Pijnlijk: Merkel nodigt zichzelf uit in ZDF-programma

Screenshot_126

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de “Bild-Zeitung” heeft Angela Merkel zichzelf blijkbaar uitgenodigd in het ZDF-programma “Berlin Direkt” van aanstaande zondagavond. Een uiterst ongebruikelijke ontwikkeling. Wie een keer met de grote media te maken heeft gehad, weet het: wie zichzelf aanbiedt voor een plek in een talkshow of als gast in een nieuwsuitzending, vermindert daarmee heel duidelijk zijn kansen om daar ooit nog te verschijnen.

Jezelf uitnodigen is een No Go in de mediawereld. Als dit volledig onervaren mensen zijn, worden ze gewoon genegeerd, maar als het prominenten zijn die zichzelf uitnodigen, dan belastert normaal gesproken de hele redactie de geldingsbehoefte van de prominent die bedelt om een uitnodiging. Als het top-prominenten zijn, dan krijgt het zelfs een heel speciale relevantie.

Zojuist meldde de “Bild-Zeitung”: “Niet alleen de partij (CDU) kijkt nu vol spanning naar Merkel´s optreden in het ZDF op zondag (“Berlin Direkt”, 19.10 uur).

Volgens informatie van de “Bild-Zeitung” zou de bondskanselier zich via haar medewerkers zelf hebben uitgenodigd in de uitzending. Dat is – in ieder geval voor Merkel – een zeer ongebruikelijke ontwikkeling. Normaal gesproken zijn het de journalisten die om interviews vragen, niet de politici. Juist de bondskanselier staat er niet om bekend graag en vrijwillig interviews te geven als ze daartoe geen aanleiding ziet.”

Commentaar van David Berger: Blijkbaar heeft zelfs de anders zo goed van de realiteit afgeschermde Merkel gemerkt dat het enorm gist in de partij vanwege het catastrofale resultaat van de coalitieonderhandelingen voor de “grote coalitie”. En wil ze nu graag bij de haar toegenegen staatsomroep de critici de wind uit de zeilen nemen. Eigenlijk ontbreekt het er alleen nog maar aan dat de door Merkel gewenste vragen al doorgespeeld zijn aan de redactie van “Berlin Direkt”.

Uiterlijk met deze stap is de verdenking nauwelijks nog af te wijzen dat de zucht naar machtsbehoud bij Merkel paranoïde vormen heeft aangenomen. Deze machtszucht bracht de demissionaire bondskanselier er niet alleen toe haar eigen partij met de plannen van de “grote coalitie” diep te vernederen. Ze deinst nu ook niet meer voor zo´n krasse zelfvernedering en daardoor ook beschadiging van het ambt terug.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse media, mainstream-media, Merkel, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Pijnlijk: Merkel nodigt zichzelf uit in ZDF-programma

 1. BertG. zegt:

  Dan hadden ze haar moeten weigeren en haar er uit zetten, en achteraf zeuren.
  Dan waren het grote kerels geweest, nou niet.

  Like

 2. Claudia M. zegt:

  Of ze komt vertellen dat ze aftreed…

  Ja sorry hoor, een mens mag toch dromen?

  Like

 3. Jean zegt:

  Zodra ze zich wil neerzetten de stoel wegtrappen en haar de EXIT aanwijzen. Dat zou het beeld van het jaar worden, ha ha ha ha ha.
  En dat niet alleen uit de studio flikkeren maar ook uit het land flikkeren, ze gaat maar knuffelen met haar moslims/islamieten “””in een islamitisch land””” wel te verstaan.
  Als ik die griet zie dan zie ik dadelijk die griezel uit 1940-1945….., zelfde kapsones zelfde gedachtengoed zelfde doelstelling.
  LEVENSGEVAARLIJK.

  Like

 4. Pietersen zegt:

  Zou ze nu werkelijk iets te zeggen hebben, bijv. :’ Ik was fout en stuur alle vluchtelingen terug’.
  Dat zou pas nieuws zijn.

  Like

 5. Steven zegt:

  Volgens mij gaat ze om de pil van Drion vragen..

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  De meeste grote leiders krijgen vroeg of laat hersenrot…….dementie…….of de chemische huishouding in de hersen raken verstopt ……en dan is het gedaan met ze……..Merkel zal er niet aan ontkomen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Henk der Niederlànder zegt:

  Ach hetzelfde geintje wat ook hier in Nederland regelmatig gebeurt.
  Het zal ook wel zo zijn dat de vragen die gesteld worden ook al door het politbureau al voorgekauwd zijn.

  Like

 8. droevige mof zegt:

  Het uitnodigen van zichzelf staat bekend als zwakheid. Als de Bild Zeitung dit nu publiceert, is dat meer dan roddelen. Bild is het vlaggenschip van het conservatieve Media-imperium van Springer. Blijkbaar is Merkel verzwakt en publiekelijk vernederd. Ze zal de huidige situatie niet kunnen politiek overleven, zelfs als ze nog een coalitie tot stand kan brengen.
  Ontslag om gezondheidsredenen aan het begin van de zittingsduur is denkbaar.
  Opvolger zou dan allereerst vice-bondskanselier Olaf Scholz zijn. Scholz is een machtspoliticus die erg ongemakkelijk kan worden. Hij belichaamt het type van een Duitser dat b.v. de meesten Nederlanders kunnen niet uitstaan. En ik ook niet.

  Like

  • Pietersen zegt:

   Alleen AFD aan de macht is prima. Wie de de opvolger van Merkel wordt is niet interessant om te weten, daarvoor is de situatie in BRD te ernstig !

   Like

 9. Jo hoopman zegt:

  Misschien gaat ze DUITSLAND wel op deze manier vertellen dat ze AFTREEDT😝

  Like

 10. Pingback: Merkel wil nog vier jaar regeren, koste wat het kost (+ video) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s