May: nieuw referendum is verraad democratie

Screenshot_108

LONDEN – De Britse premier Theresa May wil niets weten van een nieuw referendum over de brexit. ’Verraad van de democratie’, noemt ze het als er voor de tweede maal een volksraadpleging komt over het Britse vertrek uit de Europese Unie.

De Telegraaf

In de Sunday Telegraph schrijft ze zondag dat ze niet zal „toegeven” aan de luider wordende roep om een nieuw referendum. ,,In veel gevallen vertrouwden ze er voor het eerst in decennia op dat hun stem zou meetellen; dat na jaren van genegeerd voelen door de politiek hun stem zou worden gehoord”, schrijft May over de miljoenen mensen die in 2016 voor een brexit stemden. „Om de vraag opnieuw te stellen zou een groot verraad zijn van onze democratie – en een verraad van dat vertrouwen.”

De actiegroep People’s Vote voert campagne voor een volksstemming die gehouden moet worden als er een definitief akkoord is tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk over de brexit. May schrijft in hetzelfde stuk dat de regering rekening houdt met helemaal geen akkoord. Maar ze is er tevens zeker van dat Groot-Brittannië de EU verlaat met een „goede deal.”

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR, Groot-Brittannië, Londen. Bookmark de permalink .

26 reacties op May: nieuw referendum is verraad democratie

 1. Nou ons kabinet zit er echt niet mee dat de democratie stapje voor stapje wordt afgeschaft de katvanger in deze is D66.

  Geliked door 3 people

 2. VarAway zegt:

  Tenminste positief wat PM May zegt.
  Denk eens aan de EU?
  Ierland was tegen de EU ” grondwet “.
  Zoals ook NL en FR.( weet u nog wel? )
  Maar Ierland bleef volhouden en de EU drukte door dat Ierland
  een 2de referendum moest houden, met resultaat wéér tegen.
  Dat werd pijnlijk. Dus uiteindelijk een 3de referendum en toen
  werd het ” voor “. ( na veel dreigementen uit Brussel )
  Èn toen was Brussel pas tevreden en was het goed!
  Met een kleine verandering in de tekst gingen ook NL & FR accoord.
  Leve de ( EU ) democratie!

  Geliked door 2 people

 3. Wolf zegt:

  Linkse watjes zijn in de verre minderheid en toch kunnen ze niet tegen hun dikke verlies ,net als in de VS met Trump waar de minderheid ‘democraatjes’ ook al dik verloren hebben. HEERLIJK!!!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Kanaloa01 zegt:

  Daar zal George Soros wel weer achter zitten met zijn miljarden.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Kanaloa01, inderdaad zit Soros er achter en mede gesteund door Bono van U2. Deze linkse rat en deep state aanhanger wilde tijdens huidige concerten in de EU met een grote EU vlag gaan zwaaien, maar gisteravond had hij na 4 songs geen stem meer en moest het concert in Berlijn staken. Wat mij betreft mag zijn stem wegblijven want wat er uit zijn mond komt aan propaganda is walgelijk.

   Geliked door 1 persoon

   • Tom Hendrix zegt:

    @Petra de Boer: 16.33. uur. Helemaal de waarheid, wat U hier zegt. De “roden”, zijn de schaamte voorbij.

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Tom Hendrix, de “roden” zijn inderdaad de schaamte voorbij en figuren als Bono vragen dan ook nog geld voor hun concerten wat deels uit propaganda bestaat.

    Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Al die anti-Brexit figuren in Engeland, die met een nieuw referendum hopen in de EU te blijven, zijn precies te vergelijken met al de laffe inwoners van steden in het Wilde Westen uit de verhalen van Lucky Luke en het stomme personeel van Dagobert Duck! Die verkopen namelijk gewoon zichzelf al aan desperado’s en overvallers met bakken geld in de hoop zo in leven te blijven terwijl ze in feite aan hun laffe leven totaal NIETS hebben als ze zichzelf opzettelijk arm maken wat haast hetzelfde is als je in goktenten gaat gokken met je eigen of andermans geld en steeds blijkt te verliezen!
  Daarbij willen die lui in Engeland niet echt onder het juk van Brussel leven maar gewoon hun economie behouden die al teveel is geplunderd door de EU-elite! Dus gewoon doorgaan met de Brexit en dat vele Europese landen HEEL snel dit voorbeeld gaan volgen!

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ik vond de Daltons altijd wel grappig.
   Maar voor Averell Dalton was dan weer helemaal niemand bang.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Wist je trouwens ook dat er een album van Lucky Luke was verschenen, ‘Vogelvrij’ uit 1954 , waarin de echte Daltons; Bob, Grat, Bill en Emmett, het ook aan de stok kregen met onze cowboyheld? Zij hadden hetzelfde uiterlijk als Joe, William, Jack en Averell daar ze precies op elkaar leken en allemaal verschillende lengtes hadden.
    In deze strip werden de echte Daltons gedood in een vuurgevecht in Coffeyville hoewel in werkelijkheid alleen Bob en Grat daar op 5 oktober 1892 omkwamen, Bill veel later op het slechte pad ging en Emmett in 1937 een natuurlijke dood stierf. Hun moeder, de echte Ma Dalton, verafschuwde echter de misdaad en zij kreeg 15 kinderen waarvan er 4 op het slechte pad gingen al waren ze daarvoor ook hulpsheriffs geweest!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Zo zie je maar Jules hoe verstandig het is om het volk geen vuurwapens te geven.
    Ik bedoel Ma Dalton had 15 kinderen.
    Reken even uit wat het moet kosten om al die kinderen te bewapenen.
    Bovendien liggen die zuigelingen aan de borst in een uitstekende schietstand om nietsvermoedende bezoekers, die met ’n doos bonbons komen feliciteren, af te schieten

    Like

  • Jules Vismale zegt:

   Die tegenstanders van de Brexit willen alleen maar in de EU blijven om zogenaamd niet failliet te gaan en hun banen te behouden en beslist niet echt omdat ze namelijk van de EU houden!

   Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Ben ik het helemaal mee eens.
  Niks geen 2de referendum.

  Like

  • Trucker zegt:

   Eén van de grootste antisemieten in het politieke landschap van Groot Britagne en het meest verbazingwekkende die schoft kan dat ongestraft doen.
   Op de blog ‘Vlaamse Vrienden Van Israël zijn er al meerdere artikelen verschenen waar hij te zien is op herdenkingen van palestijnse terroristen en de slachters van de olympische spelen Munchen ’72 kregen ook zijn persoonlijke aandacht!’

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Trucker.
    Dat is niet verbazingwekkend.
    Het Engelse volk bestaat uit Inselaffen die zich al eeuwen lang laten onderdrukken door de zogenaamde hogere klassen.
    Engeland is dus net India.

    Toch prachtig dat die Joden er zijn om ze de schuld te geven van je generale ellende.
    Je zal maar als Engelse mongool geboren worden wat moet je anders…

    Like

 7. bigljohn zegt:

  May probeert tijd te winnen en praat nu tijdelijk naar de mond van de bevolking, omdat zij weet dat zij niet goed ligt bij de bevolking met haar rare ideeen rond de Brexit. Ook wil zij een goede deal sluiten met de E.U. Iedere deal zal ten koste gaan van de oorspronkelijke brexit gedachte, en ten koste gaan van Engelands zelfstandigheid. Iedere band met Brussel MOET verbroken worden ! Engeland moet volkomen los komen van de E.U. en niet met een navelstreng ermee verbonden blijven. Zoals een baby zijn navelstreng doorgeknipt ziet en op termijn als een zelfstandig mens verder moet. Alleen een harde Brexit kan Engeland voordeel opleveren !

  Geliked door 2 people

 8. Eric zegt:

  May is een snertwijf dat het Britse volk om de tuin wilt leiden. Onlangs ging ze in Zuid-Afrika zoete broodjes bakken met de racistische president van dat land en verklaarde ze zich akkoord met de wet op onteigening van gronden van blanke boeren zonder compensatie. Van zo iemand moet je NIKS positief verwachten, als je denkt dat ze iets zegt dat deugt zit er zowiezo een addertje onder het gras.

  Geliked door 3 people

 9. Trucker zegt:

  Nu maar zien of ze stand houd, tot hiertoe geeft ze al meer blijk van ruggengraat als jullie nicht Rutte 🙂

  Like

 10. paulzwueste zegt:

  Geen kwaad woord over onze eigen nicht.
  Ik was eergisteren nog op een verjaardagsfeest in Rumst toen ik werd aangesproken door iemand die met mij ’n indringend gesprek wilde over onze Minister President Lubbers.
  Nou moet ik zeggen dat het al heel laat was.

  Kan je nagaan.
  Nee, Rutte leeft tenminste nog.
  Dat kan je niet zeggen van die MP van België.
  Die mongool met ’n kale kop die zo uit ’n feestwinkel komt.
  Enfin Trucker windt je niet op ze deugen allemaal niet, behalve diegenen die het nog niet zijn zoals Wilders en zo.

  Like

  • Trucker zegt:

   Er zijn weinig lieden die mijn hartritme wat hoger als normaal kunnen laten verlopen, die MP uit belgie is nota ben een Jood en ziet hoe hij de islamieten verwelkomt… moet ik meer zeggen.
   Je advies over mijn gezondheid oké maar eerlijk gezegd zijn er weinig lieden die in staat zijn mijn hartritme te kunnen verhogen 🙂 soms wel eens een knappe deerne maar hier in het dorp zijn die al lang naar de stad vertrokken 😦

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s