Duitsland: Corona demonteert het onderwijssysteem – nog tot 2021 geen normaal onderwijs mogelijk

Screenshot_215

(Vertaling: E.J. Bron)

Onderwijs is niet pas in corona-tijden niet meer zo belangrijk. Nu heeft de voorzitter van de Duitse lerarenvereniging, Heinz-Peter Meidinger, de verwachting uitgesproken dat door de corona-crisis ook in het komende schooljaar geen normaal onderwijs mogelijk zal zijn. Omdat er nog geen vaccin tegen het corona-virus zou zijn, “moeten wij ons ook nog minstens een jaar op de scholen instellen op aanzienlijke beperkingen. Dat betekent niet alleen in dit schooljaar, maar ook tot ver in het volgende schooljaar”, liet Meidinger de “Bild-Zeitung” weten.

Duits - Zuerst

Ook de ministers van Onderwijs van de Duitse deelstaten zouden niet op een spoedig einde van de beperkingen rekenen. Met het oog op deze vrees sprak de voormalige gymnasiumleraar zich voor verkorte leerplannen en een nieuw totaalconcept voor het onderwijs uit. Scholieren zouden ook bij thuisonderwijs ondersteund moeten worden.

Kinderen, die thuis niet digitaal les zouden kunnen krijgen, dienen volgens Meidinger weer eerder naar school te gaan. Dat zouden “leerlingen met een inclusiebehoefte, met een migratieachtergrond waar thuis geen Duits wordt gesproken, en kinderen die thuis geen gelegenheid hebben om een eigen computer te gebruiken”, zijn.

Ook de zomervakantie staat in het corona-jaar 2020 inmiddels ter beschikking. Tot die discussie werd aangezet door parlementspresident Wolfgang Schäuble.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Duitsland: Corona demonteert het onderwijssysteem – nog tot 2021 geen normaal onderwijs mogelijk

 1. Lucky zegt:

  Ook dát nog
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/duitsland-is-gevallen-merkel-is-nu-voor-eu-bonds-nederland-staat-er-moederziel-alleen-voor/

  Duitsland is gevallen! Merkel is nu voor ‘EU-bonds’, Nederland staat er moederziel alleen voor

  Wie dacht dat Berlijn en Den Haag de gehele coronacrisis gezamenlijk zouden optrekken komt bedrogen uit: Angela Merkel heeft ons in de rug gestoken, en pleit nu ook voor eurobonds. Maar dan echter: het soort dat je via de achterdeur invoert en waar je dus vrijwel onmogelijk ooit nog vanaf komt.

  In deze coronacrisis waren er slechts twee bastions die nog konden voorkomen dat de inhalige Zuid-Europese landen hun zin kregen en Noord-Europese cash vrijelijk naar Italië en Spanje zou stromen: Nederland en Duitsland. Daar is er nu nog maar één van over: Nederland. Want Duitsland is op zijn zuinige schreden teruggekeerd en pleit nu ook voor Frans-Italiaanse geldsmijterij. Maar dan niet via nieuwe eurobonds die met een nieuw verdrag beklonken worden.

  Nee, erger nog. Via de achterdeur, door een bestaand EU-verdrag te misbruiken en te herinterpreteren. Daardoor kunnen we met een omweg alsnog garant gaan staan voor het financiële feestvieren in Zuid-Europa

  Like

 2. Monalisa zegt:

  In Nederland gaan ze weer naar school op 11 mei daarna de grotere maar wel 1,5 meter afstand houden wat ze dus niet doen.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Ik fiets bijna dagelijks langs zo’n 3 scholen waar de kinderen nu ook buiten spelen met een juf er bij op een stoeltje om toezicht te houden.
   Geen enkel kind zie je op 1,5 m verwijderd van andere, dat is ook niet vol te houden met kleine kinderen.
   Om dat te bereiken moet je ze vast binnen aan een eind touw op het speelplein buiten.

   Like

 3. Gienekehado zegt:

  Als er meerdere varianten zijn van dit Coronavirus, kan het weleens heel lastig worden om een breed inzetbaar vaccin te maken. Zal mij niks verbazen als de DECEMBERFEESTEN ook worden afgeblazen!

  Like

 4. Piet Snot zegt:

  Dus pas als er een vaccin is gaan de scholen weer open.
  Het lijkt mij dat dat vaccin dan verplicht wordt daar om naar school te kunnen gaan, anders is dat niet de reden voor het nog niet open gaan.

  Like

 5. Trucker zegt:

  niet on topic en ook niet islamieten gerelateerd maar who cares ik alvast niet :-
  Lachen geblazen, lees op de webpagina van de openbare omroep BRT in Vlaanderen dat er in Zemst (ergens diep in Vlaanderen is dat) er “de gemeente Zemst heeft klachten gekregen van enkel inwoners over een mestgeur.
  Goe even een Bob(je)
  HAAAAAAAAAAAAAAAAHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
  dat krijg je dus met stadslui die “op den buiten gaan wonen” en dan denken dat het muisstil zal zijn en vooral lekker geurt.
  HAHJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
  De grootste kolder die ik van weet is een ingenieur die klacht neerlegde omdat de koeien van boer … onder de schrikdraad aan de rand van zijn gras knabbelden, die dommekloot naar het vredegerecht gestapt wat in Vlaanderen de eerste en gemakkelijkste (goedkope) stap is in een gerechtelijke procedure.
  Zij hebben hem net niet vol in zijn gezicht uitgelachen, daar kan ik pagina’s over vol schrijven stadslui met hun kop omhoog en neerkijken op ons “boerkes” en dan vervolgens de reuk (niks stank) van mest niet kunnen harden.
  Soms lees ik in deze complotdagen nog wel iets dat ik echt heel leuk vind en heel hard kan om lachen, zie dat volk zo voor mij met hun esjuvee hahahahahaha

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Trucker, je kunt veel beter jezelf blijven en niet iemand willen nadoen.
   Dan ben je veel leuker. Blijf altijd jezelf.
   1 hysterische schreeuwer op de site is al erg genoeg.

   Like

  • Wim zegt:

   Hier ook niet on topic, maar te mooi om te missen:

   Afgelopen week werd er een aanslag gepleegd op het kiesdistrictkantoor van de SPD-bondsdagafgevaardigde in Wuppertal. De daders gooiden meerdere straatstenen en twee flessen met verf naar binnen en tegen de voordeur. Het was direct duidelijk: dit kon alleen maar het werk van de gebruikelijke rechtse verdachten zijn. In ieder geval was dit overduidelijk voor de gebruikelijke verdachten van links, respectievelijk het zelfgedefinieerde midden.

   De voorzitster van de SPD, Saskia Esken [google maar eens een foto van haar, niet schrikken!], twitterde, nog voordat nadere details van de aanslag bekend waren geworden: “beste Helge, wij staan solidair naast je, en we zullen het niet toestaan dat onze afgevaardigden en andere actieve strijders voor de #menselijkheid door #geweld van rechts geïntimideerd worden  https://t.co/x9uq3SGXSm
   — Saskia Esken (@EskenSaskia) April 16, 2020

   Lindh plande daarop zelfs een eigen podcast over dit thema, waarmee hij, samen met de haatexpert van de SPD en zelfbenoemd slachtoffervertegenwoordigster Sawsan Chebli [Palestijnse en verdedigster van de Sharia], “live wilde gaan”, om met haar over de aanslag te praten.

   “Mis dit niet, luister vanavond om 19.00 uur! Sawsan Chebli en ik gaan live. We praten
   over de aanslag op mijn kiestdistrictkantoor, de situatie in de wereld, het engagement
   van de burger, en ook nog een beetje over Corona. Zorg dat u er bij bent!”  pic.twitter.com/6oWwdAaBmf

   [Intussen bleek echter dat dit helemaal geen aanslag van “rechts” was, maar van extreemlinks, dat vond dat Lindh nog lang niet ver genoeg ging met zijn vluchtelingenknuffelpolitiek. En kijk eens aan: de aangekondigde podcast werd plotseling afgelast “vanwege verplichtingen op korte termijn”, die kennelijk opeens waren opgedoken. Ja ja, hoe hypocriet kun je zijn?]

   https://tinyurl.com/ydcyhvul

   Like

 6. Peter zegt:

  Nou ja ,buiten disipline wordt er weinig toegevoegd aan het verstand bij een Duits kind ,denk dat ze thuis meer leren dan op die linkse scholen

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Ligt er aan hoe de ouders of opvoeders zijn ingesteld natuurlijk. Hier op het platte land in hetbdorp zijn ze nog aardig goed opgevoed en niet zo brutaal tegen andere mensen, kom je in destad is het ook weer anders. En hier in het Noorden is het net als in Nederland overwegend CDA en Groen dus links.

   Like

 7. Julia zegt:

  Het algehele schoolsysteem moet om en daar is tijd voor nodig. Onderwijs wordt omgezet naar gedachtegoed van de nieuwe Wereldorde. De oude economie moet wereldwijd de nek worden omgedraaid om volgens het linkse gedachtegoed o.a. onder de machtige leiding van Bill Gates CO 2 vrij (volgens het akkoord Parijs) opnieuw worden opgestart. Het maakt Bill Gates en zijn politieke volgelingen niets uit dat miljoenen mensen haar armoe instorten omdat de machtswellusteling met deze idiote maatregelen ondertussen vrijelijk haar gang kunnen gaan. Sleep on een laat u leiden naar de slachtbank van de economische en maatschappelijke ondergang. Het grootste gros van de bevolking is door eerst flink ingeboezemd te zijn door angst lam gelegd en leggen zich blijkbaar hierbij neer. Hoe ziet de toekomst van uw (klein)kinderen er uit leven in een totaal gecontroleerde samenleving met beperkte vrijheden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s