De anti-islambeweging ‘PEGIDA’ start een Britse afdeling (+ VIDEO)

Screenshot_37
V.l.n.r.: Anne Marie Waters, Tommy Robinson, Paul Weston

(Door: Liam Deacon – Vertaling: “Wachteres” & “Henk V.”)

BEDFORDSHIRE, Verenigd Koninkrijk – Maandag jongstleden heeft de voormalige leider van de English Defence League (EDL), Tommy Robinson, in een klein dorp in Bedfordshire een persconferentie gehouden in een tweede poging om een Britse afdeling van de anti-islam beweging PEGIDA, de “Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland” die in Duitsland is begonnen, te starten. “We staan niet voor haat; wij zijn een reactie op haat “, benadrukte Anne Marie Waters, de voorzitter van Sharia Watch, die het management team gaat opzetten. Naast haar zaten Tommy Robinson en de nieuwe leider van de Britse beweging, Paul Weston van de politieke counter-jihad partij Liberty GB.

“Ik ben hier om u te laten kennismaken met het nieuwe leidinggevende team”, zei Robinson, terwijl hij uitlegt dat de PEGIDA-beweging “voorzieningen heeft willen treffen om in een veilige omgeving te laten zien dat er verzet bestaat tegen wat er gebeurt”, omdat “het politieke systeem ons in de steek heeft gelaten”. Hij sprak over de massamigratie van moslims uit Syrië, Afghanistan en Libië waar we de afgelopen zomer getuige van waren, en wees op de recente algemene verkiezingen, waar bijna vier miljoen mensen op UKIP hadden gestemd “terwijl er slechts één UKIP-lid in het Parlement kwam!”, riep hij uit. “Een meerderheid van de mensen in het Verenigd Koninkrijk maakt zich zorgen over bepaalde factoren van de immigratie en hoe de islam ons land verandert, maar ze wordt niet gehoord”, zei hij.

De eerste poging om een Britse tak van PEGIDA te lanceren – een Britse afspiegeling van de Europese beweging onder dezelfde naam, die in de zomer van 2014 begon – verliep niet volgens plan. De gekozen leider, Timothy Scott, die was uitgezonden naar Afghanistan en samen met Koerdische strijdkrachten tegen de Islamitische Staat vocht, stopte een paar weken na een interview op Channel 4 News, waarin hij ‘door de mangel werd gehaald’. “Ik heb wat meer ervaring en enige geloofwaardigheid ingebracht, hoop ik. Dit is niet een éénmansgroep”, zei Robinson na de manifestatie tegen Breitbart Londen. “Ik denk dat wij met ons drieën heel goed gaan samenwerken”.

Paul Weston stond in de laatste Europese Parlementsverkiezingen kandidaat voor Liberty GB en bij de Algemene verkiezingen in 2010 stond hij kandidaat voor  UKIP. Mevrouw Waters is lid van de Labour Party geweest en stond kandidaat voor UKIP in de laatste Londense burgemeestersverkiezingen. Ze voerde ook campagne voor de vrijheid van meningsuiting en kwam dit jaar in het nieuws toen ze werd gedwongen om een ‘Teken Mohammed’ manifestatie in Londen te annuleren. In 2014 werd de heer Weston gearresteerd, omdat hij in een park in Winchester  Sir Winston Churchill citeerde.

PEGIDA-UK zal haar eerste manifestatie op zaterdag 6 februari houden, een dag waarop gelijktijdig in heel Europa manifestaties zullen plaatsvinden door bewegingen die Robinson eerder heeft genoemd en die aangesloten zijn bij PEGIDA: in Oostenrijk, België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje en Zwitserland.

Robinson heeft het afgelopen jaar zijn internationaal netwerk opgebouwd. Hij woonde de lancering van PEGIDA-Nederland in Utrecht in oktober bij en sprak begin december een 40.000 mensen tellende menigte in Dresden, Duitsland, toe. In Duitsland  heeft Angela Merkel de beweging aan de kaak gesteld door te beweren dat de aanhangers “haat in hun hart” hebben. Maar Robinson hield een toespraak in Praag naast de linkse president van de Tsjechische Republiek, Miloš Zeman, die hen zeer steunt, op een manifestatie in november, die gekoppeld was aan PEGIDA.

“De enige plaatsen waar politici nog steeds open spreken over de islam,zijn die plaatsen die niet onder de voet gelopen zijn door de islam,” zei Robinson tegen Breitbart Londen. “In Hongarije, Tsjechië, Polen zeggen de politici nog steeds wat gezegd moet worden”. “Maar onze politici geven toe; ze zijn lafaards en ze zijn bang “, voegde hij eraan toe. “Maar let op wat Winston Churchill zei en wat William Gladstone heeft gezegd. Zij waren er openhartig over dat de islam een fascistische ideologie is”. “Churchill zei ook dat de individuele moslim over geweldige eigenschappen kan beschikken. Hij was niet tegen alle moslims, en wij zijn dat evenmin. Maar we erkennen allemaal de ideologische dreiging [die er van de islam uitgaat]”. “Hopelijk zullen [de politici] beginnen te praten over de problemen als zij zien dat wij grote steun krijgen voor wat we zeggen. We zullen geen schouderklopje krijgen voor wat we doen. Net zoals niemand ons feliciteerde toen wij het grootschalige seksueel misbruik schandaal voor het voetlicht brachten. Maar het kan me niet schelen als ze niet kunnen toegeven dat we, wat de lastige kwesties betreft,  gelijk hebben. Ik wil gewoon dat de problemen worden opgelost”.

PEGIDA in Duitsland wordt gekenmerkt door zijn rustige, passieve, familievriendelijke karakter en bij onze keuze voor Birmingham – een stad met meer dan 14% moslims en met 26% mensen van Aziatische afkomst – werden enkele wenkbrauwen opgetrokken. “Alles moet vreedzaam verlopen als we de gewone mensen een stem willen geven,” zei Robinson. “En als we naar het centrum van Birmingham zouden gaan, dan zou dat onmogelijk zijn”. “Maar,” zei hij, “vanwege de locatie die we hebben gekozen en door de gesprekken die we met de politie hebben gehad, denk ik dat we het rustig houden. Het is buitenaf –  er zijn overal parkeerplaatsen – er is nergens in de buurt een Aziatisch gebied “, zei hij.

“Het is echter de taak van de politie om te controleren of niemand ons gaat aanvallen. We hebben ervoor gekozen om uit de buurt van eventuele problemen te blijven, maar we kunnen er niets aan doen als linkse figuren ons in problemen willen brengen” voegde hij eraan toe. Tijdens de persconferentie zei Robinson dat alcohol en gezichtsbedekkingen zouden worden verboden. “Ik verwacht dat een aantal goede mensen van de EDL zich zal laten zien”, erkende hij later. “Niet allemaal waren ze zoals men over hen denkt. Maar veel mensen in de EDL haten me nu en hopelijk zullen zij niet aanwezig zijn”. “Zij veroorzaakten de problemen; ze haten de Joden, ze geloven in zionistische samenzweringen en zijn tegen immigranten, waar ze ook vandaan komen. Zij zullen niet welkom zijn in Birmingham”.

 

Bron:
www.breitbart.com
Door: Liam Deacon

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” & “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", "Religie van de vrede", burgermoed, Counterjihad, Groot-Brittannië, Islam, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

18 reacties op De anti-islambeweging ‘PEGIDA’ start een Britse afdeling (+ VIDEO)

 1. jowitteroos zegt:

  Weer wat geleerd, wist niet dat EDL joden haten en in dat zionistische geouwehoer geloofden. Dank voor de vertaling Wachteres & Henk

  Like

 2. Peter selie zegt:

  Begrijp ik het allemaal goed of loop ik achter? Dat is toch de teruggetreden, felle manneke en voorman van EDL. Had hij geen begrip gekregen voor de islam, of zijn wij in de maling genomen? Ik hoop het.
  In elk geval wens ik het trio veel succes.

  Peter Selie

  Like

 3. Nou, maar met zó’n leidinggevend team kon Pegida UK weleens verzekerd zijn van succes! Alle drie tópfiguren; wil je het nog beter hebben?!
  En Tommy……Tja, het zal best zo zijn, dat er in de EDL een aantal foute figuren zitten; dat blijf je houden met dergelijke bewegingen, maar dat ze Tommy thans haten, heeft vrijwel zeker ook te maken met zijn overstap naar Quilliam, wat achteraf bekeken natuurlijk een grote vergissing geweest is, een enorme fout. Ik bespeur, dat Tommy dat zelf intussen óók beseft, want hij rept er met geen woord meer van, op geen enkele manier! Hij heeft er dan ook wèl een zware prijs voor betaald.
  Het kan heel goed zijn, dat juist Pegida precies de goede beweging voor hem is. Dat we in de toekomst nog maar vaak van hem mogen horen!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. tjonge zegt:

  weet niet zo goed wat ik van Tommy Robinson moet denken, toen EDL erg groot werd was de vogel gevlogen en ging aan de slag bij een vreemde organisatie die m.i. juist heulde met de islam waar ik de naam niet meer van weet.
  .
  gaat ie straks weer “vliegen” ?

  Like

  • tjonge zegt:

   mijn nadeel van de twijfel heeft iig…

   Like

  • Quilliam. En bij die gelegenheid is hij er dan ook wel zó ongenadig ingeluisd door de autoriteiten, dat de kans reëel is, dat hij wat dàt betreft zijn lesje wel geleerd heeft.
   Overigens is het je kennelijk niet bijgebleven, dat hij die stap onder zware druk heeft gezet, met de veiligheid van zijn gezin als inzet. EN er was hem een deal beloofd, die door de autoriteiten niet nagekomen werd. Hij is er, kortom, op de allergemeenste manier ingeluisd. Er zat wèl wat meer aan vast, dan jij je klaarblijkelijk kunt herinneren en hij heeft er zwaar voor betaald!
   Het is wel bijzonder gemakkelijk praten om hem dat nú allemaal nog na te dragen!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • Sjun Demartelaere zegt:

    Misschien kun je daar iets meer over loslaten. Op je blog vind ik er niks over: http://depatriotten.weebly.com/apps/search?q=robinson

    Like

   • Nee, “mijn” blog houdt zich met die kwestie niet bezig. Het is alleen, dat ik onze woordvoerder heb beloofd, mijn comments met die link te ondertekenen…..
    Maar goed: Tommy hing in die tijd -2de helft 2013- een gevangenisstraf boven het hoofd, waarvan hem werd toegezegd, dat hij die kon ontlopen door te breken met de EDL èn de dialoog aan te gaan met Quilliam, een “bruggenbouwende” organisatie. weigerde hij, dan ging hij so wie so de gevangenis in en zou er verder ook geen enkele poging gedaan worden on zijn gezin te beschermen tegen bedreigingen door moslim-extremisten. Hij en Kevin Caroll stemden in en gingen vervolgens tóch achter de tralies, waarna Tommy tijdens zijn detentie nog finaal door moslim-gedetineerden in elkaar is geslagen óók!
    Vooral zo rond Oktober 2013 zijn er ook hier op de site verschillende artikelen over gepubliceerd. U vindt ze, door in de zoekbalk “Tommy Robinson” of “Quilliam” in te tikken.
    Hier heeft U alvast de link naar één van die artikelen, dat geschreven is door Paul Weston himself!
    https://ejbron.wordpress.com/2013/10/13/tommy-kevin-en-quilliam/

    Like

 5. Wachteres zegt:

  Inderdaad, Theresa, ik ben blij dat hij zich van die groepering heeft losgemaakt.

  Ik was bang dat hij dik zou worden betaald en zag hem al voor de islam opkomen.

  Mijn excuses, Tommy. Je bent indrukwekkend. Net als Paul Weston trouwens.

  De dame ken ik niet zo goed. Of is zij dezelfde als de woordvoerster voor o.m. Weston?

  Die had lang rood haar.

  Like

 6. Pingback: Tommy Robinson gearresteerd, enkele dagen na de PEGIDA-UK persconferentie, in “een beschamende poging de anti-islam betoging te ontwrichten” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s