Rutte en zijn vrienden in de VVD

screenshot_33

(Door: Ton Nijhof)

Mark Rutte en zijn partijgenoten  van de VVD presenteerden gisteren hun partijprogramma voor de TK-verkiezingen van komend jaar. Nederland kreeg niet alleen de VVD-agenda voor de komende jaren tegen de zwakke kiezen, maar als extraatje ook nog een persoonlijk ’plan’ van de partijleider. En zoals eerder in verkiezingstijd graait de liberale leider zelf weer ruimschoots in de koffer met oneliners, die de VVD-achterban oproept de rijen te sluiten na gepeilde vrijages met PVV en VNL. Het grovere werk zoals ’pleur op’ van enkele weken geleden is daar een aardig voorbeeld van.

Het marketingtechnisch gelikte stukje zet een gladgestreken VVD-leider neer alsof die niet juist 2 kabinetten heeft geleid die precies het tegenovergestelde hebben bewerkstelligd. “Ik wil met Nederland de volgende stap zetten”, prevelt de VVD-leider. En: “Wetten die we hebben, zullen we inzetten.” Na zes jaar law and order met de VVD zou je toch verwachten dat de hele puinhoop op het ministerie van V&J toch wel tot achter de komma zou zijn opgeschud. “Ik wil dat Nederland gewoon een fijn en prettig land blijft om te leven”, kermt de premier nog amechtig alsof hij het werkelijk meent, maar tot dusver nog geen schijn van kans heeft gehad om dat verlangen dichterbij te brengen. Kennelijk hoopt Rutte dat zijn functie van premier als bonus nog wat oplevert de komende tijd. Het programma is een aaneenschakeling van pragmatische leegte door een partij waaruit de geesten van Wiegel en Bolkestein allang zijn verdwenen. Zinloos vervangen door de linkse gezelligheidsjongens als Van Aartsen en Rutte, die aan de bar zo leuk kunnen mee lullen met andere corpsballen die ongeveer 11 jaar over een studietje als ‘geschiedenis’ doen.

De liberalen hopen nu met een vertrouwd geluid kiezers aan te spreken die rechts willen stemmen en vooral geen heibel willen in de tent van het landsbestuur: lastenverlichting, infrastructuur, veiligheid en defensie. Terreinen die door de VVD zélf hopeloos zijn uitgekleed. Voor de zorg gaan wij volgend jaar weer meer betalen en nogmaals: markten waarin het kennisverschil tussen aanbieders en vragers (te) groot is, kunnen NIET worden geprivatiseerd. Dat is een overheidsfunctie. Bovendien laat het zich vragen of het bevoordelen van enkele verzekeringsmaatschappijen met niets ontziende staatssteun wel kenmerken van ‘marktwerking’ in zich heeft. Denkelijk niet.

De interne en externe veiligheid van ons land, beide ook al terreinen van VVD-bewindslieden die de laatste 6 (!) jaar daar de scepter zwaaiden, zijn overwoekerd door een dikke managementlaag, gerekruteerd uit ‘Parteigenossen’ van beide regeringspartijen die niets, maar dan ook werkelijk niets presteren. Lastenverlichting? Laten we niet in lachen uitbarsten: de VVD heeft de lasten voor burgers tot onaanvaardbare hoogte opgestuwd, maar slaagde er desalniettemin in om elk jaar zelf weer méér uit te geven! De staatshuishouding is daarmee zo ellendig duur geworden dat het nog jaren zal duren om die waanzinnige banenmachinerie voor partijleden weer tot normale proporties terug te brengen. Of we zouden de revolutie uit moeten roepen: werkt sneller.

De komende verkiezingen zullen mensen weer een hokje rood mogen kleuren, nadat zo door de publieke omroepen zijn geconditioneerd om in een Pavlov-reflex de vooraf gewenste vakjes kiezen. Dit jaar wordt er opnieuw hevig ingezet op het pluche-handhaving principe waarbij de ordinaire leugens niet van de lucht zijn. De kiezer echter zou zich maar één vraag hoeven te stellen: “Wat ben ik er de afgelopen 6 jaar wijzer van geworden?” En dan nog is het maar de vraag wat het oplevert, want ongeacht de uitslag wordt er over een regeerakkoord onderhandeld door mensen die al járen op onverklaarbare wijze op de lijsten staan. Na de verkiezingen zal weer blijken dat uw stem weinig waard is geweest en komt de oude wijn in nieuwe zakken (letterlijk en figuurlijk) gewoon weer in vak K terecht.

Misschien is er nog licht wanneer een partij de volgende punten aandurft:

 1. Een jaarlijkse afname van 20% van de overheidsuitgaven aan subsidies;
 2. Totale afschaffing van ‘ontwikkelingssamenwerking’;
 3. Direct terugbrengen van de publieke omroep tot een (staats) tv- en een radiozender;
 4. Onmiddellijke ontmanteling van subsidieclubs zonder noemenswaardige ledenachterban;
 5. Omvorming van het politiek-maatschappelijke middenveld tot democratisch beïnvloedbaar en anders afschaffing;
 6. Invoering van een jaarlijks – bindend – referendum voor de beoordeling van het overheidsbeleid;
 7. Herstel van de grensbewaking en een totale immigratiestop;
 8. Een volledig religieus neutrale overheid, inclusief onderwijs;
 9. Handhaving van het ‘uniformverbod’, ook voor o.a. religies die een ander staatkundig streven voorstaan;
 10. Verbod op overheidsfuncties voor personen met meerdere nationaliteiten dan uitsluitend de Nederlandse;
 11. Toename van het defensiebudget met 3 miljard jaarlijks tot 2,5% van het bnp;
 12. Tenminste 15.000 agenten (op straat) extra met volledig herziene bevoegdheden.

Ik ken tenminste één politicus die het aan zou durven (maar het nog niet deed). Maar ja: die heeft nu al persoonlijke beveiliging nodig…. Maar wacht: is dát misschien het probleem dat niemand zo’n logische agenda voert? Dat je dan… zeg maar…

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Nederland, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Rutte, VVD. Bookmark de permalink .

46 reacties op Rutte en zijn vrienden in de VVD

 1. Steven zegt:

  ..En wedden dat half Nederland er WEL weer intrapt?

  Like

  • danny zegt:

   Ja denk, ik ,ook Steven, dan weten we ook gelijk, dat we daar niets aan hebben.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Hr Nijhof publiceert het bekende rijtje wat we uit ons hoofd kennen,
    maar waarom zet hij die een miljard aan extra defensie-uitgaven er niet bij die Rutte heeft genoemd in zijn nieuwe partijprogramma.
    ’n Sterk leger zal in de naaste toekomst hóógnodig zijn om uit te kunnen voeren wat we willen..

    Like

  • Ja, omdat ze het met hun…..tja, hun “geweten?” niet overeen kunnen brengen om PVV te gaan stemmen en zich dolgelukkig vastklampen aan iedere schijn-aanwijzing, “dat dat gelukkig niet nodig is!”
   En dan noemen ze de PVV wel “de partij van de angst.” Wie zijn er hier nu eigenlijk de grootste angsthazen?!

   Geliked door 2 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Steven: 17.50. uur. Dat weet ik wel zeker, Steven. Daar zorgen de rode pers en media wel voor, door 24/7 hun vieze linkse agitprop op de burger los te laten. En aangezien een groot deel van onze bevolking helaas uit “zombies”, bestaat, die alles geloven wat links hun wijs maakt,- en daar hoort de VVD ook bij- dom Pokemon najagen, en kijken naar heel Holland bakt, kunnen we ervan uitgaan, dat we weer opgescheept komen te zitten met de “lying Dutchman”, Rutte (VVD).

   Like

  • A.J. de Koning zegt:

   Ik denk dat je helaas gelijk krijgt maar ik ben er gelukkig de eerste keer ook al niet ingetrapt, voor mij is er maar een partij en dat is de PVV.

   Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Ik ben er ook bang voor Steven.
   Dat hele pleur op verhaal was een opzetje zodat de bankzitters denken wat beschermd
   die ons toch maar weer.
   Ja…je vraagt je onderhand af……hoe is het toch in vredesnaam allemaal mogelijk!
   We zitten midden in een nachtmerrie,waarin het gros jammer genoeg niet wakker wil worden , omdat ze klakkeloos aannemen wat de media ze voorschotelt…..
   Zo verdomde jammer….zo zijn WIJ …nooit met meer!!!

   Geliked door 1 persoon

 2. danny zegt:

  Wat zal ik zeggen. VVD-praatjes vullen geen gaatjes van de belastingbetaler zijn portemonnee.
  Wij krijgen allemaal nog 1000 euro van praatjesmaker Rutte. Er zou wat gedaan worden met de uitslag van het oekrainereferendum . Er zou geen eurocent naar Griekenland gaan enz enz.

  we weten allemaal hoe bovengenoemde zaken zijn verlopen.

  Ik zeg, VeeVeeDee stink er niet in.

  Geliked door 1 persoon

 3. danny zegt:

  Ben benieuwd hoe het gaat aflopen met Trump en zijn uitspraken in de naar bovengekomen video’s van hem.
  Zou Hellery hem een streek geleverd hebben?

  Like

  • mahoog zegt:

   Trump word zwart gemaakt, en de stemmachines zijn zo corrupt gemaakt dat hij wel MOET verliezen…. deden ze ook om Obama te laten winnen.Kunnen jullie allemaal lezen op het internet.

   Geliked door 2 people

  • bigljohn zegt:

   danny 8 Oktober 2016 om 18:05 Trump is net PSV. Al spelen ze nog zo slecht, door allerlei toevallen en geluk werden en worden ze veel keren landskampioen. Zo ook Trump. Ik hou het er daarom op dat Trump overal glansrijk doorheen komt !

   Like

  • Nemesis zegt:

   11 jaar oude opname, na een interview waar vergeten is de apparatuur uit te zetten. Kletspraatjes van mannen onder elkaar bij een borrel en een sigaar. wel eens de praatjes van een vrouwenclubje gehoord die aan de borrel zaten? zijn van hetzelfde soort (LOL)
   Overigens zouden jullie de diverse video’s van killary eens moeten zien en beluisteren. Van hetzelfde laken een pak, maar dan nog iets erger 😀

   Verkiezingen in de VNA is net vuile oorlog.

   Like

 4. Nou, ik hoop het dus niet of je moet met recht een plaat voor je kop hebben.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  VVD stemmen kan alleen maar gebeuren in een vlaag van krankzinnigheid of je moet ernstig last hebben van masochisme !!

  Like

 6. bigljohn zegt:

  De meeste Nederlanders zijn nog net zo naief als een pasgeboren kind. Maak je ze wijs dat de wereld een krentenbol is, dan zouden ze dat ook gaan geloven. Met zulke sukkels in den lande is het geen kunst voor Rutte, Klaver en Pechtold om vele klantjes te winnen !

  Like

 7. Fred zegt:

  Morgen bij de Hond zal deze aartsleugenaar er wel weer een aantal virtuele zeteltjes bij hebben gekregen.
  Want we leren het nooit.

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Fred, las vanmorgen dat Maurice de Hond al weet wie er gaat winnen……MARK RUTTE…en hij wist ook al te melden dat het een coalitie gaat worden van CDA VVD en
   D66….we kunnen dus wel thuisblijven? Volgens mij is dat hele stemmen om de (schijnde-
   mocratie) in stand te houden en wordt in de achterkamertjes al lang onderhandelt wie of wat gaat het worden! hoezo worden wij besodemieterd waar we bij staan?
   Gewoon….omdat het kan!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @tinekevanschagen: 19.11. uur, op 8/10. Dat zou zomaar kunnen. Het was de communistenleider Lenin, die deze woorden sprak: ” Het maakt niet uit wat de mensen stemmen, maar WIE de stemmen telt”. Einde citaat. En geloof maar dat de stemlokalen bemensd worden door de vriendjes van vnl.: VVD,CDA,PvdA en D66.

    Like

 8. terex zegt:

  Ik ben blij dat ik niet meer op dat grafvolk hoef te stemmen. En ik hoop dat die vieze Pinokkio afgaat als een gieter de komende verkiezingen.

  Like

 9. Thom zegt:

  De schrijver beschouwt kennelijk Bolkestein als een rechts boegbeeld voor de VVD gezien de zin in het artikel
  “door een partij waaruit de geesten van Wiegel en Bolkestein allang zijn verdwenen”.

  Wat ik me van Bolkestein herinner zijn zijn rechtse praatjes waarmee hij een gigantische aantal stemmen binnenhaalde. Toen de stemmen binnen waren werd Bolkestein Eurocommissaris in Brussel en gaf de leiding van de VVD over aan de superlinkse Hans Dijkstal.

  Like

  • Ton Nijhof zegt:

   Lees het boek van Martin Bosma: ‘De Schijnelite van de Valsemunters’. In de eerste 40 pagina’s legt hij precies die situatie uit. Echt: lees dat om het te begrijpen want zo was het.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Ton Nijhof: 23.36. uur, op 8/10. Heb het boek gelezen en in huis, meneer Nijhof. Na lezing was ik gelijk genezen van eventuele socialistische gedachten c.q. neigingen. Een aanrader!

    Like

  • Giny zegt:

   Thom

   Inderdaad, Bolkestein is ook niet te vertrouwen, Brussel was belangrijker voor hem!

   Like

 10. Helena zegt:

  Ik moet er niet aan denken, toen Geert Wilders het Nederlandse volk waarschuwde voor al die azc’s die ons door de strot zouden worden gedrukt en aangaf dat hij er voor het Nederlandse volk stond, werd hij door die vieze gluiperd van een Rutte uitgelachen! STEM PVV!!!!!!!!!!!!!

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Ja natuurlijk trappen de stommelingen er nog een keer in! Dat betekent wéér jaren shit!

  Like

 12. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wij…Volk dat van wanten niet weet
  en zwendelaars domweg steeds pruimen,
  nog steeds elke leugen vergeet
  en blind voor ’n wonder blijft duimen…
  .
  verdienen dus zo’n VVD
  met haar huidige grijns-baantjesjager
  want wij vinden gesjoemel oké,
  dus leggen de latten steeds lager…
  .
  maar straks, als het niemand meer lukt
  om de bakens alsnog te verzetten
  worden krantjes vol namen gedrukt
  van de lui die ’t steeds wilden beletten…
  .
  dàt had ons ’t verleden geleerd
  als we niet steeds wég hadden gekeken
  maar omkijken leek ons verkeerd…
  door onszélf is ons nest dus bezeken !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 13. Republikein zegt:

  Mhttps://pbs.twimg.com/media/CQ58n3kUYAAWoCU.jpg
  Mark is een fenomeen.

  Like

 14. Deze man heeft zo’n hoge dunk van zichzelf Je wordt wederom door hem bedondert.

  Like

 15. fleckie zegt:

  voor de derde !keer wordt dit getypt, nl. ‘ DE NEOLIBERALE AGENDA IS BIJNA AFGEWERKT’, van de voorzitter KBO, dhr. FR.Slangen, in ‘ONS’ oktober 2016. ……….’ Aan de afbraak van het laatste restant ervan-..ons PENSIOENSTELSEL-wordt HARD GEWERKT door VVD,..PvdA,..D66,..GROEN LINKS,..CHRISTEN UNIE,..en SGP…………………..HOE? .Door het vertrouwen in het stelsel te ondermijnen, …door GENERATIES tegen elkaar op te zetten en door. Ongelijke speelvelden te creeren : overdreven strenge regels en hoge buffereisen voor de pensioenfondsen, soepeler regels en eisen voor de verzekeraars. Ons op solidariteit gebaseerde pensioenstelsel dat tot de beste ter wereld behoort, moet kennelijk koste wat kost sneuvelen en dit onder de welluidende maar o zo bedrieglijke mantra’s dat we rekening moeten houden met jongere generaties. .Alsof we als ouderen ooit iets anders doen!. ………………..Het zijn juist genoemde politieke partijen ..ZELF die de oudedagvoorziening van huidige gepensioneerden, maar vooral die van toekomstige generaties aan het verkwanselen zijn. …..De belangen van banken en verzekeraars blijken hoger op hun prioriteitenlijst te staan. ..De regering bepaalt de wettelijke regels waar pensioenfondsen zich aan moeten houden. ..De huidige liggen vast in het FINANCIEEL..TOETSINGSKADER dat in december 2014 snel door de..EERSTE KAMER is gejast toen heel Nederland in rep en roer was over de beperking van de vrije artsenkeuze in de Zorgverzekeringswet. Die laatste werd tegengehouden door de..EERSTE KAMER, het Fiancieel Toetsingskader werd helaas aangenomen. Uw huidige pensioeninkomensachteruitgang dankt u dus aan BOVENGENOEMDE PARTIJEN? Zij hebben voor het Financieel Toetsingskader met die irreële rekenrentesystematiek gestemd: fondse die zich arm moeten rekenen met 1% rendement terwijl ze in werkelijkheid gemiddeld 7% behalen, al dertig jaar lang, ook in crisistijd. ………………….
  Juist omdat we als geen ander oog hebben voor de generaties na ons, onze kinderen en kleinkinderen, zou u toch eens hun interesse moeten proberen te wekken voor zoiets saais als hun pensioen. Grote kans dat u als antwoord krijgt:’ Die pot wordt nu verteerd door de ouderen, voor mij zit er straks niets meer in’. …In dat geval hebben we alvast een cadeautip voor 5 december: het meest leesbare en spannende boek over pensioenen., ‘ 19 Mythes en ONWAARHEDEN over ons pensioen’, geschreven door Rob de Brouwer. ………..Intussen doen we samen met de KOEPEL van NEDERLANDSE VERENIGINGEN van GEPENSIONEERDEN en actiegroepen in het land ons best om die rekenrentesystematiek gewijzigd te krijgen. ……….Door
  50PLUS is tijdens een pensieondebat in de Tweede Kamer op 15 september een motie daartoe ingediend. Steun ervoor van SP en PVV is er al, nu de andere partijen nog. ..Fr.Slangen voorzitter.
  <<<<<<<<<<<<<<<< fleckie: op 5.9.2016, ejbron, staat onder 'REALISME' :' De grote uitdagingen: …PENSIOEN en ZORG'. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 16. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  quote: danny zegt:
  8 oktober 2016 om 18:00
  Wat zal ik zeggen. VVD-praatjes vullen geen gaatjes van de belastingbetaler zijn portemonnee.
  Wij krijgen allemaal nog 1000 euro van praatjesmaker Rutte. Er zou wat gedaan worden met de uitslag van het oekrainereferendum . Er zou geen eurocent naar Griekenland gaan enz enz.

  we weten allemaal hoe bovengenoemde zaken zijn verlopen.

  Ik zeg, VeeVeeDee stink er niet in. /quote

  Maar die onderste steen die boven moest komen omtrent de MH-17 ramp is wel bovengekomen, toch?? 😛

  Geliked door 1 persoon

 17. Witte raaf zegt:

  Nee hoor ik trap er niet in,trouwens nooit gedaan ook!!

  Like

 18. C.A.Barstow zegt:

  De Nederlander is al zo murw geslagen, voor gelogen, bestolen en bedonderd dat hij van voren niet meer weet wat ie van achter moet stemmen en vice versa.

  Like

 19. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 20. Gerrit Tienkamp zegt:

  U heeft een hesenbeschadiging als U in de leugens en sprookjes van deze partij geloofd.

  Geliked door 1 persoon

 21. Trapt u er nog een keer in? Ben het eens met de hierboven gegeven reacties, en ik denk dat er weer legio politieke kleuters weer in hetzelfde verhaal gaan trappen van de pathologische leugenaar M. Rutte. De VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) deze drie hoofdletters dekt de lading niet meer, net zoals het met de PvdA het geval is. De VVD is een belangen-organisatie verworden en gewoon een van de vele versplinterde z.g.n. politieke partijen die in feite franchise afdelingen of zetbazen van het EU moloch zijn. Er werd ook geopperd dat de VVD de partij van het bont en de parels is, een gewone man of vrouw kan daar dus in mijn opinie niet met de partij-ideologie van de VVD mee vereenzelvigd worden want dan pleeg je karaktermoord op je eigen persoonlijkheid. De VVD is in 1948 opgericht en is een opvolger van De Partij voor de Vrijheid, ziet men de insteek van dhr. Wilders die zijn PVV vernoemd heeft naar de naam van de VVD voor 1948.

  Like

 22. Tom Hendrix zegt:

  Heeft Rutte dan vrienden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s