Is massa-immigratie een links of rechts fenomeen?

Screenshot_46

(Door: Sicarius)

Het wordt links vaak verweten de massa-immigratie op touw gezet te hebben. Toch is dit slechts gedeeltelijk waar. Enkele decennia geleden nog spraken sociaaldemocraten zoals Willem Drees zich nog openlijk uit tegen het open immigratiebeleid van ons land. Wat echter meer opvalt is hoe gemakkelijk (traditioneel) rechts altijd wegkomt bij deze discussie. Eind maart presenteerde VVD-kamerlid Malik Azmani een migratieplan waarin beschreven staat dat de grenzen van Europa dicht moeten voor alle vluchtelingen. Het plan van Azmani bleek een losse flodder. In werkelijkheid heeft een partij als de VVD, die haar liberaal economische achterban vertegenwoordigt, zelfs profijt van de massa-immigratie.

Hoewel een rechtse partij als de VVD altijd een mooi verhaal op weet te hangen over zaken als veiligheid, zijn haar belangrijkste standpunten echter gebaseerd op het liberaal economische gedachtegoed. Denk hierbij aan de vrije markt, weinig overheidsbemoeienis op de marktsector en het ontslagrecht. Wie zijn daar het meest bij gebaat? Zelfstandig ondernemers, werkgevers en corporatisten. Velen van hen zullen dus op een partij als de VVD stemmen. Zij kunnen tevens terecht bij partijen die minder goed te definiëren zijn als links of rechts, maar toch het liberaal economische gedachtegoed vertegenwoordigen, zoals D66.

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, D66, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

13 reacties op Is massa-immigratie een links of rechts fenomeen?

 1. Jean zegt:

  Of het nu links of rechts is het is een SLECHT FENOMEEN en dat slecht fenomeen moet opgelost worden door nu te starten met grenzen te sluiten en al hetgeen hier rondloopt wat hier niet thuishoort, dus 99%, moet eruit.

  Like

 2. Hendrik Morren zegt:

  Beetje jammer dat het immigratiebeleid gericht is op het importeren van analfabete, laag IQ lieden, criminelen en IS aanhangers die een ons vijandige (islam) ideologie aanhangen.
  Mensen die zich hier willen vestigen vanwege de sociale uitkeringen, gratis huis, gezins hereniging. rechtsbijstand en gezondheidszorg.
  Werken is voor deze lieden een vies woord, dus worden ze massaal ingeschreven als zanger lichte muziek of zo…
  Dit alles word betaald met geld wat dwangmatig van werkende Nederlanders word afgenomen.
  Rond deze stroom van onrendabelen is een complete asiel industrie (ook door ons werkende Nederlanders) betaald ontstaan.
  Er is een oud gezegde: “Wie recht om een koe geeft er 1 op toe”.
  Niet voor deze groep importen die nog nooit een cent bijgerdragen hebben, ze kunnen bijna onbeperkt (door ons betaald) rechten tegen de staat der Nederlanden.
  Laat ik maar stoppen, denk dat u wel begrijpt hoe ik er over denk.
  Ow ja, m’n echtgenote is Filipijnse, weet ook wat het kost (moeite en veel geld) om m’n wettige echtgenote aan een verblijfsvergunning te helpen en nog steeds kost (komende naturalisatie).

  Like

 3. Jan zegt:

  Geld dient vermeerderd te worden en niet verdeeld.


  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/11210687/Immigration-the-real-cost-to-Britain.html

  Een land wordt dommer door toename van dom volk dat het intellect uit de markt wegdrukt en alleen van bijstand leeft of wat husselt.
  Pakistani and Bangladeshi families ‘four times more likely to live in poverty’
  http://www.jrf.org.uk/media-centre/pakistani-and-bangladeshi-families-four-times-more-likely-live-poverty-321

  Dan heb ik de kosten van ziekenhuizen, politie, rechtzaken, inbraak, drugshandel, vrouwenopvang, verminkingen enz. nog niet meegerekend. Kosten door geweld van deze bevolkingsgroepen die nooit genoemd worden.

  Een stad als Detroit laat zien wat er gebeurt als de kosten voortdurend hoger zijn omdat zwarten in de watten gelegd werden. Niemand profiteert en de stad gaat failliet en het intellect, de blanken, trekken weg. Daarna volgt verdere verloedering.
  Dus de ongebreidelde import van het nutteloze volk uit Afrika zorgt er voor dat Afrika ook naar Europa verplaatst wordt.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Het maakt niet uit of die massa immigratie de schuld van links of rechts is. De complete politiek (uitgezonderd de PVV) is des Duivels. Alleen de resultaten en de feiten tellen. Europa word overspoeld door Afrikanen in een steeds hogere versnelling ! En terwijl dit gaande is probeert de TV ons wijs te maken dat de economie in de ons omringende landen met forse sprongen de weg omhoog ingeslagen is. Met andere woorden; Hoe meer analfabete Allah mannen Europa binnen weten te sluipen, hoe harder de Europese economieën zullen groeien. Een groei van tussen de een en twee procent werd ons wijsgemaakt, en deze groei zou nog maar het begin zijn ! Maar vroeg of laat moet dat liegen ophouden, daar de Europese economieen, of wat daar nog van over zal zijn, compleet op instorten staan !

  Like

  • Jean zegt:

   Het is al te laat, de economieën zijn al volop bezig met in te storten.
   Ik maak mij enorm veel zorgen ondanks mijn ouderdom op de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen want dat ziet niet rooskleurig uit.
   Hopelijk zullen wij massaal het gaan halen bij diegenen die ons bestolen hebben als we de rekeningen niet meer kunnen betalen, ze zijn te erkennen aan hun rot gluiperige smoelen, hun laf verraad en profitariaat.
   Het profitariaat moet “met alle middelen” bestreden worden en dat profitariaat is decadent, te beginnen met die monarchieën, een middeleeuwse waardeloze komedie gevolgd door de massa politieke leeglopers, massa ambetantenaren, provincievreetclubjes en…..die massa allochtonen die we met dezelfde snelheid als ze komen moeten terugsturen willen we toch nog een veilig en leefbaar land bekomen.

   Like

 5. Thoth zegt:

  Het christen-liberale kabinet Lubbers en Willem Drees. Daarover heb ik ook iets over geschreven. Nogmaals, bij deze :

  De decennia-lange en nog steeds voortdurende immigratie van allerhande kanslozen trekt nog steeds een zware wissel op onze samenleving. De populatie van onze (jeugd)gevangenissen bestaat voor 80% uit allochtonen, terwijl zij slechts voor 10% van de bevolking uitmaken. Er worden nog steeds honderden miljoenen geïnvesteerd om toch deze groep in de de nederlandse samenleving te integreren, maar dit faalt hopeloos. Inburgeringscursussen, opleidingen, subsidies, buurtvaders, etc, etc, het uiteindelijke resultaat is nog steeds beroerd. Elke immigrant kost de nederlandse belastingbetaler gemiddeld minimaal 200.000 Euro. Het hele immigratie-drama heeft Nederland al vele miljarden gekost. Dat er er echter nog steeds stug wordt doorgegaan met dit experiment, is uitsluitend te wijten aan de gevestigde partijen. Immigratie is inmiddels tot een industrie verworden. Zeer veel mensen, van COA (bijzonder veel : http://politiek.thepostonline.nl/2014/12/06/het-coa-big-business-big-big-big-business/ ), tot advocaten en buurtwerkers verdienen hun brood in deze tak van industrie die tot op heden per saldo alleen verlies heeft opgeleverd. Elk nuchter, wijs mens zou zeggen, stop toch eens met deze onzin, maar zijn roepende in een woestijn of worden voor racist, fascist, xenofoob of nog erger uitgemaakt. Al met al een gewoon treurige geschiedenis. En denk nu niet dat dit allemaal uit lucht komt vallen. De oude Dr. Willem Drees, die na-oorlogs nederland uit het slop trok, waarschuwde al dat het verstrekken van Nederlandse paspoorten aan de 100.000 duizenden gastarbeiders een zware wissel zou trekken op de nederlandse samenleving en deze ernstig zou ontwrichtten. Maar het toenmalige christen-liberale kabinet Lubbers wilde er niets van weten. De PvdA ook niet. En hòe heeft deze verstandige PvdA’er (ex) en groot staatsman z’n droevige gelijk gekregen. Kijk naar de huidige stand van zaken en huiver.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Links of rechts venomeen is mij tamelijk worst het is een slechte venomeen; ik wil geen Islam in Europa.Zelfs Bosnie en Albanie moet vernietigd worden als het niet anders kan.Als het niet anders kan dan ook Turkije.

  Like

 7. peterselie1 zegt:

  In mijn opinie heeft de reguliere of traditionele politiek er voor gezorgd dat de massa immigratie op gang was gekomen, na de olie crisis van 1973 begon de Arabische Europese Dialoog, waar uit in 1975 het bijna geheime convenant ‘Resolutie van Straatsburg’ geratificeerd werd. Een ieder zou dus moeten weten waar de gezinshereniging en de massa immigratie na 1975 in een stroomversnelling kwam….

  In een opiniestuk in de Volkskrant schrijft Martijn van Dam dat de massamigratie van rechts kwam. Dat is waar. Het waren de christelijke partijen en de VVD die de gastarbeid naar binnen sleepte. Het was overigens de PvdA die de Surinamers naar binnen sleepte. Maar het was vooral de PvdA die al 50 jaar de belangen van de Nederlandse arbeiders verkwanselt en nooit een anti-immigratieplan heeft voorgesteld. Met een uitzondering: het kabinet Den Uyl sprak zich ooit onomwonden uit tegen arbeidsmigratie. Om er vervolgens niks aan te doen.
  Dus ja, Van Dam heeft het gelijk van iemand met boter op zijn hoofd.
  Van Dam weet de geschiedenis trouwens aardig te verdraaien. Allereerst door de Surinamers niet te noemen. En daarnaast om het voor te stellen alsof de PvdA in de jaren zeventig een anti-immigratiepartij was: >>> http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/10/pvda-massamigratie-kwam-van-rechts/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s