Onmacht en tegenmacht

(Door: Rients Hofstra)

Macht en tegenmacht, een functie elders, we moeten wat met… en het ontbreken van actieve herinneringen over cruciale zaken zullen nu regelmatig voorbij komen.

Maar het ergste wordt maar steeds niet genoemd: het ontbreken van een goed werkende democratie. En bij die laatste stelling misstaat de vraag ‘Welke democratie?’ totaal niet. De verkiezing tot de nieuwe Kamervoorzitter is niet democratisch en de aanstelling van de verkenner Tjeenk Willink al helemaal niet.

In het geval van de Kamervoorzitter is niet de beste gekozen, laat staan dat de kiezers er in zijn betrokken. Bosma, algemeen binnen het Binnenhofvijvertje als beste bestempeld, komt van een verkeerde partij. Arib die het goed gedaan schijnt te hebben, is van een partij die niet tot de huidige demissionaire coalitie behoort. Dan ben je al gauw ten onrechte kansloos. Vandaar dat er een D66’er als glorieuze winnaar uit de anonieme stemming komt. 74 stemmen voor de uitverkorene, terwijl Omtzigt thuiszit, behoeft bij niemand een hoog ontwikkelde denkwijze te veronderstellen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Onmacht en tegenmacht

 1. Hovawart zegt:

  De demissionaire marionetten en trekpoppen voelen zich oppermachtig, maar het is iemand bovenin de poppenkast die aan hun touwtjes trekt……..en een komediant als formateur aanwijst.

  Geliked door 4 people

  • ronjaspers zegt:

   Hovawart.Goed gezien,achter (bijna) iedere regering zit een schaduwregering dat zijn de werkelijke machthebbers.Politici worden omgekocht of gechanteerd en voeren hun NWO agenda uit.De schaduwregering in nederland en europa is de (nazi) bilderberg groep.

   Like

 2. Bas zegt:

  Sterk!

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Die BBB wordt nog een rijzende ster aan het firmament, ze doet het vele malen beter dan ik ooit had verwacht !
   Vele boeren zullen straks zeggen bye bye CDA we gaan naar de BBB met onze stem.

   Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   Schitterend die mw van de Plas, heb haar ook gehoord in de kamer prettig, intelligente vrouw, scherp ook..ben nu al fan.

   Like

 3. Bas zegt:

  Sietske Bergsma

  Nu bekend is dat ons eigen huis-tuin-en-keuken @RIVM
  wordt gesponsord door een Big-Tech miljardair, is het misschien zaak om eens door te vragen naar de richting van de allerbeste bedoelingen?

  https://pbs.twimg.com/media/EVuyuWUX0Ac1KRL?format=jpg&name=large

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Hoe is het toch in godsnaam mogelijk hè.
   En dat ondanks de velen met grote woorden na zijn belachelijke veroordeling, ze zouden hem weleens even opwachten na zijn straf en hij zou nooit meer veilig over straat kunnen…
   En zie daar !

   Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    Dat komt omdat deze moordenaar een politicus heeft vermoord in opdracht van andere politici.
    Ik heb nog steeds niet vernomen wat zijn motieven waren en hoe hij aan het vuurwapen is gekomen. Dat houdt justitie allemaal onder de pet. Volgens de linkse partrijen heeft volkert v.d.graaf een meer dan goede daad verricht en zal daar wel rijkelijk voor beloond zijn. Kijk alleen maar eens hoe deze crimineel aan alle kanten in de watten wordt gelegd door de overheid. Volgens Marcel van dam van de pvda was pim fortuyn een minderwaardig mens, zo noemde hij pim in een tv.uitzending. Hij heeft dit nooit terug genomen of excuses voor gemaakt. De kogel kwam dus wel degelijk van links. Let op. er komen er nog veel meer, politieke liquidaties door links.

    Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ scherschutter1943 op 11-4-2021 om 09.55 u.
    Ik ben ’t met u eens : er zullen nog meer politieke liquidaties van links komen.
    Ook u zult zich “de zaak Hans Janmaat” herinneren , waar, tijdens een bijeenkomst van zijn partij Centrum Democraten, de vergader-lokaliteit in brand werd gestoken, hierbij kon Janmaat licht gewond ontkomen terwijl z’n partner/echtgenote een been verloor. Deze brand, in Kedichem , is zéker niet veroorzaakt door medestanders van de Centrum Democraten. Dat de heer Wilders al járenlang wordt beveiligd is niet nodig vanwege dreiging van rechts !
    Marcel van Dam is één van de meest smerige en minne figuurtjes die in NL nog levend rondloopt. Hij zorgde ervoor dat 10-talen mensen werkloos werden door een nep-video op tv te tonen !! En deze smeerlap is/was van de Partij v.d. ARBEID !

    Geliked door 2 people

 4. Bas zegt:

  Geliked door 2 people

 5. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   “Dan ken je de VVD nog niet”, nou dat is zo gek nog niet, ik heb van de week eens gekeken wie er voor de VVD in de Kamer komen, nou ik weet niet hoe die ooit op de lijst zijn gekomen maar er zitten er tenminste 22 bij waar ik nog nooit van gehoord had, en ik denk dat ik niet de enige ben die ze niet kent.
   De huidige VVD IS gewoon Rutte, alle anderen die nog een bijdrage hadden kunnen leveren zijn (al dan niet vrijwillig) opgestapt terwijl vanuit VVD standpunt nu een Klaas Dijkhoff node gemist wordt.

   Like

 6. Wolf zegt:

  Die akelige ruttekop kan ik met miljoenen met mij niet meer horen en ZIEN voor de ogen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  https://dissident.one/2021/04/10/rechters-gekocht-george-soros-en-bill-gates-zijn-twee-van-de-grootste-donoren-van-de-raad-van-europa/

  Rechters gekocht? George Soros en Bill Gates zijn twee van de grootste donoren van de Raad van Europa

  Het onderzoek van Grégor Puppinck, advocaat en directeur van het Europees Centrum voor Recht en Rechtvaardigheid, baart opzien. De Fransman onthult hoezeer Soros en Gates betrokken zijn bij organisaties als het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, de Raad van Europa, de VN en de WHO.

  Het is een schandaal zonder weerga. Vorig jaar legde de Franse advocaat en hoofd van het Europees Centrum voor Recht en Rechtvaardigheid, Grégor Puppinck, de financiële banden bloot tussen George Soros, Bill Gates en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Meer recent onthulde Puppinck de nauwe banden tussen Gates, Soros en de Raad van Europa – het EHRM werd opgericht door lidstaten van de Raad van Europa.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s