AfD wil “doorn in het vlees” van de eurocraten zijn

Screenshot_9

(Vertaling: E.J. Bron)

“We willen de EU begrenzen en hervormen. We zijn hier niet naartoe gekomen om vrienden te maken. We zijn hier naartoe gekomen om een doorn in het vlees van de eurocraten te zijn”, aldus de AfD.

epoch times

In het Europees Parlement is een nieuwe fractie gevormd. Ze draagt de naam “Identiteit en Democratie” (ID) en bestaat uit partijen die tot het rechtse spectrum worden gerekend.

De AfD in het Europees Parlement schreef betreffende de oprichting van de nieuwe fractie, waartoe de AfD zal behoren, vanmiddag op Twitter:

“Op een persconferentie stelden we vandaag onze nieuwe fractie ´Identity and Democracy´ voor. We willen de EU begrenzen en hervormen. We zijn hier niet naartoe gekomen om vrienden te maken. We zijn hier naartoe gekomen om een doorn in het vlees van de eurocraten te zijn.”

 De ID zal 73 van de 751 zetels in het parlement krijgen. Het voorzitterschap wordt overgenomen door Marco Zanni van de Italiaanse Lega. Zijn plaatsvervangers worden de chef van de AfD, Jörg Meuthen, en Nicolas Bay van het Franse Rassemblement National (RN) zijn.

De partijen van de nieuwe fractie zijn de Lega met 28 zetels, het Rassemblement National met 22 zetels en de AfD met 11 zetels, de FPÖ (Oostenrijk) met 3 zetels, het Vlaams Belang (België) eveneens met 3 zetels, de PS (Finland) en de SPD (Tsjechië) met elk 2 zetels en de Deense Volkspartij en de Conservatieve Volkspartij (Estland) met elk 1 zetel.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", AfD (Alternative für Deutschland), EU-critici, Eurofielen, Europa, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme. Bookmark de permalink .

Een reactie op AfD wil “doorn in het vlees” van de eurocraten zijn

  1. Thomasson zegt:

    Het is jammer dat Forum voor Democratie niet erbij hoort. Dan had deze partij in Europese verband waarde gehad. Nu dat het op de schoot van de VVD zit, is haar bijdrage tot nul gereduceerd. Het blijft bij de oude boel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s