CSU-basis verhindert islamitische burgemeesterskandidaat

Screenshot_49

(Door: “Eugen Prinz” – Vertaling: E.J. Bron)

Of deze beslissing van lange duur zal zijn?

Je hoeft geen profeet zijn om te voorspellen dat de plaatselijke CSU in de gemeente Wallerstein in Zwaben in de deelstaat Beieren de komende dagen in het hele land voor krantenkoppen zal zorgen.

PI News (2)

Georg Kling, de plaatselijke voorzitter van de CSU, wilde de 44-jarige Sener Sahin, een ondernemer met een Duits paspoort en Turkse wortels, bij de gemeenteraadsverkiezingen op 15 maart als burgemeesterskandidaat laten aantreden. Donderdag aanstaande zou hij door de plaatselijke CSU genomineerd hebben moeten worden. Sahin is getrouwd met een uit een christelijke familie afkomstige vrouw en heeft twee kinderen. Of die gedoopt werden of opgevoed worden in het islamitische geloof is niet bekend.

CSU-leden gaan dwarsliggen

De eigenaar van een machinehandel ging akkoord met de kandidatuur, nu ontbrak alleen nog de toestemming van de plaatselijke CSU. Maar in plaats van toestemming te geven, vonden er heftige protesten vanuit de basis tegen de kandidatuur plaats. Een moslim en de Christelijk-Sociale Unie (CSU) passen niet bij elkaar, vonden enkele partijleden en kregen blijkbaar de meerderheid aan hun kant.

Voorzitter Kling is zwaar teleurgesteld. Hij vertelt dat er sinds de bekendmaking van het voorstel in december in delen van de partij zwaar verzet tegen de sollicitatie geweest zou zijn. Enkele CSU-kandidaten voor de gemeenteraad hadden zelfs met hun aftreden gedreigd als Sahin burgemeesterskandidaat zou worden.

Sahin gaf toe aan de druk van de basis

De protesten uit de eigen gelederen werden uiteindelijk zo groot, dat Sahin afstand had genomen van zijn kandidatuur voor de burgemeesterspost, zoals hij gisteren op vragen meedeelde:

“Ik heb vanaf het begin gezegd: als de leden niet achter me staan, dan doe ik het niet.”

Hij zou niet willen dat de plaatselijke CSU hier kapot aan zou gaan, aldus Sahin verder. De voorzitter van de plaatselijke CSU, Georg Kling, zei over de mislukte sollicitatie:

“Wij zijn een dorp en we zijn nog niet zover.”

De CSU-afdeling Wallerstein zal bij de gemeenteraadsverkiezingen op 15 maart geen andere kandidaat opstellen.

Commentaar:

De schrijver gaat er van uit dat deze zaak door te verwachten echo in de media pas echt op gang komt. De partijleiding in München zal dit verwoestende signaal aan de islamitische CSU-stemmers niet zomaar accepteren. Het worden dus spannende dagen, waarin de conservatieve krachten in de CSU waarschijnlijk meer veren zullen laten, want voorzitter Söder kent de kiezers van de toekomst en zal er alles aan doen om de daar aangerichte schade te beperken.


Daartegenover staat de “Conservatieve Bewustwording”, de Beierse tak van de “Waardenunie”. Voor deze groepering zou nu het uur van standvastigheid aangebroken kunnen zijn, want de partijbasis in Wallerstein heeft geen ongelijk: een islamitische burgemeesterskandidaat is niet te bemiddelen bij veel christelijke partijleden. Daarvoor zou de CSU haar naam moeten veranderen. De zaak Sahin heeft het in zich om te leiden tot een richtingenstrijd binnen de CSU. Een richtingenstrijd die al lang noodzakelijk is, opdat de kiezers weten waar ze in het vervolg bij de CSU aan toe zijn.

En Sener Sahin? Hem is niets te verwijten. Zijn beslissing verdient respect.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Eugen Prinz”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, belangenverstrengeling, burgermoed, christendemocraten, cultuurrelativisme, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Moslims, Multiculti, Naïviteit, political correctness, Rotzakken, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op CSU-basis verhindert islamitische burgemeesterskandidaat

  1. droevige mof zegt:

    Dit lijkt op een testballon die op precies het juiste moment wordt opgestart. Het resultaat is volledig open. De steun die de Beiernaren tot nu toe van de Oostenrijkers hebben gekregen, is helaas kort (Kurtz) geweest. Maar ze zijn koppig en anti-Pruisisch, dat is zeker.

    Like

  2. J. C. Th. Köhler zegt:

    Beiernaren wonen toch in Beiernarië? Zouden er dan in Beieren geen Beiers wonen? 🙂
    Moet een grapje zijn zeker, Droevige Mof?

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

    • droevige mof zegt:

      De moffenaar had zijn twee correctieprogramma’s deepl en reverso context uitgeschakeld. Want zonder artificial intelligence spreek ik alleen Steenkolenduits en een beetje Limburgs.
      Maar de inhoud is niet AI, maar mezelf. Hopelijk.

      Like

  3. karton zegt:

    @ droevige mof.
    Moet zijn : Steinkohlendeutsch !
    Ik begrijp nú, dat sommige reaguurders meer op de gebruikte taal letten als op de inhoud van de reacties, jammer.
    (trouwens : IK begreep uw reactie van 5-1-2020 van 13.33 u. wel !)

    Like

    • J. C. Th. Köhler zegt:

      Tegenwoordig ga ik niet meer op élke taal- of typefout in. Anders zou ik ook gewezen hebben op het: “als op de inhoud etc.” waar het “dán op de inhoud” moet zijn.
      Maar als iemand die zich Droevige Mof noemt het over Beiernaren heeft, kan ik het niet laten. Overigens heb ik de reactie óók begrepen. Ik heb nl. op de BLO een module Begrijpend Lezen gevolgd.

      j.c.th.kohler@ziggo.nl

      Like

Plaats een reactie