Tsjechische president Zeman: “Alle economische migranten uitzetten naar eilanden”

screenshot_108

(Vertaling: E.J. Bron)

De om zijn krachtige uitspraken bekend staande Tsjechische president Miloš Zeman (foto) heeft met een omstreden voorstel van zich laten horen in het Europese “vluchtelingen”debat: hij riep er het afgelopen weekend toe op om alle economische migranten uit te zetten. Ze zouden naar “lege landstreken” in Noord-Afrika of “onbewoonde Griekse eilanden” gebracht kunnen worden, zei Zeman zondag tegen de “Financial Times”.

“Uiteraard erken ik de gruwelen van de burgeroorlogen in Syrië, in Irak enzovoort, maar hier hebben we het niet over die mensen, maar over economische migranten”, zei de sociaaldemocraat (!).

“Merkel´s welkomstcultuur een absolute fout”

Zeman bekritiseerde de zogenaamde welkomstcultuur van de Duitse bondskanselier Angela Merkel opnieuw als een “absolute fout”. Hij zou niets tegen hebben op immigranten uit de Oekraïne of Rusland, “ik ben uitsluitend tegen islamitische immigranten, omdat hun cultuur absoluut incompatibel is”, aldus de in toenemende mate nationaal-conservatief ingeschatte politicus.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", asielwaanzin, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Graaien, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Moslims, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, Tsjechië, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

25 reacties op Tsjechische president Zeman: “Alle economische migranten uitzetten naar eilanden”

 1. ildiko zegt:

  groot gelijk heeft hij, de meeste vluchtelingen zijn niet uit Syrie afkomstig maar van elders anders waar geen oorlog wel een islamitische cultuur met bijbehorende diepe ellende heerst.

  Liked by 1 persoon

 2. Driek zegt:

  BERICHT UIT ÉÉN ONZER COURANTEN

  ROME – De Italiaanse kustwacht heeft bekendgemaakt maandag ongeveer 5650 migranten te hebben opgepikt uit de Middellandse Zee, een van de grootste aantallen mensen die op een dag werden gered. Ze waren op zo’n veertig overvolle boten onderweg naar Europa. Op een een rubberen vaartuig werden er alleen al 725 aangetroffen.

  Volgens een woordvoerster zijn er ten minste negen doden te betreuren. Een zwangere vrouw is met een helikopter overgebracht naar een ziekenhuis op het Siciliaanse eiland Lampedusa.

  De zoekactie is nog niet ten einde. Er patrouilleren nog drie schepen van de kustwacht en marine in het gebied, circa 55 kilometer uit de kust van Libië. Ook particuliere vaartuigen deden mee voor het donker werd.

  Like

 3. Angie1968 zegt:

  Weer een nieuwe held erbij. Heeft die man geen getalenteerde broer die hier aan de slag wil als premier? Kunnen we eindelijk dat lulletje rozewater dumpen dat we nu hebben.

  Like

 4. Claudia M. zegt:

  Op het continent Afrika een deel reserveren, prima, maar we gaan geen Griekse onbewoonde eilanden gebruiken voor de opvang van illegalen.

  Like

 5. Ron zegt:

  “Hij zou niets tegen hebben op immigranten uit de Oekraïne”

  Laat Zeman maar oppassen wat hij wenst.

  Dat verdrag met Oekraïne gaat immers gewoon door, ook al staat er in hetzelfde verdrag dat 28 landen het er mee eens moeten zijn in plaats van 27.
  Dat betekent reizen zonder visa voor Oekraïners door de hele EU inclusief Tsjechië.
  Turkije hoeft slechts enige tienduizenden immigranten naar Oekraïne te brengen, die krijgen Oekraïns paspoort, reizen daarmee door naar Tsjechië en Polen, en zo heeft ook Oost-Europa opeens duizenden islamitische immigranten.

  Like

 6. Eduard uit Breda zegt:

  Kunnen we beter Rutte en zijn ploeg ook naar zo’n eiland sturen en Milos Zeman naar Nederland halen om eens schoon schip te maken in Den Haag

  Like

 7. Dat zijn nou juist die economische vluchtelingen. Meteen doorsturen naar een onbewoond eiland, voor ze weer kerken gaan slopen.

  Like

 8. A.J. de Koning zegt:

  Dat klinkt allemaal erg menslievend maar met zulke acties worden anderen alleen maar aangemoedigd het ook maar te proberen, we kunnen niet de hele bevolking van Afrika hier naar toe halen maar dat bedoelt Driek hier ook niet meer denk ik. We zouden, net als Orban, de grenzen hermetisch moeten sluiten. Anders blijven ze komen. En het zijn echt bijna allemaal economische asielzoekers die thuis niets te vrezen hebben. .

  Like

 9. delamontagne zegt:

  ZE WORDEN NOG DAGELIJKS OPGEHAALD ONDER DE LIBISCHE KUST…………..
  ////
  MEER DAN 5600 ‘MIGRANTEN’ ZIJN ER VANDAAG GERED ONDER DE KUST VAN LIBIË
  …………
  Een van de hoogste cijfers van dit jaar van de geredden onder de Libische kust.
  Vandaag, 3 jaar na de grootste “verdinkingsdood” vlakbij het eiland Lampedusa en het begin van de Europese “mobilisatie”.

  De redders troffen één dode aan onder de 39 overgenomen vluchtelingboten, voornamelijk opblaasbare maar ook 5 vissersschepen met enkele 100-den mensen aan boord.

  In de namiddag gingen de reddingoperaties nog door om enkele 100-den “migranten” op-te-pikken.
  Er waren marineschepen en schepen van de Italiaanse kustwacht bij betrokken maar ook schepen van de humanitaire vluchtelingen-organisaties zoals “Artsen-Zonder-Grenzen”, SOS-Middellandse Zee, Redt de Kinderen, Sea-Eye en ook l’Astral des Espagnols de ProActiva Open Arms ont participé aux sauvetages.

  720 “Migranten” op een vissersboot van 15 à 20 m lang !
  Onder hen 198 minderjarigen, samengepakt op ,t dek of in ,t ruim van de vissersboot van 15 M lang, zoals op een foto van AFP te zien is

  Elke keer als wij hen van het dek haalden om op onze boten over te nemen, kwamen er-meer-en-meer uit de ruimen van het schip.
  HET WAS ONGELOFELIJK, aldus getuige Yohann Mucherie, de coördinator van de operatie .

  De “afvaarten” van de “migranten” uit Libië gebeurt meestal in golven/vlagen, met een concentratie van overvaarten op de momenten dat de zee kalm is.

  Er was een ” piek” in de reddingen op 30 Augustus j.l. toen ongeveer 6500 “migranten” werden gered.

  BRON:
  Franse Krant: Le Figaro
  http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2016/10/03/97001-20161003FILWWW00245-lampedusa-plus-de-2600-migrants-secourus.php

  Like

 10. Mirjam zegt:

  Hij heeft gelijk.

  Like

 11. joopklepzeiker zegt:

  Wartaal, complete nonsens !
  Daar is ABSOLUUT geen draagvlak voor !
  En als er een draagvlak voor was hadden we deze problemen dan ook niet gehad want dan was er een ander bewustzijn van de problemen geweest en waren de grenzen potdicht.
  Populistisch gelul in het kwadraat .

  Griekenland wordt gechanteerd door de EU met uw belastingcentjes , het is werkelijk raaskallen .

  Like

 12. Ron zegt:

  Off-topic:
  Weet iemand misschien of en wat er in Rusland aan de hand is?
  Met deze door Google vertaalde berichten word ik er niet zoveel wijs uit, behalve dat het lijkt dat de Russen een enorme oefening tussen 4 en 7 oktober houden waar misschien ook de burgerbevolking bij betrokken is misschien?

  https://translate.google.nl/translate?hl=nl?sl=auto&tl=nl&u=https://russian.rt.com/article/323947-mchs-privlechyot-40-millionov-chelovek-na-trenirovku

  https://translate.google.nl/translate?hl=nl?sl=auto&tl=nl&u=http://www.interfax.ru/russia/530781

  De links naar de originele berichten staan hieronder:
  https://russian.rt.com/article/323947-mchs-privlechyot-40-millionov-chelovek-na-trenirovku

  http://www.interfax.ru/russia/530781

  Liked by 1 persoon

 13. Reint Meijer zegt:

  Het wordt gelukkig weer winter.

  Like

 14. M.A.L. Sion zegt:

  Dit is al eerder gesuggereerd maar ook direct weggehoond. Stuur een aantal oorlogsschepen naar de zandbak tussen Egypte en Lybië om een bruggenhoofd te forceren. Breng daarna alles wat uitgezet moet worden daarheen. Mondvoorraad voor een week en laat ze daarna maar zien zelfvoorzienend te worden.

  Like

 15. Elena zegt:

  Een wijs man.
  Hij durft te benoemen dat HUN cultuur de islamitische ( zonder hoofdletter) NIET bij de Europese cultuur past.

  Europa zou Saudi Arabië moeten dwingen enkele miljoenen mensen op te nemen.
  Na de Hadj staat er een tenten stad van alle gemakken voorzien leeg, daar kunnen minsten 3 miljoen “vluchtelingen” geplaatst worden.
  Alle linkse regeringsleiders en bevolking zwijgen over Saudië Arabië.

  Ohw wacht…dan kunnen we geen olie meer kopen?
  Nu, S.A. is niet het enige land wat graag olie verkoopt aan het Westen.
  Van mij mogen die theedoeken verzuipen in hun eigen olie.

  Like

 16. koddebeier zegt:

  Mooi, gelijk vandaag mee beginnen !

  Like

 17. Steven zegt:

  Gewoon terug de zee opduwen en afknallen indien ze terug komen!!

  Like

 18. Pingback: Tsjechische president Miloš Zeman: Visegrád-landen verstandiger dan de rest van de EU | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s