Als de islam zich in Europa uitbreidt, “is dat ook de schuld van de kerk”

De Egyptisch-Italiaanse Europa-afgevaardigde Magdi Cristiano Allam bekritiseert in een maandag jongstleden gepubliceerd opstel in het Italiaanse dagblad “Il Giornale” de islamisering van Europa. Als “duidelijk bewijs” noemde hij staatsburgers van Europa, die tot de islam overgaan. “Wist u, dat er in Italië al 70.000 islamitische staatsburgers zijn?”, vraagt Allam in zijn bijdrage. Het totale aantal in Italië levende moslims zou volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken op dit moment meer dan 1.583.000 bedragen. “wist u, dat in Italië gemiddeld iedere vierde dag een nieuwe islamitische gebedsplaats ontstaat?”

Medeverantwoordelijk voor deze ontwikkeling zou de katholieke kerk zijn, die het fenomeen “te weinig serieus” zou nemen en “te weinig” het eigen geloof en de cultuur van Europa “vertegenwoordigt” en “verdedigt”. Veel katholieke priesters zouden erop bedacht zijn “islamitisch correct” over te komen, aldus Allam.

De veroorzaker voor Allam´s standpunt was een verklaring van Ezzedine elzit, de voorzitter van de Unie van Islamitische Gemeenschappen en Verenigingen in Italië. Elzit zei, dat er in Italië 70.000 “teruggekeerden tot de islam” zouden zijn. Volgens Elzir zou men er onder moslims de voorkeur aan geven om niet van bekeerlingen te spreken, maar van “teruggekeerden”, omdat het om een “herontdekking van het ware geloof” zou gaan.

Dit standpunt maakte Magdi Cristiano Allam boos. In plaats van de moslims Christus te verkondigen, zou Europa op het fenomeen van de islam, dat religie serieus zou nemen, met een “versterkt religieus relativisme”, aldus Allam. Dat zou een “defensieve positie” zijn, die “al in beginsel een bankroetverklaring” zou bevatten.

De kerk zou zich moeten richten op paus Benedictus XVI. en diens woorden “lezen en serieus nemen”. Benedictus XVI. zou meerdere malen in de “dictatuur van het relativisme” het “belangrijkste kwaad van de tijd” hebben gezien, dat “bestreden” zou moeten worden. Deze “dictatuur vereist, dat de rede op zolder tot stof dient te vervallen”, aldus Allam, om te kunnen beweren dat alle religies en culturen, onafhankelijk van hun inhouden, gelijk zouden zijn.

De eloquente bekentenis van het religieuze relativisme zit in het gezeur van de “drie grote monotheïstische Abrahamitische openbaringsreligies, die allemaal dezelfde God zouden aanbidden”, aldus Allam. Deze “vergissing” zou zich weerspiegelen in het gedrag van niet weinig katholieken, ook van katholieke priesters, die “ten onrechte denken” dat zij om “van de moslims als mensen te houden per se ook onvoorwaardelijk hun religie zouden moeten erkennen en de islam zouden moeten legitimeren, ongeacht het feit dat deze onverenigbaar is met de niet onderhandelbare waarden van de heiligheid van het leven, van de gelijke mensenwaarde van man en vrouw, van de godsdienstvrijheid van ieder mens”, aldus Allam.

“Laten we wakker worden!”, aldus de Europarlementariër. “De islam bevindt zich al in onze huizen. Laten we ons bevrijden van de dictatuur van het relativisme en laten we de islamitische invasie stoppen! We moeten onze zielen opnieuw ontdekken en het gebruik van de rede terugwinnen.”

Magdi Allam werd in 1952 in Egypte als zoon van islamitische ouders geboren. Hij ontving zijn opleiding op katholieke opleidingsinstituten in Egypte. Zijn studie sociologie deed hij in Italië en hij besloot in Europa te blijven. Hij werkte voor verschillende grote Italiaanse dagbladen als journalist, het laatst als plaatsvervangend chef-redacteur van de Corriere della Sera in Milaan. In 2001 werd hij geëerd met de Den-David-prijs van een miljoen dollar voor begrip en tolerantie. Hij ging over tot het katholieke geloof en werd in de paasnacht 2008 door paus Benedictus XVI. gedoopt en in de katholieke kerk opgenomen. Door de televisiebeelden van de paasliturgie werd de gebeurtenis wereldberoemd en leidde tot woedende reacties in de islamitische wereld. Sinds 2009 is hij lid van het Europese Parlement. Hij werd gekozen op de lijst van de Italiaanse christendemocraten. Vanwege de samenwerking met de partij van de Turkse minister-president Erdoğan richtte Allam zijn eigen partij op. In het Europese Parlement is hij lid van de nationaalconservatieve, Europa-sceptische fractie “Europa van de vrijheid en de democratie”.

Bron:

http://www.katholisches.info/2012/05/08/wenn-sich-der-islam-in-europa-ausbreitet-ist-das-auch-schuld-der-kirche/

Auteur: Giuseppe Nardi

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com) 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Islam, Islamisering, Italië. Bookmark de permalink .

17 reacties op Als de islam zich in Europa uitbreidt, “is dat ook de schuld van de kerk”

 1. louis-portugal zegt:

  Goed stuk en goeie vent.
  Niet de kerk maar ook de linkse protestanten zijn medeschuldig.
  Schijnheilige verraders zijn het die de islam facilliteren.

  Like

 2. Bert zegt:

  Het wordt duidelijk benauwder bij de intellectuelen die de import van de islam in de EU altijd gesteund hebben en beginnen nu te wijzen naar andere of medeverantwoordelijken aan te wijzen omdat het ze te heet onder de voeten word en bang worden voor de consequenties als de dag des oordeel komt, en die dag komt.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Voor islamofielen, géén genade!

  Like

 4. Columnist zegt:

  De interne vijand is erger dan de externe vijand.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Foto1: 16 sep 2011 was naar ik aanneem, een belangrijke datum in Frankrijk.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  @EJ: op 6 nov 2001 verscheen een soortgelijke draad op dit blog.
  (80.000 moslims bidden in de straten van Moskou)
  Zonder reacties…

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Foutje, EJ. Moet 2011 zijn.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad het cultuurrelativisme, dat is de OORZAAK van de HUICHELARIJ met de ISLAM. Als protestant schaam ik mij ook voor de protestantse kerken, die net als de R.K. Kerk zich hebben laten infiltreren met de LINKSE BACIL te weten het CULTUURRELATIVISME. Deze gutmensch organisaties dragen er schuld aan dat wij worden overgeleverd aan deze achterlijke ideologie islam.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Columnist, deze interne vijand, dat zijn de nieuwe fascisten waar CHURCHILL het over had!

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Vond ik ook nog in m’n link-archief: waarom toegeven vreselijk stom is.
  http://tinyurl.com/bue79he

  Like

 11. Nicolazien zegt:

  Sinds Vaticaum II, begin jaren zestig, doet de Kerk aan religie relativisme, de Kerk moest zich aanpassen aan de omgeving, aan de bestaande cultuur. Het ging er om dat een moslim een goede moslim was, een hindoe een goede hindoe, etc. en niet meer dat iemand zich bekeerde tot het katholieke geloof. ´Zieltjes winnen´ was volledig taboe geworden. De waarde van het eigen geloof werd daarmee volledig miskend en zodoende heeft de Kerk alle andere (linkse) cultuurrelativisten de wind in de zeilen gegeven. Het is mijns inziens dan ook helemaal niet toevallig dat de massa immigratie eind jaren zestig op gang heeft kunnen komen. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat de Kerk de grote schuldige is!!!! Religie bepaalt de cultuur!! Dat heeft de Kerk miskend, en daarvan plukken we nu de zure vruchten.

  Like

 12. De ekster zegt:

  Het is zonneklaar dat je in Nederland, als je de islam wilt bestrijden, je eerst met de Christenen zal moeten afrekenen. Die lui hebben immers hun eigen scholen op RK of Prot.Chr. basis en willen die niet kwijtraken. Dat maakt dat ze bijna automatisch op komen voor moslims die dat natuurlijk ook willen. We moeten gewoon af van bijzonder onderwijs o.b.v. geloof. Geloven doe je maar thuis, op school moeten ze je alleen nuttige dingen leren, zoals lezen en schrijven. Dus alleen openbare scholen zoals in Frankrijk dan ben je van al die onzin meteen af. Kunnen we al die verschrikkelijke polder-Madrassa’s, waar kinderen van jongsaf worden gehersenspoeld om niet moslims te haten, eindeijk sluiten. Want het is een grote schande dat dergelijke scholen bestaan. Wordt wakker mensen, het is inmiddels de 21e eeuw, godsdienst is iets van vroeger, toen men niet beter wist..

  Like

 13. Daniel Deblaere zegt:

  De opmars van protestantse kerken kan blijkbaar ook de opmars van de islam niet bijbenen… de religie van de Liefde versus deze van de haat dreigt het onderspit te delven…

  Like

 14. Hi Tom,Hendrix,
  is het niet beter gezegt .
  Waar Hitler is geeindicht neemt de Islamieten over !
  “Al heeft Sir Churchill gelijk gehad ”
  Maar was dit toen ook al bekend over de islam !!
  dat Moskou ze er niet iets aan doet begrijp ik niet,
  aangezien Rusland’s verleden.
  Moet je nagaan hoe bekrompen we er voor staan,
  tegeover onze grootste Vijand de Islamiet…
  durft er nooit 1tje van ons 1 van hun op ze …te ….. !

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Bart, dag Bart bedankt voor de reactie. @de ekster, uw voorstel daar ben ik 100% voorstander van. Hoewel ik christelijk tracht te zijn in mijn dagelijkse leven, ben ik ervan overtuigd dat alleen OPENBAAR ONDERWIJS de oplossing kan zijn voor dit giga probleem. Opvoeden in geloof kan thuis altijd nog, dat is ook wel zo eerlijk, dring de eigen mening niet op aan anderen.

  Like

 16. dat wil ik wel niet maar daar sta je zelf achter of je die aanneem of niet .
  Zelf ben ik ook katholiek RK. maar in dit soort
  leven met dit soort tuig van de bovenste tree hebben we wijnig vooruit zicht zo ,
  ***
  Zouden we kinderen niet naar verdedeging sport scholen moeten sturen
  eigenlijk ik hoopte dat ik het kon als kind van de 50th’s zou goed zijn voor ze
  dach ik zo .
  nooit weg

  Like

 17. Columnist zegt:

  De ekster zegt:

  11 mei 2012 om 11:23

  “Het is zonneklaar dat je in Nederland, als je de islam wilt bestrijden, je eerst met de Christenen zal moeten afrekenen.”

  Dat is over het algemeen inderdaad juist. De interne vijand is erger dan de externe vijand.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s