VN bekritiseren niet alleen Zwarte Piet, maar ook Wilders

Screenshot_8

(Door: Seije Slager)

Dat het VN-comité tegen rassendiscriminatie kritisch zou zijn over de Nederlandse traditie van Zwarte Piet, dat was wel verwacht. Maar in het rapport dat vanmiddag gepresenteerd werd, lijkt ook Geert Wilders er met de roe van langs te krijgen.

Het Cerd, zoals het comité van VN-mensenrechtenexperts heet, brengt iedere vier jaar advies uit aan alle landen die het VN-verdrag tegen discriminatie hebben ondertekend.

Dat is deels een technische aangelegenheid, en dus is een deel van het advies ook vrij technisch-juridisch van aard, en politiek niet heel explosief. Dit jaar werd er echter met speciale interesse uitgekeken naar het advies, omdat het Cerd zich uit zou spreken over de traditie van Zwarte Piet.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, betutteling, cultuurrelativisme, discriminatie, Geert Wilders, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op VN bekritiseren niet alleen Zwarte Piet, maar ook Wilders

 1. Ad de Koning zegt:

  De Nederlandse regering moet zeggen dat we vinden dat Zwarte Piet moet blijven zoals hij altijd geweest is en dat we niets met dat VN-comite tegen rassendemocratie te maken hebben, we wonen hier in Nederland en figuren als Quinsy Gario kunnen de pot op. En ze hebben zich ook niet met Wilders te bemoeien. Dat zou de regering moeten zeggen maar ik vrees dat ze dat weer niet zullen willen de lafaards.

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Als de VN of de Nederlandse regering het gore lef hebben om Nederland te dwingen dat wij Zwarte Piet MOETEN aanpassen of afschaffen en Wilders opnieuw gaan beschuldigen van xenofobische haatzaaierij dan mogen wat mij betreft talloze VN- en EU-kantoren met verfbommen worden bestookt en zogenaamde “zielige” gediscrimineerde moslims of “asielzoekers” op hun beurt worden uitgescholden en aan hen duidelijk maken dat ze zelf een zooitje haatzaaiende en perverse individuen zijn! Zij hebben NIETS EN NOPPES van ons te eisen en te willen want waar ze ons van beschuldigen of zeggen dat zijn ze namelijk zelf! Nederland mag zich dus nooit van zijn leven Sinterklaas, Zwarte Piet, Kerstmis, Carnaval, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren of de herdenking van WO II afnemen want het VN-uitschot en EU-uitschot hopen nog steeds dat ze alle 15 miljoen autochtone Nederlanders tot zelfverloochening kunnen dwingen.
  Zo lukte het de racistische slavendrijver Simon Legree evenmin om Oom Tom in een soort “Zwarte Piet” te veranderen en hem zijn eigen soortgenoten te laten aftuigen en ik wens haast dat er een heel leger Zwarte Pieten opduiken bij de VN-medewerkers om hun luie konten bont en blauw te timmeren of door Sinterklaas in een reusachtige inktpot te gooien, gelijk aan de drie racistische jongens die Moriaantje discrimineerden zodat zij NOG zwarter werden! Lang leve Zwarte Piet, behoudt deze voor 1000% en naar de bliksem met de snert-Verenigde Nanies daar zij eveneens een bende racisten zijn maar dan van hun eigen blanke soort.

  Like

 3. Cathja zegt:

  De VN moet zich niet bemoeien met de cultuur in Nederland. Wij bepalen zelf wel hoe wij onze feesten vieren.
  Kan de VN zich eindelijk eens bezig gaan houden met de onderdrukking en de verminking van vrouwen in veel moslimlanden? Dat is vele malen erger dan het vieren van ons Sinterklaasfeest, waar wij en onze kinderen/kleinkinderen in de decembermaand zoveel plezier aan beleven, maar waar volgens sommige zeikerds Zwarte Piet als slaaf wordt uitgebeeld!
  Je bent als VN in mijn ogen een flut-organisatie, die van bijzaken hoofdzaken maakt, en schendingen van mensenrechten onbesproken laat, zodra deze voorkomen in moslimlanden.
  Laten ze eerst maar eens zorgen dat vrouwen wereldwijd dezelfde rechten krijgen als mannen, voordat ze zich met een totaal onschuldig kinderfeest in ons land gaan bemoeien!

  Like

 4. Cathja zegt:

  En ik vergat nog te schrijven dat ze zich met Geert Wilders net zo min moeten bemoeien! Sinds wanneer bemoeit de VN zich ook met politieke zaken? Oh ja, ik begrijp het al: in de VN zitten ook heel wat moslims, en die worden op hun wenken bediend. Een klacht over Wilders krijgt daar meer dan normale aandacht.
  Blijven jullie wel af van onze Geert?!

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Het Cerd lult compleet uit haar nek, of, diplomatieker uitgedrukt: Het weet niet, waarover het praat:
  Vreedzaam! Die hebben verzuimd om na te trekken, hoe de Sinterklaas-intocht in Gouda vorig jaar verlopen is; dat is wel duidelijk!
  En wat Wilders betreft: Ja, Nederland stikt van de racisten en de fascisten en wat mij betreft wordt hun aantal nog verdrievoudigd, want het zijn er nog lang niet genoeg! Zó goed?!
  Laat die VN zich liever bekommeren om wat ze in moslimlanden allemaal met mekaar uitvreten; dan doen ze nog nuttiger werk!
  Over het lot van die Saoedische blogger, om maar één voorbeeld te noemen, hoor je ze niet!

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Knettergek. Zwarte Piet mag niet omdat het zou voortkomen uit een geschiedenis van slavernij? En dat terwijl slavernij nog steeds in vele landen gebruikelijk is. Vooral haatlanden, waar je voor wat knaken een kind kan kopen om te misbruiken of kapot te maken. Waar vele arbeiders volkomen rechteloos zijn. En dan de hypocriete club VN, die ons veroordeelt voor ons volksfeest, in plaats van de slavernij van nu aan te pakken. We kunnen zonder VN.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Over slavernij gesproken:wordt daarom die gouden koets opgeknapt?Daar staan namelijk slaven op,en daar heb je nooit een protest over gehoord!Toch heel vreemd!

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    Beste Jungleelephant,
    misschien wordt de gouden koets wel voorzien van policor plaatjes. Kunnen we voortaan op de panelen van de deuren zien hoe riftuig op een gestolen scooter een tas van de arm van een oma trekt. Of ons koninghuis op bezoek in een moskeet. Wolkenkrabbers van de Bilderberggroep?
    Blijft absurd dat voor de rijkste mensen van Nederland altijd miljoenen beschikbaar zijn. Hebben ze net hun gouden bootje weer opgeknapt, gaan ze aan de koets beginnen, doen intussen weer wat paleizen, het houdt niet op.

    Like

   • jungleelephant zegt:

    Voor dat soort is het nooit genoeg!

    Like

   • Cathja zegt:

    Die gouden koets zal wel overgeschilderd worden. De nieuwe afbeeldingen daarop zullen vrouwen in boerka’s zijn, want boerka’s zijn ‘fatsoenlijke kleding’ voor de vrouw van vandaag. 😦 En ons koninklijk huis wil graag het goede voorbeeld geven natuurlijk. 😦

    Like

 7. jungleelephant zegt:

  De VN spreekt zich,altijd,expliciet uit VOOR allochtonen en TEGEN ons!Opdoeken die partijdige duurbetaalde club,en wel graag per omgaande!

  Like

 8. jantjeuitnl zegt:

  Dat Mauritanië en Saudi-Arabië lid zijn van deze commissie, diskwalificeert deze commissie.

  Like

 9. Avidia zegt:

  Als zwarte Piet uit het straatbeeld moet verdwijnen en maar beter met een paar zwarte vegen op zijn gezicht moet verschijnen krijgen zij met mij te maken. ik zal dan de hele Sinterklaastijd met een pikzwart gezicht gaan rondlopen, kijken of ik opgepakt wordt.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Avidia 02:22

   Maar wat moeten we dan met die gitzwarte asieleisers beginnen? Moeten die dan wit geschminkt worden? Tja, als zwart niet mag, dan geldt dat voor iedereen denk ik zo.
   Maar stel nou dat al die zwarte asieleisers straks ingezet worden als Zwarte Piet (als een soort tijdverdrijf ;)) wat gaat er dan gebeuren?
   De VN kwaad omdat we hun ‘aanbevelingen’ negeren?

   Like

 10. Jan zegt:

  En Wilders is te wit.

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Het wordt de hoogste tijd dat Nederland niet meer mee betaald aan dat Fascistische Clubje !!

  Like

 12. Bas Koning zegt:

  Geloofsvrijheid volgens een linksmensch:
  ‘Gelovigen mogen alles.
  Ongelovigen niet.’

  Gelijkheid volgens een linksmensch:
  ‘Gelovigen mogen alles.
  Ongelovigen niet.’

  Terwijl imams oproepen homos te vermoorden, en daarvoor alle ruimte krijgen, want geloof, mogen de ongelovigen nog niet eens op speelse wijze naspelen dat wij in het verleden kinderen als slaaf hebben moeten afstaan aan de moor, zodat de stad van sinterklaas aan zijn bloedbelasting kon blijven voldoen.

  De moor is de slavendrijver. Zwarte piet roept niet op tot geweld en moord, op homos bijvoorbeeld. De islam wel. Wanneer gaat de VN zich daarover uitspreken?

  Like

 13. Charles Martel zegt:

  Typisch voor de Verenigde Nazies. Dat elders christenen en andere minderheden ritueel worden afgeslacht, is natuurlijk helemaal geen nieuws, maar Zwarte Piet, ho zeg dat is pas racisme. Laten we er een Gouden Piet van maken! En de wandaden in naam van die ene abjecte ideologie, daar zwijgen we over.

  Like

  • Cathja zegt:

   Daarom moeten we ook lak hebben aan het oordeel van de VN inzake de ‘Zwarte Pietenkwestie’.

   Helaas zullen er dit jaar geen Zwarte Pieten bij de intocht van Sinterklaas in Amsterdam zijn. Dan moet de bevolking consequent zijn en uitwijken naar een andere stad waar Sint wél met zijn Zwarte Pieten mag komen!

   Like

 14. Taljaard zegt:

  Kan nog leuk worden wanneer ze de intocht in Meppel willen komen verzieken. Misschien moeten ze bij deze maar even gewaarschuwd worden dat Drenten geen Goudse Hollanders zijn.
  Het water van het Meppeler Diep is koud in november, hoor.
  Jullie bint woarschouwd!

  Like

 15. BertG. zegt:

  Ik heb het nooit geweten dat slaven gouden oorbellen droegen, dikke rode lippenstift ophadden, en dan ook nog eens van die vrolijke glimmende pakjes droegen.
  En dan ook nog eens cadeautjes uitdeelde. Dat komt er dan ook nog eens bij.
  Eigenlijk snap ik het hele probleem niet.
  Dat moeten toch vooral hartstikke vrolijke en toffe gasten geweest moeten zijn.

  Like

 16. Gasso zegt:

  Gewoon dit jaar geen Sinterklaas EN kerstinkopen doen….. moet je zien hoe gauw de stemming omslaat… Ghehehe.

  Of de Sint moet maar eens een jaartje besluiten thuis in Spanje te blijven……
  Kom mensen laten we nou eens krachtig stelling nemen tegen die zeurpieten.

  En verder…. wie het hier niet bevalt, zout lekker op en verdwijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s