Deense Minister voor Integratie en Sociale Zaken neemt standpunt in tegen antiblasfemie wetten

Volgens berichten in de krant “The Copenhagen Post” heeft Karen Haekkerup, de Deense Minister voor Integratie en Sociale Zaken, een conferentie over religieuze radicaliteit verlaten vanwege de deelname van een man aan dezelfde conferentie, die erbij had meegeholpen de Pakistaanse antiblasfemie wetgeving te ontwerpen. ICLA feliciteert haar met dit duidelijke standpunt tegen blasfemiewetgeving, hoewel het beter zou zijn dat politici vanaf het podium van zulke conferenties de blasfemiewetgeving zouden veroordelen.

We moeten eraan herinneren, dat de Organisatie van de Islamitische Coöperatie (OIC), waarvan Pakistan een lidstaat is, probeert om gelijksoortige wetten wereldwijd door de VN-resolutie 16/18 en het “Proces van Istanboel” in te voeren.

Het “Proces van Brussel” uit 2012 werd door ICLA op een conferentie in het Europese Parlement in juli 2012 in het leven geroepen om een raamwerk te creëren om te reageren op deze inspanningen van de OIC.

De beslissing van Karen Haekkerup om niet aan deze conferentie deel te nemen is er een voorbeeld van dat iemand, wiens handelingen in overeenstemmingen zijn met het Brusselse proces van 2012, duidelijk een standpunt heeft ingenomen tegen iets dat de vrijheid van meningsuiting ondermijnt. Er is geen plaats voor blasfemiewetten in open democratische samenlevingen die de vrijheid van meningsuiting waarderen.

Het lijkt erop alsof de OIC het plan heeft opgevat om de zeer terechte en verlangde campagne tegen religieuze intolerantie als voorwendsel voor een formalisering van religieuze intolerantie te gebruiken.

We moeten eraan herinneren, dat veel OIC-lidstaten extreem weinig succes boeken als het gaat om de strijd tegen religieuze intolerantie, zoals deze in dit artikel wordt beschreven.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/58282

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.libertiesalliance.org/2012/09/06/danish-integration-and-social-affairs-minister-takes-a-stand-against-anti-blasphemy-laws/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Denemarken, Islam, Islamisering, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

16 reacties op Deense Minister voor Integratie en Sociale Zaken neemt standpunt in tegen antiblasfemie wetten

 1. vederso zegt:

  Snaphanen is nog veel kritischer richting Minister Haekkerup die al weken van de voren moet hebben geweten met wie ze samen in een conferentie zou gaan spreken. Hier de Google vertaling:

  http://translate.google.nl/translate?sl=da&tl=en&js=n&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fsnaphanen.dk%2F2012%2F09%2F07%2Fer-karen-haekkerup-en-hykler%2F

  Like

 2. De beslissing van Karen Haekkerup om niet aan deze conferentie deel te nemen is er een voorbeeld van dat iemand, wiens handelingen in overeenstemmingen zijn met het Brusselse proces van 2012, duidelijk een standpunt heeft ingenomen tegen iets dat de vrijheid van meningsuiting ondermijnt. Er is geen plaats voor blasfemiewetten in open democratische samenlevingen die de vrijheid van meningsuiting waarderen.

  Zeer prijzenswaardig! Deden anderen dat ook maar eens! Al was het maar om te laten zien dat de OIC geen bestaansrecht heeft in de westerse wereld!

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Ik stel niet op prijs dat mijn (zeer gematigde) reacties op “wordpress” gecensureerd worden. (!!)

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  @lucky9

  Gecensureerd? Zeker niet door de webmaster!

  Like

 5. Bij mij gingen volledig onschuldige comments ook al in de spambak. Geen links of andere gekke dingen. Heel vreemd…

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @Pieter

  Er zit niets in het spamfilter!!!

  E.J.

  Like

 7. lucky9 zegt:

  Bron, beken!
  Je bent “under attack”!
  Je bent “under attack”!
  Je bent “under attack”!
  Wie zou daar kunnen achter zitten?
  ff raden Oh ja, den diene!

  Like

 8. @E.J. Bron: Ik mis geen posts van mij hier 😉 Dat gebeurde op mijn blog. Zo maar in de spambak en niet eens links oid. Zal het eens in de gaten gaan houden wat voor woorden er in zo’n ‘gecanned’ bericht staan. Misschien is er een verband met andere zaken…

  Like

 9. lucky9 zegt:

  Spamfilters, mijn oor!
  Daar heeft het niets mee te maken, alleen is wordpress een geïnfiltreerd communicatie vehikel geworden.Tot zover mijn persoonlijke en voorlopige conclusie.

  Like

 10. E.J. Bron zegt:

  @lucky9

  Je slaat nu echt door! Mochten er geen reacties van je geplaatst zijn, dan zou ik dat moeten kunnen zien in het spamfilter. Maar dat is leeg!!!!

  Like

 11. lucky9 zegt:

  Waarom? Daarom!

  Like

 12. E.J. Bron zegt:

  Tsja…dat ligt dan buiten mijn macht.

  Like

 13. Bovenstaande tekst verdween bij mij in de spambak. hier niet… raar…

  Like

 14. Marcel zegt:

  Het vervelende van die blasfemiewetten is dat dus de doodstraf staat op het ontkennen van allah, maar als een moslim daar zegt dat de christelijke god niet bestaat en christenen bedriegers zijn dan gebeurt er niets. Geen aanklacht, niets.

  Dat is toch wat al te selectief.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s