Ook seksueel wangedrag bij Artsen zonder Grenzen

Screenshot_9

Hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) werd in 2017 wereldwijd geconfronteerd met 24 gevallen van seksueel misbruik of ongewenst seksueel gedrag binnen de eigen organisatie. Dat heeft de medische hulporganisatie vandaag bekendgemaakt.

AzG zegt in totaal 146 klachten of meldingen te hebben ontvangen. ,,In veertig gevallen bleek er na een intern onderzoek sprake te zijn van misbruik of ongewenst gedrag”, zegt de organisatie in een persbericht. In 24 van de 40 bleken de feiten seksueel van aard te zijn.

Lees verder>>>
(h/t “Japio”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", Barbarisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

17 reacties op Ook seksueel wangedrag bij Artsen zonder Grenzen

 1. BertG. zegt:

  Er zullen toch wel mensen bestaan die ooit aan zo iets begonnen met goede bedoelingen.
  Waarom hebben die al die jaren gezwegen.
  Niemand wil toch tussen zo iets werken, terwijl jij het toevallig wel goed bedoeld.
  Dan blijf je daar toch niet hangen en trek je je scheur open, over alle misstanden.

  Liked by 3 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   Die eerste en onbezoldigde generatie goedbedoelende is allang verdwenen bij dit soort organisaties.

   Sinds jaar en dag zijn die posten bezet door managers met een flauwekul opleiding die van de ikke ikke ikke ga mijn zakken eerst vullen generatie.

   Liked by 2 people

 2. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  De naam zegt het al: “Artsen ZONDER grenzen.”

  Liked by 7 people

 3. BigLJohn zegt:

  De ene na de andere beerput word opengetrokken. En wat mij het meest verbaasd is dat er nu opeens massa’s vrouwen opstaan die beweren misbruikt zijn, die vele, vele jaren hun mond dicht hielden, en nu opeens met zijn allen tegelijk aangifte gaan doen. Er schijnen ook nog al wat valse aangiftes te zijn. Trump is zo’n voorbeeld. Een vrouw word namelijk altijd geloofd, zelfs als er totaal geen bewijs is word er door justitie toch een zaak van gemaakt, met soms desatreuze gevolgen voor een onschuldige. Zo ben ik als man ook slachtoffer geworden van een hetze die tegen mij gevoerd werd na mijn scheiding in 1986. Het neefje van mijn dochter, de toen 17 jarige Berry K. had zich vergrepen aan mijn toen 10 jarige dochter. Om een schandaal in die schoonfamilie te voorkomen, zetten ze mijn dochter onder druk om niet te praten, en schoven ze de schuld naar mij toe. Nou, dat heb ik geweten. Uiteindelijk konden ze dus niets bewijzen, de politie gaf mij het voordeel van de twijfel, maar ik heb wel 4 dagen onschuldig op het politiebureau vast gezeten. Vele kennissen voorgoed verloren, en massa’s klanten verloren (ik was bakker aan huis) tot dat ik mijn route moest opgeven omdat die niet meer rendabel was. Als eenmaal ergens een praatje rondgaat, word het van kwaad naar erger omgezet, en gaat het de hele stad rond. Toen mijn dochter na vele jaren de waarheid aan ons en op het politiebureau opbiechtte (die neef) was het feit verjaard. Nadien werd de Wet ten goede veranderd, een vrouw kan nu levenslang aangifte doen, maar wel zodanig dat oude verjaarde zaken niet meer door justitie opgepakt worden. Die neef werd dus nooit bestraft. Mijn dochters 7 jaar oudere neef werkt als concierge op een school met jonge kinderen….Zijn vrouw wil geen kinderen van hem hebben. Hij vergreep zich al meerdere keren aan een jong meisje, waar onder zijn andere nichtje. Via via kwam ik dit te weten. Dat die vrouw nooit ging scheiden van zo’n vent….

  Liked by 2 people

  • Wachteres zegt:

   Wat een dramatisch verhaal Het doet me denken aan de geschiedenis van de politieagent op Schiermonnikoog, die door zijn dochter werd beschuldigd van misbruik, wat ook niet waar bleek te zijn.

   Liked by 1 persoon

   • BigLJohn zegt:

    Wachteres 15 februari 2018 om 16:8 Eerst twijfelde of ook ik met mijn verhaal naar buiten wou komen. Ik wilde aantonen dat als een groepje personen op het politiebureau een gezamelijk ingestudeerde verzonnen klacht komen melden, de politie meteen in actie komt. Mij is dit overkomen. De betreffende beschuldigde word dan zonder enige vorm van bewijs, alleen maar bla, bla, bla, zomaar van de straat geplukt gelijk een straathond. Als het een beetje tegenzit, zit iemand zo jaren onschuldig vast. Ik had het geluk dat alles toch anders liep, zei het dat de schuldige nooit bestraft werd.

    Like

 4. Marc zegt:

  Wat ik zo onbegrijpelijk vind is dat van alle organisaties en instituten, in dat zijn er inmiddels vele tientallen zo niet honderden, alleen de katholieke kerk op zo’n ongelooflijke manier op is afgerekend. Zouden niet al die andere organisaties en personen niet op net zo’n manier de rekening moeten betalen? Ik vind van wel.

  Liked by 3 people

 5. kampersrene zegt:

  Ja maar het zijn artsen ! Je kunt ze moeilijk beschuldigen van grensoverschreidend sexueel gedrag als hij een gezwollen vagina onderzoekt of borsten waarvan de tepels pijn doen.Het zou pas strafbaar zijn als hij zijn” persoonlijke ” instrumenten zou gebruiken…….. (grapje)

  Like

  • eva110 zegt:

   Daar is het altijd prijs, als de vagina niet gezwollen is van het kinderen krijgen dan komt het van het maken van de volgende!
   Maar kom op mensen blijf ruimschoots geven want dan pas deug je.

   Like

 6. Eigen volk eerst zegt:

  BOYCOTTEN en NIETS meer geven aan deze zieligheidsindustrie.

  Like

 7. hendrikush zegt:

  De gelegenheid maakt de dief en als er twee rollebollen is er niet noodzakelijk één schuldig.
  Past ons “frame” over seksueel misbruik wel in de gedachtewereld van twee verschillende culturen?

  Like

 8. Jan zegt:

  België beschuldigt Artsen Zonder Grenzen van mensensmokkel
  https://fenixx.org/2017/03/21/belgie-beschuldigt-artsen-zonder-grenzen-van-mensensmokkel/

  Italië verbiedt NGO-schip “Prudence” van “Artsen zonder Grenzen” aan te meren in Sicilië
  https://ejbron.wordpress.com/2017/08/06/italie-verbiedt-ngo-schip-prudence-van-artsen-zonder-grenzen-aan-te-meren-in-sicilie/

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Artsen zonder ethische grenzen (Koot & Bie).

  Like

 10. Elisah zegt:

  “Leg uw kleren maar op die van mij…”

  Like

 11. Pingback: Misbruik van mensen die bescherming behoeven: IRC bevestig drie gevallen van misbruik – na Oxfam en Artsen zonder Grenzen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s