Polen wijst EU-dwang af: Geen homohuwelijk en kinderadoptie

Screenshot (33)

(Vertaling: E.J. Bron)

De volle laag uit Polen tegen de EU: minister van Justitie Zbigniew Ziobro wil zich niet door Brussel laten dwingen om huwelijken van homoseksuelen wettelijk toe te staan. De EU wil dat doordrukken via een mechanisme, dat de verstrekking van EU-geld verbindt aan de naleving van de Brusselse wetten. Anders is er sprake van besnoeiingen. Hongarije heeft hiertegen al een veto uitgesproken.

Blick Oostenrijk

Onacceptabele chantage

“Er bestaat een reëel risico dat we terechtkomen in een situatie, waarin de EU ons ertoe dwingt om de zogenaamde homohuwelijken met het recht op adoptie van kinderen in te voeren”, zei hij tegenover de media.

Daarmee zou men onder geen enkele omstandigheid akkoord kunnen gaan. De EU wil zodoende voor zichzelf de mogelijkheid creëren om “willekeurig” betalingen van miljarden euro´s te blokkeren. Dat de EU permanenten haar eigen recht schendt, is daarentegen geen probleem. Bijvoorbeeld ook nu bij de actuele begrotingsonderhandelingen, waarin Brussel het recht op eigen belastinginkomsten wil verkrijgen, wat volgens EU-recht niet is toegestaan.

In Polen niet toegestaan

De Poolse conservatieve partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) zit sinds vijf jaar in de regering. Huwelijken van homoseksuelen zijn in Polen volgens de wet niet toegestaan. President Andrzej Duda (PiS), die onlangs de verkiezingen won van zijn links-liberale concurrent, zei al in de verkiezingscampagne dat hij niet zou instemmen met de adoptie van kinderen door homoseksuele stellen. Ook niet dat op scholen over de rechten van homoseksuelen wordt onderwezen. De LGBT-gemeenschap klaagde erover als “staatsvijand” te worden neergezet.

Ongeliefde Visegrád-landen

Vooral Nederland en enkele andere EU-landen willen het omstreden bestraffingmechanisme onder de dekmantel van de democratie in het besluit over de begroting voor de komende zeven jaar opnemen. Zij schuiven vooral de Visegrád-landen Polen, Tsjechië, Hongarije en Slowakije in de schoenen de “democratische waarden” van de EU te ondermijnen. Daarvoor dienen ze met geldkortingen bestraft te worden. Hongarije heeft haar veto tegen dit mechanisme uitgesproken en blokkeert daarmee o.a. de voorgang van de huidige begrotingsonderhandelingen.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, moralisme, nieuw fascisme, Polen, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Visegrad-landen, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

6 reacties op Polen wijst EU-dwang af: Geen homohuwelijk en kinderadoptie

  1. Steven zegt:

    Respect voor die oostblok landen. Laat de EU maar de teringtyfus krijgen met hun dictoriaal gedrag!
    Hier in NL hebben ze alleen maar slappe knieën beleid, wat alleen maar gericht is op het sponsoren van de hele wereld en het uitmelken van de eigen bevolking!

    Deze oostblok landen zijn straks nog de enige vluchtlanden voor de blanke bevolking die ze hier proberen uit te roeien!

    Geliked door 1 persoon

  2. Hovawart zegt:

    U leest het goed “de verstrekking van EU-geld verbindt aan de naleving van de Brusselse wetten” en daarom moeten alle lidstaten financieel afhankelijk worden van Brussel, ik noem dat corruptie.
    De reguliere afbraak door de Linsche Looney Brigade bepaalt straks hoeveel u mag bijdragen (moet betalen) om in de EU te mogen leven……..wetende dat de Socialisten Niet Met Andermans Geld Om Kunnen Gaan en dus Nooit Genoeg Geld zullen hebben om met een reële begroting uit te kunnen komen, Brussel is Een Schip Van Bijleg, Dat levert niets op en kost alleen maar meer geld………en meer, en onze economie zal steeds verder door een dieper dal gaan, en de politiek u maar aanmoedigen om uit het dal te klimmen……langer doorwerken! en lagere pensioenen.
    Wie zal dat gaan betalen, wie zal dat betalen, zoete lieve Gerritje?
    Den boer die wij gaan halen, zoete lieve Gerritje, den boer die wij gaan halen, zoete lieve meid.
    Dit bestuur valt met werken niet te verdienen….. Arbeid Adelt (van hard te werken word je een nobeler/beter mens) maar de werkeloosheid in de EU stijgt ongekend en dus het risico dat er binnenkort dat nobelheid niet meer bestaat…….en wie gaat er dan de rekeningen betalen….zoete lieve Gerritje van zijn spaargeld?

    Geliked door 1 persoon

  3. Cathja zegt:

    Ik hoop vooral één ding, en dat is dat de Visegrad-landen voet bij stuk houden, en hun eigen koers blijven varen. Deze landen hebben veel te lijden gehad van overheersing tijdens het communisme, en zijn blij dat ze nu in vrijheid kunnen leven, hoewel er nu toch ook weer aan die vrijheid gesleuteld wordt.
    Brussel heeft niets te willen; de EU is een politieke unie geworden, een machtsblok, en de meeste lidstaten zijn in hun duistere plannen met Europa getrapt. Als je de boel bedriegt, dan moet je geen dreigende taal uitslaan richting landen die het met het EU-beleid oneens zijn.

    Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      ja dat is waar in de CCCP tijden

      en toen dachten ze te ontsnappen ,AANSLUITEN BIJ DE EU WHAHAHAA

      en nu kwamen ze eracher ,dat ZELFS de CCCP dus beter was

      en de RF 100 x beter als/DAN de SS EU in brussel

      DAAROM LIGGEN ZE NU ZO DWARS

      THEY WERE LIVING IN OUR FUTURE

      AND IT DID NOT WORK

      OOM GORBATCHOV

      Like

  4. Ravian zegt:

    En hier zien we dan het werkelijke doel van de Corona miljarden; deze moeten enerzijds als breekijzer dienen om de Visegrád landen mee in het EU keurslijf te dwingen, en anderzijds als Sinterklaas geld voor socialistische zuiderse pro-EU regeringen, om deze laatste in het zadel te houden.
    Met Corona heeft het, zoals iedereen die nog over een functioneel stel hersenen beschikt al wist, allemaal niets te maken.
    Waar het alles mee te maken heeft is met het realiseren van de EUSSR.

    Geliked door 1 persoon

  5. Joannes den Hollander zegt:

    Homoseksuelen zullen er altijd zijn. In een beschaafde maatschappij wordt dat net als andere genetische afwijkingen gewoon aanvaardt. Om door te drammen alsof dat de normaalste zaak van de wereld is vind ik persoonlijk te ver gaan.
    Ik kreeg vanmiddag de Defensiekrant binnen. Staat ook weer zo’n propaganda artikel in dat homoseksualiteit en andere seksuele afwijkingen binnen de krijgsmacht de normaalste zaak van de wereld is.
    En zich dan maar afvragen waarom de uitstroom zo groot is.
    https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2020/29/04_shk-pride_29

    Like

Plaats een reactie