Europees Parlement: Resolutie aangenomen betreffende schadeloosstelling voor kolonialisme en racisme

Screenshot_140

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Europees Parlement heeft zich met een unieke resolutie beziggehouden, waarin herstelbetalingen voor “misdaden” worden geëist, die gepleegd werden in de periode van het Europees kolonialisme in Afrika.

Contra magazine

Verleden week ging het Europees Parlement met een overweldigende meerderheid akkoord met een resolutie, waarin de “EU-parlementariërs de EU en haar lidstaten ertoe oproepen maatregelen te nemen om het structurele racisme, waarmee de mensen van Afrikaanse afkomst in Europa geconfronteerd worden, te bestrijden”, bericht de “Voice of Europe”.

Het Europees Parlement roept de EU, haar instellingen en nationale autoriteiten er nadrukkelijk toe op om “een politiek tegen racisme te ontwikkelen en de discriminatie op de terreinen onderwijs, wonen, gezondheid, strafjustitie, politieke participatie en migratie” te beëindigen.

In de persmededeling over de resolutie proberen de schrijvers hun regressieve wetsvoorstel in het licht van toenemende Afrobische aanvallen te rechtvaardigen. De EU-parlementariërs roepen ertoe op om het racistische, discriminerende en buitenlander-vijandige lijden van de Afro-Europeanen te erkennen, een gepaste bescherming tegen deze ongelijkheden te bieden, ook om te garanderen dat haatmisdaden onderzocht, strafrechtelijk vervolgd en bestraft worden.”

“Bovendien zou er met mensen van Afrikaanse komaf in de huidige financieringsprogramma´s en in het komende meerjarige financiële kader (2021-2027) meer rekening moeten worden gehouden.”

De agenda gaat zelfs nog verder. Zo dient er een einde gemaakt te worden aan de rassenprofilering, omdat “het veelvuldig gebruik van rassenprofielen en etnische profielen bij de strafvervolging, bij maatregelen tegen terrorismebestrijding en controle van de immigratie tot talrijke gewelddadige incidenten en doden zouden leiden, die gedurende de gevangenschap van de kennelijk Afrikaanse migranten optreden.” Aan deze praktijk moet een einde gemaakt worden.

De klap op de vuurpijl van deze resolutie is echter de roep naar schadeloosstelling vanwege misdaden tegen de menselijkheid tijdens het kolonialisme. “De resolutie dient de EU-instellingen en lidstaten ertoe aan te moedigen om onrechtvaardigheden en misdaden tegen de menselijkheid, die in naam van het Europees kolonialisme werden gepleegd, aan te pakken en te corrigeren.” Er worden bijvoorbeeld schadeloosstellingen voorgesteld zoals een openbare verontschuldiging en de teruggave van gestolen kunstvoorwerpen aan de landen van herkomst.

“Het parlement roept de EU-landen er bovendien toe op hun koloniale archieven vrij te geven om zodoende een omvattend perspectief op kolonialisme en slavernij in de curricula te vormen.” Dat zou een nog grotere geïndoctrineerde schuld in het onderwijssysteem tegenover de Europeanen betekenen, omdat in de laatste eeuw niemand uit de huidige maatschappij meer heeft deelgenomen aan deze zaken.

In de resolutie wordt eveneens beweerd dat de in Europa levende Afrikanen “blootstaan aan voortdurende discriminaties en zouden lijden onder diep verankerde negatieve stereotypes.” Er zouden signalen voor bestaan dan “Afro-Europese kinderen op school lagere cijfers krijgen dan hun blanke medeleerlingen. Ook zouden ze veel vaker vroegtijdig de school verlaten.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", Afrika, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Europa, Europees Parlement, EUSSR, Historie, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

40 reacties op Europees Parlement: Resolutie aangenomen betreffende schadeloosstelling voor kolonialisme en racisme

 1. trebor2110 zegt:

  Nou dat geld hoeven ze niet uit te geven want we kunnen gelijk de misdaden van de Afrikanen in Europa verrekenen .

  Geliked door 4 people

  • Fleckie zegt:

   Maar ook : ‘ de WIEDERGUTMACHUNG’ voor de christenen In hun harems, en. voor de gedwongen. werkzaamheden, die verricht werden, ten behoeve van de islamitische ‘slavenhouders’! , ( tot de dood er op volgde, of…zij voor een. behoorlijk te betalen bedrag, of op. …’borgtocht’. vrijgekocht konden worden!) *~*~*~*~*~*~*~

   Geliked door 1 persoon

 2. trebor2110 zegt:

  onder het mom van nieuwe huizen want die hebben we tekort , maar ondertussen er gelijk even een paar statushouders tussen plaatsen , moeten de woonwagenbewoners die er al 30 jaar staan weg . Statushouders brengen de gemeente geld van uit Den Haag in het laatje .
  http://www.varnws.nl/artikel/lezersnieuws/57670/actie_met_petitie_voor_woonwagenbewoners_in_zwanenkamp__?fbclid=IwAR2zlQf4lQP0GhdpPNVXdpACysf9spwI3yF6lWjpWYN7IGgp9Q2SgmAqrGk#.XKOiRdIzbcs

  Like

 3. Marc zegt:

  Ze hebben gelijk: ik eis excuses van de Turken en Arabieren voor de vele miljoenen blanke slaven die ze gemaakt hebben.

  Zo nu en dan kom je tussen Turken en Koerden knalblonde en blauwogige nazaten tegen. Als je weet dat blond recessief is, dan weet je ook dat zowel moeder als vader drager van deze genen moeten zijn. Dat is een aardige indicatie hoe wijdverbreid blanke slavernij moet zijn geweest.

  Maar natuurlijk ook de tot slaaf gemaakte Afrikanen door de Arabieren, dat in zijn totaliteit de westerse slavernij overtrof. Belangrijk natuurlijk te weten dat er geen zwarte nazaten in deze landen te vinden zijn omdat alle mannen gecastreerd werden!

  Geliked door 1 persoon

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Herkoloniseren is de enige manier om deze profiteurs aan het werk te krijgen.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Zijn de. CHINEZEN. daar al niet mee bezig?! Investeringen.? ~*~*~*~*~*~*~

   Geliked door 1 persoon

   • fleckie zegt:

    Of doen de Chineen …ALLES…met. EIGEN! VOLK?… ( net zoals , wat opmerkelijk was, in Spanje, in BENIDORM, en waarschijnlijk. ook, in andere toeristenplaatsen?!*~*~*~*~*~*~*~

    Like

   • fleckie zegt:

    Aanvulling: op ejbron, 13.7.2014, onder ‘wat onze media verzwijgen’ no. 22, uit ‘der Spiegel’: .. no25/1992 !! .”PEKINGS KP-Kapitalismus’.*~*~*~*~*~*~*~

    Like

   • fleckie zegt:

    Nog een Aanvulling: op ejbron,21.8.2017, onder ‘AFD. wil alle nieuwe ‘asielzoekers ‘terug sturen naar Afrika’. No.18. ::…( ‘Zuid-Koreaanse regering. exporteert. overbevolking,). uit ‘ het Vrije Volk’, 9.4.1987!! .*~*~*~*~*~*~*~

    Like

 5. fleckie zegt:

  Hola, hoe zit het dan met de zogenaamde ‘ontwikkelingsgelden’ die jaar na jaar ‘gesluisd’ zijn, ( o.a. nog eventjes geleden. door madam Kaag, van d66′ ( ettelijke miljoenen), dan moeten die op zijn minst 8 rijkste ‘heersers’. In Afrika dan, dan ook maar alles. TERUGSTORTEN!!!!!*~*~*~*~*~*~*~

  Geliked door 1 persoon

 6. Peter zegt:

  Als ze dan daarvoor maar hun eigen salaris gebruiken .

  Like

 7. jannes zegt:

  Zuid-Afrikaanse rassenwetten. Word er ook een europhobie wet aangenomen? Er zijn tenslotte ook ontelbare Europeanen afgevoerd door arabieren en afrikanen. Zal wel niet.

  Like

 8. Hovawart zegt:

  Hopelijk een herstelbetalingsregeling aan alle Nederlandse koloniën en handelsposten met rente, met terugwerkende kracht…..Het EP heeft grootse plannen met uw spaargeld.
  (het is niet te hopen dat de nazaten van kolonisten nu persoonlijk worden verplicht om bij te dragen aan de herstelbetalingen) maar het zal mij niet verbazen.

  Like

 9. Ruud zegt:

  Braakhelder…………..zeker stiekem bedacht door die zuipschuit om aandacht van hem af te leiden. Het wordt met de dag ondoenlijker om al het puin op te ruimen na de machtsovername door gezonde geesten.

  Geliked door 1 persoon

 10. Mary zegt:

  Ha ha Afro Europes kinderen krijgen op school lagere cijfers…….zou dat toevallig met dat IQ verschilletje van 35 of meer te maken hebben ten opzichte van blanke kinderen wat na grootscheeps onderzoek een feit bleek te zijn , haha.

  Geliked door 1 persoon

 11. Dr. Heinz zegt:

  Het moet juist helemaal anders!
  Heel Afrika moet onder het bewind staan van modern westers Europa.
  Maar niet dat EU!!
  Zorgen dat Afrika opgebouwd word, en dat kan alleen met de moderne westers Europa.
  Doordat modern westers Europa de regie krijgt, kan het nu ook eindelijk iets worden van Afrika!!
  Laat dat laffe achterbakse links volk maar thuis, zij hebben duizenden miljarden Euro’s in Afrika gepompt en zie…… werkelijk alles is bedorven door dat links volk!!
  Dan kan om de zoveel tijd die geboorte explosie ook eens gestopt worden, en geboorte beperking worden ingevoerd.
  Alle die hier ten onrechte zijn, kunnen dan ook zo retour eigen land, om hun eigen land mee te helpen op te bouwen!!
  In plaats van hier in ons Europa tot hun dood aan het staatsinfuus te zitten tot hun dood!!
  En omdat modern westers Europa het meeste niet doen inzake opbouw Afrika, hebben wij ook recht op de grondstoffen aldaar.
  Oja..de grenzen aldaar worden weer bewaakt wie er in wil en er weer uit gaat.
  Zo voorkom je ook dat Europa weer overspoeld wordt door kanslozen die alleen maar geld kosten!

  En wat dat betreft van die EU proleten…..
  Daar moeten wij zo snel mogelijk van af!!
  Héél snel!!!

  En dat FvD was tegen een NEXIT?

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   HET. ideale zou zijn, net als voorheen in China, hoogstens 2 kinderen, of. zoals de amerikanen. de. ‘ originele bewoners ‘. van dat continent! ……’behandelen.’ na het 2e. kind, vrouwen steriliseren , meteen na een bevalling?*~*~*~*~*~*~*~

   Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Sorry Dr Heinz maar Ik heb gezien wat er gebeurd als de westerling in Afrika gaat opbouwen.
   Net zo snel als de westerling komt bouwen breken die zwarten de zaak weer af.
   Er zijn veel particulire acties op touw gezet in Afrika en die kwamen redelijk van de grond maar zo gauw de blanken hun rug gedraaid hadden moesten de Afrikanen zelf het nodige onderhoud doen.
   Uiteraard kwam er niks van dat onderhoud en alles wat in jaren was opgebouwd was in enkele maanden naar de kloten.
   Neem van mij aan het was een verloren continent het is een verloren continent en dat zal het ook altijd blijven want er zit totaal geen positieve spirit in de Afrikaan.
   Het enige waar ze goed in zijn is corruptie en kinderen maken en als het zorgen voor kinderen een last word vertrekt papa om ergens anders weer op dezelfde manier van start te gaan.
   Samengevat; Lui Liederig en altijd op zoek om ergens van te profiteren.
   Het bewijs word dagelijks aangeleverd door de zogenaamde vluchtelingen die hier als vliegen op de honing potten zijn afgekomen

   Geliked door 1 persoon

   • fleckie zegt:

    Het zit in de aard van de Afro’s, er bestaat zelfs een liedje gezongen door getinte …. mannen,: de ‘ commodores:… .’ nightshift’, waarin ze zelfs zingen, waar een vriend i.p.v naar zijn werk, naar een ‘ander ‘home’ is! …………..(.dus …. het zit gewoon, in hun aard!!! , alleen schijnt men dat…(meestal) niet…te. onderkennen! in. onze landen!!?

    Like

 12. guusvelraeds zegt:

  Er zouden signalen voor bestaan dan “Afro-Europese kinderen op school lagere cijfers krijgen dan hun blanke medeleerlingen. Ook zouden ze veel vaker vroegtijdig de school verlaten.”

  Of toch iets van doen met het gemiddelelde IQ van onze negroïde medemens?

  Over de hele linie dysfunctioneren zwarten afgezet tegen Europese maatstaven en dit dysfunctioneren wordt verweten aan rascisme.

  Raar dat chinezen, vietnamezen, joden, indonesiërs nauwelijks last hebben van deze vermeende discriminatie. Integendeel op gegeven moment gaan deze etische minderheden gelijk op met de Europeaan en doen op praktisch alle maatschappelijke terreinen niet onder voor de Europeaan.

  Alleen de arme neger heeft last van rascisme.

  Getalsmatig waren er in de wereld geschiedenis meer blanke slaven (ook over veel langere periode) dan zwarte slaven.

  Alleen de zwarten blijven hangen in hun slachtofferschap omdat het een zeker verdienmodel is geworden.

  https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/10669/omvang-christenslavernij-onderschat.html

  Geliked door 1 persoon

 13. Heniusz zegt:

  Wat is dat toch een heerlijke organisatie, dat €uropees Parlement (Wel natuurlijk het juiste vakje kleuren in Mei!!), altijd in de weer met volstrekte nonsens. Herstelbetalingen? Trekken we toch mooi eerst die biljoenen “ontwikkelingshulp” af, blijft er onder de streep weinig over. Dan “structureel racisme” lijkt me helder, jezelf als Afrikaan niet aanpassen en net doen of je thuis bent (Net artikel over de “treinaanrander” gelezen… ) loop je het risico dat men dan niet direct op je zit te wachten. Paar recente zeldzame gevallen van “bedreiging” persoonlijk waren overigens ook van dergelijk onaangepast tuig.

  Geliked door 2 people

 14. Pietersen zegt:

  ‘Met overweldigende meerderheid’. Typisch gevalletje “Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt”.
  Gauw opheffen dat EU gedrocht.

  Geliked door 2 people

 15. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Het Europees Parlement heeft zich met een unieke resolutie beziggehouden, waarin herstelbetalingen voor “misdaden” worden geëist, die gepleegd werden in de periode van het Europees kolonialisme in Afrika.”

  De grootste misdaad die begaan is door de koloniale mogendheden ten opzichte van de gekoloniseerde landen in Afrika is het beëindigen van die kolonisering. Door die landen de onafhankelijkheid te verlenen zijn ze, een voor een, in de armoede gestort. Nu, vijftig, zestig jaar later plukken we er de wrange vruchten van. Heel Afrika loopt over van de natuurlijke hulpbronnen en nu blijkt dat de Afrikanen er zelf niets mee kunnen. Het gebeurt namelijk niet vanzelf, terwijl je onder een boom uit je neus zit te eten. Er moet gewerkt worden en dat begrijpen ze niet.
  Zal ik vast mijn excuses aanbieden voor deze racistische uitlating?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 16. Jules Vismale zegt:

  Stuur anders onmiddellijk al die Afrikanen in Europa die hier zogenaamd blootstaan aan “racisme, xenofobie, discriminatie” et. allemaal naar dat Europese Parlement toe opdat ZIJ daar mooi al die schadevergoedingen uitbetalen! En gaat dat kutparlement hierna ook schadevergoedingen uitbetalen aan joden, zigeuners, homo’s, lesbies en zogenaamde “Rechtsextremisten” die al door de gehate islam worden bedreigd!
  Racisme is net zo oud als het antisemitisme en dat krijg je in geen decennia zomaar uit talloze mensen en vooral niet als je vreemden boven anderen verkiest! Dat parlement betaalt anders gewoon al die schadeloosstellingen uit hun eigen zak en NIET aan dat van de Europese burgers die de gehate EU hierdoor nog veel meer gaan haten en volkomen terecht!

  Geliked door 1 persoon

 17. BigLJohn zegt:

  Rutte vond een nieuwe manier uit voor extra belastingen; Klimaatbelasting. De E.U. heeft nu ook al zoiets; Herstelbetalingen aan Afrika. Binnenkort zullen wij geen portemonnee meer nodig hebben, want er zal geen rooie cent meer over blijven. Al onze inkomsten zullen verdwijnen naar den Haag en Brussel !

  Geliked door 2 people

 18. bozeoudeman zegt:

  Ja dat krijg je van al die mensen die altijd thuis blijven zitten omdat het toch niets uitmaakt, de Sargentini’s en Timmerfransen hebben zo vrij spel. Het zal nog veel erger worden, slavernij staat voor de deur, de blanken moeten de zwarten en islamieten dienen, pas dan zijn de Sylvana’s en gestoorde witjes aanhang tevreden.
  U krijgt allen een ‘vluchteling’ of ‘immigrant’ in huis die u moeten dienen, uw huis is dan hun huis en u bent slaaf. Dit alles dank zij de zwaar autistische jongeling die op zijn zeventiende wist dat hij premier van Nederland wilde worden, zoals een andere autist Duitsland onder haar laarzen wilde vertrappelen.
  En wat doet het leeuwendeel van het volk? Het volk neust in catalogi om hun vakantie naar Japan te boeken. Geef het volk naast vakanties naar verre oorden omdat de buren er al zijn geweest, verder veel soort ordinair John de Snol amusement, dan is het volk tevreden, het stemt braaf dat wat de gestoorde bovenmeester zegt dat het stemmen moet en loopt in het gelid mee richting slachthuis.
  Waarom anders is dat getikte blok van linkse moraalridders en van verrijking dromende christelijke dwazen en andere idioten nog steeds in de meerderheid? Goh waarom zou ik geen enkel vertrouwen meer hebben in de toekomst?
  Bij de goede kant gaat alles veel te traag, bij de EU kwaadaardige kant gat alles in een razend tempo, binnen tien jaar zijn wij slaven en zit de schoft Timmermans op een Caraïbisch eiland te genieten van zijn bij elkaar geharkte en via zijn baas Soros verkregen miljoenen, klinkt bekend nietwaar, is al vaker gebeurd, maar de mens leert duidelijk niet van de geschiedenis.

  Like

 19. kampersrene zegt:

  Die Europese kolonisatie van Afrika was inderdaad verschrikelijk voor die arme negers…..want van den blanke man leerde zij en moesten zij werken inplaats van met hun lamme kl…onder de schaduw van een bananenboom te luieren…..maar ze namen wraak ….ze vonden het woordje “racisme” uit…en met succes …. zelfs het Euro parlement eiste een schadevergoeding….onlangs bij Bron zag ik een kaart met hun ondergrondse rijkdommen…..maar daar moet je iets voor doen voor dat te ontginnen…..maar als ge liever onder de schaduw….enz enz

  Like

 20. koddebeier zegt:

  Dat schrijven ze maar af van die miljarden aan ontwikkelingshulp die we al jaren en jaren in die Afrikaanse bodemloze put storten !!

  Like

 21. koddebeier zegt:

  Nexit Nu !!

  Like

 22. Groene Leeuw zegt:

  De enige grove blunders die wij in Europa als naties hebben gemaakt, dat zijn er drie: Het opgeven onder druk van de VN en de VS van onze kolonién, lid worden van de EEG, de voorloper van de EU dat is opgegaan in de EU, en ons laten vastleggen in allerlei vluchtelingenverdragen en verdragen voor ontwikkelingshulp, tot het meest idiote aan toe. We hadden NÓÓIT moeten toegeven aan het opgeven van Nederlands-Indie en Nieuw-Guinea en die verdragen niet moeten tekenen. Frankrijk, het land dat een permanente zetel in de VN heeft, heeft zijn overzeese gebiedsdelen behouden. Dankzij hun macht en zetel.

  Like

 23. Hovawart zegt:

  De Linksche Looney Brigade heeft wederom de racismekaart getrokken, inspelen op het schuldgevoel van eerzame burgers, het onfatsoenlijk bestempelen als men niet geeft aan de arme kindertjes (topsalarissen van NGO-directieleden en megakantoren in Geneve), en het sentiment laten bespelen door de linksche media en het onderwijs in een linksche politieke vorm van onvervalste neringziekste.

  Like

 24. IkBenHet zegt:

  Betekent dit nu dat ik schadeclaims kan neerleggen in Italië (want Romeinen), Spanje (want 80-jarige oorlog) en toch nóg maar eens Duitsland (want 5 jaar bezetting) !? Verdere suggesties zijn welkom. Misschien kunnen wij een collectief vormen zodat één advocaat de miljoenen voor ons binnen kan harken.

  Like

 25. Steven zegt:

  De strafjustitie mag allochtonen straks helemaal niet meer vervolgen en Opsporing Verzocht moet ook maar van de buis….want dat is wel erg discriminerend al die misdaden die ze plegen… dat kan echt niet.

  Like

 26. Sjun Demartelaere zegt:

  Tijd voor een jarenlange politieke afrekening. Stem ze weg uit alle parlementen om te voorkomen dat er nog slechts een onbeschaafde weg overblijft om orde op zaken gesteld te krijgen.

  Like

 27. Jan zegt:

  Op valreep nieuw baantje voor omstreden EU-topambtenaar
  Martin Selmayr buitengewoon adviseur van voorzitter Jean-Claude Juncker

  De omstreden secretaris-generaal van de Europese Commissie, Martin Selmayr, is benoemd tot buitengewoon adviseur van voorzitter Jean-Claude Juncker. Hij gaat Juncker bijstaan met “alle strategische kwesties” in de EU….
  …..
  https://tpo.nl/2019/07/24/op-valreep-nieuw-baantje-voor-omstreden-eu-topambtenaar/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s