“Verhofstadt klust jaarlijks voor minstens 230.000 euro bij”

Screenshot_11

Open VLD-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen en spitzenkandidaat voor de Europese liberalen Guy Verhofstadt rijft jaarlijks minstens 230.000 euro binnen bovenop zijn salaris als lid van het Europees Parlement. Dat meldt het Nederlandse financieel-economische nieuwsprogramma “RTL Z”. “Het is geen toeval dat dit net nu wordt opgerakeld”, reageert Verhofstadt.

Hoeveel verdienen de spitzenkandidaten van de verschillende Europese fracties? Die vraag heeft “RTL Z” proberen te beantwoorden door de inkomsten van de 4 kandidaat-voorzitters van de volgende Europese Commissie te analyseren.

Opmerkelijk: het programma concludeert dat Verhofstadt jaarlijks minstens 230.000 euro binnenrijft bovenop zijn salaris als lid van het Europees Parlement. Uit cijfers van pensioenuitvoerder APG blijkt dat hij in 2012 ruim 40.000 euro verdiende als vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen. Precieze cijfers voor 2013 zijn er nog niet.

Bij de internationale scheepvaartgroep Exmar haalde hij vorig jaar nog eens 60.000 euro binnen. Het grootste deel van zijn extra inkomsten is echter afkomstig van het beursfonds Sofina. Dat is een holdingmaatschappij met belangen in onder meer Danone en GDF Suez. Vorig jaar kende Sofina hem ruim 130.000 euro toe.

Lees verder>>>
(h/t Miesje)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

29 reacties op “Verhofstadt klust jaarlijks voor minstens 230.000 euro bij”

 1. baksteen zegt:

  Gelukkig is corruptie net als oorlog en armoede nu uitgebannen in de EU en hoeft hij als politicus niets voor deze bedrijven terug te doen.
  En Nee, het is geen toeval dat dat nu wordt opgerakeld omdat hij een grote bek heeft en iedereen nu luistert.

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Ze hebben toch hun strot nooit vol.

  Like

 3. fleckie zegt:

  zouden VERHOFSTADT en v.Baalen ,toen ze de ‘meute’ stonden ‘aan te vuren’, in de Oekraine, ook ‘kassa’ hebben mogen kraaien?

  Like

 4. sam zegt:

  was toch gisteren al gepost, maar dan onder andere titel (… Wilders stelt vragen…of zoiets) of vergis ik mij?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Correct. Dit is een iets uitgebreidere versie. Je kunt wat mij betreft de hypocrisie van zulke graaiende moralistische smeerlappen niet vaak en duidelijk genoeg naar voren brengen!!

   Webmaster

   Like

   • sam zegt:

    OK, post dan nu opnieuw;

    Het probleem wordt zwaar onderschat, Verhofstadt graait veel meer mee dan dat.
    Ik heb weet dat hij in een bestuursraad zit (of ligt), waar hij om 3x per jaar zijn kop te tonen meer dan 300.000 Euro vangt. Moet daarvoor zelfs zijn stomme kop niet open te doen. In zijn geval is het zelfs beter niets te zeggen.

    Ik schat dat Verhofstadt meer dan 2.000.000 Euro per jaar verdiend.

    Probleem is dat zulks in België de algemene gang van zaken. Al de partijen die aan de macht zijn, hebben bestuursmandaten in o.a. OCMW, intercommunales enz. Zit zelfs ingebakken in de wetgeving, dit dient om een “democratische” controle op deze instellingen te hebben.
    Verhofstadt is klein bier in vergelijking met Jean-Luc Dehaene, die pas deed aan de “super-graaicultuur.
    Dehaene heeft als CEO de DEXIA bank geleid (?), laten lijden is de correcte uitdrukking. Deze bank is dienen gered te worden door de Belgische overheid. Dehaene is er probleemloos vanaf gekomen, normaal zou hij voor de rest van zijn leven in een gesloten instelling of gevangenis
    dienen opgesloten te zijn. Zoals in de USA wel het geval zou zijn.
    Is er in België met een schouderklopje vanaf gekomen. En iemand anders mocht de str*nt gaan opjuizen.

    Heel de graai-cultuur in België is de hoofdoorzaak waarom nog slechts 17% van de Belgen vertrouwen heeft in politiekers

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Kijk, dit is België! Een heerlijk land. Na vijven! Men kan daar ook veel beter koken dan de gemiddelde Nederlander! Dat maakt veel goed en daar gaat het om, per slot!
    Zo. Maar dan heb ik toch ’n vraagje. Als die crimineel Verhofstadt zoveel geld steelt, heeft hij toch geld zal om zich via plastische chirurgie een ander harses laten aanmeten?
    Dat zou op zich al veel goedmaken!

    Like

  • sam zegt:

   gehoord op Tv dat De Haene is overleden;

   Hé Ho, Hé Ho The Wicked Witch is Dead

   Eindelijk zou ik zeggen en dat hij in de hel brande tot het einde der tijden

   Like

 5. Tistochwat zegt:

  Een paar lezinkjes houden en hij kan z’n gebit laten opknappen!

  Like

 6. Leo zegt:

  zit deze NAR niet bij de verkeerde partij ?

  Like

 7. wouteenhoorn zegt:

  Ik meen ergens gelezen te hebben dat hij heeft gezegd dat die bijverdiensten maar een extra zakgeldje zijn. Waar haalt hij de gore liberale moed vandaan?

  Like

  • sam zegt:

   Bij de liberalen zelf natuurlijk. Zie naar zijn partijgenoot en potvriendje Van der Gucht Eurocommisaris voor Buitenlandse handel. Daar kun je de arrogantie met een plamuurmes van zijn smoel afsteken

   Like

 8. Yvonne van Cleef zegt:

  Geen wonder dat hij alles op alles zet om te mogen blijven;ik was al dolgelukkig toen ik met de kerst van iemand een waardebon van Appie Hein kreeg van 10 euro!!!!Zou de vent nog ergens mee blij te maken zijn?En dan nog niet genoeg,terwijl er honderd duizenden in de armoe zitten;onvoorstelbaar!

  Like

 9. rotsus zegt:

  Wij worden allemaal uitgemolken totdat we zoals ik nu voor ons failliessement staan en na 38 jaar werken (waarvan 24 jaar bij deze roverheid) ons alles afgenomen wordt. Gisteren was de belastingdeurwaarder bij me en heeft zelfs op de inboedel beslag gelegd. Huis moet verkocht en de zaak moet dicht. Deze varkens krijgen hun vieze vuile nek niet volgegoten en betalen nauwelijks belasting over dat wat ze kado krijgen want werken weten ze niet eens wat betekent!! Er zou een prijs op de kop van deze stomme Belgische hufter moeten komen zodat ik me wat zou kunnen bijverdienen, maar nee, dat doen ze alleen maar op de hoofden van mensen die de waarheid spreken en er dan ook voor blijven gaan.
  Deze wereld is totaal verrot en ik zie dan ook echt geen andere oplossing dan dat we hier met verschrikkelijk harde hand tegen in gaan en dit zooitje vuiligheid omverwerpen, zowel letterlijk als figuurlijk, en geloof me, ik heb binnenkort tijd genoeg en ik loop met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid voorop om dit soort ongedierte te verdelgen. En ik heb er ongelooflijk veel zin in om de hele boel op zijn kop te gaan zetten waarbij ik ook nog wil opmerken dat er steeds meer mensen in mijn omgeving zijn welke normaal nette hardwerkende ondernemers waren maar nu precies zo denken als ik en ook steeds meer voor de HARDE LIJN willen gaan want “democratisch stemmen” op wie dan ook is toch een wassen neus. Zouden de anti Europese partijen een meerderheid krijgen waarvan ik overtuigd ben (hoewel ik NIET ga stemmen) zal met name door de lobbyïsten en de trage wijze van verandering van regels alles toch veel en veel te lang gaan duren voor dit weer een beetje normale maatschappij is geworden. Daarbij ben ik bijna 56 jaar en ga dit niet meer meemaken. De enige zinnige oplossing is een geheel ander en nieuw geldsysteem, de grenzen terug naar de status van voor 1993 en a.s.a.p. terug naar ieder zijn eigen munt. De ideëen hiervoor liggen panklaar en hoeven eigenlijk alleen maar uitgevoerd te worden. Met een beetje goede wil zijn we er binnen 2 jr weer bovenop en zitten de boeven (de echte dus) in de gevangenis. Maar dit zal wel een utopie blijven want zelf denk ik dat zonder een megaburgeroorlog hier niets meer aan te doen is op korte termijn.
  Maar deze gangster Verhofstad zou ik eens heel graag op een podiumdiscussie willen uitnodigen. Arme kerel. Ik veeg in no time de vloer met hem en zijn achterlijke visie aan!!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Rotsus: 15.30. uur. Ik ben het geheel met U eens, rotsus. Dit gaan we niet vreedzaam meer oplossen, althans i.m.h.o. Ze zullen alles doen, om de PVV, de UKIP, Vlaams Belang, het FN, buiten te sluiten. Zelfs met de duivel zouden de EUROFIELEN samenwerken, om hun WAANZINNIGE NAZI EUSSR, erdoor te drukken. Alles zullen ze in de strijd gooien. Met voorop natuurlijk liegen, en met modder smijten. Ook ik ben inmiddels doodmoe, van dat steeds weer moeten vechten, tegen de onwil en het onverstand van veel Nederlanders m.b.t de EU en de Islam. Moe, doodmoe!

   Like

 10. Scarlatti Bombatti zegt:

  rotsus… ik doe graag mee… ik word over een maand 65 en het kan me eerlijk gezegd niet meer schelen, in mijn ogen rest ook alleen nog de hàrde aanpak! ik zit op dit moment naar Canvas nog stees te kijken en ik word mèt de seconde misselijker…

  Ik verkeer gelukkig niet in jouw situatie maar ach… dat is nog een kwestie van tijd en dan wordt sowieso àlles wat gewoon van ONS is, ons àfgenomen en geen hond zal je helpen…

  Like

 11. Anneke zegt:

  Hé Vlaamse zielepoot….Lekker verslaafd geraakt aan de GELD en MACHT-bron. Zeg schenk dit jaar-inkomen voor de helft aan de arme stakkers in Vlaanderen. Dàn toon je karakter!!! ! !!! Koppel je af van die NWO-maffia, dàn toon je een krachtig karakter!!! ! !!! Minder minder minder hebben de burger te besteden, dit zou jullie eens moeten overkomen. Panisch zullen jullie worden, de hersenen zullen dan hondsdoller worden. Jullie soort zou zich letterlij géén raad meer weten, creatieve gedachten hebben jullie niet. ZIELE-PO-TEN.

  Like

 12. Jan zegt:

  So, it’s all about money and at the end they are just a bunch of ordinary thieves.

  Like

 13. Sjaak zegt:

  ZOIETS NOEMT MEN EEN VIEZE VUILE GORE PARRASIET
  DIE WATER PREDIKT EN ZELF WEIN DRINKT !
  STIK VUILE EU PARRASIETEN !

  Like

  • Jan zegt:

   Vergeet niet dat ook alle hoeren van de parlementariërs van ons belastinggeld worden betaald, net als bij het IMF

   Like

  • Jan zegt:

   Het artikel is van 2008, maar denk maar niet dat er iets is veranderd
   EU-Parlamentarier fordern hurenfreie Hotels
   Es geht um Sex, Huren und die Würde des EU-Parlaments: 37 Abgeordnete wollen Mitarbeitern des Parlaments untersagen, Prostitutierte in ihren Hotels zu empfangen. Die Hotels sollen ihrerseits Garantieerklärungen abgeben. Abgeordnete berichten von einschlägigen Erlebnissen.
   37 EU-Abgeordnete forderten Parlamentspräsident Pöttering auf, die Förderung der Prostitution durch die europäischen Volksvertreter einzudämmen. Konkret verlangten die Abgeordneten von jedem Hotel, in dem die 785 EU-Parlamentarier und ihre Mitarbeiter bei Dienstreisen auf Kosten der Steuerzahler wohnen, eine Garantiererklärung, die den Besuch von Prostituierten auf den Zimmern ausschließt. Außerdem soll den Mitarbeitern des Parlaments untersagt werden, Prostituierte in ihren Hotels zu empfangen.

   Die Würde des Parlaments wird dadurch beschädigt”, sagt die schwedische Abgeordnete Charlotte Cederschiöld, die der konservativen Mehrheitsfraktion EVP angehört. Sie verweist darauf, dass sich die Volksvertreter aus beruflichen Gründen in Straßburg aufhalten: “Sie sollen sich benehmen”.
   http://www.welt.de/politik/article2575679/EU-Parlamentarier-fordern-hurenfreie-Hotels.html

   Like

 14. John Wolf zegt:

  Nog een geval van corruptie en machtsmisbruik

  http://forum.politics.be/showthread.php?t=201782

  Like

  • Monalisa zegt:

   John Wolf een mooi stukje maar ook in nederland als je ergens op klikt dan krijg je ook Not Found dus hier woorden ook sporen verwijdert.

   Like

 15. Monalisa zegt:

  Verhofstadt in de fout met neveninkomsten

  BRUSSEL –
  Guy Verhofstadt, een van de kandidaatvoorzitters van de Europese Commissie, is de fout in gegaan met het melden van neveninkomsten. Hij zegt het formulier waarop hij de inkomsten van zijn bijbanen meldt, onbewust onjuist te hebben ingevuld.

  Guy Verhofstadt

  Hierdoor lijkt een bijbaan minder lucratief dan hij in werkelijkheid is. De fout is aan het licht gekomen na vragen van RTL Nieuws in het kader van een onderzoek naar de bijverdiensten van de Europese ‘topkandidaten’. Uit dat onderzoek blijkt dat Verhofstadt ten minste 230.000 euro per jaar verdient bovenop zijn salaris als Europarlementariër, zegt RTL.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s