helpen. Wat we nodig hebben is REVOLUTIE.
  Wordt wakker Nederland en kom in verzet.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. dirkroelofs zegt:

  Vetbolletje geeft heel gemakkelijk andermans geld weg aan geld verspillende acties. het lijkt wel VVD gerelateerd.

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Dat mag een demissionair kabinet helemaal niet doen. Ze moeten belangrijke beslissingen die invloed hebben op het landsbelang en destructieve veranderingen als gevolg hebben, uitstellen tot er nieuw kabinet is gekozen. Wettelijk is dit zo, maar van de wet en het volgen hiervan heeft een groot deel van de politiek zich nooit iets aangetrokken. Belangrijke beslissingen die een grote invloed hebben op het verdere verloop van iets binnen en buiten de landsgrenzen, mogen niet door een demissionair kabinet genomen worden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Edjan zegt:

  Geniaal. De PvdA regeert gewoon verder. Er zijn nooit verkiezingen geweest! Althans, die zijn er misschien wel geweest in uw waarneming, maar alles is relatief. Dus ze praten en ze praten en hoe langer ze praten, hoe langer de PvdA ons demissionair blijft regeren alsof ze nog steeds 38 zetels heeft.
  En uiteindelijk zullen ze het zó weten te draaien dat ze de PvdA op hun blote knieën smeken om weer mee te regeren. En daarvoor zullen heel wat PvdA-eisen ingewilligd gaan worden.
  Even tellen: VVD + CDA + D66 + PvdA = 80 zetels.
  Hoezee! De democratie is gered (?)

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Zo helemaal met jou eens Edjan
   Het is om bang van te worden.

   Like

  • BertG. zegt:

   Ik denk ook dat ze dit gaan flikken.

   Like

  • Taljaard zegt:

   @Edjan
   Was van meet af aan al de bedoeling.
   Maar ze wilden eerst de Franse presidentsverkiezingen afwachten, daarna voor de show Klaver en Seegers erbij halen, en dan kan het kartel gewoon verder met hun vriendjes van de PvdA.
   Met misschien nog een paar sukkels van een klein extra partijtje erbij, die ze dan als zondebok en bliksemafleider voor de aangeslagen PvdA kunnen laten fungeren.

   Like

 6. Roeland zegt:

  De PVDA maakt in bijna alle bestuursorganen in Nederland de dienst uit. Zij zullen die macht nooit zo maar opgeven. Toch begrijp ik iets niet. Waarom die VVD dat allemaal toelaat en toegelaten heeft. Waarom die VVD nog steeds de grootste partij van dit land is? Zelfs na het handjeklap in 2012 met die PVDA. Het is allemaal zo vals als de nacht. Ik begrijp die “linkse” kiezers wel , maar de “rechtse” totaal niet!
  Het meest eerlijke zouden nieuwe verkiezingen zijn. Helaas geloof ik allang niet meer in de eerlijkheid van dit systeem. Het is al “5 over 12”.
  Als ze nu die AOW eens zouden verlagen naar 62, zoals die door hen bejubelde Macron in Frankrijk dat nu gaat doen. Des te eerder kan ik dit rotland verlaten.

  Like

 7. Marian zegt:

  Je wordt hier toch gewoon onpasselijk van.

  Like

 8. N.E. Derlander zegt:

  Veel van de ellende van nu is ontstaan tijdens Rutte II (door de zogenaamde hervormingen, die waren opgedragen door D66). De PvdA adviseert nu steeds reparerende maatregelen alsof zij niet aan de basis staat van de ellende, maar als een soort van wereldverbeteraars. Het kan verkeren. En zij treden naar mijn mening straks, zogenaamd ter wille van het landsbelang, doodgemoedereerd toe tot het geregisseerd zogenoemde motorblok (D66, VVD, CDA). Dat dit in geen enkel opzicht voldoet aan de onwelgetelde verkiezingsuitslag maakt kennelijk niemand iets uit. Arm Nederland, met zulke kiezers……………….

  Ik zag gisterenavond Alexander Pechtold bij het links extreme tv programma Jinek. De intrigant Pechtold noemde de PVV daar “niet-rechtsstatelijk”. ik vraag mij af of politici zulke lasterlijke taal ongestraft mogen bezigen op de tv. Het OM heeft immers geen aangifte nodig om dit te gaan onderzoeken, of zou de context van deze uitspraak van Pechtold (D66) voor het OM ook weer onmiddellijk duidelijk zijn?

  Like

 9. Stewart zegt:

  Huichelaars te top.uitkeringtrekkers vals beschuldigen en zonder inkomen laten zitten,maar wel hun buitenlandse vrienden volstoppen met ons geld,maar voor ons geen vergoeding.. Dan steeds maar liegen,dat kunnen ze wel,zo hard,dat zelfs de CDA en de VVD hun niet meer moet,wij,het volk van Nederland, ook niet..het zijn net als Rutte en Buma verraders van volk en vaderland..

  Like

 10. Jan zegt:

  Nederland dreigt met de Brexit 17.000 banen en een miljard euro aan extra belastinginkomsten mis te lopen vanwege te strikte regels rond bonussen in de financiële sector. Werkgeversorganisatie VNO-NCW luidt de noodklok over wat men noemt ’symboolwetgeving’, nu de Tweede Kamer zich binnenkort uitspreekt over eventuele aanpassing ervan.
  ….
  De Boer wijst er op het extra miljard aan belastinginkomsten dat daarmee binnen zou kunnen komen.„Daar kan je in ons land heel wat goede zorg van betalen”, zegt hij.

  De PvdA wil de plannen om zeep helpen, nu ze voorstelt om de huidige strenge Nederlandse regels niet aan te passen aan de soepeler Europese regels.

  http://m.telegraaf.nl/article/28470505/pvda-torpedeert-duizenden-banen

  Like

 11. Jan zegt:

  ‘Juist de PvdA haalde de zakkenvullers binnen’

  PvdA’er Dennis Boutkan maakt zich volgens Daniël Peters, fractievoorzitter van SP Amsterdam, terecht boos over hoge salarissen bij het GVB. Maar de partij heeft er volgens hem zelf ook een aandeel in. ‘Het vingertje van Dennis Boutkan is ongepast.’

  De nieuwste consternatie gaat over het salaris van financieel topman Tom Middelkoop. Die is al sinds 1998 in dienst van het GVB en heeft een vast contract met een salaris van 210.000 euro per jaar. Allemaal afgesproken met goedkeuring van de PvdA en GroenLinks. Onlangs is zijn termijn als financieel directeur verlengd. Als het aan de SP had gelegen had allang iedereen die bij een ­publieke instelling werkt, minder ­verdiend dan een toch al vorstelijk ministerssalaris.

  http://www.parool.nl/opinie/-juist-de-pvda-haalde-de-zakkenvullers-binnen~a4503778/

  Like

 12. Jan zegt:

  Tweede Kamer wil opheldering van Ronald Plasterk (PvdA) over omstreden benoeming partijgenoot
  Vraag is of minister parlement verkeerd heeft ingelicht

  De Tweede Kamer wil nog voor het einde van het zomerreces opheldering van minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk (PvdA) over de benoeming van Gilbert Isabella (PvdA) tot Rijksvertegenwoordiger voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba (ook wel de BES-eilanden genaamd). Isabella werd in 2014 benoemd, de Tweede Kamer verkeerde in de veronderstelling dat dit voor drie jaar zou zijn met eventueel een verlenging voor nog zo’n periode. Uit onderzoek van het Antilliaans Dagblad bleek dit weekeinde dat Isabella voor zes jaar is benoemd met uitzicht op nog eens zes jaar. De Tweede Kamer vermoedt nu verkeerd te zijn ingelicht door Plasterk.

  http://politiek.tpo.nl/2017/08/22/tweede-kamer-wil-opheldering-ronald-plasterk-pvda-omstreden-benoeming-partijgenoot/

  Zie ook: PVV-vervolgvragen omstreden PvdA-Rijksvertegenwoordiger

  1.)
  Hoe beoordeelt u het dat de eilandraad van Sint-Eustatius unaniem geen vertrouwen heeft in dhr. Gilbert Isabella (PvdA) als nieuwe Rijksvertegenwoordiger voor de BES-eilanden? (*)

  2.)
  Houdt u nog steeds vol dat het benoemen van een disfunctionerende, omstreden oud- wethouder voor deze functie geloofwaardig is en niets met vriendjespolitiek te maken heeft? Zo ja, kunt u dat nader verklaren?
  ….
  http://www.europa-nu.nl/id/vjljm2yk2gzz/nieuws/pvv_vervolgvragen_omstreden_pvda

  Isabella kan niets:
  Hij werd geboren op Curaçao uit een Curaçaose vader en Nederlandse moeder. Toen hij drie was verhuisde het gezin naar Nederland.[1] Isabella deed de HBO-opleiding maatschappelijk werk en behaalde een propedeuse pedagogiek aan de Universiteit Utrecht.
  ….
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Gilbert_Isabella

  Like

 13. Jan zegt:

  Drenthe wil Jetta Klijnsma als commissaris van de Koning
  Volgt omstreden partijgenoot Jacques Tichelaar op
  http://politiek.tpo.nl/2017/09/29/wachtgeldwatch-drenthe-wil-jetta-klijnsma-pvda-als-commissaris-koning/

  (Zetelverdeling https://www.drentsparlement.nl/drents_parlement_/)

  Like

 14. Jan zegt:

  PvdA-coryfee Hedy d’Ancona verklaart haar partij alvast dood: ‘Mijn advies is: opdoeken!’

  Oh wat is het fijn om weer eens getuige te mogen zijn van de PvdA die doet waar de PvdA goed in is: zichzelf aan stukken scheuren. Vandaag s het oud-staatssecretaris, oud-europarlementariër en oud-senator Hedy d’Ancona die haar partij eens goed aan flarden schiet. Wat haar betreft is de tijd rijp om de PvdA op te heffen.

  D’Ancona zwijgt veelbetekenend, en zegt dan: „Het gaat me verschrikkelijk aan het hart. Het is zo shameful wat er is gebeurd. We hadden nooit moeten gaan regeren met de VVD. Ja, zeggen ze dan, we hebben geprobeerd erger te voorkomen. Maar dat is echt een burgemeester-in-oorlogstijdredenering.”

  Dat het Diederik Samsom siert dat hij het landsbelang zwaarder liet wegen dan het partijbelang, wil er bij D’Ancona niet in.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/10/pvda-coryfee-hedy-dancona-verklaart-haar-partij-alvast-dood-mijn-advies-is-opdoeken/

  Like

 15. Jan zegt:

  Het partijkartel scoort weer een fijn baantje: Wouter Bos ‘genoemd’ als nieuwe Schipholbaas

  Negen hele zetels, maar tienduizend prachtige functies binnen de overheid en het bedrijfsleven. Voorbeeld van vandaag: grote kans dat Wouter Bos de nieuwe chef van Schiphol wordt. Door eigen verdiensten? Mwoah. Daar heeft hij natuurlijk de PvdA en dat partijkartel aan te danken.
  ….
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/12/het-partijkartel-scoort-weer-een-fijn-baantje-wouter-bos-genoemd-als-nieuwe-schipholbaas/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s