Salvini leidt Italië naar confrontatiekoers

Screenshot_118

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en chef van de partij LEGA, Matteo Salvini (foto), wil de eurosceptici in de hele EU omvormen tot een sterke politieke kracht en het establishment van de eurocraten uitdagen.  

Contra magazine

Matteo Salvini schaart niet alleen in Italië zelf steeds meer aanhangers om zich heen, maar in toenemende mate ook in andere delen van de Europese Unie. Aan zijn kant staan al Marine Le Pen, Viktor Orbán en Heinz-Christian Strache. Ook de Duitse AfD zal in deze EU-kritische fractie vertegenwoordigd zijn, zeer waarschijnlijk zullen andere partijen en politici volgen.

Zijn partij, de LEGA, is in de peilingen de hoogte ingeschoten en heeft de dynamiek tussen haar en de coalitiepartner “Vijfsterrenbeweging” omgedraaid. Het is een coalitie, die het politieke establishment in Europa bang maakt, omdat ze niet op de traditionele links-rechts-indeling is gebaseerd. Het is een breed opgezette populistische beweging, die zich gezamenlijk op de val van het corrupte, corporatistische systeem concentreert, wat de meeste westelijke regeringen betreft.

En sinds de machtsovername verleden jaar vonden er meerdere pogingen plaats om een wig tussen de zogenaamd niet bij elkaar passende partijen te drijven. Die zijn allemaal mislukt. Een reden daarvoor was de toenemende populariteit van de LEGA en Salvini.

Salvini en zijn partner in het populisme, Luigi di Maio, zien in de verkiezingen voor het Europees Parlement een eerste grote test voor hun regering. En zoals het er naar uitziet, zullen ze de test doorstaan, hoewel de LEGA de “Vijfsterrenbeweging” zal inhalen.

Vooral echter zal Salvini het lukken om een sterke Europese politieke kracht te vormen, die tegen de op dit moment overmachtige Duits-Franse as op kan. Een as, die aandringt op een verdere centralisering van de EU en tot doel heeft de Europese Unie om te bouwen tot een Europese superstaat. Een doel, dat in veel Europese landen door de mensen wordt afgewezen, omdat zij weten dat dit met het oog op de intenties van de heersende politieke elites niet in hun beste belang is.

Het kan Salvini lukken om met een forse confrontatiekoers tegen Parijs, Berlijn en Brussel en met enkele sterke geallieerden kriskras over het continent verdeeld aan te zetten tot een hervorming van de politieke structuren van de EU en daarbij eveneens een compromis met Rusland en China te vinden in plaats van de door de trans-Atlantici geforceerde agressieve koers mee te dragen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", belangenverstrengeling, Berlijn, Brussel, Elite, establishment, EU-critici, Europa, EUSSR, gezond realisme, Italië, LEGA, Nationalisme, Parijs, Patriottisme, soevereiniteit, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

5 reacties op Salvini leidt Italië naar confrontatiekoers

 1. M. zegt:

  Goed bezig.
  Gezond verstand tegen destructieve waanzin van de EU waar geen mens gelukkig van word en ook niet zal worden is een goede zaak die breed gesteund zou moeten worden.
  De EU is opgericht door gewetenloze ellendelingen voor een nog ellendiger doel.

  Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Hoera Salvini, doorgaan. Succes. Het Geert, doe ook mee, dit je kans. Op baudet hoef je niet te rekenen, die staart zich blind op de 2e kamerkleuterklas waarin hij zo graag wil meedoen

  Geliked door 4 people

  • Nemesis zegt:

   Mee eens, PVV zou zich hierbij moeten aansluiten. De oude Le Pens antisemitisme is iets uit het verleden. En wordt in de huidige partij van Mariane le Pen niet meer getolereerd

   Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Het gaat in feite over de dictatuur van de EU of de samenwerking van soevereine Europese staten, zo simpel is het.

  Like

 4. Perfide Albion zegt:

  In een echte Unie zonder nationalisme zou een Nederlander als ik gewoon kunnen stemmen op Salvini.

  Nu heb ik natuurlijk Geertje en zijn PVV maar anders zou het toch echt een stem voor Mateo zijn!

  Lang leve Italië! Lang leve Nederland! Lang leve het Nationalisme! Dood aan het socialisme..! Dood dood dood aan het socialisme! Dat moet het motto van ons zijn voor deze eeuw.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s