“Nu staat de stabiliteit en veiligheid van de hele EU op het spel”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Poolse regering probeert de bestorming door illegale migranten aan de EU-buitengrens te stoppen. Volgens de Poolse autoriteiten bevinden zich tussen 3000 en 4000 migranten in het grensgebied naar Wit-Rusland. De Poolse minister-president vindt drastische woorden.

De Poolse minister-president Mateusz Morawiecki (foto) ziet de EU door de aandrang van duizenden migranten aan de Poolse grens met Wit-Rusland in gevaar. “Nu staat de stabiliteit en veiligheid van de hele EU op het spel”, verklaarde Morawiecki vandaag op Twitter. De regering in Minsk wees ondertussen beschuldigingen van de hand doelbewust te zorgen voor de aandrang van migranten aan de grens.

De EU-landen Polen, Letland en Litouwen meldden in de afgelopen maanden duizenden illegale grensoverschrijdingen uit Wit-Rusland. Maandag deelde een woordvoerder van de Poolse regering mee dat zich 3000 tot 4000 migranten in de buurt van de Poolse grens verzameld zouden hebben. De EU beschuldigt de Wit-Russische president Aleksanr Loekasjenko ervan met opzet mensen uit het Midden-Oosten naar Wit-Rusland en naar de grens met de EU te laten brengen.

“De afsluiting van de Poolse grens is ons nationaal belang”, verklaarde Morawiecki. Maar “deze hybride aanval van het regime van Loekasjenko is tegen ons allen gericht””. Polen zou zich niet laten intimideren en “de vrede in Europa gezamenlijk met onze partners van de NAVO en de EU verdedigen”.

De EU vermoedt dat Loekasjenko met zijn optreden vergelding wil uitoefenen voor Brusselse sanctiebesluiten. De EU had de sancties in reactie op het neerslaan van de tegen Loekasjenko gerichte democratieprotesten opgelegd, die na diens omstreden herverkiezing in augustus 2020 waren begonnen.

“Het Wit-Russische ministerie van Defensie beschouwt de beschuldigingen als ongegrond”, verklaarde de regering in Minsk vandaag. Ze beschuldigde Polen ervan de spanningen “opzettelijk” te verscherpen.

Seehofer verlangt hulp van de EU in de vluchtleningenruzie met Wit-Rusland

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) heeft inmiddels de EU om ondersteuning voor Polen en Duitsland verzocht. “Dat kunnen Polen en Duitsland niet alleen aan”, zei Seehofer tegenover de “Bild-Zeitung”. Alle EU-landen zouden nu één lijn moeten trekken, omdat de Wit-Russische machthebber zou proberen de lotgevallen van de vluchtelingen te gebruiken “om het Westen te destabiliseren”.

“We moeten de Poolse regering bij de beveiliging van de buitengrens helpen. Dat zou eigenlijk de taak van de Europese Commissie zijn. Aan haar appelleer ik nu dat ze actief wordt”, zei de minister van Binnenlandse Zaken. Hij beschuldigde Loekasjenko ervan de beelden van vluchtelingen en vluchtende kinderen aan de grens “doelbewust geproduceerd en ingezet” te hebben. Loekasjenko zou daarbij door de Russische president Vladimir Poetin ondersteund worden.

Polen zou tot nu toe goed gereageerd hebben, zei Seehofer, en verwelkomde de bouw van een grensinstallatie. “Ik zeg jullie dat we de beveiliging van de grenzen nodig hebben. Dan moeten we Polen ook openlijk ondersteunen. We kunnen hen er niet voor bekritiseren dat ze met toegestane middelen de buitengrens van de EU beschermen”, zei de minister van Binnenlandse Zaken. “Natuurlijk niet met gebruik van vuurwapens, maar met andere mogelijkheden, die er immers ook zijn.”

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op “Nu staat de stabiliteit en veiligheid van de hele EU op het spel”

 1. karton zegt:

  Polen stuurt nog eens 12.000 militairen maar de grens met Belarus om 3 à 4000 “vluchtelingen tegen te houden ! Advies mijnerzijds : traangas en rookgranaten aan de Poolse kant van de grens afsteken bij een briesje uit ‘t westen !

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Dat deze pesterijen gaan escaleren is duidelijk. Als Putin daarbij de kant van Minsk gaat kiezen, dan zijn de rapen gaar en ligt WO3 in het verschiet.
  En dat allemaal als indirect gevolg van de islamitische invasie. Dat Satangebroed moet gewoon weg uit Europa, desnoods met een handje hulp.

  Geliked door 2 people

 3. Hebk zegt:

  De EU is als een weekdier ! ze laten zich overlopen door profiteurs die net zo lang aan het sociale infuus geld gaan liggen zuigen totdat alles instort omdat het onbetaalbaar wordt…. Ze staan erbij en kijken ernaar en doen vervolgens niets

  Like

  • Hebk, ik kan het niet anders zien dan dat het een vooropgezette bedoeling van de EU ios om op deze wijze de landen van de eu zodanig te ontwrichten dat het hele sociale stelsel in elkaar stort. Als dat het geval is geeft de EU in Brussel het sein tot wederopbopuw maar dan naar de richtlijnen van de Gerat Reset. De voortekenen worden steeds zichtbaarder

   Geliked door 3 people

 4. waarom niet met vuurwapens herr Seehofer? Doet u dat teveel denken aan WO2? Wen maar aan het feit dat er geen enkele andere mogelijlkheid overblijft om deze georganiseerde aanvallen op de grens van Polen te stoppen. Dit is een regelrechte invasie en aantasting van de soevereiniteit van polen en daardoor een oorlogshandeling. Deze proxi-aanval door Belarous op Polen is een aanval zoals genoemd in artikel 5 van het natostatusverdrag, dus moet het verdrag in werking treden en natortroepen naar Polen om het gevecht aan te gaan om zodoende de soevereiteit van Polen veilig nte stellen. Maar herr Seejhofer, zoals we van u gewend zijn doet u aan pappen en nat houden en de kool en de geit sparen. De vijand spaart de kool niet en de geit ook niet. Ze worden allen opgevreten. En net als u languit op de bank ligt met een fles scnapps en braadworstr, vliegen bij de kogels door de kamer en in uw hoofd en bent u aan de beurt om geofferd te worden. Wat had u toch een succes met uw bemiddeling in het grensconflict.

  Geliked door 4 people

  • ronjaspers zegt:

   scherpschutter1943.angela “hitler” merkel heeft in het verleden 5 sterren bunkers laten bouwen onder alle belangrijkste duitse steden.Dus zullen die elite ratten wel een paar jaar veilig zitten als de pleuris uitbreekt in duitsland en europa.

   Like

 5. Claudia Millenaar zegt:

  Natuurlijk moet Polen ondersteund worden en hoezo geen gebruik van vuurwapens? Hoe moeten ze zich daar dan gaan verdedigen? Ik zie niet in waarom een grenshek sloper, niet een waarschuwingsschot om de oren mag krijgen. Genoeg is genoeg!

  Iedereen met een ook maar klein stukje goed verstand moet nu toch gaan begrijpen dat de grenzen van de EU ongebreideld open laten staan, diezelfde EU naar de afgrond zal brengen. Je kunt van de oorspronkelijke en meestal ook werkende bevolking niet blijven verlangen dit allemaal, veelal ook blijvend te moeten bekostigen.

  Kijk alleen naar de cijfers wat zich blijvend in de bijstand bevindt in NL. Daar waren deze sociale afspraken nooit voor bedoeld, die waren bedoeld voor mensen die bijdragen, maar soms door omstandigheden dat even niet konden. Niet om hier de halve wereld in de kost te moeten nemen.

  Geliked door 4 people

 6. delamontagne zegt:

  de migranten ,………” MIGRANTEN” ? ? ? ?…….., een beter woord zou zijn Indringers, illegale grensoverschrijders.
  Ze worden in lege ondergrondse parkeerplaatsen zolang gestald totdat zij door de Bilo-Russians naar de grens met Polen worden vervoerd.
  Ze kwamen naar Wit-Rusland met toeristen Visa en sommigen betaalden daar 1000-den Euros voor om naar de vleespotten in West Europa te worden begeleid.
  TIJDELIJK ONDERKOMEN in MINSK….

  https://video.twimg.com/ext_tw_video/1458007128694734858/pu/vid/464×688/bypN7wLPZyzkm_JU.mp4?tag=12

  Hierna gaan de hoogopgeleiden, Ingenieurs, physicy, IC- soiantes en verdere technici naar de grens.
  Een van de technici laat zijn praktijk-kunde al zien door de grens te willen openen.

  Geliked door 2 people

 7. Kees zegt:

  Vergeet niet dat dit nog steeds het gevolg is van Merkels’ woorden!

  Geliked door 1 persoon

 8. Henk der Niederlánder zegt:

  Hebben ze bij Epoch Times nog niet begrepen dat de veiligheid binnen de EU al jarenlang naar de gallemiezen geholpen is door de politiek.
  Welke veiligheid hebben ze het over bij Epoch Times.

  Like

 9. Jan zegt:

  Ronduit schandalig dat geen enkel land Polen helpt om de moordenaarsbendes, bedelaars, dieven, verkrachters, brandstichters, plunderaars, kinderlokkers, armoezaaiers tegen te houden

  Geliked door 2 people

 10. Jan zegt:

  Seehofer: “Natuurlijk niet met gebruik van vuurwapens…”

  Juist wel, blödes Arschloch!

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Seehofer: Hé Leute, geht einfach zurück und seid nicht so dumm und nervig! OK? Also abgemacht. Tschüsschen!

  Like

 12. Eppo zegt:

  Volgens de PvdA en VVD moeten We al die parasieten hier heen binnen halen in Nederstan .

  Geliked door 1 persoon

 13. saddy zegt:

  4000 moslims en de veiligheid van de hele EU staat op het spel?
  Broekers moest kortgeleden van soros toch haar mening bijstellen dat 120.000 (moslim-) tolken met familieleden alleen voor nederland al geen enkel probleem waren?

  De logica is hier dat soros in polen nog niet zoveel invloed heeft als in nederland en b.v. in malmo. De europese commissie is voor meer dan de helft bezet met soros-puppets dus die grenzen gaan echt wel open. Lucassen is al in stelling gebracht bv..

  Geliked door 1 persoon

 14. Qvic zegt:

  Dit gebeuren is van A tot Z door de EU zelf bekokstooft, want de EU wil graag Wit-Rusland inlijven bij de EU, daar heeft zij 4 miljard euro voor ingezet om een regiem wissel te werk te stellen. Er is geen rekening gehouden dat Wit-Rusland een alliantie is aangegaan met Rusland. Rusland boycot de EU nu met de gas voorziening. Hiermee legt de EU ook bewust druk op Polen in het kader van de zogenaamde vluchtelingen op te nemen. Wat het land absoluut niet wil en zo ook een soort van vergelding voor dat de rechtelijke macht van Polen die boven van de EU hebben geplaatst. Het is al met al een smerige zaak van de arrogante EU zelf, die deze pad stelling gecreëerd heeft.

  Geliked door 1 persoon

 15. vangie1206j zegt:

  De EU wankelt hè hè eindelijk.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   Gisteren heeft één van die gróte Nederlandse “lichten” (Rutte of Quag) gezegd dat er in de door Polen opgerichte grenshekken e.d. toch wél een deur moet zitten voor mensen die alhier ASIEL willen aanvragen !!
   Ik vermoed dat er plm. 7 à 8 asiel-aanvragers tussen dat gajes zullen staan, de restanten zijn állemaal toeristen die ff een kijkje komen nemen a.d. Poolse grens !
   Als de Nederlandse “regering” al niet als de meest belachelijke van Europa bekend staat, dan is dat nú wel het geval.
   Maar wacht………vanavond of morgen zullen de beide vogelverschrikkers Fransje Timmermans én Verhofstadt wel weer zéér onverwacht bij die grens arriveren om de “vluchtelingen” tot kalmte te manen en ze toe te zeggen dat ze binnenkort de EUSSR mogen binnentrekken, echter……….alléén als zij allemaal hun “weldoeners” zullen bedanken door op hen te stemmen !
   HOE GEK MOET IEMAND ZIJN OM TOT DE EUSSR-“LEIDING” DOOR TE DRINGEN ????

   Like

 16. Cindy zegt:

  Vreselijk! Nu worden mensen als breekijzer gebruikt! Mensen zijn geen wegwerp dingen!
  EU moet overleggen met de landen waar deze mensen vandaan komen. Per vliegtuig terug naar de landen van herkomst! Ondersteun ze in hun regio.
  Dit wordt zo een ongenadeloze onmenselijke slachtpartij!

  Like

 17. Bas zegt:

  Daar kom je nóóit meer vanaf…

  Gidi Markuszower
  @ferdgrapperhaus is de enige minister van veiligheid in de wereld die vrijwillig terroristen importeert.
  Normale ministers van veiligheid schakelen terroristen uit….
  Nederland gaat vijf Syrië-gangers repatriëren

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1102334549/nederland-gaat-vijf-syriegangers-terughalen?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter

  Nederland gaat vijf Syriëgangers terughalen

  DEN HAAG – Nederland gaat vijf Syriëgangers en hun kinderen terughalen naar Nederland. Dat schrijft demissionair minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer.

  Like

 18. Jan zegt:

  Dit lijken mij geen postorderbruidjes

  Like

 19. Ben zegt:

  De EU is een ondemocratisch vehikel bestuurd door lieden, die het het grootkapitaal en de omvolking dienen.
  De Europese volken worden in hun bestaan bedreigd na 50jr immigratie en het opnemen van nep vluchtelingen.
  Er moet een eind aankomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s