Grote ontevredenheid: AfD in Sachsen op 25%

screenshot_14

Dresden, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Sachsen.

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een nieuwe peiling zou één op de vier kiezers in de Duitse deelstaat Sachsen AfD stemmen. De partij steeg met 15,3% naar 25%. Als er aanstaande zondag in Sachsen deelstaatverkiezingen zouden plaatsvinden, dan zouden de CDU en de SPD geen meerderheid meer hebben.

epoch-times

Dit bleek uit een vandaag gepubliceerde nieuwe peiling van “Infratest dimap” in opdracht van de Mitteldeutsche Rundfunk (MDR).

Volgens de peiling zou de AfD 15,3% winnen en uitkomen op nu 25% van de stemmen. Een deelstaatregering van CDU en SPD zou daarentegen geen meerderheid meer hebben. De CDU zou 34% krijgen, de SPD 12%. Bij de deelstaatverkiezingen in 2014 hadden beide partijen samen nog bijna 52% van de stemmen behaald.

Dat zou een resultaat zijn “waarmee we blij kunnen zijn”, zei Stanislaw Tillich (CDU), de minister-president van Sachsen, tegen MDR-Aktuell. De CDU verklaarde het slechte resultaat van de CDU en de SPD ook met “op dit moment zware tijden” – bijvoorbeeld de vluchtelingencrisis. “De AfD verzamelt alles wat er aan ontevredenheid te vinden is”, zei Tillich. Ze zou echter geen verantwoordelijkheid op zich hoeven nemen.

Ook een coalitie van SPD, Die Linke en de Groenen zou volgens de peiling geen meerderheid hebben in Sachsen: Die Linke verliest bijna 3% en komt uit op 16%. De Groenen winnen 1,3% en staan nu op 7%.

Eén op de drie mensen heeft geen vertrouwen in de partijen om de problemen op te lossen

 Tegelijkertijd werd bij de peiling duidelijk dat het vertrouwen in de politiek afneemt: één op de drie burgers vertrouwt het geen enkele partij toe de belangrijkste taken in de deelstaat op te lossen – 15% meer dan bij de laatste peiling voor de deelstaatverkiezingen in 2014.

screenshot_15

Een andere dinsdag gepubliceerde peiling van het opinieonderzoeksinstituut “dimap” bevestigt dat veel inwoners van Sachsen ontevreden zijn met de huidige politiek. Volgens de in opdracht van de regering in Dresden uitgevoerde “Sachsen-Monitor” was 62% van de 100 ondervraagde mensen van mening dat Duitsland een “sterke partij” nodig zou hebben, die “de volksgemeenschap in zijn totaliteit belichaamt”. Evenveel mensen wensten “een sterke hand”.

Tegelijkertijd vond 85% ook dat er geen levensvatbare democratie denkbaar zou zijn zonder politieke oppositie.

Bijna 70% denkt niet dat moslims “onze waarden” accepteren

Bovendien denkt 69% van de geënquêteerden niet dat de in Duitsland levende moslims “onze waarden” zouden accepteren. 39% is er voor om moslims de immigratie te verbieden. 185 van de inwoners van Sachsen vindt dat Duitsers “van nature uit superieur zijn aan andere volkeren”. Het opinieonderzoeksinstituut had van begin augustus tot begin september voor het eerst gevraagd naar politieke instellingen van de bevolking en haar houding tegenover de democratie.

“Men moet zich ook geen illusies maken dat deze instellingen alleen maar tot Sachsen beperkt blijven”, zei de secretaris van “dimap”, Reinhard Schlinkert. In de deelstaat Sachsen zouden ze “misschien in veel vormen iets sterker zijn dan in de rest van de Bondsrepubliek.”

Uit peilingen zou echter steeds opnieuw blijken dat ongeveer de helft van alle Duitsers het eens zou zijn met de uitspraak: “Het maakt me bang dat er zo veel vluchtelingen komen”. Gezien tegen de achtergrond van het relatief geringe aantal buitenlanders in Sachsen zouden de ressentimenten tegenover vreemdelingen echter wel “een beetje extreem” zijn.

screenshot_16

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Grote ontevredenheid: AfD in Sachsen op 25%

 1. 4sjun zegt:

  Ook zo benieuwd of deze peiling er net zo naast zit als de peilingen bij de Amerikaanse verkiezingen en dat mogelijk niet 25% maar 65% van het electoraat voor verandering zou gaan stemmen?

  Rigged Media Blown Away By Wikileaks Releases

  Like

 2. kruisridder zegt:

  Bemoedigend dat de AfD in Duitsland sterk in opkomst is. Dat geeft hoop voor een betere toekomst voor onze kinderen, voor onze economie waarvan wij ook van elkaar afhankelijk zijn. Wordt er door verraad onze volkeren uitgeleverd aan de islam, dan dooft het licht. Dan wordt alles stil en pikzwart.

  Like

  • Stef zegt:

   Beste kruisridder,
   Helaas zit je er naast!
   Degenen die nu stemmen zijn de mensen op gevorderde leeftijd.
   Gisteren vroeg mijn kleinzoon:opa stem jij op Trump?
   Dat had hij waarschijnlijk van mijn schoondochter begrepen.
   Zijn zusje haalde afkeurend haar neus op!
   Op school en jeugdjournaal leren ze linkse lessen!
   Hoe zit het dan met de toekomst van onze kinderen?
   Stef

   Like

   • Ekster zegt:

    Klopt. Mijn dochter is de enige in haar klas die pro-Trump is. Ze moet daarom goed oppassen wat ze zegt. De indoctrinatie begint als de kinderen nog maar net de luiers ontgroeid zijn.

    Like

 3. Lee zegt:

  Het gaat de goede kant op, maar blijkbaar is daar iedereen nog niet helemaal wakker.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Het zijn peilingen, maar ze zijn wel hoopgevend, en het laat zien dat de AfD goed bezig is. Het partijprogramma slaat aan bij een groeiende groep Duitsers, die gelukkig gaan inzien dat Duitsland hard op weg is om totaal de vernieling in te gaan.
  Hopelijk groeit de AfD in alle districten, en krijgen ze ooit regeringsverantwoordelijkheid. Ze verdienen het!

  Like

 5. Henk der Niederlander zegt:

  Het zou best mogelijk zijn dat de AFD een groter percentage aan stemmen krijgt dan in de peilingen word aangegeven, want net als in vele landen worden deze polls beinvloed door de heersende politieke mening van het moment.
  Het is namelijk niet politiek correct om een partij die staat voor nationalistisch denken het voordeel te geven van de mening dat Europa (in dit geval Duitsland) goed ziek is van het linkse gedachtengoed om nog meer gelukzoekers binnen te halen.

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  “De AfD verzamelt alles wat er aan ontevredenheid te vinden is”, zei Tillich.

  Dat mag zo zijn, maar als je als CDU zoooo lang in de regering zit, dan zou die Tillich zich eens moeten afvragen waardoor dat alles wat er aan ontevredenheid te vinden, dan toch is ontstaan.

  62% Van de 100 ondervraagde mensen is van mening dat Duitsland een “sterke partij” nodig zou hebben, die “de volksgemeenschap in zijn totaliteit belichaamt”. Evenveel mensen wensten “een sterke hand”.

  Juist, Duitsers lopen graag achter een Führer aan (destijds Reichskanzler Hitler en dan nu Reichskanzlerin Merkel, ook al weet de laatste de mensen niet meer zo aan bzich te binden na een vooral compleet mislukte derde termijn).
  Maar omdat dat zo is, mag de gevestigde orde, en heel Duitsland overigens, god op hun blote knieën danken dat er een AfD is. Een AfD die het pad der democratie wil bewandelen.
  Want zo die AfD er niet zou zijn, hoeft er maar een sterke man op te staan (de tijd wordt er zo langzamerhand rijp voor met alle ellende die over de bevolking word uitgestort) die goed van de tongriem is gesneden, en heel Duitsland loopt er als lemmingen achteraan, zo de afgrond in. Dat zouden de leden van de gevestigde orde namelijk wel eens helemaal niet meer kunnen navertellen. Sterke mannen staan er bepaald niet om bekend dat ze hun tegenstanders met alleen woorden doodslaan.

  Like

 7. Jan zegt:

  Merkel is zoals bekend de weg kwijt. Nu geeft zij het internet de schuld van het ‘opkomend populisme’ dat valse berichten de wereld instuurt:

  “Populismus und politische Extreme nehmen zu”, sagte Merkel in der Generalaussprache über den Haushalt 2017. Zwar sei Kritik völlig legitim, allerdings müsse sie mit Respekt für die Würde des anderen artikuliert werden.

  Als wichtige Ursache für die Entwicklung sieht die Kanzlerin das Internet. Unter anderem durch gefälschte Nachrichten und Social Bots würde massiver Einfluss auf die Meinungsbildung genommen. ….

  Ook gaf zij te kennen geen boodschap te hebbben aan de Duitse bevolking maar haar eigen weg gaat:
  ..
  Zugleich warnte die Kanzlerin davor, auf die Herausforderungen der Globalisierung mit Abschottung zu reagieren. “Offenheit wird uns mehr wirtschaftliche und soziale Sicherheit bringen.” Es sei besser, die Entwicklungen aktiv zu steuern, als sich passiv auf den Nationalstaat zurückzuziehen.

  En steekt zichzelf een fiks aantal veren in haar reet:
  “Die Zusammenarbeit und der Zusammenhalt von Hauptamtlichen und Ehrenamtlichen waren hervorragend, darauf kann unser Land stolz sein.”

  Roerend eens waren de Groenen die bovendien opriepen te strijden tegen racisten, dwz iedereen die het niet met deze geestelijke gestoorde groene maffia eens is.

  http://www.zeit.de/politik/deutschland/2016-11/angela-merkel-haushaltsdebatte-bundestag

  Like

 8. OphEUffen zegt:

  “Het maakt me bang dat er zo veel vluchtelingen komen”. Gezien tegen de achtergrond van het relatief geringe aantal buitenlanders in Sachsen zouden de ressentimenten tegenover vreemdelingen echter wel “een beetje extreem” zijn.

  In Sachsen hebben ze nog iets te verliezen dat het waard is om voor te vechten. Grote gebieden van Europa zijn echter al verloren en met dat afschrikwekkende en gruwelijke voorbeeld begrijp ik de Sachs heel goed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s