Angela Merkel, Auschwitz, de schaamte en de verantwoordelijkheid

Screenshot_31

(Door: Vera Lengsfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Eergisteren heeft Angela Merkel voor het eerst het vernietigingskamp Auschwitz bezocht. Ze zou, zo berichten de haar begeleidende journalisten, “diepe schaamte” voelen met het oog op de misdaden, die de grenzen van al het begrijpelijke en vatbare overschreden. Men zou van ontsteltenis eigenlijk moeten verstommen. Desondanks zou het zwijgen niet het enige antwoord mogen zijn. Duitsland zou verplicht zijn om de herinnering aan de toenmalige misdaden in leven te houden.

“Om ons van deze verantwoordelijkheid bewust te zijn, maakt een vast deel uit van onze nationale identiteit, van ons zelf-begrip als verlichte en liberale samenleving, als democratie en rechtsstaat”, zei ze. De bondskanselier benadrukte verder dat het belangrijk zou zijn om duidelijk te benoemen dat destijds Duitsers de daders geweest zouden zijn. Wat ze niet gezegd heeft, was dat het Duitse nationaalsocialisten waren die deze misdaden gepleegd hebben. Het waren niet de Duitsers, die zich tegen de nazi´s verzet hebben, niet Georg Elser, niet de leden van de “Weiße Rose”, niet de duizenden Duitsers die als tegenstanders van Hitler in de concentratiekampen zaten, aan vleeshaken werden opgehangen of met de valbijl werden terechtgesteld, niet de dorpstimmerman, die op eigen kosten bedden voor Franse krijgsgevangenen maakte, niet de boeren, wier “oostarbeiders” vrijwillig mee op de vlucht gingen van de families, niet de Duitsers die hun joodse medeburgers voor de nazi-beulen verborgen hebben, niet mensen die dwangarbeiders eten hebben toegestopt, niet de advocaat uit Arnstadt, die een gevluchte gevangene uit Buchenwald in zijn villa opnam, en, last but not least, niet Joachim Fest, die al als gymnasiast de nazi´s doorzag en zei: “Ik niet”.

Zelfs Stalin ging niet zo ver om alle Duitsers voor de nazi-misdaden verantwoordelijk te maken, maar zei in zijn bevel 55: “De ervaringen uit de geschiedenis zeggen dat de Hitlers komen en gaan, maar het Duitse volk en de Duitse staat blijft.” Hitler zelf wilde er met zijn Nero-bevelen in maart 1945 voor zorgen dat de levensbasis van de Duitsers compleet zou worden vernietigd, omdat zij niet bereid waren met hem in de totale ondergang te gaan. Ja, we zijn verplicht om de herinnering aan de misdaden in leven te houden. Daarom zou het de hoogste taak zijn om duidelijk uit te werken welke menselijke eigenschappen en karaktertrekken ervoor behoeden om een meeloper of zelfs dader in een totalitair systeem te worden.

Het antwoord daarop kan alleen maar zijn dat mensen die capabel zijn om zelf te denken en zelf-verantwoordelijk te handelen, in staat zijn om door eigen analyses de propaganda van de totalitairen te doorzien, zelden gevaar lopen dader of meeloper te worden. Een samenleving die van de geschiedenis geleerd heeft, zou dus alles moeten doen om het kortwieken van mensen, hun degradatie tot gezichts- en willoze mensen te verhinderen. Daartoe dient vooral een open debat, waarbij verschillende vrije meningen op elkaar botsen en tegen elkaar worden afgewogen. Waar kinderen en jongeren ertoe aangemoedigd worden om zich een eigen, onafhankelijke mening te vormen in plaats van zich aan te sluiten bij een gepropageerde uniforme mening.

Een samenleving die van de geschiedenis heeft geleerd, mag niet tolereren dat recht en wet ten gunste van een zogenaamd hogere moraal naar believen door politici ter beschikking worden gesteld. Een politiek die deze naam verdient en van de geschiedenis geleerd heeft, is verplicht om alle bronnen van het nieuwe antisemitisme te benoemen en niet om redenen van opportuniteit alleen maar in één richting te kijken.

Bondskanselier Merkel heeft met haar eenzame beslissing, van wie men nu weet dat ze zelfs door haar toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière op de daaraan verbonden gevaren werd gewezen, de grens voor honderdduizenden jonge mannen uit antisemitische samenlevingen geopend, wat tot een dramatische stijging van antisemitische daden heeft geleid. Terwijl Merkel in Auschwitz was, stond in Berlijn een door Duitse autoriteiten toegestane antisemitische conferentie van Hamas, dat door de binnenlandse veiligheid geobserveerd wordt, voor de deur.

In het begin van de week die Merkel naar Auschwitz bracht, verkocht een vereniging de as en botfragmenten van eveneens in Auschwitz vermoorde Joden voor € 50,-, om geld in te zamelen. Ze stelde deze as niet alleen tentoon voor de Rijksdag, maar ook op andere plaatsen in het land, zonder dat de autoriteiten ingrepen. Erger nog, deze daad van de schandalige instrumentalisering van vermoorde mensen werd door veel media, hoewel met minder schuim, met instemming begroet. Ook nadat zelfs de Centrale Raad van de Joden in Duitsland zich fel tegen deze afschuwelijke actie had uitgesproken, was er minstens één Duitse rechtsgeleerde die hierin, onder minachting van joodse traditie en gevoelens, geen verstoring van de dodenrust wilde zien. De “diepe schaamte” van de bondskanselier was niet diep genoeg om de heiligenschennis, die zich op kijkafstand van haar bondskanselarij afspeelt, te veroordelen. De vereniging heeft zich weliswaar op haar website met veel woorden voor “fouten” verontschuldigd, tegelijkertijd door haar gedrag laten zien dat ze wettig zou handelen, helaas alleen de verkeerde middelen gekozen zou hebben.

Tijdens Merkel´s regentschap is niet alleen het antisemitisme in Duitsland dramatisch toegenomen, de samenleving wordt ook met alle propagandistische middelen van de belangrijkste oorzaken afgeleid. Van geïmporteerd antisemitisme mag geen sprake zijn, tegelijkertijd worden steeds meer mannen uit antisemitische samenlevingen het land binnengehaald, nu ook ISIS-moordenaars met gevechtservaring en hun families. Het zijn opnieuw niet de Duitsers op zich die deze politiek bedrijven, of ook alleen maar goedkeuren. Het is een politieke klasse, die ondersteund door onkritische media de samenleving zijn ideologie oplegt, indien nodig met nazi-methodes, zoals de chef van de vereniging, die geld verdient met de as van vermoorde mensen, in alle openheid gedaan heeft. Wanneer deze politiek tot de volgende catastrofe leidt, worden opnieuw niet alleen de daders en hun willige helpers, maar de Duitsers verantwoordelijk gemaakt. Daarom mijn waarschuwing: Wie zwijgt, stemt toe!

Bron:
https://vera-lengsfeld.de
Door: Vera Lengsfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, antisemitisme, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Historie, Holocaust, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Merkel, Midden-Oosten, Moslims, Multiculti, nationaalsocialisme, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Angela Merkel, Auschwitz, de schaamte en de verantwoordelijkheid

 1. Harry zegt:

  Angela is inspiratie op wezen doen .
  Hoe moord je je eigen volk uit ! ?
  In feite is ze bezig hetzelfde te bewerkstelligen als die gek hitler , alleen in een andere opzet .

  Nu besteedt ze het moorden uit en kan ze zelf langs de zijlijn blijven staan .

  Geliked door 6 people

 2. Rensk. zegt:

  Duivelin en monsterlijke vrouw. Een heel smerig achterbaks gevaarlijk monster

  Geliked door 7 people

 3. Blaffertje zegt:

  “Ze zou, zo berichten de haar begeleidende journalisten, “diepe schaamte” voelen met het oog op de misdaden, die de grenzen van al het begrijpelijke en vatbare overschreden. Men zou voor ontsteltenis eigenlijk moeten verstommen. Desondanks zou het zwijgen niet het enige antwoord mogen zijn. Duitsland zou verplicht zijn om de herinnering aan de toenmalige misdaden in leven te houden”.

  Mijn God, onder welke steen leeft dat mens?
  Hoe durft ze zo te reageren en te spreken over “schaamte” en “de toenmalige misdaden in leven te houden”.
  Realiseert zij zich wel dat dat tuig wat er nu met scheepsladingen vol maandelijks Duitsland binnenkomt, de geschiedenis maar wat graag wil voortzetten waar Hitler gestopt is?
  Wat een lef van die taart.
  (jammer dat ik geen emoticons kan plaatsten ander stonden er een heleboel duiveltjes)

  Geliked door 7 people

 4. Nemesis zegt:

  Off topic : het is niet zo dat ik verdwenen was, of ook al overleden, maar ik heb dank de vergissingen steeds weer van de provider/leverancier, wekenlang zonder internet en telefoon gezeten. Handy deed het ook maar beperkt, vanwege het internet dus.
  Ondertussen moesten we ook hals over kop verhuizen, daar de nieuwe eigenaren van ons huis, toch plotseling een huurder hadden gevonden, die per 01.01. hun woning kon overnemen.
  Ik probeer me nu door alle artikelen heen te lezen, veel commentaar zal ik niet schrijven dus, want ik ben het met de meesten wel roerend eens. Bedankt voor het lezen.

  Betreffende Merkel, wat kun je anders zeggen vanwege de krokodillen tranen, ze heeft de anti semiet bij hordes binnen gehaald en het anti semitische vuur bij de eigen bevolking, dat voor zich heen sluimerde flink aangewakkerd. Smerige, huichelachtige slang met 9 koppen, de een lelijker en kwaadaardiger als de andere. Haar verdiende loon: muur en peng, wel met een echte, ik wil die wel betalen.

  Geliked door 7 people

 5. fleckie zegt:

  Ja, en honderdduizenden NAZIS. zijn MET vluchten geholpen, ( organisaties!! zijn inmiddels bekend) waar zij neerstreken, : In verre oorden!! waar zij voortgingen met hun indoctrinaties tegen joden., ‘het ‘resultaat. begint nu zichtbaar te worden!…Desalniettemin. verbleven nog ZEER veel nazi’s die in feite onder een andere ‘functienaam’! meestal hun werk voortzetten, en ‘tegenstanders’ van het Hitlerregime alsnog …’straften’ voor hun zog. ‘toenmalige. ‘tegenstand’. …….<~<~<~<~<~<~<

  Geliked door 5 people

 6. Jules Vismale zegt:

  Angela Merkel heeft inderdaad wel lef om, gelijk naar een heleboel vijanden van de nazi’s tijdens WO II, vrijwel alle 80 miljoen Duitsers te zien als de moordenaars van 6 miljoen joden, 500.000 zigeuners en miljoenen andere Europeanen!
  De Nazi-Duitsers werden namelijk tijdens hun moordpartijen niet alleen bijgestaan door Duitsers die niet perse nazi’s waren maar ook door honderdduizenden Oostenrijkers, Fransen, Oekraïners, Russen, Polen, Tartaren, Wit-Russen, Hongaren, Roemenen, Hongaren, Bulgaren e.v.a. want zonder hun hulp waren er tijdens WO II niet eens zoveel doden gevallen!
  Niettemin bleek zelfs de Wehrmacht niet vies te zijn geweest van oorlogsmisdaden, gelijk naar de SS, en zo was er bekend dat het Reserve-bataljon 101 was gereciteerd uit talloze arbeiders, lagermiddenklassers, politieagenten enz. en afkomstig uit Hamburg, en niet eens bestond uit nazi-fanatici. Nochtans waren zij in de oorlog verantwoordelijk voor het doodschieten van 38.000 joden en deporteerden zij 45.000 joden naar Treblinka!
  Helaas zullen talloze moslimextremisten het nazisme nog steeds een geweldig systeem vinden en Merkel lijkt haar ziel al aan de islam te hebben verkocht waar ze zelf ooit aan ten onder zal gaan! Naar de bliksem met die walgelijke linkse huichelaar!

  Geliked door 6 people

  • dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

   @Jules Vismale De Davidster had a.h. afgekeken van de 7e Eeuw. Joden moesten in de meer dan 10 Eeuwen geleden al gele sterren dragen waar de 7e Eeuw de baas was, Christenen moesten een riem dragen. Daarmee waren deze 2 groepen dhimmi’s en moesten zij belasting aan de 7e Eeuwse heersers betalen.

   Geliked door 1 persoon

  • Ton Ruygrok zegt:

   Vergeet NL politie niet … duikt er èèn zeldzame foto uit Zwolle op .., en wat geeft die weer … hollandse joden jagers..!!!..,
   A.Ruygrok,Monster.

   Like

 7. BigLJohn zegt:

  Het kan niet gekker. De Marxistische Merkel als leidster van de Christen Democraten, en Rutte die de van origine rechtse VVD aan het omvormen is naar een tweede Groen Links. Deze twee hebben echter EEN overeenkomst; Het zijn alle twee zetbazen van Brussel c.q. the NWO, en vervullen de rol van dictator. En zoals het echte dictators betaamt; van verkiezingen hebben zij niets te duchten, want hun politieke partij blijft (door het laten vervalsen van verkiezingsuitslagen) toch telkens de grootste. Toen Rutte 1 aantrad, wisten de meesten het al zeker, dit kabinet zou hoogstens EEN jaar aan blijven. De schandalen rond de VVD volgden elkaar op, mensen kregen er genoeg van maar…Er kwam een Rutte 2, en een Rutte 3, en er zal een Rutte 4 komen. Die tweede kamer is net een bioscoopzaal, de linksen hebben voor 2021 al de meeste kaartjes gereserveerd. En onderlinge schandalen die altijd al tot een val van een kabinet geleid hadden, worden telkens door dit Old Boys Network ongedaan gemaakt !

  Geliked door 6 people

 8. Klaas zegt:

  Like

 9. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  Mogelijk zijn de gevolgen van het beleid van angela m. dusdanig dat zij de slechtste bondskanselier (zelfs NOG slechter als a.h.) in de geschiedenis gaat worden: wederom een Grote Oorlog met Europa als brandpunt en vooral Europeanen als slachtoffer.

  Geliked door 4 people

 10. Richard zegt:

  Ik moest denken aan potten en ketels en liegen dat je zwart ziet.

  Geliked door 3 people

 11. Peter zegt:

  80 miljoen Duitsers,en dan bij de verkiezingen roepen ,we hebben niemand anders,dat zegt toch wel iets .Media en politiek ,er is van voor de oorlog niks veranderd,het systeem doet zijn werk en draait op volle toeren

  Geliked door 2 people

 12. kampersrene zegt:

  Ze stromen met duizenden binnen en dreigen onze westerse beschaving te vernietigen.. neen Merkel het zijn geen nazis zoals mogelijkj in uw familie er enkele rondliepen ….ze zijn gevaarlijker want ze hebben er een god bij gesleurd en O wee als uw Duitsers zich niet schikken naar de wet van hun vervloekte Allah…….Merkel ! ge bent niet goed bezig…..maar ik vrees dat het al te laat is…de geschiedenis zal u vervloeken als het ” wijf ” dat Duitsland naar de kloten hielp

  Geliked door 7 people

  • karton zegt:

   @ kampersrene.
   Adolfina Merkel zal worden vervloekt maar óók Rutte; beide landverraders zijn met hetzelfde bezig : vernietiging van hun “eigen” land + bevolking en……ze doen het met een lach op hun gezicht. Walgelijke mensjes.

   Geliked door 5 people

 13. koddebeier zegt:

  Zij zou zich ook moeten schamen als ze een keer inziet wat ze in haar land heb aangericht, die stomme trol !

  Geliked door 3 people

  • Oeps zegt:

   @ koddebeier (9 december 2019 om 11:20)

   Dames en Heren.

   Frau Merkel heeft GEEN schaamte !!!
   Toen zij lid werd van de sekte van het Alziend Oog, verkocht zij haal ziel en zaligheid aan de duivel. Bij de initiaties werd zij gebrainwashed. Daarbij werden haar gevoelens en emoties geblokkeerd. Tevens werd haar het gebruik van haar gezonde verstand beperkt. Daarvoor in de plaats werden satanische obsessies aangebracht. Geweten, schaamte, verantwoordelijkheid en dat soort zaken zijn gevoelens. Daar kan ze dus niet meer bij. Het heeft geen enkele zin, om haar daar nog op aan te spreken. Ze begrijpt dat niet meer. Ze is nu een kornuit van de duivel. Ze kan nog slechts hem aanbidden, hem gehoorzamen en zijn bevelen uitvoeren. Feitelijk is zij nu een psychopaat. Vroeger werden dat soort mensen in gekkenhuizen opgesloten, of eindigden als heks op de brandstapel. Tegenwoordig lopen ze los rond en kunnen ze de allerhoogste posities vervullen. Het geeft aan, hoever kan de maatschappij is gezonken !!!

   Geliked door 3 people

 14. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Dat Merkel nu pas voor het eerst Auschwitz bezocht spreekt boekdelen !!!
  Haar “mooie” woorden zijn niets anders dan gelegenheidspraatjes voor de Bühne. Ze meent er geen bal van !!! Luister niet naar haar woorden, maar beoordeel haar naar haar daden !!!

  Geliked door 7 people

 15. Frits ter Weele zegt:

  Adolfina Merkel moet zich diep schamen , om zich in Auschwitz te vertonen , zij heeft zich juist ingezet om de periode 1933 – 1945 te herhalen , net als in de gehele EU omdat ze bewust miljoenen analfabete gelukszoekende Jodenhaters naar Duitsland haalt die vanaf baby zijn geïndoctrineerd om Joden te haten

  Geliked door 4 people

 16. cornelis1950 zegt:

  politieke munt slaan over de rug van tweede wereldoorlog slachtoffers !

  Geliked door 6 people

 17. Ton Ruygrok zegt:

  Was ..frau merkel .. maar verstomd…. ipv te spreken .. “” wir schaffen das “”… maar ja .. wat valt er nu te verwachten van een vrouw zonder visie..,
  A.Ruygrok,Monster.

  Geliked door 2 people

 18. ronjaspers zegt:

  merkel is een sataniste,satanisten offeren baby,s drinken hun bloed en eten hun vlees.Daarom heeft zij en hillary clinton de kuru ziekte (google) waardoor ze trillen en af en toe vallen.Deze satanisten zijn het slechtste van het slechtste

  Geliked door 3 people

 19. Orelius zegt:

  De Duitsers wordt nu al zolang aangepraat dat ze zich moeten schamen ten opzichten van de andere Europese volken . Daarom willen ze nu ook allemaal gutmenschen zijn en blijven ze op dat monster stemmen. Om boete te doen voor wat er gebeurd is in de jaren 40. Ik vind dat het nou eens klaar moet zijn . We mogen het nooit vergeten , maar ten eerste waren niet alle Duitsers slecht , en de generatie”s van nu kunnen er helemaal niets aan doen . De Duitsers van nu mogen wat mij betreft met opgeheven hoofd op de AFD stemmen.I HAVE A DREAM

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Orelius.
   Óók wat mij betreft mogen de Duitsers met opgeheven hoofd op de AFD gaan stemmen, zoals wij, échte Nederlanders, met opgeheven hoofd op de PVV of FvD mogen gaan stemmen; en ik zal dat zeker doen ! Onder Rutte en z’n kontlikkers is NL veranderd in één groot drama : aantal daklozen verdubbeld, 8500 kinderen in de nood-opvang, tig-duizend gezinnen ónder de armoedegrens, géén onderwijs meer, géén leger meer, géén woningen meer, géén zorg voor ouderen meer !!! Denk hieraan bij de komende verkiezingen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s